Dodaj do ulubionych

Płot na drodze? To problem kierowców

20.05.09, 08:27
Prawda jest taka, że jak Pan sobie ogrodził swój prywatny teren to
jest źle. Ale jak Aquanet czy inna firma usunęły jego płot w celu
montażu instalacji to nikt się nie przejmował i ludzie jeździli
środkiem jego działki, bo tam było mniej wyboi, notorycznie zrywając
taśmy wyznaczające starą granicę. Szczerze mówiąc zrobiłbym to samo.
Obserwuj wątek
    • Gość: wum Płot na drodze? To problem kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:35
      gorsza sytuacja na Raczynskiego tu płot betonowy , może przejechać
      tylko jedno auto , a pieszy w tym czasie wisi na płocie , może
      dlatego betonowy!
    • Gość: gość Płot na drodze? To problem kierowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 09:22
      Kierowcy to problem mieszkańców! Nie dość że systematycznie naruszali działkę tego Pana to omijając korki robią błotnistą breję z trawnika i boiska pomiędzy blokami os. Łokietka i tymi przy ul. Naramowickiej!
      Niedługo nie zostanie tam ani skrawka zieleni! Zapraszam redaktorów z gazety ok. godz. 7.30. Sznurki kierowców mających głęboko w d. że ktoś chciałby mieć kawałek trawnika przed domem.
      Najgorzej jest po deszczu, przypomina to rajd samochodów 4x4. Jak już nie da się przejechać po jednym torze to siup na trawę, a co!
    • mmmmmm000 własność święta rzecz. jego ziemia, może grodzić! 20.05.09, 09:31
      .
      • Gość: Włodek z Grunwaldu nie bądźmy tacy angielscy IP: *.icpnet.pl 20.05.09, 12:32
        Ale w tej sprawie trudno człowieka nie rozumieć, gdy się zachowujemy, jak się
        zachowujemy (Miasto to nie jakaś zła machina, ale nasza reprezentacja i tak na
        to trzeba patrzeć).
      • Gość: szybki Re: własność święta rzecz. jego ziemia, może grod IP: *.man.poznan.pl 20.05.09, 13:55
        Witam. Nie redaktorów, ale policję za jeżdżenie po chodniku oraz za uwalenie go
        błotem, ale najlepsze jest to jak jeden z drugim baranem zawieszą się na pagórku
        od łużyckiej.
    • Gość: gosc Płot na drodze? To problem kierowców IP: 195.20.110.* 20.05.09, 11:48
      Też nie mam pretensji do właściciela tej posesji mimo, że sam
      codziennie jeżdzę tą ulicą. Zastanawia mnie jedna rzecz. Wcześniej
      właściciel postawił płot na skraju utwardzonej drogi by teraz
      postawić drugi płot na jej samym środku...Po co było stawiać 2 płoty?
      ZDM opowiada bzdury. Obecnie nie ma możliwości żeby 2 auta się
      minęły na pewnym fragmencie ogrodzonej Jasnej Roli. ZDM powinno
      wykupić część tej działki lub przynajmniej poprawić stan pobocza od
      strony cmentarza gdzie obecnie są krzaki. Pozwoli to trochę
      poszerzyć ten fragment drogi.
      • Gość: Aga Re: Płot na drodze? To problem kierowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:03
        Skrót ten istnieje od co najmniej kilku lat. Po pierwsze dziwi mnie, że ZDM o
        nim nie wiedział (droga piaskowa kilka razy w roku przy cmentarzu jest
        wyrównywana i to chyba za ich zgodą?), po drugie logiczne dla mnie było i
        czekałam, kiedy tak się stanie, że ta piaszczysta droga zostanie porządnie
        utwardzona (asfalt) przynajmniej do torów jako alternatywna droga dla
        mieszkańców do czasu wybudowania Nowej Naramowickiej (co nie nastąpi raczej
        prędko). W końcu mieszkańców w tamtym rejonie przybywa i będzie jeszcze więcej,
        jak skończą ostatni etap Osiedla Żurawiniec i sąsiadujące z nim bloki. Taki gest
        w stronę mieszkańców byłby chyba mile widziany ze strony władz, które wydają
        pozwolenia na kolejne budynki mieszkalne w tamtym rejonie nie martwiąc się o
        infrastrukturę drogową.
        • Gość: Marcin Re: Płot na drodze? To problem kierowców IP: *.izacom.pl 20.05.09, 21:29
          Popraw mnie proszę jeśli się mylę, ale czy to czasem nie Wy,
          okoliczni mieszkańcy, skutecznie oprotestowaliście Nową Naramowicką?
    • Gość: jurat Płot na drodze? To problem kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:59
      Faktycznie niektórzy kierowcy jeździli po tej działce, ale z powodu fatalnego stanu drogi. ZDM ustawił ograniczenie do 30 km/h ale po opadach i dużym ruchu nie da się jechać szybciej niż 10 km/h. Poza tym Aquanet zdemontował płot więc część kierowców mogła nawet nie wiedzieć o zjeżdzaniu z pasa drogowego. Ten omawiany fragment działki to jakieś 10 m2-czy to tak dużo może kosztować? Wykupienie plus ustawienie nakazu parkowania wzdłuż płot rozwiązałoby sprawę.
      • Gość: Marcin Re: Płot na drodze? To problem kierowców IP: *.izacom.pl 20.05.09, 21:31
        10m2 nie powinno dużo kosztować, zrzućcie się w kilka osób i
        wykupcie go sobie. Nie widzę powodu, dla którego miasto miałoby
        wydawać nasze wspólne pieniądze dla dobra garstki osób. Tak nawiasem
        mówiąc, wystarczyło nie oprotestowywać Nowej Naramowickiej.
        • Gość: Kacper Re: Płot na drodze? To problem kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:12
          Ja wykupię a Ty będziesz dzięki temu sobie jeździć? Ja przeciw Nowej Naramowickiej nie protestowałem (wręcz popieram tą inwestycję), zrobili to chorzy ludzie, którzy kupili mieszkania przy projektowanej ulicy a teraz marudzą że będzie im źle. Zmuszał ich kto?
        • dobrusia_to_ja Re: Płot na drodze? To problem kierowców 21.05.09, 09:22
          Ulice należą do miasta, więc nie ma powodu, dla jakiego mieszkańcy tamtej
          okolicy mieliby za nie dodatkowo płacić.
    • Gość: jurat Płot na drodze? To problem kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 15:00
      A zapewnienie dostępności komunikacyjnej (czyli dojazdu) leży w obowiązku samorządu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka