Dodaj do ulubionych

semax ogłosił upadłość!!!!!!

28.03.09, 15:10
www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1315&Itemid=53&pl_page=1&pl_ppage=1
Obserwuj wątek
    • Gość: weronika Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.133.156.* 29.03.09, 10:32
      czyli? co bedzie ze sklepami podlegajacymi pod Semax????
      • Gość: RI Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 20:02
        Po 30-tym wszyscy w sklepach dostaną wypowiedzenia
        • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 11:51
          ...i do końca sprzedawali bezwartosciowe obligacje przez Raiffeisen
          Bank który oczywiście o niczym" nie wiedział" -wkręcili wielu na
          dużą kasę!!!
          • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 31.03.09, 08:35
            Moon skąd Ty masz takie informacje, nigdzie nic nie piszą! Brak informacji, k...wa!!
      • Gość: mela Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.09, 16:30
        Poszukają innych producentów żeby dotowarować sklepy, fajne ciuchy
        ma f2face
      • Gość: mlody Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 06.04.09, 17:17
        Żadnej upadłości nie ogłosił, złożył tylko wniosek o jej ogłoszenie. Do
        ogłoszenia upadłości jeszcze daleka droga!
        • Gość: jacek Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 19:48
          mówcie jasno ktoś gra do konca w h.................
        • Gość: pracownik Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 19:51
          prezesi biedy nie znają nawet jak stracą trochę i tak żyli jak
          pączki niektórzy
          • Gość: znany Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 19:54
            jak się ma takich przydupasów jak czerniak to wszystko można
            • Gość: chora Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 20:06
              dlaczego semax blokuje chorobowe i płaci w 2 ratach po miesiącu
              chorobowego skoro kase płaci zus
          • Gość: Paulina Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.171.202.142.awakom.net 06.04.09, 21:23
            Pracuję w firmie kilkanaście lat i zapewniam Was, że prezesi zawsze
            bardzo przeżywali problemy firmy. Semax był ich dzieckiem, ich
            marzeniem, ich hobby, ich pracą i rozrywką. Na pewno są
            zabezpieczeni finansowo, ale nikt z nas nie powinien mieć do nich o
            to pretensji. Nam zwykłym ludziom będzie teraz bardzo ciężko,
            martwię się o siebie i moich współpracowników, ale dziękuję prezesom
            za naukę, za wiarę w ludzi, za pomoc i za to że miałam możliwość
            pracować w firmie Semax ze wspaniałymi ludźmi i w rodzinnej
            atmosferze. Starajmy się zapamiętać Semax z tej dobrej strony i
            wspierajmy się w tych ciężkich chwilach, a nie biadolicie anonimowo
            bzdury o wspaniałych humorach zarządu-czytać się tego nie da .
            • Gość: obcy Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 21:43
              Po częsci popieram wypowiedz pani Pauliny ma myślę zdrowy tok
              myślenia pozdrawiam panią
              • Gość: obcy Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 21:51
                Uważam że zarząd powinien w trybie pilnym poinformować pracowników
                jaka jest sytuacja firmy a nie czekać na objawienie może ktoś za
                nich to zrobi odwagi wam brakuje do tego też potrzebna odwaga a nie
                chowacie głowe jak podłe strusie(brak wam odwagi aby powiedzieć
                prawde)
              • Gość: beata Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.cdma.centertel.pl 31.01.10, 21:39
                ta firma i tak upadnie...wchodząc do sklepu w Gorzowie świeci pustkami nie ma po
                co tam zaglądać!!!
            • Gość: pracow. mag. vabbi Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 21:45
              popieram cie Paulinko!!!
            • Gość: Ania Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 14:27
              Co prawda to prawda.
              Pracowałam w wielu róznych firmach, na różnych stanowiskach ale
              takiego spokoju jak w Semaxie nie miałam nigdzie.
              Dla mie to wciąż jest ( i mam nadzieje jak najdłużej będzie)
              przyjemnośc przychodzic do pracy. Pomimo niedociągnieć, od których
              wolna nie jest żadna firma.
              I najbardziej jest mi przykro nie ze trace prace, bo te szybciej lub
              pózniej znajde. Przykro jest mi ze trace TE prace....

• funkenschlag Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! 01.05.09, 16:45
              Mówisz jakby ci "zabezpieczeni finansowo prezesi" to nadludzie...
    • conena Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! 29.03.09, 11:00
      imho, ciekawszym i smutniejszym przypadkiem jest
      www.znak.pl/
      "Informujemy, że dnia 2009,03,03 ZNAK Centrum Komputerowe Sp. z o.o. złożyło do
      sądu wniosek o upadłość z likwidacją."
      szkoda.
    • Gość: milka Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 30.03.09, 14:23
      no szkoda znaku, myślisz ze komputronik będzie następny?
    • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.as.kn.pl 30.03.09, 19:48
      Czy ktoś wie cokoleiwk więcej? Sąd ogłosił upadłość, czy dopiero złozono wniosek?
      • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 30.03.09, 20:13
        Złożył wniosek o upadłośc z możliwoscią układu,mają zadłużenia w
        podatku Vat,ZUS,za wynajem lokali,kredyty w banku i ....do końca
        sprzedawali obligacje przez bank....Obecnie mają zablokowane konta
        na których są pewnie i moje pieniądze ponieważ kupiłem przez
        Reiffaisen nic nie warte ich obligacje!!!!
        Ciekawe że nikt tego nie sprawdzał i na miesiąc przed upadłością
        pewien znany bank jw. wciskał bezwartościowe papiery!!!
        • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 31.03.09, 08:40
          Moon skąd Ty masz takie informacje, nigdzie nic nie piszą! Brak informacji,
          k...wa!!
          • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:32
            Andrzej-Niestety informacje są 100%,piszę niestety bo ta firma wraz
            z bankiem wkręciła mnie na dużą kasę.Dostałem informacje z banku że
            pieniędzy nie będzie i takie tam.Bank przesłał mi pocztą wniosek o
            upadłosc Semaxu itd,Jeżeli chodzi o uinformacje to nikt nie jest
            zinteresowany..Bank nie, bo sprzedawał obligacje bez pokrycia,a
            Semax wiadomo nie ma czym się chwalić,jedynie ja lub podobnie
            wyruch...i mogą to nagłosnić.Tyle
            • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 31.03.09, 10:40
              W głowie mi się to nie mieści!!!To tylko w Polsce jest możliwe. Ciekawe co
              franczyzobiorcy zrobią i czy już wiedzą, bo z tego co wiem, jeszcze w cz-ek nic
              nie wiedzieli.
              • Gość: krzysztof Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.09, 10:53
                Wiedzą i tez sporo stracili :(
              • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:58
                ..a co ja mam zrobić Reiffaisen sprzedał mi obligacje na 10% to tak
                jak na zwykłej lokacie w zwykłym banku!!!Gwarantowali że to pewna
                inwestycja , pózniej już wiesz.Teraz oczywiscie umyli ręcę że nic
                nie wiedzieli itd,a poza tym to było moje ryzyko.I w ten własnie
                sposób pozbawiono mnie cięzko odkładanej kasy przez wiele lat na
                mieszkanie.Żałuję że żyję w tym Kraju gdzie nic nie jest normalne
                • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 31.03.09, 11:28
                  poprosiłem znajomą dziennikarkę, żeby zadzwoniła w tej sprawie do banku, ciekawe
                  co jej powiedzą! Dam znać
                  • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 12:18
                    ...dzięki
                  • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 12:31
                    Andrzej,Jak to możliwe że sprzedawali obligacje prawie do końca,i
                    nic nie wiedzieli???Dziecko w to nie uwierzy!!!
                    • Gość: and Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 31.03.09, 12:41

Takimi sprawami powinno zainteresować się KNF!!!
                      • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 31.03.09, 12:58
                        Moon - mógłbyś podesłać mi ten wniosek o upadłość? Skoro oni nie informują, juz
                        sie o to postaram zeby inni to zbobili
                        • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 14:56
                          Andrzej,Podaj maila i wyslę.
                          • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 31.03.09, 15:45
                            andrzej.patrzyk@interia.eu
                            • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 18:53
                              Andrzej,Wyślę parę rzeczy rano w pracy
                              • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.as.kn.pl 31.03.09, 22:22
                                ok. tymczasme widzę, ze już coś piszą: www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=category§ionid=1&id=1&Itemid=753, porusze też prase drukwoaną !
    • Gość: yRa Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 13:18
      Co z pracownikami sklepów własnych Semaxu? Zwolnią wszystkich od razu, czy będą
      kontynuować pojedyncze zwolnienia w kolejnych sklepach? Jak długo jeszcze, no i
      co z przyszłymi wynagrodzeniami?
      • bakowa Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! 31.03.09, 13:54
        Artykuł będzie na bieżąco aktualizowany.

www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1321&Itemid=53&pl_page=1&pl_ppage=1
        • Gość: ach... Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 22:42
          a w galerii malta otworzyli właśnie Hot Oil - oj się wkurzy ten co w to
          zainwestował - jeśli nie wiedział.
          • Gość: gość Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 81.210.3.* 01.04.09, 09:46
            masz nieaktualne informacje - HOT OIL się wcale tam nie otworzył...
            i nie mial to byc sklep franczyzowy
            • Gość: ach... Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 01.04.09, 14:03
              ciekawe, że na stronie galerii malta jest podane i to z lokalizacją :D
              www.galeriamalta.pl/strefa-marek-artykuly-dla-dzieci,hot-oil.html
              fakt, nie było mnie tam...
        • Gość: kinga Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:57
          Gratulacje dla panów prezesów...ilu ich tam jest?
    • Gość: assur nie zaciskaj pasa ,zaciśnij piesci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 08:03
      idzie kryzys
      • Gość: andrzej Dalszy ciąg historii upadłości Semaxu IP: 78.8.151.* 01.04.09, 13:29
        www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1324&Itemid=753
    • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 01.04.09, 13:58
      Bakowa, podałeś zły link:
      www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1324&Itemid=753
      • Gość: weronisia Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.133.156.* 01.04.09, 14:11
        Oni nawet nie pofatygowali sie ,zeby pracownikow poinformowac i
        zaistnialej sytuacji...dowiedzielismy sie z internetu o upadlosci
        firmy,w ktorej pracujemy-brak slow...:(
        • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 01.04.09, 14:36
          Wronisia- przykro mi ;-(Najgorsze w tym wszystkim jest to, że oni na tym wyjdą
          bez szwanku!!!!
          • Gość: klient Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 80.240.166.* 01.04.09, 16:38
            Co wy możecie wiedzieć!!! Jak Wam się noga powinie, to pogadamy.
            Pozdrawiam Bełchatów, a przede wszystkim kierowniczkę......
            • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 01.04.09, 18:21
              Do Pana który podpisał się klient>"Jak się noga powinie" jak pan
              napisał to czy należy oszukiwac ludzi którzy za ciężko zarobione
              pieniądze jeszcze miesiąc temu kupowali od kieszonkowców obligacje???
              Przecież to jest jasne że o tym dobrze wiedzieli,tylko w obliczu
              polskiego prawa wszystko (prawie) jest dopuszczalne!!!
              Czy to jest okey i czy tak zachowuje się "renomowana" firma nie
              informujac swoich franczyzobiorców,pracowników o sytuacji tylko
              dowiadują się o tym z drugiej ręki?
              Przez tych ludzi którzy zapewniam Pana mają się bardzo dobrze i
              śmieją się ukradkiem straciłem dorobek życia,ponieważ zaufałem
              tak "znanym" firmom.Rozumiem że terminy uczciwośc i zaufanie to obce
              dla Pana słowa-w końcu żyjemy w Polsce.
              • Gość: inwestor Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.chello.pl 01.04.09, 22:45
                Panie moon: pisze Pan, że zainwestował Pan w obligacje cały majątek,
                który oszczędzał Pan przez wiele lat celem zakupu mieszkania. Widać,
                że obce są Panu takie słowa jak dywersyfikacja, ocena ryzyka, wycena
                etc. (nie dziwię się), ale dziwi mnie, że nie zna Pan staropolskich
                przysłów, jak to, że inwestować w ryzykowne aktywa można środki,
                które można stracić. Obligacje, a w szczególności niezabezpieczone obligacje korporacyjne to nie lokata bankowa (gwarantowana przez
                BFG), tylko ryzykowny papier wartościowy.

Powołam się na Pana poprzednie posty: nie jestem bankierem, ale
                przecież to nie bank wyemitował obligacje, tylko Semax. Skąd
                pretensje do banku? Na pewno musiał Pan się zapoznać z prospektem
                czy memorandum i podpisując formularz zapisu oświadczyć o akceptacji
                ryzyka. Jeśli został Pan wprowadzony w błąd przez sprzedawcę banku -
                to jak najbardziej należy się Panu roszczenie odszkodowawcze od
                Raiffesien Banku. Niestety trzeba będzie to jakoś udowodnić (ma Pan
                to na piśmie, kupował obligacje przez telefon, który w banku jest
                nagrywany, etc.).

Z tego co wiem z doświadczenia - sam inwestuję w różne produkty
                finansowe, w przypadku obligacji korporacyjnych żaden bank, który
                sprzedaje takie obligacje nie ma obowiązku monitorować działania
                spółki. Obowiązek taki spoczywa na obligatariuszu i samym emitencie,
                aby informować o wszelkich informacjach, które mają wpływ na
                działalność i możliwość spłaty swoich zobowiązań.

Dziś będac w galerii handlowej widziałem, że sklepy deep i hot oil
                wciąż działają i ludzie kupują ubrania. To oznacza, że kasa do
                spółki wciąż będzie spływać z utargu sieciowego.

Ciekawe czy sprawą zainteresuje się w końcu jakaś gazeta. Na Pana
                miejscu proponowałbym wynająć jakiegoś prawnika i podjąć kroki
                prawne wobec spółki. W ten sposób jest Pan w stanie wyegzekwować
                choć część swoich wierzytelności.

pozdrawiam i życzę sukcesu,
                Inwestor
                • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 07.04.09, 22:12
                  Do p.Inwestora

Oczywiście ma Pan rację i to nie ulega wątpliwości - niewiedza
                  kosztuje!Pomijam fakt że firma Semax miała poważne problemy już parę
                  miesiecy temu szukając desperacko inwestora,a bank jakby nie
                  świadomy sprzedawał obligacje.Przecież wiadomo że przysłowiowy
                  Kowalski biorąc niewielki kredyt jest sprawdzany włącznie
                  z "numerem buta" i monitorowany do końca.Wiadomym jest że nie leżało
                  to w zakresie "ich' obowiazków itd..
                  Jest tylko... a właściwie ja mam jeden problem,a mianowicie idąc do
                  tak renomowanego Banku uśpiłem swoją czujnośc i w pełni zaufałem
                  osobie,która na moje pytanie czy jest to bezpieczna inwestycja
                  odpowiedziała cyt."gwarantuję w 100%,nie ma Pan się czego obawiac" I
                  to jest właśnie mój problem bo zaufałem komuś kto się na tym zna, a
                  Okazało się jak już jest wiadomo inaczej,Okazało się że jest
                  to 'sprzedawca dywanów"-z całym szacunkiem do sprzedawców -Jestem
                  nim również(nie dywanów)!
                  I byc może to mnie zgubiło,ponieważ NIGDY nikogo nie wprowadziłem w
                  błąd,oraz NIGDY nie odpowiadałem twierdząco nie będąc tego pewien.
                  Jestem ciekaw czy nie zaufałałby Pan ludziom,którzy budowaliby Panu
                  dom?Napewno wybrałby Pan sprawdzoną,renomowaną Firmę którą nie
                  sposób podejrzewac o partactwo,i jakież byłoby Pana zdziwienie gdyby
                  nie spełnili Pańskich oczekiwan-niesmak jeno by pozostał...
                  Czy miałby Pan dowody? Nie! Zgodził się Pan na taką technologię,a
                  może zaufał......

Panie Inwestorze,nasze życie polega również na zufaniu-jesli sie
                  mylę to właśnie jest Pan świadkiem mojej ...porażki

pozdrawiam i życzę samych udanych inwestycji

moon
        • Gość: anonim Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 16:45
          powiem wam tak,juz od dawna sie dzialo w sieci zle.tylko slepy tego by nie
          zauwazyl! wiec nie rozumiem osob ktore pisza ze ich wczesniej nie
          poinformowano.kazdy kto ma internet moze sie doweidziec wszystkiego.a to ze nikt
          nie informowal to chyba normalne ze kryli sobie dupe... a co ich obchodza
          pracownicy czy partnerzy?-nic! licza tylko zeby oni zostali przy kasie.
          • Gość: klient Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 80.240.166.* 01.04.09, 16:54
            Nikt tu sobie nic nie kryje, ten kto się zabezpieczył, to i tak jest
            przy kasie!!!! A jeżeli sklepów nie da się uratować, to nie tylko
            ich pracownicy stracą pracę. Mam kilka lat pracy w wielu firmach
            sieciowych, widać Wy nie, skoro narzekacie... Ciut nie
            pielęgniarki!!!!
            P.S. Pozdrawiam Związki Zawodowe ;)_
            • Gość: weronisia Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.133.156.* 01.04.09, 16:59
              no dzialo sie zle juz w tamtym roku....ale nikt nie przypuszczal,ze
              oglosza upadlosc...Zreszta trudno,w polsce i tak zle sie dzieje-czas
              popracowac gdzie indziej nie za marne 1400 brutto.
              • Gość: anonim Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 17:13
                ja nie mowie tylko o pracownikach sklepow tylko calej sieci.przeciez to nie
                chodzi tylko o sprzedawcow.... a tak sie sklada ze ja tez mam kilkuletnmie
                doswadczenie w pracy ze sklepami sieciowymi wiec wiem co chcial powiedzioec
                przedmowca :).. wiec nie ma sie co uzalac nad soba tylko dzialac. a tak naprawde
                to nie chca zadadzac zadnych szczegolow i sa nieuchwytni,nic nam i tak nie
                wyjasnia zreszta to nie ma zadnego znaczenia juz teraz..
                pozdrawiam
                • Gość: łukasz Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 21:23
                  Ponoć wniosek dopiero został złożony, zanim sąd ogłosi upadłość to trochę czasu
                  minie, przynajmniej miesiąc,tak więc z niecierpliwością czekamy na kolejne super
                  pomysły zarządu no i na pensje...

• Gość: mietas Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 10:37
                  skontaktuj sie z pierwszym lepszym sklepem vabbi
                • Gość: Julia co z Vabbi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 17:29
                  co z Vabbi? bedzie istniec? bo do tej pory nie wiem czy mam szukac sobie innej
                  pracy czy nie.
              • Gość: klient Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 00:23
                no pewnie ze sie dzialo zle!!!!!!jaka firma dobrze prosperujaca robi w
                sezonie na nowa kolekcje 30 badz 50% upustu???????
                • Gość: xxx Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.133.156.* 02.04.09, 09:20
                  no dokladnie a teraz -50%....Szkoda tylko,ze sprzedawcy dowiedzieli
                  sie najpozniej o wszystkim-a tak naprawde wszystko kreci sie dzieki
                  nam...To my wchodzimy klientom w tylek i zarabiamy (zarabialismy)
                  dla semaxu-nawet kiedy wyplaty dostalismy w zeszlym miesiacu w dwuch
                  ratach i z opuznieniem nikt nie pofatygowal sie powiadomic nas
                  wczesniej ,ze jest ciezka sytuacja i ,ze taka ewentualnosc istnieje
                  w opuznieniu wynagrodzen...Ach brak slow...Cala Polska;-(
                  • Gość: bolek Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 11:33
                    do slow pana ktory pisze jako inwestor-oczywiscie ze hot oil i deep
                    jeszcze funkcjonuja i sprzedaja towar!tak samo jak vabbi factory
                    outlet! ale juz niedlugo deepy i hot oile maja byc tylko ponoc do
                    czerwca a co z vabbi nie wiadomo bo czesc to sklepy wlasne a czesc
                    to partnerskie i jakie beda decyzje nie wiadomo.kazdy zachodzi w
                    glowe bo zainwestowal w swoje sklepy spore pieniadze ktorych juz nie
                    odzyska!pan prezes nie daje znaku zycia i nie wiadomo gdzie sie
                    podziewa wiec jakiekolwiek rozmowy "co dalej" sa niemozliwe.a co do
                    sklepow to dzialaja i sprzedaja towar na dlugi semaxu a pracownicy
                    nie wiadomo kiedy zobacza swoje pensje bo na wszystkim trzyma lape
                    bank!wiec stawiajac sie w sytuacji pracodawcow jak i pracownikow to
                    masakra!fakt ze prezes jest zabezpieczony finansowo to bardziej niz
                    oczywiste ,tylko ostatnie ogniwo (pracownicy)zostana bez grosza!ale
                    oczywiscie jego to nie interesuje...bo po co.
                    • Gość: rafał Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 19:11
                      A co z tym panem, którego semax zatrudnił w zeszłym roku za ogromna kasę by
                      wyprowadził firmę z kłopotów, czyżby to był kolejny kumpel prezesów, który
                      chciał sobie dorobić?
                      • Gość: xxx Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.chello.pl 06.04.09, 09:02
                        wylecial
                      • Gość: ktoś Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 17:22
                        I sobie dorobił, 1 mln zarobił przez rok pracy.
                  • Gość: pracow. mag. vabbi Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 11:33
                    dziekujem prezesa za to ze stwozyli ta firme ale to co zrobili z ta firma powino
                    sie ich za to zlinczowac. kierownik zapewnial ze przyjda lepsze dni i wlasnie
                    przyszly. brak słow
    • bakowa Kolejna część sagi o upadłości semaxu. 02.04.09, 12:57
      www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1326&Itemid=53&pl_page=1&pl_ppage=1
      • Gość: rafał Re: Kolejna część sagi o upadłości semaxu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 19:14
        A co z tym panem, którego semax zatrudnił w zeszłym roku za ogromna kasę by
        wyprowadził firmę z kłopotów, czyżby to był kolejny kumpel prezesów, który
        chciał sobie dorobić?!!
        • Gość: xxxxxxxxxxxxxwwwdd Re: Kolejna część sagi o upadłości semaxu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 21:23
          Jak dla mnie to jest w ogole jakas porazka...firma ma tyleee sklepow-a kolekcje taaak nie udane;-( Brak slow i dziwic sie,ze sklepy dochodow nie przynosily? a kiedys w ogole przynosily? Ratowalo je tylko to,ze sa to sklepy sieciowe....Nie wiem z kad semax wytrzasnal projektantow ale chyba na swoje nieszczescie...
    • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 03.04.09, 08:40
      kto wynajmował lokale - Semax czy franczyzobiorca?? Ktoś tu poruszał wątek, że
      ze wzgledu na wynajem długoterminowy franczyzobiorcy nie mogą szybko
      zrezygnować? Jak to ejst?
      • Gość: Aniela Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.04.09, 08:54
        Lokale wynajmują franczyzobiorcy, to oni po podpisywali umowy wynajmu i to oni
        za własne pieniądze zrobili remonty i wystrój lokali. Także, jeżeli nic nie da
        się zrobić to niektórzy zostaną tylko i wyłącznie z kolosalnymi długami.
        • Gość: andrzej Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 03.04.09, 09:21
          Dzięki Aniela...może nagłośnijmy i to, bo widzę, że nikt o tym nie pisał
          jeszcze... Masz może kogoś kto podpisał umowę z franczyzodawcą?
    • Gość: bakowa Semax w końcu przemówił IP: 78.8.151.* 03.04.09, 11:52
      www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1329&Itemid=53&pl_page=1&pl_ppage=1
      • Gość: buła Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 14:18
        jakie sa szanse ze vabbi przezyje???
        • Gość: klient Re: Semax w końcu przemówił IP: 80.240.166.* 03.04.09, 17:04
          Szanse są duże, bo Vabbi jest dochodowe. Na pewno znajdzie się jakiś
          inwestor. Nie pękać Vabbiki, będzie dobrze ;)))
          • Gość: krzysztof Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 18:07
            a moze vabbi przejmie jeszcze sklepy nalezace do deepa i hot oila
            • Gość: gość Re: Semax w końcu przemówił IP: *.icpnet.pl 03.04.09, 18:49
              Wszyscy tu mówią o tym jak to wszystko wpływa na sytuację w sklepach, jak
              ucierpią partnerzy itp. A pomyślcie co przechodzą pracownicy w centrali firmy,
              którzy chyba wiedzą najmniej ze wszystkich... i jeszcze "szacowny" zarząd muszą
              codzienni oglądać :(
              • Gość: pracownik Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 20:13
                Zarząd uśmiechnięty i zadowolony jak nigdy!
                Nawet na koniec nie potrafią okazać swoim pracownikom odrobiny szacunku! oby się
                to kiedyś na nich zemściło!!!!!!!!!
              • Gość: krzysiek Re: Semax w końcu przemówił IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 10:51
                ciężko współczuc pracownikom, którzy co najwyżej nie dostaną pensji.
                ja jestem tzw "partnerem". Umowe na lokal mam jeszcze na dwa lata.
                Czynsz 5.00 miesiecznie. Kredytu jeszcze zostało 50.000.W ciągu
                miesiaca cieżko jest znależć innego partnera jak takich sklepów jak
                ja jest prawie 100.
                • Gość: ania Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 11:21
                  "Najwyżej nie dostaną pensji" nie wiesz na co przeznaczana jest ta pensja,
                  może ktoś ma większe kłopoty niż 50 tys kredytu...
                  Każdemu jest ciężko,dotknie to wszystkich pracowników,partnerów, dostawców,ale
                  licytowanie się kto ma gorzej jest żenujące!!!
                  • Gość: krzysiek Re: Semax w końcu przemówił IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 13:46
                    Żenujące chyba dla Ciebie, bo dla mnie ani trochę. Ja się nie
                    skarżę, ale marzeniem moim byłoby wyjść na zero a nie dokładać, tym
                    bardziej, że nie mam z czego. Boże, ale delikatny cwaniaczek, który
                    patrzy z boku.
                • Gość: Robert Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 23:58
                  Polecam w to miejsce firmę MAYORAL. To najlepsza firma na kryzys i
                  nie tylko. Świetnie rzeczy i dobre ceny. Nie wierzycie, to
                  zapytajcie tych, co już tym handlują od kilku sezonów.
          • Gość: gosc Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 20:23
            Byle z daleka od 4 pseudo prezesów a będzie dobrze!!!!
            • Gość: prezes Semax Re: Semax w końcu przemówił IP: *.chello.pl 04.04.09, 17:41
              A ja to wszystko czytam i sobie skrzętnie notuje.

już mam kilka laureatów do zwolnienia.
              pozdrawiam,
              Mariusz Szejb
              • Gość: gość Re: Semax w końcu przemówił IP: *.icpnet.pl 04.04.09, 20:37
                Gratulację dla autora poprzedniego postu!!! :)
                Podaje się za prezesa i we własnym nazwisku błąd robi?! Nic dziwnego, ze firma pada!
                • Gość: .... Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 20:40
                  dobre!! :))
              • Gość: klient Re: Semax w końcu przemówił IP: 80.240.166.* 05.04.09, 10:22
                WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Podszywasz się pod Prazesa, to
                przynajmniej nie przekręcaj jego nazwiska!!!! I kto tu oszukuje???
                Pierwszy kwietnia już minął, DARUJ SOBIE " prezesie"!!!!
              • Gość: pracownik Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 18:22
                dlaczego nie byliscie wszyscy tacy mądrzy jak teraz jeszcze 2 lata
                wstesz i dzisiaj rownież potraficie pisać a jak firma płaciła to
                nikt mordy sorry nie odezwał podejrzewam że grono osób piszących to
                ludzie ktorzy brali kase i lekko żyli uważam również że był brak że
                strony przesów w doborze ludzi zasada jest kasa płacimy panowie
                prezesi uważam że ludzie którym zaufaliscie wpóscili was w maliny
                przykro mi poświęciłem pare lat dla firmy mam nauczke takie czasy
                pozdrawim szczególnie prezesa Mariusza który stawia na sport ijest
                naprwdę gosc
                • Gość: PAWEŁ Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 18:37
                  Uażam ze jest żle ale mam też zdanie że wszyscy jestesmy temu winni
                  nikt a wiemy szybciej nie potrafif się odezwać uważam że troche winy
                  ma każdy z nas jak jest dobrze każdy bije brawo jak żle dołować
                  przeżyłem nie te czasy kiedy siedziałem za komune i nie tak
                  wyobżażałem sobie życie moich dzieci i wnóków
                • Gość: safan Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 18:39
                  te pracownik ty masz racje bo semax wpuscili w maliny dyrwektorzy z
                  czarnowskim z przodu a prezesi zapomnieli ze najglupszy ma czasem
                  rozum i od czasu do czasu powini go wysluchac a takto mamy teraz
                  cyrk pozdrawiamwszystkich kturzy dostana odprawy po 10 baniek albo
                  wiencej za miesionc
                  • Gość: PAWEŁ Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 19:01
                    JAK MASZ COS DO POWIEDZENIA GŁÓPKU TO MÓW A PISZESZ FRAZESY NIEE
                    MASZ POJCIA O FIRMIE PISZ IDOTO DO TUSKA JAK MASZ ODWAGE I STARY
                    KOMPUTER BAŁWANIE
                    • Gość: safan Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 20:52
                      tusk mi zwisa i zwisaja mi wszystkie wapniaki z semaksu
                • Gość: go Re: Semax w końcu przemówił IP: *.icpnet.pl 07.04.09, 19:28

"Pracowniku" popracuj trochę nad formą wypowiedzi i pisownią, ponieważ ciężko
                  zrozumieć o co Ci chodzi :)
                  • Gość: ania Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 21:58
                    no tak teraz wszyscy pisza i sie kloca.trzeba bylo myslec wczesniej.z
                    jednej strony szkoda mi prezesow z drugiej pracownikow i
                    franczyzobiorców.kazdy przezywa ta tragedie na swoj sposob.jestem
                    franczyzobiorca ale innej firmy i napisze ze nie wyobrazam sobie
                    pracowac z semaxem.dlaczego?a dlatego ze problemy byly duzo duzo
                    wczesniej i o niczym nie mowili!a jak robili przeceny -50 w sezonie to
                    co to dla was to bylo normalne???????????
              • Gość: pracownik student Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 20:38
                Dzięki za udane święta prezesi
                • Gość: nowy Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 20:40
                  ja też życzę smacznego jajka a pracownikom następnych lepszych świąt
          • Gość: Białystok Re: Semax w końcu przemówił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:14
            nie bedzie dobrze wlasnie zamknąłem sklep Vabbi w białymstoku,jest tragicznie nikt nie kupi Vabbi bo semax to bankrut,wiszą mi kupe kasy i wcale nie chcą zapłacic:)
            • Gość: Grzegorz Re: Semax w końcu przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 20:34
              Jest rowniez Quadrii Foglio.Swietna marka.Pelna
              rozmiarowka!Kolorystyka i jakosc!!!!!Polecam!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Robert Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 00:02
      Polecam w to miejsce firmę MAYORAL. To najlepsza firma na kryzys i
      nie tylko. Świetne rzeczy i dobre ceny. Nie wierzycie, to
      zapytajcie tych, co już tym handlują od kilku sezonów.
      • Gość: klient Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 19:56
        nie rozumiem jednego.teraz wszyscy sie dziwia ze semax upada a o czym
        mysleliscie kiedy robili weekendowe promocje -50% w sezonie?????????
        to jest normalne?????????dobrze prosperujaca firma nigdy tego nie
        robi.
        tez pracuje w sklepie i u nas nigdy tego nie bylo!!!!!!!!
        teraz znow byl weekend -50% w hot oil ale juz pewnie dlatego by pozbyc
        sie kolekcji.
        • Gość: pracownik sklepu Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 20:54
          ja pracuje w sklepie vabbi u nas byla tylko jedna wyprzedarz -50% w lutym ale to było zaplanowane wczesniej. było to z okazji zblizajacej sie wiosny. dodatku były rozrzucane po ,mieszkaniach ulotki reklamowe. a w deepie i hot olie teraz beda co chwile takie wyprzedarze bo oni przrstaja istniec. my czyyli vabbi bedziemy istniec nie koniecznie pod ta nazwa ale bedziemy.
          • Gość: klient Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.elomza.pl 12.04.09, 11:03
            Pracujesz w Vabbi??? Ja nie kojarzę przeceny -50%. Była w lutym, owszem, ale
            -20%. Solidny z Ciebie pracownik. Bonus za lojalność :DDD
          • Gość: DHV Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.metronet.pl 22.04.09, 22:49
            Biadolili, ściemniali że praca będzie, wysyłali podstępem na urlopy -
            a teraz won! - nie potrzebujemy już Was. Żenada i tyle. Szkoda
            tylko tych pozytywnych aspektów tej pracy. Mam tylko nadzieję, że
            wypłacą należne pensje, ekwiwalenty za urlop no i odprawę przede
            wszystkim... czas pokaże.
            • Gość: kaja Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 22:36
              slyszalam ze podobno hot-oil ma istniec?czy to prawda???????
        • Gość: klientka Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 22:37
          Szkoda, bardzo szkoda, że ta firma upadła. Ciuszki dla dzieci były
          dobrej jakości i na luzie. Często tam robiłam zakupy, a szczególnie
          gdy właśnie były te 50% promocje. Wtedy było pełno ludzi, dzieci
          i towar szybko schodził. Moje znajome też tam wtedy kupowały, po
          prostu czekałyśmy na przeceny. Szkoda, że inne sklepy tego nie
          robią. Inne firmy produkują takie wycudnione ubrania. Mam
          nadzieję,że firma jednak odrodzi się, jak Feniks.
      • kicia1-1 Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! 20.05.09, 15:34
        Jako były pracownik Semax-u mogę tylko stwierdzić że zarządzanie w firmie dawało wiele do życzenia.
        Mimo że nie pracuje w Semaxie już od kilku lat, to dobrze wspominam pracę w tej firmie a w szczególności z ludźmi z którymi miałam przyjemność pracować(nawet z Darkiem Boreckim - bajko-pisarzem). Niektórzy z nich są z firmą zwiazni od początku, tym bardziej żal mi tych ludzi. Byli z firmą w czasie rozwoju a teraz muszą patrzeć na jej upadek.
        Myślę że kryzys, kryzysem ale główną winę ponosi zarząd.
        W pewnym momencie prezesi poczuli się "Bogami", za dużo chcieli na raz, zabrakło im pokory i logicznego myslenia.
        Zatrudniali ludzi z zewnatrz płacąc im kolosalne wynagrodzenia.
        Kiedyś musiało się to skończyć...

Pozdrawiam Panów Prezesów, zwłaszcza mojego "ulubieńca" Wojciecha M.
    • Gość: klijentka Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 19:38
      czy vabbi jeszcze brdzie istniec? to moj ulubiony sklep.
      • Gość: klient Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 21:38
        z tego co wiem to vabi bedzie istniec.hot oil i deep robi wio!
        ciekawe jak dlugo bedzie jeszcze istniec ich strona internetowa?!

• Gość: mała MI Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.09, 21:54
          "ciekawe jak dlugo bedzie jeszcze istniec ich strona internetowa?!"
          pewnie tak długo jak będą funkcjonowały sklepy :) Ja od siebie
          powiem tylko, że praca w sklepie Deep była dla mnie miłym
          doświadczeniem. Co prawda nie pracuję nawet roku ale przywiązałam
          się do firmy i smutno mi się zrobiło jak się dowiedziałam, że to już
          koniec :(
          • Gość: pracownik Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 22:41
            ku mojemu zdziwieniu wypłata jest juz na koncie i to cała.
            • Gość: prawnik Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.chello.pl 08.04.09, 20:22
              całe szczęście, że pracownicy dostali wypłatę, jednak na Waszym
              miejscu szukałbym nowego pracodawcy...

prawo upadłościowe jasno określa reguły komu należą się pieniądze i w
              jakiej kolejności: urząd skarbowy / ZUS, następnie pracownicy (!!!),
              potem zabezpieczony dług, następnie cała reszta długów a na samiutkim
              końcu kasę ze spółki dostają akcjonariusze.
              • Gość: jessi Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:27
                moi drodzy!!Semax sie skonczyl dlatego,ze firma nie byla dobrze
                prowadzona!!zle zarzadzanie!!zle inwestycje...liczenie na
                szybki,natychmiastowy zysk...tak
                wyszlo...imprezy,delegacje,Chiny,Mediolan...dzikie weze!!;)
                cropp i house...niestety wygrani!!konkurent wyeliminowany!!
                jeslii chodzi o wyprzedaze,to przejdzcie sie po galeriach...duzo
                wiodacych marek ma promocje i przeceny,dlatego skonczcie juz bzdurne
                dyskusje,bo wiadomo,ze deepa i hot-oila nie bedzie!!
                jeszcze apel do niektorych!!slowniki w dlon,albo do szkoly!!uczyc
                sie ortografii i gramatyki,bo ciezko Was zrozumiec!!
                szkoda pracownikow...niestety!!
                prezesi nadal beda na Majorkach,w Alpach i innych podobnych...!
                pozdrawiam i zycze wszystkim optymizmu!!
                • Gość: klient Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 00:36
                  Zgadzam sie z tym ze i wiodące marki mają przeceny ale nie w sezonie
                  na nową kolekcje -50%!!!!!!!!!!!!
                  Myslmy logicznie tak?
                  • Gość: pracownik student Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:36
                    Kto zatrudnil takiego trepa (podobno) w dziale logistyki przecież on
                    d..... wyliże jak mu każą Paulina nie wieżę że byłaś taka nierosądna
                    jak byłaś kierowniczką to czuliśmy że mamy kierownika a nie
                    kolejnego przydupasa wojsko pod takimi ludzmi pada i semax również
                    • Gość: ggg Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 21:15
                      Witam!! Siedzę i czytam te wszystkie komentarze pozytywne i negatywne,i powiem
                      wam jedno zastanówcie się zanim kogoś oczerniać zaczniecie, ponieważ niektóre z
                      Waszych komentarzy mijają się z prawdą.
                      Nie wiecie jak było naprawdę w tej firmie nie pracowaliście z nimi na dziale
                      więc się zastanówcie co można napisać a co nie.Trudno stało się jak się stało
                      klientów DEEPa i HOT OILa było mnóstwo.Kolekcje były OKI,jak w każdej innej firmie.
                      Pozdrawiam Wszystkich pracowników,partnerów, oraz osoby pracujące w firmie SEMAX
                      S.A
                    • studeciksemax Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! 17.04.09, 19:01
                      Popieram wypowiedz "Pracownika studenta"!We firmie panuje ogolnie
                      dziwny zwyczaj że nie awansuje sie stałych, znających juz politykę
                      firmy pracowników tylko zatrudnia kogoś z zewnątrz,a w tym przypadku
                      to była wielka pomyłka. Trep to człowiek bez doświadczenia,bez
                      wiedzy,zdolności kierowania zespołem, wydawania słusznych decyzji i
                      bez umiejetnosci posługiwania sie CDN. Posiada jedynie umiejętność
                      dobrego improwizowania swojej wiedzy, a słynie z gwizdania na
                      ludzi.Gdyby nie wsparcie i pomoc jego podwładnych podejrzewam że
                      towar nie trafiał by na czas do klientów. Wielki pokłon dla
                      Pauliny!!!
                      • Gość: Zainteresowana Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 22:28
                        Zdziwiło mnie dlaczego na stanowisko kierownicze do magazynu
                        przyjęto osobę z zewnątrz, a nie awansowano jakiegoś pracownika.
                        Dowiedziałam się, że w związku z nową lokalizacją towaru na
                        magazynie przyjęto kogoś, kto się na tym zna.
                • Gość: anonim Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 81.210.3.* 15.04.09, 15:31
                  pracowałem tam wazelina na wazelinie przemus co sie wysłowić nie umie i łukaszek
                  co non stop o angli mówi zal haha
              • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 14:14
                Amen...
              • Gość: On Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 213.158.194.* 25.04.09, 16:40
                My w Legnicy też mniej zarabiamy i to dużo i też szukamy nowego zajęcia
            • Gość: ...... Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 20:31
              mam pytanie?czy sklepy partnerskie dostaly premie z semaxu za
              wyrobienie planu i mijesca??? prosze pilnie o odpowiedz bo cos mi tu
              nie gra kurna!dzieki z gory vabbiki :)
              • Gość: misia24 Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 10:09
                niestety premii za plan i miejsca nie dostałyśmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: b24 Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 15:25
                  Upomnijcie się premie były policzone:))Niewielkie co prawda , ale jakieś były:)
                  • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 09.04.09, 21:25
                    Przeczytajcie dzisiejszy Głos Wlkp,lub www.poznan.naszemiasto.pl
                    • Gość: inwestor Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.chello.pl 14.04.09, 23:13
                      Jak sytuacja się rozwija? Jestem ciekaw, jakie kroki poczynił Pan
                      (inni obligatariusze) w celu wyegzekwowania pieniędzy?
                      • Gość: moon Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 17.04.09, 21:17
                        a...może Pan coś podpowie???
                        • Gość: pracownik vabbi Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 02:42
                          Jestem pracownikiem firmy i na tyle na ile moge chciałbym w tym
                          poście zaspokoić rządzę informacji na temat obecnej sytuacji firmy.
                          W zwiazku z ciężką sytuacja obecnie w sklepach vabbi do odwołania
                          zostały obcięte premie o 50%! firma w ocenie pracownika sklepowego
                          powoli zaczyna funkcjonowac w miare normalnie tzn. po jednym
                          miesiącu kiedy to zostały wynagrodzenia wypłacone w dwóch ratach
                          obecnie takich problemów nie ma. Ponadto z tego co wiem firma
                          zaczyna spłacac bieżące zoobowiązania (czynsze, faktury telefony,
                          itd.) bezapelacyjnie wszyscy pracownicy Hot Oil i Deep nie zachowają
                          pracy...Vabbikom jako sieci powinno się udać. Dlaczego? ponieważ u
                          nas są obroty a co najważniejsze sklepy są rentowne (dotychczas
                          vabbi utrzymywało pozostałe marki firmy które w ogólnym rachunku nie
                          były dochodowe <
                          • Gość: augh Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.171.219.45.static.crowley.pl 29.04.09, 10:15
                            hmm zazdroszczę Ci tej atmosfery w pracy...U nas jest,było i, jeśli Vabbi pozostanie na rynku, będzie potwornie!Pracuję tu bo muszę, tak jak inni, ze względu na wysokie bezrobocie. Mimo, iż jestem po studiach nie mogę niczego innego znaleźć.Jesteśmy traktowani jak cyborgi, zero szacunku, a teraz, gdy firma przeżywa kryzys - jest jeszcze gorzej. Co rano mam załamkę, że tam idę i nie mogę się doczekać, aż wrócę do domu. Nie płacone nadgodziny, obcinanie premii i te śmieszne kwoty na umowach... Na jedno nie mogę narzekać - mimo problemów dostajemy pieniądze o czasie. W tej sytuacji jest mi wszystko jedno czy Vabbi przetrwa czy też nie...
                            • Gość: zainteresowana Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.09, 09:54
                              Jest to sklep własny, czy agenta / partnera?
                  • Gość: misia24 Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:56
                    do kogo mamy sie wolac o premie jak szfowa powiedziala ze semax jej nie zaplacil zadnych premii malo to nas wszystkie zwolnila i zamknela sklep.paranoja poprostu
                    • Gość: Damian Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 188.33.25.* 20.04.09, 12:04
                      Witam..to faktycznie szefowa zachowała sie porywczo..jestem
                      partnerem prowadze sklep vabbi i mam nadzieje ze wszytko bedzie
                      oki..a jesli nie to sam zaczne sprowadzac towar bo nie tylko semax
                      to potrafi robic..Moi pracownicy napewno nie straca pracy a ja
                      zrobie wszytko zeby nie stracic pieniedzy..czy to z semaxem czy tez
                      bez..ale sadze ze wygrzebia sie z tego balaganu i bedzie
                      oki..pozdrawiam i czekam cierpliwie
                      • Gość: anonim vabbi Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 18:51
                        my nie dostalismy premii z semaxu takze pod pretekstem ze semax nie
                        zaplacil! tez zostalismy zwolnieni i juz vabbi nie ma w naszym
                        miescie...my bez pracy... ktos sie pospieszyl,ktos nie
                        sprobowal,ktos nie poczekal...dziekujemy :|
                        • Gość: VABBIK Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 19:14
                          PEWNIE JESTES PRACOWNIKIEM BEŁCHATOWA LUB BIALEGOSTOKU. POWIEM SZCZEZE IZ
                          FAKTYCZNIE KTOS SIE POSPIESZYL Z TYM BO MAGAZYN VABBI BEDZIE NIEDŁUGO
                          FUNKCJONOWAL NORMALNIE. TERAZ DO SKLEPOW ZOSTAJA WYSYLANE RESZTKI Z MAKAZYNU ALE
                          TO SIE ZMIENI. ALE TEZ SIE NIE DZIWIE TYM SKLEPA PONIEWAZ SKAD BRAC KASE NA
                          CZYNSZ CZY PRAD?
                          • Gość: anonim vabbi Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 19:23
                            nie jestem pracownikiem tych sklepow :) ale z tego wnosze ze juz nie
                            ma tam tez sklepow.. a fakt ze towar przychodzil i to byly
                            zaleglosci z magazynu. ale co tu mowic wlasnie szukam pracy i mysle
                            sobie ze juz takiej fajnej ekipy i atmosfery w pracy to nie bede
                            miec..i lezka sie kreci w oku! jakie sklepy juz nie funkcjonuja jak
                            mozecie to piszcie.pozdrawiam
                            • Gość: fo. Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 94.254.158.* 20.04.09, 19:46
                              Kródkie zapytanie..przetrwa VABBI??czy nie??
                              • Gość: XXX Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 19:54
                                VANITAS VANITUM ET OMNIA VANITAS
                              • Gość: Zainteresowana Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 21:09
                                Vabbi ma szanse na przetrwanie o ile ktoś się za nie porządnie
                                weźmie w Semaxie. Sprzedaż na Vabbi jest wysoka, ale czas pokaże co
                                z resztą.
                            • Gość: mariolka Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 20:19
                              w poniedzialek bylam pod sklepem w Bialymstoku, bo widzialam, ze cos
                              sie tam dzieje. jednak na drzwiach przeczytalam jedynie kartke,
                              ze "zamkniete", a na drugiej "likwidacja sklepu"

szkoda, bo to byl dobry sklep :(
                    • Gość: Bbk Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:02
                      Przetrwamy.. aby tylko w sadzie szybko zapadla decyzja.. bo jak tak dalej
                      pojdzie to nawet (jezeli jakis jest) inwestor nie pomoze.. towar z magazynu -
                      koncowki, mina miesiace zanim magazyn zacznie dzialac tak jak dzialal do tej
                      pory, a klient powoli odchodzi od sklepow.
                      Pozniej zamknie sie nierentowne sklepy (nie pisze o Deepie i Hotoilu bo to
                      oczywiste, ale o Vabbi) - zostanie sklepow 40 i powoli do przodu. Tylko zeby
                      znowu nie bylo takiego samego dzialania - otwieranie co miesiac 3 sklepow po to
                      aby otwierac i patrzec na obroty a nie na zysk..

