Dodaj do ulubionych

Miłość jest ślepa, czyli zakochany bocian :)

22.07.09, 12:32
Trafiłam dziś na nietypową historię miłosną - wielkopolski bocian zakochał się
w drewnianej figurce. Tutaj jest niestety tylko wzmianka -
www.vattenfall.pl/www/vf_pl/vf_pl/Sonderseiten/DMS/1569582bocia/1617576blogx/174796114x09/index.jsp,
a ponieważ ja nie jestem z Wielkopolski nie wiem, na jakich portalach
regionalnych mogło być o tym więcej. Jeśli ktoś wie coś więcej o tej historii
to niech coś doda, bo ja bardzo bym chciała dowiedzieć się więcej o zakochanym
boćku. Miłość jest ślepa :)
Obserwuj wątek
    • ramolzezdymbca Re: Miłość jest ślepa, czyli zakochany bocian :) 22.07.09, 16:29
      To było ładnych parę lat temu (bodaj 5-6), przy cmentarzu komunalnym na Junikowie. Przelatujący bociek zobaczył sztuczne gniazdo ze sztucznym bocianem (typowa reklama f-my Atlas) i usiadł przy 'sztuczniaku', z wyraźną sympatią w oczach.
      • Gość: kle kle Re: Miłość jest ślepa, czyli zakochany bocian :) IP: *.aster.pl 22.07.09, 21:37
        Podobnych przypadków w Polsce było więcej. Nawet gdzieś, krótko, była dyskusja
        ornitologów, jak temu zaradzić, by nie krzywdzić boćków. Podobno chciano, aby
        firma ta nie wystawiała tego typu reklam :)
    • siakaiowaka a proszę bardzo :) 23.07.09, 09:11
      ww6.tvp.pl/15965,919070,1.view
      • fanfalotka bardzo dziękuję! 23.07.09, 14:43
        To nawet w wiadomościach o tym mówili:) myślałam, że to odosobniony przypadek, a
        tu proszę, czasem się to zdarza. A przecież tych atlasowcyh bocianów jeszcze
        jest sporo w całej Polsce, ogródkowe pewne też się zdarzają. A potem są
        nieszczęśliwe miłości.
        Bardzo się cieszę, że trafiłam na taki temat, jakoś tak romantycznie mnie
        nastroił. Z reguły nie czytam bloga Vattenfala, raczej podglądam bociany w
        gnieździe, ale ten temat mnie zaintrygował. Niestety autor zamiast więcej
        informacji poszedł w stronę dywagacji filozoficznych na temat natury miłości :)
        dlatego dziękuję Wam za informacje, bo naprawdę ciężko mi było coś więcej
        znaleźć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka