Gość: stefan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 20:22 Ale fajnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1111-sty Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.net.autocom.pl 05.12.03, 01:36 Jestem mieszkancem Krakowa lecz mam wielki sentyment do Poznania... Combino znajac POLSKIE realia pojezdzi mininium 50 lat... Wzgledy sa banalne... Polska jest krajem w ktorym tramwaje ekspolatuje sie do ostatnich chwil technicznych danego pojazdu (nie wazne czy jest to przegub - 102, czy tzw. "akwarium" - 105, czy tez inny typ tramwaju... !!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.acn.waw.pl 05.12.03, 03:28 Myślałem, że u Was w Poznaniu w ogóle nie używa się słowa tramwaj, że macie tylko bimby ! Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo Re: MPK ma nowy tramwaj 05.12.03, 07:18 "Nowa bimba będzie pędzić po mieście z maksymalną prędkością 65 km/godz. Oczywiście mogłaby pojechać szybciej, ale w obawie o bezpieczeństwo pasażerów MPK zaprogramowało już specjalną blokadę." Nie no... bez żartów... 65km/h??? Toż 50-o letnim helmutem pomyka się na Hetmańskiej bez żadnego problemu 75 km/h!! A Combino na Pestce ma jeździć 65?? Wolne żarty! Postuluję o założenie blokady na 75 - 80 km/h - o ile wogóle jest ona konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.man.poznan.pl 05.12.03, 09:21 A co niektora 105-tka pojedziesz nawet 100 km/h... I mozna i da się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: MPK ma nowy tramwaj IP: 62.29.134.* 05.12.03, 13:38 Jasne, tylko przy okazji pofałduje tory na prostej, a na łukach wyprostuje. ;) Te wagony mają wrodzoną skłonność do wężykowania przy wyższych prędkościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 20:02 Ale co tu sie wdawać w bajania. Temat rozwałkowaliśmy już wŁodzi, przy okazji zakupów naszych Citków. Po prostu przepisy nie pozwalają na prędkości powyżej 70 km/h. Pozdro z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciej Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 15:49 Helmuta, jak jeżdże 11-tką jestem wstanie rozpędzić do 100km/h MAciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obi O matko! IP: *.icpnet.pl 05.12.03, 22:57 Co za prędkość! Jednemu tramwajkowi wystarczyło zaledwie 34km/h, aby powybijać ludziom zęby, połamać im nosy i szczęki i ogólnie zrobić krzywdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.icpnet.pl 05.12.03, 07:43 KOsztuje tylko 9 miloionow zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Re: MPK ma nowy tramwaj IP: 213.25.88.* 05.12.03, 11:01 Mamy sygnalizatory na skrzyżowaniach Siemensa. Mamy parkomaty Siemensa. Teraz przypadkiem mamy tramwaje Siemensa. Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo Dziwne... 05.12.03, 11:09 A ja mam telefon komórkowy Siemensa... Dziwny zbieg okoliczności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janozs Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 11:33 "Mamy sygnalizatory na skrzyżowaniach Siemensa. Mamy parkomaty Siemensa. Teraz przypadkiem mamy tramwaje Siemensa." No właśnie, a siemens "z wdzięczności" zainwetsował we Wrocławiu, którego nie stać nawet na jeden tramwaj... (dobrze, że mam nokię ;)) Rychu, jak kupujesz od kogoś coś za dziesiątki milonów euro to mogłbyś coś "wyciągnąc" z tej transakcji! Oj Rychu, Rychu... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: MPK ma nowy tramwaj 05.12.03, 16:37 tylko dwa egzemplarze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 17:05 gratuluje, choc zarowno pod wzgledem technicznym, jak i wizualnym jest sporo gorszy od lodzkiego Cityrunnera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszbandi Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.icpnet.pl 05.12.03, 17:44 Do oszołoma: 14 sztuk, umiesz czytać?? a z lodzianinem wdałbym się w polemikę. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: MPK ma nowy tramwaj 05.12.03, 22:51 Oszołomem się nie przejmuj. On sieje zamęt nie tylko na forum Poznania. ;) Co do wyglądu, to o gustach się ponoć nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.energis.pl 06.12.03, 10:47 A to nie przypadkiem na Citki mówi się sauna? Podobno motorniczowie w Łodzi dostaja specjalne ręczniki, bo kabina nie ma ani klimy ani wentylacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.12.03, 19:19 Zazdrość potrafi wiele.... Odpowiedz Link Zgłoś
harry1969 Re: MPK ma nowy tramwaj 05.12.03, 19:29 Wszystko świetnie, ale miastu potrzeba więcej niż 14 Combino. Więc nasuwa się pytanie - co dalej?! Pozdrawiam HARRY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: MPK ma nowy tramwaj IP: *.radiomerkury.pl 05.12.03, 20:18 ...zawsze można coś wyCOMBINOwać :))) Odpowiedz Link Zgłoś