misia.. z jakiego miasta ta nadgorliwa parterka?
                      • Gość: vabbik:) Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 20:36
                        Mama nadzieję, że jednak przetrwa a ja nadal będę miała pracę.Naprawdę dobrze mi się tu pracuje, fajni ludzie normalni przełożeni.
                        Ci co piszą o Bossie to jeszcze nie zaznali na własnej skórze jak może być w innych firmach!
                        Ma swoje humory, jak każdy a pisanie, że się nie zna i się podlizuje...:/
                        Wielu z Was dał szansę, dał pracę a z magazynu jakoś nikt nie został zwolniony!
                        Stworzył dobrą załogę...Nas wszystkich.
                        Ja nie narzekam, nie wiem czy przetrwamy, ale wiem, że gdy pomyślę o Semaksie...o Vabbi... o tych wszystkich ludziach to na pewno uśmiech pojawi się na mojej twarzy.

pozdrowienia dla Wszystkich sklepów Vabbi 3majcie się.
            • helgakowalska Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! 06.05.09, 14:11
              Tak czytam wypowiedzi NIEKTÓRYCH z was i stwierdzam że jesteście
              zwykłymi szmaciarzami. Jeśli źle się dzieje w firmie to wy od razu
              rozpowiadacie jakie to macie zarobki, kiedy dostajecie kasę, co kto
              powiedział w centrali itp. zamiast siedzieć cicho na d**ie i modlić
              się żeby nie stracić pracy. Później te informacje wykorzystywane są
              przez hieny, które wypisują wyolbrzymione artykuły i przez to sieją
              panikę.Jesteście żałośni
              • Gość: pracownikBYLY Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 21:49
                do helgakowalska!-jesli piszesz takie rzeczy to sa trzy wyjscia!
                albo cie nigdy nikt nie zrobil w ciula albo jestes zaj... naiwna!
                albo jestes pracownikiem centrali :)(klika).wiekszosc z nas
                pracownikow zostala zwolniona od razu bez jakis wiekszych wyjasnien!
                tylko glupi by sie nie wkurzyl(delikatnie mowiac).zawsze w sieci
                bylo tak ze nie moznabylo sie wypowiadac na drazliwe tematy na forum
                bo bylo to zle widziane wiec niech nikt sie teraz nie dziwi ze
                pracownicy pisza takie rzeczy bo sa poprostu ciekawi jak w innych
                miastach sie dzieje.nie ma idealnej pracy!zawsze zdarzy
                sie "cos",znajdzie sie jakas czarna owca i wszystko sie posypie.tak
                bylo i tu!wiele niedociagniec,niedomowien-ZADNYCH WYJASNIEN!my
                budujemy firme ale jak przychodzi co do czego wywala sie nas na
                bruk.SPRAWIEDLIWOSC!!ale coz zycie!a "droga" helgo,zeby kogos
                wyzywac od szmaciarzy to trzeba miec niezly tupet!nieznajac ludzi
                pisac takie slowa-chyba ze znasz wszystkich uczestnikow forum :))
                gratuluje wrodzonego hamstwa.pozdrawiem wszystkich zwyklych
                pracownikow VFO,D,H Z CALEJ POLSKI
                • Gość: Mexyk Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 81.210.3.* 07.05.09, 09:09
                  Czytam od jakiegoś czasu Wasze (nasze) forum...
                  Zero konstruktywnych wniosków, brak pomysłów, jedynie narzekania i
                  roszczenia. W dodatku podział na centralną klikę i tych co budują
                  czyli pracowników sklepów. Na początku to było nawet zabawne, ale
                  teraz to już jest tragikomedia! Radzę Wam zrozumieć, że firma
                  powstaje jako owoc pracy zespołu. Jeśli to do Was nie dotrze, to w
                  następnej pracy też będziecie jedynie narzekać i biadolić na
                  niespełnione życie zawodowe.
                  • Gość: pracownikBYLY Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 06:16
                    DO MEXYK- jakos nie wydaje mi sie ze" firma to owowc zespolu" raczej
                    nie w tym przypadku. u nas byla zgrana ekipa ale to dzialalo
                    wewnetrznie bo choc nasze starania byly ogromne to nas juz dzis nie
                    ma.podzial na pracownikow czytaj sprzedawcow i pracownikow centrali
                    jest byl i zawsze bedzie.z pewnoscia jestes wlasnie pracownikiem
                    centrali wiec jest dla ciebie nie do przyjecia co pisze.ale
                    niejednokrotnie dano nam odczuc falszywosc i brak porozumienia.. my
                    wcale nie chcielismy tracic pracy bylo nam tu dobrze i nikt nie
                    biedolil bo nie mial na co.a to w jaki sposob i kiedy wszyscy sie
                    dowiedzieli o upadku semaxu to dopiero tragikomedia!rzeczywiscie
                    rownosc zespolu :) jak sie patrzy :)
                    • Gość: MEXYK Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.icpnet.pl 09.05.09, 11:55
                      Może Cię rozczaruję, ale nawet po części się z Tobą zgadzam. Mowiąc
                      o zespole mam na myśli taką grupę osób, która w efekcie wspólnej
                      pracy wypracowuje na końcu konkretną wartość. Zawsze bardzo ceniłem
                      i szanowałem pracę Ludzi w terenie, chociaż sam "siedziałem" w
                      centrali. W naszym przypadku "zespół" (czytaj firma) był znacznie
                      przerośnięty. Nie każdy dokładał cegiełkę do budowy, a wręcz
                      zdarzało się, że te cegiełki podbierał... Tragiczne jest to, że
                      budynek się wali, a komedia to fakt, że ci którzy zadbali o cegiełki
                      dla siebie mają się bardzo dobrze.
                • helgakowalska Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! 07.05.09, 10:25
                  Ja nie napisałam że akurat Ty jesteś szmaciarzem ale szczerze
                  powiedziawszy wk***wia mnie to jak niektórzy pracownicy wywlekają na
                  wierzch rzeczy o których nie powinno się mówić nawet dla dobra firmy
                  i nie pogorszenia sytuacji. Było to kierowane głównie do tych co
                  pracują a ciągle narzekają. Jeśli się nie podoba to niech się
                  zwolnią, a nie biadolą jak to jest źle i co się w centrali dzieje.
                  Do tego jeszcze na PUBLICZNYM forum.
                  Jeśli Cię uraziłam to przepraszam
              • Gość: zainteresowana Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 21:39
                Odpowiedź do helgakowalska.Twoja wypowiedź jest bardzo mocna.
                Ciekawe czy pracujesz w Semaxie i po której stronie jesteś? Pewnie
                po stronie pracodawcy / Prezesów. Nie ma strony Semaxu/ firmy. Nie
                dzieliłabym pracowników na centralę i resztę. Pracuję w centrali i
                czekam na wypowiedzenie, tak jak wiele osób które znam. Może jak
                ludzie mieli by okazję wcześniej mówić o tym co się działo, Semax
                nie był by teraz w takiej sytuacji. Da się pogorszyć sytuację?
              • Gość: Ona Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 22:31
                Szmaciarze powiadasz... a jak nazwiesz tych, którzy wydali decyzje o
                zamknieciu naszego sklepu i nawet nie raczyli nas o tym powiadomic??
                przez PRZYPAKEK dowiedziałam sie o dacie i to ja sama musiałam
                wydzwaniac i wypytywac co dalej... To naprawde nie fair, zeby
                pracowników którzy naprawde poswiecili sporo serca, zdrowia i
                nadliczbowego czasu ( tak wiem, naiwne byłysmy) potraktowac w ten
                sposób.. miałam nadzieje ze na koniec moze chociaz ktos mi
                podziekuje za współprace i uscisnie reke... tak po ludzku, pomyliłam
                sie i to bardzo....
              • Gość: Oddanybylsercem Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 119.30.36.* 18.05.09, 16:11
                helga szmata to jesteś ty, niech firma rozliczy sie z ludźmi którym do
                dzisiaj nie wyplacono pensji !!!
              • Gość: Ty szmato Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 119.30.36.* 18.05.09, 16:15
                helgo ty szmato, do dzisiaj nie wyplaciliscie wielu pracownikom pensji
                !! SEMAX to firma kombinatorów i złodzieji
    • Gość: martineks Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 23:23
      W Gliwicach właśnie zamknięto salony Deep i Hot Oil.
      • Gość: Vabbikowa Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 25.04.09, 13:49
        Pracuję w VFO i nasz szef zwolnił 2 laski. Jesteśmy w okrojonym składzie.Teraz nasze wypłaty to tylko starczają na waciki. Niech to się szybko kończy bo mam juz dość. I wbrew zapewnieniom, że wszystko będzie dobrze to i tak szukam pracy.Niech zrobią najpierw porządek w centrali a póżniej niech się biorą za sklepy. Ciekawe czy w Poznaniu też mają mniejsze wypłaty? Wątpię...
        • Gość: VFO Vabbiczka Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.quarto.pl 25.04.09, 16:45
          Chyba każdy z sieci się boi o swoje miejsce pracy... Lecz trzeba być
          dobrej myśli, z tego co wiem SĄD nie oglosil wyroku, więc pozostaje
          nam czekac jak ta sytuacja się rozwinie... jestem tylko ciekawa ile
          prawdy jest w zapewnieniach firmy ze sieć VFO przetrwa, skoro z
          Waszych wypowiedzi wynika, iż nie zostal zamknięty tylko sklep w
          Białymstoku......

Pozdrawiam.
          • Gość: Xx Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 213.158.194.* 25.04.09, 16:59
            My w Legnicy też mamy małe wypłaty a reszta?Piszcie ludzie
            • Gość: mmm zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 23:24
              W Gliwicach wlasnie zamknieto salony deep i hot oil....
              • Gość: staly klient Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 10:18
                w toruniu juz tez nie ma sklepu,wczoraj pojechalem i pocalowalem
                klamke...
                szkoda.fajny towar, mila obsluga(rzadko sie taka spotyka)
                coz ja sobie poradze bede jezdzic do bydgoszczy do vabi ale
                dziewczyny stracily prace a wiem jak ciezko teraz na rynku
                pracy.trzymam kciuki za pracownice z toruniu i mam nadzieje ze sie
                jeszcze spotkamy!
                pozdrawiam
                • Gość: vabb Re: zamykane salony IP: *.171.219.45.static.crowley.pl 29.04.09, 10:22
                  W JAKICH MIASTACH ZLIKWIDOWANO JUŻ SKLEPY VABBI?
                  • Gość: pracownik Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 13:11
                    W dniu wczorajszym sąd ogłosił upadłość Semaxu i w przeciągu dwóch tygodni ma
                    wkroczyć syndyk.
                    • Gość: yohny Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 19:02
                      i co w takim razie z vabbi?
                      • Gość: mmm Re: zamykane salony IP: *.chello.pl 30.04.09, 07:48
                        Salon Deep w Galeri Krakowskiej zamknięty.
                      • Gość: pracownik Re: zamykane salony IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.05.09, 10:43
                        jeżeli nikt nie wykupi Vabbi od syndyka to Vabbi zostanie zamknięte.
                    • Gość: damula Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 19:06
                      A więc jednak vabbi zlikwidują? W sumie to szkoda, często to był jedyny taki
                      sklep z firmowymi rzeczam w mniejszych miejscowościa. Nawet lubiła tam kupowć.
                    • Gość: zainteresowana Re: zamykane salony IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.09, 09:51
                      Czy ta wiadomość jest pewna? Słyszałam, że to się jeszcze
                      przeciągnie. W związku z tym, że wniosek był złożony o upadłość z
                      układem ( czyli Semax miał w jakiś sposób nadal funkcjonować)wkracza
                      syndyk, czy też ktoś inny?
                    • Gość: kaja Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 22:47
                      czy to prawda ze firma Wojcik wykupila hot oil?
                      • Gość: zainteresowana Re: zamykane salony IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.09, 14:37
                        Też jakiś czas temu słyszałam, że HOT OIL został/zostanie wykupiony,
                        ale te sklepy też są zamykane.
                        • Gość: ktoś brak muzyki w sklepach IP: 80.240.166.* 05.05.09, 10:19
                          Czy może ktoś wie, ile wynosi kara za publiczne odtwarzanie muzyki
                          bez koncesji??????
                          • Gość: VVVVVVV karty płatnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 14:24
                            ......... brak słów.... nie można płacić kartami.... CORAZ GORZEJ!
                            • Gość: Abc Re: karty płatnicze IP: 213.158.194.* 07.05.09, 23:30
                              Paranoja XXI wiek i nie można płacić kartą...Ciekawe co za idiota to wymyślił...Zmieniam sklep i już nie przyjdę na zakupy do vabbi...Zamiast walczyć o klienta to go tracą...
                              • Gość: CBA Re: karty płatnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 11:43
                                Oh my God..

Nie przychodz. Nikt Ci nie kazal tam chodzic ;] kupuj sobie na
                                allegro :D albo w salonach firmowych :) na pewno Ci taniej wyjdzie..
                        • Gość: and Re: zamykane salony IP: 78.8.151.* 07.05.09, 15:05
                          Czy reporter będzie następny??
                          • Gość: zaniepokojeni Re: zamykane salony IP: 80.240.166.* 08.05.09, 13:57
                            Semax zamyka sklep w Gorzowie!!!!
                            Który to już jest sklep....? I kto będzie następny?
                            • Gość: miko Re: zamykane salony IP: *.centertel.pl 11.05.09, 16:02
                              następna będzie firma CARRY która jest beznadziejna w porównaniu z
                              innymi
                            • Gość: mała MI Re: zamykane salony IP: 78.133.156.* 12.05.09, 14:51
                              do zaniepokojeni:
                              skąd macie taką informację,że w Gorzowie Semax zamyka sklep? ja tu
                              pracuję i sklep nadal normalnie funkcjonuje!!! nie znamy dokładnej
                              daty do kiedy ale jeszcze jestesmy :)
                          • Gość: ex salon deepa Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 13:29
                            www.dziennik.pl/gospodarka/article374649/Nie_kupimy_juz_ubran_od_Reportera_.html#reqRss
                            Wygląda na to że Reporter i kilka innych firm zacznie znikac
                            z galerii handlowych.

Co do firmy- od kilku lat mówiłem wypi****lic tego młotka
                            Darka Boreckiego- "wielkiego łowcy metrów". Takich powinni zwalniać na samym
                            początku!!!
                            Obiecywał złote góry... w rezultacie właściciele sklepów teraz zastanawiają się
                            co dalej...

HWDDB :)
                            • Gość: semaxianka Re: zamykane salony IP: *.enterpol.pl 18.05.09, 13:23
                              Moim zdaniem nie masz racji!!!.Darek prawy,uczciwy i bardzo mądry
                              człowiek z Semaxu.Bardzo dużo nas wszystkich nauczył.Myslę ze jakby
                              to On prowadził Firmę to nic takiego by sie nie wydarzyło.Miałam z
                              Nim przyjemność pracowac pare lat i bardzo miło będe wspominać ten
                              czas.
                              • Gość: ex- semaxik Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 11:59
                                zgadza się. Bardzo mądry i prawy... ;)
                                Bardzo mądrze brał łapówki za otwieranie salonów w mniej atrakcyjnych miejscach,
                                pozwalanie na sprzedaż produktów innych marek w salonach franczyzowych. Tak,
                                faktycznie masz racje- jest bardzo fair w stosunku do firmy!!! Jeszcze bardziej
                                fair było chwaląc się tym na imprezie firmowej. Faktycznie rewelacyjny okaz
                                dyrektorka regionalnego!
                              • Gość: ABC Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 19:29
                                Ironia czy podpis powinien byc Borecki? ;)
                                • Gość: ex- semaxik Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 16:10
                                  ten uśmiech znaczył ironię mojej wypowiedzi ;)
                                  powinien się bawić w dilerkę- to raczej
                                  jego kierunek upodobań!
                                  • Gość: zaintereswany Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 19:55
                                    co jest tym vabbi? istnieje? bedzie istnieć?
                                    • Gość: zainteresowana Re: zamykane salony IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 20:23
                                      Vabbi istnieje i powinno istnieć dalej.
                    • Gość: gość Re: zamykane salony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 10:03
                      A ja mam nadzieję, że również prokurator, znam ta firmę od środką i takich przekrętów dawno nie widziałem.
                      • Gość: gosc Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 21:08
                        Wszyscy mają nadzieję, że zajmie się nimi prokurator, niestety niektórzy się
                        wycwanili i uciekają w zaświadczenia o niepoczytalności.
                        • Gość: zainteresowana Re: zamykane salony IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.09, 13:19
                          Parę rzeczy było co najmniej zdecydowanie nie etycznych, które
                          zrobili lub nie wiedzieli a powinni wiedzieć w firmie. Kto został w
                          Semaxie po piątkowych wypowiedzeniach? Jakie działy?
                        • Gość: pracownik Re: zamykane salony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 14:34
                          Masz na myśli prezesa czy oprócz niego jeszcze ktoś wpadł na ten pomysł?
    • Gość: Semax - wywiad z S Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 12.05.09, 11:08
      www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1390&Itemid=53&pl_page=1&pl_ppage=1
      • Gość: zainteresowany Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 15:47
        gazela biznesu:-)))
    • Gość: milka Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.8.151.* 13.05.09, 13:22
      EFEKT DOMINA W POLSKIEJ ODZIEŻÓWCE. FIRMY PADAJĄ JAK MUCHY

spokojnie semaxiki - nie jesteście jedyne

www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1392&Itemid=53&pl_page=1&pl_ppage=1
      • Gość: MILENKA Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.siedlce.vectranet.pl 17.05.09, 22:58
        likwidują coraz więcej sklepów teraz będą Biała podl. Puławy i
        Siedlce
        • Gość: Wrzaskun Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:04
          Nie ma to jak sprawdzone i w 100% zgodne z prawda wiadomosci :) My
          sie mamy dobrze w przeciwienstwie do Ciebie ;) daj mi to co
          palisz :D
          Andersen nawet takich bajek nie pisal jak Ty ;)

Ty moj trollu internetowy ;]

Ludzie!! 99% pojawiajacych sie tutaj informacji to wyssany z palca
          stek bzdur.
          Po prostu niektorzy majac dostep ze swoich wsi do neostrady (bo
          zapewne o innych laczach mozecie tylko snic ;] ) probuja w ten
          sposob zaistniec ;) Tanc budy Wam zamkneli czy OSP, ze sie w takim
          tempie tutaj ujawniacie?
          Chcecie znac fakty? To czytajcie oswiadczenia firmy.

Region wschodni :)

• Gość: zuzia Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 18:35
          ...Jejku afere robicie...Jak nie ta praca to inna-mam na mysli pracownikow sklepow,kierownikow itd...Logiczne ,ze skoro firma oglasza upadlosc to sklepy sa zamykane nie otwierane..A wy ubolewacie jakbyscie w takim jednym czy drugim sklepie kokosy zarabiali....
          • Gość: zainteresowana Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 16:10
            Zuzia jak się parę lat w firmie pracuje, to trudno się nie
            angażować.
          • Gość: Brygada RR Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 80.240.166.* 25.05.09, 14:58
            Zuzia, a w główce marzeń sto??? :DD
            • Gość: zuzia Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 78.133.156.* 01.06.09, 14:07
              nie 100 a 1000 a co do marzen to wasze zycie opieralo sie na semaxie
              hahahaha a teraz placz:DDDDDD
          • Gość: była Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 08:59
            nie chodzi o kokosy. chodzi o przyjemnosc pracy i emocjonalne
            zwiazanie sie z nia... wiem, dla własnego zdrowia psychicznego
            powinno sie olewac firme w której sie pracuje i tylko traktowac ja
            jako zródło cyferek na koncie. Ja jednak tak nie potrafie. Bardzo
            bolało mnie ZAMKNIECIE sklepu a nie utrata pracy. Bardzo bolało mie
            to że RKS nawet nie pofatygowal sie zeby powiedziec "do widzenia"..
            taki jestem emocjonalny wariat
    • Gość: andrzej Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadku dop IP: 78.8.151.* 20.05.09, 12:41
      www.franczyzawpolsce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1402&Itemid=753
      • Gość: gość Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 14:51
        Próbują wydymać pracowników na każdym kroku, zanim cokolwiek podpiszecie
        skonsultujcie to z prawnikiem lub inspekcją pracy!!!
        • Gość: jeszcze pracownik. Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk IP: 78.133.156.* 01.06.09, 09:31
          A pod jakim wzgledem probuja "oszukac" pracownikow? ..Z tego co wiem
          to "odprawa" nam sie nalezy-za nie wykorzystany urlop zaplacic tez
          musza....Takze nie bardzo wiem na czym to ow oszustwo ze strony
          semaxu mialoby polegac?????? My wciaz w Gorzowie
          pracujemy...........
          • kicia1-1 Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk 02.06.09, 15:21
            eśli do firmy wejdzie syndyk, to on staje się osoba zarządzającą majątkiem
            podmiotu dospodarczego, w tm wypadku Semaxu. Najpierw spienięza majatek
            firmy(przed złożeniem wniosku do sądu prezesi pewnie powywozili "parę"co cenniejszych
            rzeczy z firmy ), potem opłaca wierzycieli ( a tych jest nie mało), następnie
            wynagrodzenia i odprawy dla pracowników (życzę żeby ktoś z Was je dostał).
            Semax złożył wniosek z mozliwością zawarcia układu więc poinien zostać powołany
            nadzorca sądowy bądź zarządca. Pamiętajmy jednak że w pierwszej kolejności swoje
            pieniądze dostaną wierzyciele.
            • Gość: Ona Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 09:02
              Całkiem ja w radio Erewan.
              Semax pocztakowo złozył wniosek z propozycja ugody, pózniej wycofal
              sie z tego i zlozył wniosek o upadłosc.
              jak wejdzie syndyk i zacznie spieniezac majatek to w pierwszej
              kolejnosci dostaja pieniadze byli pracownicy ( niekoniecznie w
              pełnej wysokosci). Ale jak dotad nie znam osoby, która by nie
              dostała pełnej pensji wraz z wymaganymi dodatkami.
              • Gość: jeszcze pracownik Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 10:33
                ...Z tego co wiem,to jak narazie wyplatki sa ok-my dostajemy je regularnie a co do "wyprawki" to jest prawo i obowiazek aby je nam wyplacic....W przeciwnym razie jest jeszcze sad itd....Takze no problem:))
                • Gość: zemsta będzie Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk IP: *.icpnet.pl 07.06.09, 11:29
                  Prezesi!!!ZŁODZIEJE Oddajcie moje pieniądze z obligacji-SZMACIARZE
                  ukradli oszczędnosci uczciwym ludziom "wypuszczając"obligacje o
                  których wiedzieli że są nic nie warte.
                  A was kochani pracownicy co tutaj piszecie mają tak samo w dupie-
                  ZAPEWNIAM WAS!!!
                  śmiecie śmieją się z was i z takich jak ja mając dzięki nam grubą
                  kasę.

• Gość: iza -byly pracowni Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:02
                    No tak ktos bardzo MADRY kazal pousowac to co pisali pracownicy -bo
                    przeciez PRAWDA jest NIEWYGODNA co mnie obchodzi ze firma oglosila
                    upadlosc,wyplaty nie dostalam tylko jakies marna 450zl w czerwcu i
                    co mam teraz zrobic???? Zadzwonic do jednego czy drugiego prezesa?
                    jak oni maja brzydko piszac wylane na nas bylych pracownikow prezes
                    ma o wiele wiecej kasy a nie marne 450zl a jak co niektorzy maja
                    dzieci? to co do cholery maja zrobic? pieniadze powinny byc dawni
                    bez zadnej dyskusij....Wypowiedzenie mialam do 25 wiec od tego czasu
                    prawnie naleza sie odsetki....Cierpliwie poczekam do 10 sierpnia na
                    niby pieniazki-jesli calosci nie bedzie na koncie zostaje sad pracy-
                    a kieszenie prezesow wtedy o wiele bardziej na tym utraca bo odsetek
                    za zwolke nie popuszcze i jak najbardziej DOTYCZY TO POZNANIA i
                    SEMAXU bo dla nich pracowalam a teraz oni maja nas gdzies!
                    • kaiman_2 Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk 30.07.09, 11:27
                      ja miałem wypowiedzenie do 18 lipca siana niedostałem.ale chociasz
                      swiadectwo pracy przysłali.sad pracy zostaje ale syndyk ma wieksze
                      uprawnienia od prezesa wiec nieciekawie.czekam jak taki baran
                      niewiem co robic
                    • Gość: Olka Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk IP: *.gorzow.mm.pl 30.07.09, 11:39
                      Nic im nie da usuwanie naszych wypowiedzi,bo machina juz i tak
                      ruszyla:)Tyle naszego!A co do reszty,to rece opadaja!Czekamy.
                    • Gość: karol usunac!!! IP: *.itelligence.pl 30.07.09, 11:42
                      Bardzo dobrze, ze to usunieto. Nie mam nic wspolnego z semaxem i mam ten temat
                      gleboko w DUPIE. To NIE DOTYCZY Poznania i problemow naszego miasta i jego
                      mieszkancow. To Wasze prywatne sprawy, nikogo nie obchodzi czy syndyk odbiera
                      telefony, czy jest wazniejszy od prezesa i jakiego koloru mial dzis kupe.
                      Porozmawiajcie sobie o tym przy wodce, a nie tutaj. Smiecicie. Wypie...c stad.
                      I robcie ze swoja machina co Wam sie podoba, byle NIE TUTAJ.
                      • Gość: Olka Re: usunac!!! IP: *.gorzow.mm.pl 30.07.09, 12:00
                        Zeby zaoszczedzic sobie stresow po prostu nie wchodz na forum:P
                      • Gość: iza Re: usunac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:21
                        a ty karolek nie musisz tego czytac-to jest forum zalozone o semaxie
                        wiec piszemy-ten temat skoro cie nie interesuje omijaj szerokim
                        lukiem!.....A do pracownika ktory od 18 lipca nie dostal kasy-ic do
                        sadu pracy-przeciez odsetki tez Ci sie naleza.
                    • Gość: gość Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 16:42

dziewczyno zanim zaczniesz się pieklić to proponuję udać się po lekturę zwaną
                      kodeksem albo znleść dobrego prawnika który wyjaśni ci na czym polega
                      upadłość.Zrozum że jak sąd przyjął upadłość firmy to możesz zapomnieć o
                      odprawie,zaległych ekwiwalentach za urlop itp. Z pustego nawet Salomon nie
                      naleje!!!!!!!!!!!
                      • Gość: mała MI Re: Firmę Semax tworzyli jej pracownicy. Do upadk IP: *.gorzow.mm.pl 26.08.09, 19:08
                        i tu się mylisz :) bo wypłaty dostaliśmy i odrawę również, nawet większa niż sądziłam :) temat Semax mamy juz zamknięty! Całe szczęście że obylo się bez Sądu :)
    • kaiman_2 Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! 30.07.09, 14:17
      a jeszcze jak by było tego mało to wypłata chorobowego kture idzie
      z zusu do firmy wiec ta syndyk wogule jest niepoważna musze zrobic
      jej dym a o odprawie to juz niewspomne.zostawcie karolka to taki
      łepek na poziomie dna .życze mu żeby tez został bez wypłaty i
      odprawy.
      • Gość: iza Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 07:05
        ja wlasnie niedlugo wybieram sie do inspekcji pracy-mam juz dosc
        czekania -jak trzebabbedzie zloze wniosek do sadu nawet jak dadza
        kase-w co watpie to niech placa ustawowe odsetki-nie ma litosci
        zostawili ludzi bez grosza..........
        • Gość: iza Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:28
          ...W inspekcji poradzili zeby zlozyc wniosek do sadu im wczesniej
          tym lepiej wieksze szanse na odzyskanie pieniedzy w pierwszej
          kolejnosci-fakt ze w kolejce dluznikow jestesmy-pracownicy pierwsi
          ale ile beda nam splacac nasze wyplaty itd tego nie wiadomo..
          • Gość: Olka Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 03.08.09, 19:48
            Jutro mykamy do sadu-niech sie dzieje co chce!
            • Gość: xames Re: semax ogłosił upadłość!!!!!! IP: 217.153.67.* 01.12.09, 19:04
              Olka bardzo dziwne to co piszesz, bo z tego co wiem, franczyzobiorcy nie sądzą sie z semaxem

www.franczyzawpolsce.pl/aktualnosci/aktualnosci/1892-nie-tocz-si-obecnie-adne-sprawy-sdowe-przeciwko-semaxowi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka