fichtel1 19.07.09, 23:21 Rysiu - chlopak z jezyc? To straszne...i wiele tlumaczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajnis Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc 19.07.09, 23:39 a może tak - RuszTyłek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Spacerek z R.Grobelnym IP: *.echostar.pl 20.07.09, 14:29 Jestem chłopak z Jezyc ale nieinteresują mnie problemy jej mieszkańcow. Jestem dumny z prezentu w wysokości 7.000.000.00 dla Panstwa Kulczyk. Do Cocoriko częściej chodzą moi urzędnicy zalatwiać rózne sprawy z inwestorami albo napic się piwa w godzinach pracy (blisko) Z gwary poznanskiej niewiele umiem ale znam słowo przekręt. Jestem dumny z intereu z kupcami poznanskimi dlatego że Sąd nie znalazl nic na mnie a Pana od kurczaków nie lubie więc nic mu sie nie będzie opłacało. Nie jestem sztywny najlepszy dowod to ze mam wąsa. Ogólnie bardzo się lubię. Codziennie w pracy jestem obłudny więc tego nie lubię. Klnę ale soczyście np: Kurczę pieczonę ! Wybierzcie mnie na nastepna kadencje to wam pokażę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoniusblock a pokazał piękny gmach Sądu Rejonowego? IP: *.171.202.132.awakom.net 19.07.09, 23:39 a pokazał piękny gmach Sądu Rejonowego i swoje ulubione sale sądowe? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papież benedykt 16 Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 23:39 z ust mi to wyjąłeś!! :) Zamienił dres na garnitur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amg9amg9 Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 00:13 A mi zaimponowało pierwsze miejsce w rankingu Rzepy. Traciłem przekonanie do Ryśka, ale ten ranking dał mi do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roz wodka Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.dsl.bell.ca 20.07.09, 05:11 ...z pelnym szacunkiem do chlopaka z Jezyc...ale slowo daje nie wiele bylo do pokazania....albo turysta niezbyt wymagajacy... ...ze tez sobie robicie jaja z poprzadnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cia Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 07:19 Początek kampanii wyborczej ??? Chyba Ryszard G. płacił za ten materiał? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyseneka Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc 20.07.09, 08:02 Ten człowiek niszczy przyszłość Poznania !!! Stajemy się zaściankiem. Brak wizji rozwoju miasta, umiejętności ściągania inwestorów , a nawet przytrzymania młodych/zdolnych w mieście. I do tego niemiłosierna korupcja! Wszyscy wiedzą o co chodzi, a i tak pewnie nic się nie zmieni. Naprawdę spójrzmy na WROCŁAW - jak można w kilka lat podciągnąć miasto. Poznań potrzebuje gospodarza, a nie skorumpowanego urzędasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana zaniedbana ulica szkolna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 08:08 proponuje prezydentowi przejsc sie wieczorem w weekend ul. szkolna (ktora prowadzi do jego ulubionego starego rynku). ulica jest zablokowana przez agresywnych taksowkarzy, podobnie jak chodnik. i to ma byc wizytowka poznania? miasto nie potrafi sobie poradzic z blokowaniem staromiejskich uliczek przez taksowkarzy. to jest powod do dumy? nie wierze w te rankingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: zaniedbana ulica szkolna IP: 195.216.115.* 20.07.09, 14:27 Szedł od Rynku koło Kupca pólwiejską do Browaru? To nasz Rysio ma kłopoty ze wzrokiem. Zauważył i opisał p.B, nie zauważył syfu po drugiej stronie placu Wiosny Ludów. Nie zauważył szpar w kostce w przejściu dla pieszych między Kupcem a poćzatkiem deptaku. Szpary powstały od wody. Ile lat mineło od remontu? kilka lat? Jeszcze trochę i kostka zacznie wypadać i powstaną wyrwy. Lepiej naprawiać czy potem remontować zamykając ulicę? Rysio nie widział po drodze pomnika słynnego Marycha? Hmm.. Za to utkwiła mu w pamięci słowo pyra, tylko? Półwiejska po remoncie tez juz traci swój blask. Pomału znikają słupki oznaczające że jestto trakt pieszorowerowy. gdzieniegdzie kostka też już wymaga przejrzenia. Nasz Gospodarz nie zauważył pod najważniejszym "miejscem" w Poznaniu SB stojące wciąż na trakcie limuzyny Buraków, których nie stać na wjazd na parking do SB. Nie mam nic do SB, podoba mi się, ale nazywać go najważniejszą ciekawostką architektoniczną Poznania?, a co np. z Ratuszem, Katedrą. Poprzestanę na tylko na tym. Jest wiele miejsc które warto jest pokazać Płyciutko panie prezydencie. Rodowity Poznaniak, a nie potrafi pokazać ciekawostek turystycznych miasta. Nie dziwota że kuleje sfera promocji miasta. I mamy jakieś know how POZnan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amg9amg9 Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 09:02 Wrocław jest widoczny, bo nadrabianie podstawowych zaległości jest widoczne. Przyspiesz do 0 do 40 km/godz. jest szybsze, niż od 80 do 120 km/godz, a przecież niby taka sama różnica. Poznań zaczął się rozwijać juz na początku lat 90-tych, a Wrocław dopiero po powodzi. Pokazujecie jakies pojedyncze ulice, ze to przyklad zlego zarzadzania miastem. A jeździcie po Polsce? Porównajcie nasze z centrum z innymi miastami. Nie jest tak źle. Oceniajcie Ryśka spokojnie, bez tego "hajże na Groblenego". Nie jest złym prezydentem, ale należy się zastanowić, czy nie można zanleźć lepszego i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 12:18 ...chyba nie pobyłeś we Wrocławiu nawet paru godzin.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amg9amg9 Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 14:12 ...chyba przyjeżdzasz do Wrocławia jako turysta, na parę dni. A może uwielbiasz koncerty sywlwestrowe we Wrocławiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gall.anonim.pn Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc 20.07.09, 08:06 Fajny wywiad: "To jest Grobelny na miarę naszych możliwości. My tym Grobelnym otwieramy oczy niedowiarkom. Mówimy: to jest nasz Grobelny, przez nas zrobiony i to nie jest nasze ostatnie słowo". Trzeba było go zapytać czy zabrał matkę do tak ukochanych galerii handlowych i nie służbowym samochodem, a autobusem MPK! Odpowiedz Link Zgłoś
buta21 Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc 20.07.09, 08:29 Rysiu a czemu nie pokazałes pieknej ulicy Stawnej !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
conena Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc 20.07.09, 09:38 > - Tak, ale generalnie poznańskie media są mało lokalne, nie identyfikują się z miastem. Nie budują dumy z Poznania. to jedyna rozsądna rzecz, jaką imć Prezydent przekazał społeczeństwu w tym niesponsorowanym, spontanicznym, obiektywnym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanczyk Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 10:33 Panie Ryszardzie a jak Bamberstwo z Wyborczej ma identyfikować się z Poznaniem. Nijak. Ma Pan tutaj 100% rację. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm000 Mama z Zielonej Góry? 20.07.09, 09:59 Czyli poznańską wyborczą robią nam "Chadziaje". No nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Chemik Re: Mama z Zielonej Góry? IP: 81.210.121.* 20.07.09, 10:38 mmmmmm000 napisał: > Czyli poznańską wyborczą robią nam "Chadziaje". No nieźle. No tak, to dlatego, według GW, na Gwiazdkę po Poznaniu jeszcze szwenda się jakiś Święty Mikołaj, zamiast grzecxznie ustąpić miejsca Gwiazdorowi... :D A ciekawe, kto przychodzi do Grobelnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g-z prezydent pan Grobelny IP: 87.204.168.* 20.07.09, 11:58 Niezle wyszlo. Gazeta starala sie byc mila i dawala fory prezydentowi, a ten pokazal co potrafi, a wlasciwie - czego nie umie. Otoz, nie umie byc pasjonatem, ktoremu zalezy na miescie najbardziej na swiecie. Jest sprawnym urzednikiem i technokrata, doskonalym kandydatem na wiceprezydenta i nikim wiecej. Pokazal w Poznaniu to, co nalezy do jazdy obowiazkowej i na tym koniec. Z drugiej strony - nie mogl pokazac wiecej, bo podlegla mu administracja skutecznie dba o to, by centrum degradowalo sie z roku na rok. I dlatego nie mogl z duma poprowadzic goscia na sw. Marcin i 27 Grudnia. Nie mogl z czystym sumieniem pokazywac secesyjnych Jezyc. Nie mogl wreszcie jakas przyzwoita droga przeprowadzic "matki z Zielonej Gory" na Ostrow Tumski. Nie mogl, bo nie dopilnowal, by to wszystko wygladalo o niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exxon - W. A jedna dziennikarka Wyborczej Poznań jest... IP: *.icpnet.pl 20.07.09, 16:42 bodajże z Kazania! To kurcze gdzieś w Uzbekistanie czy w Anatolii? Ciekawe skąd tacy dziennikarze wiedzą czym się różnił Czerwiec 56, od Grudnia 70 i czy wiedzą kto to był Waldorf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldorff :)) Re: A jedna dziennikarka Wyborczej Poznań jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 18:23 Waldorff :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekalbert Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc 20.07.09, 12:57 Najbardziej przykre jest to że w Poznaniu władze miasta prześladują własnych obywateli... Zatruwanie życia na każdym kroku do tego kor...cja niestety Rysiu ta znajomość z Kulczykami i te machlojki tak się nazywają. Odpowiedz Link Zgłoś
rennee12 Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc 20.07.09, 15:03 Szczerze mówiąc beznadziejnie słaby ten wywiad. Nie widać po prezydencie, zeby uwielbiał swoje miasto. Cokolwiek by nie mówić o nachalnym PR uprawianym przez cały Wrocław, prezydent tego miasta jest bardziej przekonywujący w komunikacji. Odmowa zjedzenia kurczaka to błąd, trzeba było odwrócić sytuację i ją wykorzystac PR-owo we własnym celu. Można było zagrac i dużo zyskać, szkoda. Dużo jeszcze Grobelnemu brakuje do Dutkiewicza zwłaszcza w sferze wyrobienia PR-owego, niestety. Miejmy nadzieje, ze da radę to poprawić Odpowiedz Link Zgłoś
belotto Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc 20.07.09, 16:47 Grobelny... hmm. Afera ws. Starego Browaru, stawianie na komunikację samochodową, realizacja inwestycji olewających porządek urbanistyczny (zgoda na Ataner na Kutrzeby czy przyszłe Poznań Forum na krańcu miasta), brak postępu ws. Wolnych Torów i dworca PKP, samoloty nadal lądują na Ławicy, o nowym lotnisku cisza... Źle. Ale niech ktoś wreszcie wskaże dobrą alternatywę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: zabawa w rzadzenie...kosztem spoleczenstwa. IP: *.dsl.bell.ca 21.07.09, 04:04 Dzis z pierwszych stron gazet..." ZLOTY INTERES" Mimo coraz lepszych informacji ze światowych rynków, ceny złota znów pną się w górę - pisze "Polska". Tylko w ostatnim tygodniu cena uncji podrożała o ponad 30 dolarów. Dziennik wyjaśnia, że trzeba za nią obecnie zapłacić ponad 950 dolarów, w jeszcze w listopadzie uncja złota kosztowała nieco ponad 720 dolarów. Według ekspertów, kto w ostatnich miesiącach ulokował pieniądze z złocie, zyskał ponad 40%. Na giełdzie tymczasem straciłby, średnio jedną piątą. Jak czytamy w "Polsce", złoto to najlepszy sposób na zabezpieczenie się przed skutkami inflacji. Kryzys zwiększył popyt na złoto, które uchodzi za bezpieczną lokatę w trudnych czasach. ..................................................................... Kilka przykładów geniuszu Balcerowicza- Spowodował osiemnastomiesięczne (!) zamrożenie kursu dolara, przy równoczesnym, sięgającym 90% rocznie (!!), bankowym oprocentowaniu kapitału złotówkowego, co pozwoliło niebieskim ptakom całego globu przywieść nad Wisłę wagony dolarów, a kilkanaście miesięcy później wywieźć znad Wisły dwa i pół raza tyle (prawie 250%!!!). Za ten wymarzony "numer" cwaniacy Wschodu i Zachodu winni solidarnie wznieść panu Balcerowiczowi pomnik o wysokości Wieży Eiffla, i to ze szczerego złota, którego ciężar byłby lichym ułamkiem ich "doli". Historia ekonomii zna niewiele finansowych "przekrętów", które miały skalę porównywalną. - Wychładzał gospodarkę podczas gdy należało ją podgrzewać. - Sprzedał polskie złoto (ponad 150 ton) kiedy było w absolutnym dołku cenowym. Polska straciła na tym ok. 2,5 mld dolarów. - Przeszedł w rozliczeniach zagranicznych z rozliczeń dolarowych na euro w momencie wprowadzenia euro, a wiec nieustabilizowanym kursie. Po tym euro spadło z $1,15 do $0,89. A wiec siła nabywcza polskiej rezerwy walutowej spadła o prawie 30%, czyli ok. 15 mld$. - Ostatnie jego posunięcia są wręcz fatalne. Przy prawie zerowej inflacji utrzymywanie stóp na tak wysokim poziomie jest czystym absurdem. W USA w podobnej sytuacji stopy spadły poniżej 2%. - Panu Balcerowiczowi pomyliły sie role jaką powinien spełniać pieniądz w gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 15:53 Hanna Suchocka Odpowiedz Link Zgłoś
pojznkabalister Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc 23.07.09, 17:21 Fascynujące: Chłopak z Jeżyc mieszkający w Naramowicach! W zamkniętej twierdzy z alarmem, z której roztacza się piekny widok na słynne działki na Morasku, dziwnym trafem niespodziewanie przekwalifikowane podczas jego rządów z rolnych na budowlane! I ten nabozny podziw Gazety: nasz cudowny przewodnik po miescie nawet wie, że na St. Rynku była powódź! A przeciez nie musiałby tego wiedzieć - w końcu jest Prezydentem zaledwie od 10 lat! To mało! Pomożemy go wybrać na kolejną kadencję! PS Pan Ryszard zrobił już tyle, ale jedno mam mu za złe: dlaczego nie załatwił telebimów na St. Rynku i Kaponierze, na których transmitowano by Teleskop Ewy Siwickiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.dsl.bell.ca 23.07.09, 23:00 news.aol.ca/weird-news/?feeddeeplinkNum=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanca Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.icpnet.pl 23.07.09, 23:41 Czas najwyższy rozliczuc chłopaka z Jeżyc... Odpowiedz Link Zgłoś
bernot8 błagam o koniec jego kadencji 24.07.09, 08:35 Co to ma byc pseduo promocja Pana prezydenta? Udawanie chłopa z ludu? przez lata kadencji tego nie robil, teraz mu sie nagle przypomniało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minoga Re: Grobelny: Jestem chłopak z Jeżyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:13 Dziś w Programie III Polskiego Radia słyszałam rozmowę z prezydentem Wrocławia, jest to człowiek zupełnie innej klasy niż pan Grobelny.Przykro mi sie zrobiło, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś