potffora 21.07.09, 23:58 Miło by było, gdyby do tej wiadomości dołączono wykaz tych 40 punktów weterynaryjnych albo gdyby podano linka do takiego spisu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michnix2 Co za absurd! 22.07.09, 06:53 Kejtry dostana czipy "za darmo". Miasto zaplaci 15 zl za chipowanie. Skoro miasto zaplaci, to jakim sposobem czipy beda za darmo? Czy ktokolwiek w gazecie ma na tyle zdrowego rozsadku, zeby zrozumiec ze na tym swiecie za darmo to tylko po ryju mozna dostac, a za wszystko inne trzeba placic. A tak na marginesie: to jest tylko wstep do chipowania ludzi. Tym, ktorzy mnie wysmieja odpowiem tylko: a kto by pomyslal, ze rzekomo kulturalni Niemcy pod rzadami Hitlera w 7 lat zaczna palic ludzmi w piecach? A Unia Europejsa (to nie jest literowka) chce wiedziec o nas wszystko, wiec wkrotce pewnie nas oczipuje, oczywiscie "dla naszego dobra". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel kejtra Re: Co za absurd! IP: 150.254.125.* 22.07.09, 09:22 Ty chyba jakiś walnięty jesteś? Za darmo czyli właściciel psa nic nie płaci, a że nie nikt nie płaci za to. Albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem tekstu, albo kiepski z Ciebie prowokator.Raczej to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Darmo, he he he... 22.07.09, 16:40 Ja nie bardzo mam ochotę, aby moje podatki były tak absurdalnie marnowane. Ciekawe, czy kiedyś wyjdzie na jaw, kto, ile i od kogo wziął w łapę za tę kretyńską decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 A człowiek to pies? Też chce czipa 22.07.09, 16:44 > A tak na marginesie: to jest tylko wstep do chipowania ludzi Pisałem o tym już wielokrotnie. Ponieważ oporu przed czipowaniem psów nie ma żadnego (ludzie tylko narzekają, że nie mogą się łatwo zaczipować, że nie wiedzą gdzie i kiedy), sądzę, że czipowanie ludzi to kwestia kilkunastu lat. Zacznie się od dowodów osobistych z RFID i obowiązku ich noszenia, a skończy na czipach. Zobaczcie hasło RFID w Wikipedii. Przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
yeyq Za darmo 22.07.09, 10:58 Za darmo to było jakby mi oddali podatek za psa , płacimy podatki ( ja 50 zł), po moim psie sprzątam i nikt z tego też powodu nie ponosi kosztów, więc żadna łaska że miasto straci jednorazowo 15 zł , żadne okrzyki że za darmo mnie nie podniecają ... Odpowiedz Link Zgłoś