Gość: lol IP: 212.75.127.* 07.08.01, 09:56 Sądząc po datach wpisów nie tylko ja nie mogłem wejść na forum od 23.00 wczoraj do 10.30 we wtorek. Do następnego razu! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Student Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.aktivist.pl 07.08.01, 11:00 Cały portal leżał i kwiczał. Zdarza się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.icpnet.pl 07.08.01, 12:25 Gość portalu: Student napisał(a): > Cały portal leżał i kwiczał. Zdarza się... ...coraz czesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.aktivist.pl 07.08.01, 12:29 Nie jest aż tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.icpnet.pl 07.08.01, 12:56 Gość portalu: Student napisał(a): > Nie jest aż tak źle. no tak, ale wydaje mi sie (wydaje, bo nie jestem informatykiem), ze takie forum powinno chodzic jak blyskawica: a) serwery GW sa w koncu w polsce, lacze powinno byc szybkie i przepustowe b) jesli nie jest, to GW chociazby ze wzgledu na swoj prestiz powinna je takim uczynic (nie stac ich na dobry sprzet - nie wierze) c) takie forum to zero grafiki czy innych bajerow - jaki to problem techniczny??? mam stale lacze, a i tak czasami musze czekac calkiem dlugo - co maja powiedziec delikwenci laczacy sie przez tepse? pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.aktivist.pl 07.08.01, 13:29 > Gość portalu: Canemuto pracowicie wystukał na klawiaturze: > no tak, ale wydaje mi sie (wydaje, bo nie jestem informatykiem), ze takie forum > powinno chodzic jak blyskawica: Pewnie, że powinno. > a) serwery GW sa w koncu w polsce, lacze powinno byc szybkie i przepustowe Zgadza się, dodam tylko, że przepustowość musi być odpowiednio duża do ruchu na nim. Wygląda na to, że jest. Niestety sieć internetowa w Polsce pozostawia wiele do życzenia. Zwłaszcza na stykach międzyoperatorskich. > mam stale lacze, a i tak czasami musze czekac calkiem dlugo - co maja powiedzie > delikwenci laczacy sie przez tepse? pozdro. To, że Ty masz szybkie łącze i GW ma szybkie łącze nie gwarantuje, że będzie to szybko u Ciebie działało. Szybkość jest taka jak najwolniejsza część drogi, po której się łączysz. Jeśli używasz Windowsa to wpisz w Dos-owym okienku instrukcję: tracert www.gazeta.pl Zobaczysz w ilu krokach, w jakim czasie i po jakiej trasie łączysz się z GW (ja np w 8 skokach, najdłuższy czas 20 ms, czyli OK) Generalnie (pomijając problemy przed bodajże 2 tygodniami) ja jestem zadowolony z szybkości działania portalu GW. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.icpnet.pl 07.08.01, 14:53 dzieki za info. forum faktycznie chodzi nieco lepiej, ale do idealu... pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.icpnet.pl 07.08.01, 14:57 sprawdzilem - skokow jest 9, najdluzszy ponad 100ms!!! ale to chyba nie wszystko, bo czasami portal wskakuje mi niemal natychmiast, czsami minute... wiem - to zalezy tez od ruchu na laczach ("czarne godziny"). niemniej jednak awaryjnosc forum moglaby sie zmniejszac. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 18:04 Gość portalu: Student napisał(a): ..... > To, że Ty masz szybkie łącze i GW ma szybkie łącze nie gwarantuje, że będzie to > > szybko u Ciebie działało. Szybkość jest taka jak najwolniejsza część drogi, po > której się łączysz. Nie jest to jednak całkowicie prawdą. Na szybkość (średnią) kolosolną rola odgrywa fakt gubienia ramek i o tym nasz Student (ciekawe co studiuje) zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? 07.08.01, 18:49 Gość portalu: canemuto napisał(a): > no tak, ale wydaje mi sie (wydaje, bo nie jestem informatykiem), ze takie forum > > powinno chodzic jak blyskawica: > a) serwery GW sa w koncu w polsce, lacze powinno byc szybkie i przepustowe cos mi sie wydaje, ze maja koszmarne lacze do swoich serverow > b) jesli nie jest, to GW chociazby ze wzgledu na swoj prestiz powinna je takim > uczynic (nie stac ich na dobry sprzet - nie wierze) moze po prostu brakuje tam profesjonalistow > c) takie forum to zero grafiki czy innych bajerow - jaki to problem techniczny? > ?? sama strona forum (juz wygenerowana) to ponad 40 kilo. > mam stale lacze, a i tak czasami musze czekac calkiem dlugo - co maja powiedzie > c > delikwenci laczacy sie przez tepse? pozdro. poogladajcei sobie kiedys zrodlo strony - jest tam bardzo duzo pustych linijek, dosc czesto pojawiaja sie spacje na koncu linijki, miedzy tagami tez uzywa sie spacji, zamiast pisac tak: <BR><BR> pisza tak: <BR> <BR> wystarczy spojrzec na zrodlo strony www.wp.pl i porownac z tym - odrazu widac, gdzie pracuja ludzie znajacy sie na rzeczy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 19:22 Już wkótce Wirtualna Polska obniży loty - do zakupu szykuje się nie kto inny jak Telekomunikacja Polska SA :( Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? 07.08.01, 22:31 Gość portalu: lol napisał(a): > > Już wkótce Wirtualna Polska obniży loty - do zakupu szykuje się nie kto inny > jak Telekomunikacja Polska SA :( dlaczego ma obnizyc loty? myslisz, ze wszystko co TP SA to jest zle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 22:36 Lubie Tp sa. moge korzystac z internetu na pustyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 07:14 Tak się składa że mam do czynienia od czsu do czasu z firmą TP Internet. Firma ta założona została tylko i wyłącznie aby były rzecznik rządu p. Buzka miał co ze sobą zrobić. Był to jego kaprys, ponieważ w strukturach TP SA jest zatrudniający bardzo dobrych fachowców dział internetowy TP SA. Teraz szykuje się skok kadrowy z TP Internet na WP, wszakże France Telecom wietrzy obecnie Telekomunikację Polską SA. Polecam stronę główną TP SA. Obejrzyjcie sobie strony największej firmy w Polsce, Nie życzę WP takiej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Re: Dlaczego forum chodzi tak cienko??? IP: *.icpnet.pl 08.08.01, 10:55 Gość portalu: lol napisał(a): > > Tak się składa że mam do czynienia od czsu do czasu z firmą TP Internet. Firma > ta założona została tylko i wyłącznie aby były rzecznik rządu p. Buzka miał co > ze sobą zrobić. Był to jego kaprys, ponieważ w strukturach TP SA jest > zatrudniający bardzo dobrych fachowców dział internetowy TP SA. Teraz szykuje > się skok kadrowy z TP Internet na WP, wszakże France Telecom wietrzy obecnie > Telekomunikację Polską SA. Polecam stronę główną TP SA. Obejrzyjcie sobie > strony największej firmy w Polsce, Nie życzę WP takiej jakości. jeszcze jeden glos w sprawie "uczciwosci" TP SA: - z wiarygodnych zrodel wiem, ze firma ta glowny zysk opiera nie na detalistach, a na wielkich firmach (i nas, maluczkich, ma w dupie - przepraszam, to ich postawa, ja ja tylko nazwalem po imieniu); tu niespodzianka - podobno zyla zlota nie sa lokalne (jakos na siebie zarabiaja), ani miedzymiastowe (na minusie), ale potwornie drogie miedzynarodowe 9tu ponownie klaniaja sie firmy). - nie pamietam liczby (milion? sto tysiecy zlotych?), jaka tepsa zarabia na tzw. "zerowych impulsach" (dzwonisz, laczysz sie i zostajesz natychmiast rozlaczony, ale impuls jest naliczany - tak bywa tez w internecie przez tepse, b. czesto bywa...) czy ktos jeszcze wierzy w uczciwosc tej firmy? czy ktos jest slepy? Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Forum - znów się psuje :( 07.08.01, 18:44 Gość portalu: Student napisał(a): > Cały portal leżał i kwiczał. Zdarza się... widziales kiedys aby tak czesto "lezala i kwiczala" Wirtualna Polska???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 17:08 Już chyba znam przyczynę tej przerwy. Zauważyliście że do mniej licznych forów miejskich jest przejście do następnej strony? Ale jestemy bystrzy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:11 Gość portalu: lol napisał(a): > > Sądząc po datach wpisów nie tylko ja nie mogłem wejść na forum od 23.00 > wczoraj do 10.30 we wtorek. > > Do następnego razu! :) Lol, wrocławskie forum, też coś nie chcialo działać... Co jest grane ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.coh.org 07.08.01, 23:17 ja od dwoch dni mam problemy z wyslaniem postow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.coh.org 08.08.01, 00:54 no teraz mi zaczelo jako tako dzialac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 14:59 przez 2 godziny nie mozna bylo nadawac postow ( 14:59) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Forum - znów się psuje :( IP: 212.75.127.* 08.08.01, 15:32 Ale można było sobie je pooglądać (tzn forum) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Forum - znów się psuje :( IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:13 Gość portalu: lol napisał(a): > > Sądząc po datach wpisów nie tylko ja nie mogłem wejść na forum od 23.00 > wczoraj do 10.30 we wtorek. > > Do następnego razu! :) ja mam taki problem około 4 razy w tyg. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Forum - znów się psuje :( IP: 212.75.127.* 09.08.01, 11:50 Dzisiaj przynajmniej od 7.00 (wtedy wstałem) do 11.00 Do następnego razu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Forum - znów się psuje :( IP: 212.75.127.* 10.08.01, 11:11 Dziś od 9.40 do 11.00 :( Odpowiedz Link Zgłoś