Dodaj do ulubionych

Forum - znów się psuje :(

IP: 212.75.127.* 07.08.01, 09:56

Sądząc po datach wpisów nie tylko ja nie mogłem wejść na forum od 23.00
wczoraj do 10.30 we wtorek.

Do następnego razu! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Student Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.aktivist.pl 07.08.01, 11:00
      Cały portal leżał i kwiczał. Zdarza się...
      • Gość: canemuto Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.icpnet.pl 07.08.01, 12:25
        Gość portalu: Student napisał(a):

> Cały portal leżał i kwiczał. Zdarza się...

...coraz czesciej.
        • Gość: Student Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.aktivist.pl 07.08.01, 12:29
          Nie jest aż tak źle.
          • Gość: canemuto Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.icpnet.pl 07.08.01, 12:56

> Nie jest aż tak źle.

no tak, ale wydaje mi sie (wydaje, bo nie jestem informatykiem), ze takie forum
            powinno chodzic jak blyskawica:
            a) serwery GW sa w koncu w polsce, lacze powinno byc szybkie i przepustowe
            b) jesli nie jest, to GW chociazby ze wzgledu na swoj prestiz powinna je takim
            uczynic (nie stac ich na dobry sprzet - nie wierze)
            c) takie forum to zero grafiki czy innych bajerow - jaki to problem techniczny???

mam stale lacze, a i tak czasami musze czekac calkiem dlugo - co maja powiedziec
            delikwenci laczacy sie przez tepse? pozdro.
            • Gość: Student Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.aktivist.pl 07.08.01, 13:29
              > Gość portalu: Canemuto pracowicie wystukał na klawiaturze:

> no tak, ale wydaje mi sie (wydaje, bo nie jestem informatykiem), ze takie forum
              > powinno chodzic jak blyskawica:

Pewnie, że powinno.

> a) serwery GW sa w koncu w polsce, lacze powinno byc szybkie i przepustowe

Zgadza się, dodam tylko, że przepustowość musi być odpowiednio duża do ruchu na
              nim. Wygląda na to, że jest. Niestety sieć internetowa w Polsce pozostawia wiele
              do życzenia. Zwłaszcza na stykach międzyoperatorskich.

> mam stale lacze, a i tak czasami musze czekac calkiem dlugo - co maja powiedzie
              > delikwenci laczacy sie przez tepse? pozdro.

To, że Ty masz szybkie łącze i GW ma szybkie łącze nie gwarantuje, że będzie to
              szybko u Ciebie działało. Szybkość jest taka jak najwolniejsza część drogi, po
              której się łączysz.
              Jeśli używasz Windowsa to wpisz w Dos-owym okienku instrukcję:
              tracert www.gazeta.pl
              Zobaczysz w ilu krokach, w jakim czasie i po jakiej trasie łączysz się z GW (ja
              np w 8 skokach, najdłuższy czas 20 ms, czyli OK)

Generalnie (pomijając problemy przed bodajże 2 tygodniami) ja jestem zadowolony z
              szybkości działania portalu GW.

Pzdr
              • Gość: canemuto Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.icpnet.pl 07.08.01, 14:53
                dzieki za info. forum faktycznie chodzi nieco lepiej, ale do idealu... pozdro.
              • Gość: canemuto Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.icpnet.pl 07.08.01, 14:57
                sprawdzilem - skokow jest 9, najdluzszy ponad 100ms!!! ale to chyba nie
                wszystko, bo czasami portal wskakuje mi niemal natychmiast, czsami minute...
                wiem - to zalezy tez od ruchu na laczach ("czarne godziny"). niemniej jednak
                awaryjnosc forum moglaby sie zmniejszac. pozdro
              • Gość: jerzy Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 18:04

.....
                > To, że Ty masz szybkie łącze i GW ma szybkie łącze nie gwarantuje, że będzie to
                >
                > szybko u Ciebie działało. Szybkość jest taka jak najwolniejsza część drogi, po
                > której się łączysz.

Nie jest to jednak całkowicie prawdą. Na szybkość (średnią) kolosolną rola
                odgrywa fakt gubienia ramek i o tym nasz Student (ciekawe co studiuje) zapomniał.
            • cmd26 Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? 07.08.01, 18:49
              Gość portalu: canemuto napisał(a):
              > no tak, ale wydaje mi sie (wydaje, bo nie jestem informatykiem), ze takie forum
              >
              > powinno chodzic jak blyskawica:
              > a) serwery GW sa w koncu w polsce, lacze powinno byc szybkie i przepustowe

cos mi sie wydaje, ze maja koszmarne lacze do swoich serverow

> b) jesli nie jest, to GW chociazby ze wzgledu na swoj prestiz powinna je takim
              > uczynic (nie stac ich na dobry sprzet - nie wierze)

moze po prostu brakuje tam profesjonalistow

> c) takie forum to zero grafiki czy innych bajerow - jaki to problem techniczny?
              > ??

sama strona forum (juz wygenerowana) to ponad 40 kilo.

> mam stale lacze, a i tak czasami musze czekac calkiem dlugo - co maja powiedzie
              > c
              > delikwenci laczacy sie przez tepse? pozdro.

poogladajcei sobie kiedys zrodlo strony - jest tam bardzo duzo pustych linijek,
              dosc czesto pojawiaja sie spacje na koncu linijki, miedzy tagami tez uzywa sie
              spacji, zamiast pisac tak: <BR><BR> pisza tak:
              <BR>
              <BR>
              wystarczy spojrzec na zrodlo strony www.wp.pl i porownac z tym - odrazu widac,
              gdzie pracuja ludzie znajacy sie na rzeczy
              Pozdrawiam
              • Gość: lol Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 19:22

Już wkótce Wirtualna Polska obniży loty - do zakupu szykuje się nie kto inny
                jak Telekomunikacja Polska SA :(
                • cmd26 Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? 07.08.01, 22:31
                  Gość portalu: lol napisał(a):

>
                  > Już wkótce Wirtualna Polska obniży loty - do zakupu szykuje się nie kto inny
                  > jak Telekomunikacja Polska SA :(

dlaczego ma obnizyc loty? myslisz, ze wszystko co TP SA to jest zle?
                  • Gość: q Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 22:36

Lubie Tp sa. moge korzystac z internetu na pustyni.
                  • Gość: lol Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 07:14

Tak się składa że mam do czynienia od czsu do czasu z firmą TP Internet. Firma
                    ta założona została tylko i wyłącznie aby były rzecznik rządu p. Buzka miał co
                    ze sobą zrobić. Był to jego kaprys, ponieważ w strukturach TP SA jest
                    zatrudniający bardzo dobrych fachowców dział internetowy TP SA. Teraz szykuje
                    się skok kadrowy z TP Internet na WP, wszakże France Telecom wietrzy obecnie
                    Telekomunikację Polską SA. Polecam stronę główną TP SA. Obejrzyjcie sobie
                    strony największej firmy w Polsce, Nie życzę WP takiej jakości.
                    • Gość: canemuto Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.icpnet.pl 08.08.01, 10:55

>
                      > Tak się składa że mam do czynienia od czsu do czasu z firmą TP Internet. Firma
                      > ta założona została tylko i wyłącznie aby były rzecznik rządu p. Buzka miał co
                      > ze sobą zrobić. Był to jego kaprys, ponieważ w strukturach TP SA jest
                      > zatrudniający bardzo dobrych fachowców dział internetowy TP SA. Teraz szykuje
                      > się skok kadrowy z TP Internet na WP, wszakże France Telecom wietrzy obecnie
                      > Telekomunikację Polską SA. Polecam stronę główną TP SA. Obejrzyjcie sobie
                      > strony największej firmy w Polsce, Nie życzę WP takiej jakości.

jeszcze jeden glos w sprawie "uczciwosci" TP SA:
                      - z wiarygodnych zrodel wiem, ze firma ta glowny zysk opiera nie na detalistach,
                      a na wielkich firmach (i nas, maluczkich, ma w dupie - przepraszam, to ich
                      postawa, ja ja tylko nazwalem po imieniu); tu niespodzianka - podobno zyla zlota
                      nie sa lokalne (jakos na siebie zarabiaja), ani miedzymiastowe (na minusie), ale
                      potwornie drogie miedzynarodowe 9tu ponownie klaniaja sie firmy).
                      - nie pamietam liczby (milion? sto tysiecy zlotych?), jaka tepsa zarabia na
                      tzw. "zerowych impulsach" (dzwonisz, laczysz sie i zostajesz natychmiast
                      rozlaczony, ale impuls jest naliczany - tak bywa tez w internecie przez tepse, b.
                      czesto bywa...)

czy ktos jeszcze wierzy w uczciwosc tej firmy? czy ktos jest slepy?
      • cmd26 Re: Forum - znów się psuje :( 07.08.01, 18:44

> Cały portal leżał i kwiczał. Zdarza się...

widziales kiedys aby tak czesto "lezala i kwiczala" Wirtualna Polska????
    • Gość: lol Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 17:08
      Już chyba znam przyczynę tej przerwy. Zauważyliście że do mniej licznych forów
      miejskich jest przejście do następnej strony? Ale jestemy bystrzy :)))
    • Gość: Roberto Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:11

>
      > Sądząc po datach wpisów nie tylko ja nie mogłem wejść na forum od 23.00
      > wczoraj do 10.30 we wtorek.
      >
      > Do następnego razu! :)

Lol, wrocławskie forum, też coś nie chcialo działać...
      Co jest grane ???

• Gość: ethanol Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.coh.org 07.08.01, 23:17
      ja od dwoch dni mam problemy z wyslaniem postow
    • Gość: ethanol Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.coh.org 08.08.01, 00:54
      no teraz mi zaczelo jako tako dzialac
    • Gość: q Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 14:59

przez 2 godziny nie mozna bylo nadawac postow ( 14:59)
      • Gość: lol Re: Forum - znów się psuje :( IP: 212.75.127.* 08.08.01, 15:32
        Ale można było sobie je pooglądać (tzn forum)
    • Gość: anka9009 Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:13

>
      > Sądząc po datach wpisów nie tylko ja nie mogłem wejść na forum od 23.00
      > wczoraj do 10.30 we wtorek.
      >
      > Do następnego razu! :)

ja mam taki problem około 4 razy w tyg.
      pozdro
    • Gość: lol Re: Forum - znów się psuje :( IP: 212.75.127.* 09.08.01, 11:50

Dzisiaj przynajmniej od 7.00 (wtedy wstałem) do 11.00

Do następnego razu!
    • Gość: lol Re: Forum - znów się psuje :( IP: 212.75.127.* 10.08.01, 11:11