Gość: SSDDGG IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 10:26 Przy ul. Bukowskiej ogrodzili teren, postawili tablice i ryją w ziemi. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jogi Re: Budują KingCross IP: *.icpnet.pl 11.12.03, 19:52 czy ktos moze dac jakiegos linka z wizualizacja.Czy to bedzie kolejny hangar typu tesco serbska, czy cos ladnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Budują KingCross IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 20:12 www.free.of.pl/c/czerwonak/kingcross.jpg Ja mam tylko taką wizualizację, z tej strony słabo się prezentuje. Może z innych stron będzie lepiej, jak na galerię 2 poziomową przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Budują KingCross IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 20:15 Jeszcze jedna wizualizacja www.kingcross.com/IMAGES/upload/bigentrance.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janozs Re: Budują KingCross IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 20:47 Poracha, to wygląda jeszcze gorzej niż np. Galeria Krakowska! A miało byc tak pięknie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvin Re: Budują KingCross IP: *.icpnet.pl 17.12.03, 20:57 Faktycznie wyglada to nienajlepiej :(( A szkoda. Mogli się bardziej postarać. Ten projekt przypomina mi Auchana. Szkoda, że w takim miejscu buduje się coś takiego nijakiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave Re: Budują KingCross IP: 212.182.32.* 12.12.03, 10:09 Nie wiem czy jest to porażka. wydaje mi się że wazne jest to iz to co było od dawna planowane wreszcie jest budowane. A oto w poznaniu ostatnio coraz trudniej. Niestety. wystarczy wspomniec kilka hoteli, centrów rozrywkowo- handlowych, biurowców itd. A tak zostaje nam tylko King Cross. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janozs Re: Budują KingCross IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 11:17 Chyba trochę przesadziłeś!!! Biurowców jest nadpodaż a i tak powoli trwają przygotowania do kolejnych inwestycji, centra handlowe - Stary Browar chyba nie został wybudowany 2 lata temu (przeciez nie moga co miesiąc otweorać nowego CH), a rozkręca się rynek inwestycji mieszkaniowych. Więc nie przesadzajmy. Berlinem nie będziemy a na tle Łodzi, Wrocka czy Gdańska wyglądamy dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Re: Budują KingCross 19.12.03, 15:11 Gość portalu: Janozs napisał(a): > Chyba trochę przesadziłeś!!! Biurowców jest nadpodaż a i tak powoli trwają > przygotowania do kolejnych inwestycji, centra handlowe - Stary Browar chyba nie > > został wybudowany 2 lata temu (przeciez nie moga co miesiąc otweorać nowego > CH), a rozkręca się rynek inwestycji mieszkaniowych. Więc nie przesadzajmy. > Berlinem nie będziemy a na tle Łodzi, Wrocka czy Gdańska wyglądamy dobrze! Brzydkie toto. Poznań nie ma szczęścia do architektury i myślę, że nadeszła pora na poważne zajęcie się tym problemem. Masz rację, że na tle innych miast wyglądamy lepiej ale w porównaniu z Polską B i C zawsze tak wyglądaliśmy. Najwyższy czas zacząć porównywać się z miastami niemieckimi. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, jaka dzieli nas przepaść ale uczyć się można tylko od lepszych. Czas wyjść z polskiego grajdołka! Podoba mi się sposób myślenia prezesa Drzymały (Groclin):"Co to znaczy być mistrzem Polski czterdziestej ligi na świecie?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janozs Re: Budują KingCross IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 15:57 Zgadzam się - dlatego też pisalem, że ten proejkt jest cieeeeeeniutki (delikatjnie mówiąc)! Ale wkurza mnie jak ktoś panikuje jakby w Poznaniu było tragicznie w kwestii nowych inwestycji- na tle Polski wypadamy świetnie! Ale masz rację,że mogłoby byc dużo lepiej! Przede wsyzstkim jednak dramatem są sypiące się zabytkowe dzielniece i fyrtle! Przede wszsytkim w tym temacie dzieli nas przeoaśc od Zachodu nie w dziedznie centrów hadnlwych! Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Re: Budują KingCross 19.12.03, 17:11 W takim razie pełna zgoda "w tym temacie"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: Budują KingCross IP: *.icpnet.pl 19.12.03, 20:59 co tam ma właściwie być w ty KingCross? Budki z ciuchami i hod-dogami? Kolejna Panorama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janozs Re: Budują KingCross IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 11:58 W dużym uproszczeniu - takie dwupoziomowe M1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Budują KingCross IP: *.icpnet.pl 23.12.03, 01:11 W jeszcze większym uproszczeniu pierwszy w Poznaniu hipermarket francuskiej sieci Geant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janozs Re: Budują KingCross IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:34 "W jeszcze większym uproszczeniu pierwszy w Poznaniu hipermarket francuskiej sieci Geant." Eeee.. to juz przesadziłeś z tym upraszczaniem! ;) Zapomniałeś o takim "szczególe" jak galeria ze 150 sklepami!!! Odpowiedz Link Zgłoś