Gość: Sebar IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.10.03, 23:12 Zwierzeta tez maja dusze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ajzol Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: *.icpnet.pl 09.10.03, 23:21 Cholera jasna łza się w oku zakręciła. Mam nadzieję, żę nasi panowie politycy postarają się o słonie dla Naszego ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darioza Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: *.siec.pl 09.10.03, 23:29 Bardzo jest mi przykro z powodu smierci Kingi. Ciesze sie,ze chociaz mialam okazje podziwiac ja dzien przed jej 51 urodzinkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Mój synek zdążył ją jeszcze zobaczyć. IP: *.icpnet.pl 10.10.03, 00:40 Byłem niedawno w ZOO z moim 15 miesięcznym synkiem i cieszę się, że zdążył ją jeszcze zobaczyć. Ja pamiętam ją jeszcze z moich wycieczek przedszkolnych. Skończyła się pewna epoka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Mój synek zdążył ją jeszcze zobaczyć. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 12:50 Bula, ja też się cieszę, że mój synek zdążył... Jesteśmy z daleka, poznańskie ZOO ma klimacik... smutno nam bedzie, kiedy znów przyjedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 00:48 Nie mówcie, że po prostu "zwierzę padło". To brzydko brzmi, zwłaszcza że w innym miejscu ubolewacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia - Iwona Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 01:00 Tak jakoś trochę przykro mi się zrobiło jak to usłyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wirginia Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: *.ar-kari.put.poznan.pl 10.10.03, 09:00 Po przeczytaniu tej informacji... łzy popłynęły..i pozostanie wielki żal.Kinga towarzyszyła naszej rodzinie od najmłodszych lat.Najpierw mojemu tacie,później mnie i mojemu bratu.To do niej zabierał nas tata w niedzielne popołudnia.Gdy pojawiły się moje dzieci Paulina i Piotr,to Zoo, w nim Kinga stały sie miejscem naszych rodzinnych spacerów. Konga towarzyszyła trzem pokoleniom mojej rodziny. Żal pozstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirginia Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: *.ar-kari.put.poznan.pl 10.10.03, 09:58 Łzy zakręciły się w oczach... Naszej rodzinie Kinga towarzyszyła od trzech pokolen.Najpierw mojemyu tacie, później mnie i bratu,a nasępnie moim dzieciom Paulinie i Piotrowi.Odwiedzaliśmy Kingę w Zoo bardzo często.Bez nie Zoo będzie już takie samo. Wielki żal pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: 172.16.3.* 10.10.03, 10:54 Ludzie kochani, a nie pomysleliscie, że nareszcie skończyła się jej męczarnia? Ogromne zwierzę z gorącego kontynentu, przysztosowane do życia w stadzie, pokonywania wielkich pzestrzeni zamknięte na całe długie 60 lat na ciasnym, ponurym wybiegu w zimnym kraju, za kratami. Czy naprawdę uważacie, że należy żałować tej nędznej niewoli? Mam nadzieję, że ona juz w słoniowym raju zwiedza swoje słoniowe zoo, w którym za kratkami siedzą przedstawiciele homo sapiens. Wstyd, że nikt z tych opłakujących smierć najdłużej siedzącego więźnia w Poznaniu nie pomysli jak nędzne miała życie, jak wbrew jej naturze. I tylko mi nie mówcie o ochronie gatunków - czy Kinga zostawiła po sobie potomka? Gatunki należy chronic w ich naturalnym srodowisku. Pieniądze wydawać nie na utrzymywanie egzotycznych zwierząt w klatkach, tylko na ich ochronę na miejscu. To jest zwykła hipokryzja - nie o żadną ochronę gatunków chodzi, tylko o uciechę prymitywnej gawiedzi i wmawianie dzieciom, że równie naturalnym środowiskiem słonia co pzestrzenie Afryki jest ciasna klatka w Poznaniu. Wstyd! Zaiste, największym wrogiem tej planety jest człowiek. A zwłaszcza głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elephant Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: *.icpnet.pl 10.10.03, 13:08 Zgadzam się! Mieszkam w Poznaniu od kilku lat i to jakiś kilometr od starego zoo i nigdy się do tego "przybytku" nie pofatygowałam. Po opowieściach znajomych na temat m.in. warunków w jakich trzymana była Kinga wolałam tego nie oglądać. Cieszy mnie, że dyr. starego zoo podziela opinię, że były to warunki niehumanitarne. Mam nadzieję, że w słoniowych zaświatach Kinga szybko zapomni o betonowym wybiegu klatki w Poznaniu. Bardzo mi jej zal. Odpowiedz Link Zgłoś
acidosen Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi 10.10.03, 13:10 A oni ja w kawalki i do dzialu edukacyjnego. To tez tak napisali bez uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oHa Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: *.icpnet.pl 10.10.03, 14:16 Jesteście okrutni... Pocięliście ją dla działu edukacyjnego zamiast w spokoju ją gdzieś zakopać... Tylko nie mówcie, że wam przykro, bo gdyby to była prawda to nie robilibyście z niej przedmiotu edukacyjnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 20:01 Kiniola żal, że hej. Poczciwe było słonisko. Czuję się tak, jakby ktoś przewrócił Okrąglak. ZOO bez Kingi jest jakieś takie bez sensu. Bez Kiniola to już nie będzie to samo. Głupia sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
albertynka Re: Może znajdą się SPONSORZY DLA SŁONI 11.10.03, 18:52 Może AQUANET który za wodę zdziera skórę z poznaniaków tym razem - zamiast ciągle nieczynnej bezsensownej fontanny na Malcie - zafunduje w ZOO na Malcie stadko słoni i wspaniały wybieg. Może pan Kulczyk - za tyle uprzejmości ze strony władz Poznania i grunty w centrum miasta sprzedane mu za grosze - ruszy swoją kasę Albo rodziny "uczciwych inaczej" Bykowskiego lub Gawronika nie zapominając o panu Niezgodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Selimowski Re: W poznańskim Zoo nie ma już słonicy Kingi IP: 195.20.110.* 13.10.03, 16:55 Przykra wiadomość :( Pamiętam słonicę Kingę sprzed 30 lat, kiedy jako mały szkrab chodziłem z dziadkiem do zoo na Zwierzyniecką. Odpowiedz Link Zgłoś