Dodaj do ulubionych

Złośliwy wirus

14.05.09, 11:07
Cześć wszystkim. Mam problem. Ściągnąłem ostatnio system z sieci.
Zainstalowałem go bez problemu. Po kilku dniach komp zaczął mi świrować.
Poznikały mi pliki, zaczął się sam restartować i tego typu akcje. Na domiar
złego totalnie spowolnił mi antywirusa. Nie wiem co jest. Miał ktoś może
podobny problem tu w Poznaniu?
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: Złośliwy wirus 14.05.09, 14:10
      pawlooo333 napisał:

> Ściągnąłem ostatnio system z sieci. [...] Po kilku dniach komp zaczął mi
      świrować. [...] Nie wiem co jest. [...]

Jak to co - kara boska. W końcu naruszyłeś przykazanie: nie będziesz miał innych
      OS poza Win (kupionych oczywiście).
      • Gość: kash Re: Złośliwy wirus IP: *.centertel.pl 15.05.09, 13:08
        Można się z tego śmiać, ale wyczytałem ostatnio, że wirusy na oprogramowaniach
        zassanych z sieci mogą skutecznie uprzykszyć życie. Już lepiej nie ryzykować i
        wydać trochę kasy na oryginał, przynajmniej masz pewność że nic ci się nie
        porobi z kompem
        • kiks4 Re: Złośliwy wirus 15.05.09, 19:34
          Warto mieć legalny system choćby z racji późniejszych darmowych aktualizacji,
          pojawiających się po wykryciu kolejnych dziur w systemie.
          Jeśli komputer ma służyć do czegoś więcej niż mailowania i surfowania to
          niestety- trzeba wytrząsnąć parę złotych (stówek)bo utrata wartościowych danych
          boli. Oj boli :-(
          • Gość: klopsik3 Re: Złośliwy wirus IP: *.centertel.pl 18.05.09, 13:50
            Dokładnie. Lepiej wydać te parę złotych na oryginalne oprogramowanie i mieć
            święty spokój. Zasysając z neta ryzykujesz, że coś ci się porobi z kompem.
            Najgorzej jak poprzepadają ci jakieś ważne dane. Można narobić sobie ładnych
            kłopotów. Ja z moimi plikami, które mam na kompie nie pozwoliłbym sobie na
            jakiekolwiek ryzyko. Osobiście słyszałem kilka podobnych historii jak ta i
            przyznam, że nie zachęca to do instalowania piratów...
    • Gość: Gall Anonim Re: Złośliwy wirus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:57
      A trzeba było nie zasysać windozy ze stron torrentowych. Co mogę teraz polecić? Przeczesanie systemu za pomocą Malwarebytes' Anti-Malware malwarebytes.org i Pandą Cloud Antivirusem www.cloudantivirus.com (tylko pamiętaj o deinstalacji tego który teraz chodzi w tle). Jeśli chcesz zatrzymać tego antywira którego masz obecnie to polecę skaner Dr. Web ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/windows/drweb-500-win.exe

A na przyszłośc to lepiej szarpnij się na tego Windowsa lub zainstaluj jedną z dwóch dystrybucji linuksowych - Linux Mint lub openSuse.
      • Gość: Heniek Beniek Re: Złośliwy wirus IP: 94.254.214.* 19.05.09, 13:31
        A własnie. Przy takiej liczbie zasysanych i udostepnianych plików w polskiej
        sieci coś czuję, że szykują się kolejne naloty w akademikach. Piraci bójcie
        się!! :P A tak zupełnie na serio – to moim zdaniem powinni się w końcu za to
        zabrać. Ile czasu można pozwalać na zwykłą grabież czyjegoś mienia?! Nielegalne
        oprogramowanie to jedno, ale równie powazny jest problem piracenia filmów,
        muzyki i gier...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka