dzakarta 16.05.09, 19:28 Ani złotówki z publicznej kasy dla pazernych katabasów! To szkodniki spoleczne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kubas Re: Szkoła muzyczna na razie zostanie przy Głogow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 20:00 Wreszcie znaleziono właściwe rozwiązanie... Dla Szkoły Muzycznej II stopnia to nawet lepiej, że będzie w centrum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Szkoła muzyczna na razie zostanie przy Głogowskie IP: *.173.29.214.tesatnet.pl 16.05.09, 20:16 Nie rozumiem dlaczego wysokość czynszu owiana jest taką tajemnicą?!?!?! Niech Minister powie o ile łaskawie kuria obniżyła czynsz -z 1,2 mln na 1,15 mln ??? Strasznie zawiodłam się na PO -myślałam, że będą mieli większe ja... A tu okazało się, że boją się hierarchów kościelnych na maxa -karta praw podstawowych, nauka religii, wycofanie się z pomysłu finansowania in vitro a teraz chowanie głowy w piasek wobec jawnego wyciągania przez duchownych kasy budżetowej!!! Szkoda, na prawdę szkoda tych nadziei które w nich pokładałam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Szkoła muzyczna na razie zostanie przy Głogow 06.09.09, 16:45 Karta praw podstawowych????? Chcesz konstytucyjnie z pedalow i lezb zrobic ludzi nietykalnych???? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Szkoła muzyczna na razie zostanie przy Głogowskie 16.05.09, 22:32 A ja się cieszę, że Szkoła Muzyczna będzie miała wreszcie budynek z prawdziwego zdarzenia. Sąsiedztwo Akademii Muzycznej to też duży plus:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diakon pyszny Mikołaj Drozdowicz IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.09, 10:21 Widać robi sie w sprawie spokój , bo znikła " gwiazda kurialna " radca prawny Mikołaj Drozdowicz. W kurii zawsze siedział i doradzał kurii adwokat Andrzej Woźnicki. Człowiek niezwykłej klasy i niezwykłej mądrości i znakomity prawnik . Przez chyba jego 40 lat posługi przy kurii nie było żadnej afery prawnej. Skromność. Pracowitość i dbanie o dobro kościoła. Pajewienie się pysznego młodego radcy wprowadziło na wejściu kurię w kłopoty. W dekanatach opowiada się o garniturach ermegildo zegany który nosi Mikołaj Drozdowicz ( 8000 do 10000 złotych sztuka ) jego wycznynach i pańskim sposobie życia. Proboszczowie narzekają na " przymusowe porady prawne po 1000 złotych " od mecenasa Mikołaja Drozdowicza. Stawiam publiczne pytanie . Kto płaci temu człowiekowi ? Czy jego majątek , styl życia pochodzi z niedzielnych składek po 2 i 5 złotych od emerytów ? I drugie publiczne pytanie W mieście jest wielu wybitnych i prawych prawników mec. Dynowski , mec. Marciniak , mec. Heller którzy są 10 razy lepsi od gwiazdy kurialnej zawodowo , a do tego są mądrzy i grzech pychy znają tylko z opowiadań. Czy Kuria mogłaby z tej afery w którą wrobił ją Drozdowicz wyciągnąć wnioski. Czy ogólnoarchidiecezjalna plotka o tym , że organy w Ostrowie ( sprzedane przez starego Drozdowicza jako nowe ) są w rzeczywistości starymi z rozbiórki z zachodniej europy mogłaby być sprawdzona ? Skoro Gądecki potrafił przewietrzyć całe seminarium duchowne , to czy nie stać go na przewietrzenie kurii. A może ten mądry człowiek o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VERITAS Re: pyszny Mikołaj Drozdowicz IP: *.centertel.pl 05.09.09, 21:27 Skoro publicznie zniważasz osobę to podaj swoje personalia Panie diakon! Potrafisz jedynie powtarzać niesprawdzone plotki. Masz Ty choć odrobine pojęcia o organach? Nie jest mi znany ANI JEDEN przypadek krętactwa i oszustwa ze strony Jana Drozdowicza. A to co później między sobą bajdurzą księża to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Szkoła muzyczna na razie zostanie przy Głogow 17.05.09, 13:08 Oby tylko słodycz radości z nowego gmachu nie przesłodziła goryczy, jaką każdy Polak powinien czuć po służalczych wobec Watykanu działaniach komisji majątkowej i orzeczenia sędziowskich wydawanych na klęczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: Szkoła muzyczna na razie zostanie przy Głogow 17.05.09, 08:55 a kiedy będzie nowy budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush szczekacze, odezwijcie sie 06.09.09, 16:47 Prosze odszczekac wszystko, co mowiliscie o ksiezach. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: szczekacze, odezwijcie sie 06.09.09, 16:52 Ale dlaczego. Teraz jeszcze dodatkowo są powody, by obszczekać ministra Zdrojewskiego za uległość wobec kleru. Tobie nie żal tych pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: szczekacze, odezwijcie sie 07.09.09, 10:20 drhuckenbush napisał: > Prosze odszczekac wszystko, co mowiliscie o ksiezach. Dlaczego? Przeciez wszystko, co im zarzucaliśmy, sie potwierdza. za budynek szkoły muzycznej zażądali takiego czynszu, że aż trzeba było go utajnic. A i tak budżet państwa musi sfinansować nowy budynek, aby KK mógł zabrac ten, który nie tak dawno z dobrego serca dostał od rodziców za darmo. Właśnie wraca proces o komercyjny czynsz od szkoły baletowej, mimo że jakiekolwiek prawa do części gruntu KK nabył w czasach rządów PiS na podstawie skandalicznych działań ówczesnego kościelnego ministra Ujazdowskiego. Wybacz, ale KK zasługuje na coraz większą krytykę i budzi coraz większe zniesmaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś