Dodaj do ulubionych

Powstał zespół ds. Kamionek

15.06.09, 08:34
PSE już od lutego 2009 nie miało pozwolenia na użytkowanie i nie mogło przesłać energii elektrycznej wybudowaną tuż przed utraceniem pozwolenia na budowę linią WN w gminie Kórnik.
Jeżeli jak sami twierdzą na unieruchomieniu linii tracą 0,5 mln zł dziennie to skarb państwa w okresie od 13-lutego 2009 do 13 czerwca 2009 stracił 60 mln złotych. (120 dni)

Jakie będą dalsze straty pokażą kolejne dni miesiące a może lata kiedy to będzie trzeba zalegalizować samowolę budowlaną. Chyba, że PSE po raz kolejny będzie próbowało złamać prawo.

Obecnie fragment linii WN budowany jest w bardzo szybkim tempie przez osiedle mieszkaniowe w Kamionkach w ramach inwestycji Euro 2012. Niestety linia ta nie będzie mogła być użytkowana, że względu na brak pozwolenia na użytkowanie wybudowanego w 2006 r fragmentu.

Zanosi się na kolejny skandal tym razem z Euro2012 w tle!

www.kamionki.net
Obserwuj wątek
    • mn_poz Powstał zespół ds. Kamionek 15.06.09, 10:23
      Brawo, panie Wojewodo! Gratulacje za refleks! PSE stawiają słupy, a
      tu powoływany jest zespół roboczy... Po co? Nie chcę przyznawać
      racji którejkolwiek ze stron, bo być może prawda znów leży gdzieś po
      środku, ale zespół roboczy w połowie czerwca 2009? Gratulacje panie
      Wojewodo. Grunt to optymizm i dobre samopoczucie...
      • Gość: Wlodek z Grunwaldu no właśnie - po co? IP: *.acn.waw.pl 16.06.09, 21:48
        Już nie będę się wyzłośliwiał na ludziach z Borówca-Kamionek. Przykre jedynie,
        że jeśli ich niedbalstwo zostanie w jakiś sposób uhonorowane i podniesie
        wysokość rachunków za prąd, to nie usłyszymy od nich słowa "dziękuję", a
        wyłącznie trimfalizm godny pieniactwa.
        • Gość: mieszkaniec PSE IP: *.toya.net.pl 19.06.09, 06:50
          oczekuję, że jeśli ta linia ma zostać i być użytkowana, to władze
          będą zobligowane do monitoringu stanu zdrowia okolicznych
          mieszkańców. linia powinna także podlegać okresowym badaniom na
          oddziaływanie na środowisko - i to sporządzane przez akceptowane
          przez mieszkańców laboratoria badawcze
          • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: PSE IP: *.icpnet.pl 21.06.09, 23:32
            To jest jakieś tam zasadne oczekiwanie. Ale dlaczego znów ten gburowaty,
            naburmuszony ton? Ta linia była od dekad w planach?
            • Gość: Włodek z Grunwaldu co nowego? jakieś kompromisowe stanowisko mieszkań IP: *.icpnet.pl 03.07.09, 20:57
              mieszkańców?
    • annataylor Powstał zespół ds. Kamionek 21.06.09, 13:07
      a mnie zastanawia taka sprawa - dlaczego mieszkańcy innych miejscowości nie
      walczą, tak jak mieszkańcy Kamionek? przecież słupy przechodzą nie tylko przez
      Kamionki, ale i inne miejsca. Ostatnio byłam w Komornikach i widok tych słupów
      przeraził mnie. Jeden z nich stał może 10 m od domu.
      Dlaczego ciagle się pisze o Kamionkach? a co z resztą?
      może jakby wiecej miejscowosci się przyłaczyło do protestu, to cos by z tego bylo.
      same Kamionki sprawy nie wygraja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka