Gość: Poznaniak Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: *.pools.arcor-ip.net 22.08.09, 09:20 Popieram.Zreszta razem z pancia, synem i TONZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: *.adsl.no 22.08.09, 09:31 k.....a mac to jest chore!Kto za to placi!pies juz dawno powinien byc uspiony!a koszty przelac na tego madrego synusia w Anglii.Nastepny bezszyjny blad genetyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arecki To nie wina psa IP: 87.204.181.* 22.08.09, 10:00 Czy nie rozumiecie, że to nie wina psa - to jak się zachowuje? Uśpić to i owszem można, ale jego właściciela. Zauważyliście, czym chwali się właścicielka: "ma dobre warunki, śpi w łóżku". A kto wśród wilków "śpi w łóżku"? Osobnik alfa - ten pies został wychowany na przywódcę stada i stakuje WSZYTKICH bo jest szefem. Pies nie może być alfą, alfą zawsze musi być człowiek, nawet przy psach łągodniejszych ras. Najprostszym wyjściem jest odebrać sądownie tego psa i przekazać komuś kto się zna, nawet tego zapuszczonego (psychicznie i wychowawczo) psa da radę wyprowadzić na ludzi. Ewentualnie OBOWIĄZKOWE szkolenie dla właścicielki z psem, ale na to już trochę za późno biorąc pod uwagę nastroje społeczne na forum i przede wszystkim w bloku..... Nie zabijajcie niewinnego, ukarzcie winego człowieka !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: To nie wina psa IP: 79.162.161.* 22.08.09, 15:14 Popieram w 100, a nawet w 200%! Dlaczego zabijać psa? Skąd w ludziach tyle okrucieństwa i egoizmu? Oczywiście, skoro pies straszy sąsiadów, a jego właścicielka jest niereformowalna i nie potrafi odpowiednio o niego zadbać należy psa zabrać i przekazać takim ludziom, którzy będą umieli się nim zająć. To bardzo przykre, że życie - w tym wypadku życie psa nie ma dla większości żadnego znaczenia. I, uprzedzając komentarze, dodam tylko, że w przypadku, gdy o psa prawidłowo się zadba żadne życie ludzkie nie będzie zagrożone, a więc nie ma tu mowy o wyborze albo pies albo ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: To nie wina psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 16:18 Dzięki, to druga sensowna opinia. Pies jest w tym przypadku ofiarą, ale żeby go odebrać niestety należy przestrzegać prawa. Obecnie to ustawowo tylko pies jest chroniony i jeżeli jego "dobro" jest zagrożone a właściwie naruszone to można go odebrać: -na wniosek lub z powiadomieniem Prezydenta /czasowo/, -ponieważ sytuacja taka wyczerpuje znamiona przestępstwa to informacja idzie do prokuratury, -decyzję o pozbawieniu prawa własności do psa podejmuje Sąd. W opisanej sytuacji Pani Kozłowska /poproszona przez straż miejską o wspólną wizytę w mieszkaniu właścicielki Bola, a nie jak sugeruje gazeta ...po interwencji GW/, nie dopatrzyła się niehumanitarnego traktowania tego psa. Niestety zagrożenie dla ludzi nie jest prawną podstawą do wnioskowania o odebranie psa. Takie niestety mamy przepisy prawa !! Czy z tej sytuacji nie ma wyjścia? Czy trzeba śmierci lub cierpienia okaleczonych? Nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć. Wiem tylko, że w kolejnej takiej sytuacji powinna sprawa trafić do Sądu, powinni być powołani świadkowie to może wreszcie sędzia znajdzie sposób na odebranie groźnego psa i przekazanie go osobie odpowiedzialnej - oby nie było za późno!! Przemysław Piwecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: To nie wina psa IP: 79.162.182.* 22.08.09, 19:00 Skoro twierdzisz, że pies stał się alfa, a nie jego opiekun, to niestety, ale pies stał się zagrożeniem dla ludzi i on jest problemem, więc winien być uspiony. Karą dla takich bezmyślnie wychowujących zwierzęta byłoby zabronienie im tego sądownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arecki Re: To nie wina psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:02 Tak twierdzę, ale nie twierdzę i będę się tego trzymał, że nie można tego psa "ulepszyć". Dobry trener potrafi psa odpowiednio ustawić w hierarchii nawet po latach zaniedbań. Ale oczywiście rozwiązanie siłowe - uśpienie psa jest szybsze, wygodniejsze, i jak widzę z wypowiedzi popularnijesze. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażeni 22.08.09, 09:28 Durnowate, leniwe władze nie zrobią ani kroku, póki kundel nie zagryzie jakiegoś dzieciaka! Lokatorzy, weźcie władzę we własne ręce. Są sposoby na właścicieli tej bestii. Co, nie mają samochodu, drzwi do mieszkania itp. Pomyślcie trochę, skoro władza was olewa! Odpowiedz Link Zgłoś
termicg dzakarta podlega pod art. 255 KK 22.08.09, 09:50 Publicznie nawołuje do popełnienia przestępstwa: podpalenia drzwi, zniszczenia samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhu Nic takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 20:32 nie napisał. Drzwi można np. oblać farbą, czymś cuchnącym (to tylko przykłady) a to nie jest prsestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażeni 22.08.09, 10:17 Pies powinien byc wyeliminowany. Usypianie to tez stres, mniej stresowy dla psa jest strzal z broni srutowej z bliskiej odleglosci, umiera zanim uslyszy ten strzal. Pomyslcie o innych zwierzetach ktore usmiercamy seryjnie, dzielimy na kawalki i zjadamy ze smakiem mimo, ze same sa niczemu niewinne. Duzo jeszcze trzeba w Polsce zmienic aby takich sytuacji nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Bonina Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: *.icpnet.pl 22.08.09, 11:02 Sam sobie strzel ze śrutu w głowę. Zamiast porozmawiać z Panią aby zamykała psa w domu a nie pozwalała go wypuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx Zbyt dużo psów!!! 22.08.09, 10:52 Mówię serio, w Polsce jest potwornie dużo psów, i równie dużo kup. Na zachodzie psów jest mniej bo jest to po prostu drogie, poza tym trzymanie psów w bloku to barbarzyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leech W Warszawie posiadanie psa jest opodatkowane! IP: *.aster.pl 22.08.09, 12:46 Podatek wynosi 1 zł. Bez paniki! Można się ubiegać o zwolnienie z tego podatku. Podanko. Koperta i znaczki pocztowe lub wycieczka do urzędu. Ktoś sprawdzi argumentację. Wyda decyzję. Inny urzędnik decyzję koleżanki/kolegi skontroluje. Jeśli myślicie, że to zbyt idiotyczne, żeby było prawdziwe, to baaardzo się mylicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczki Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: *.icpnet.pl 22.08.09, 13:59 Polaczki - to jednak żałosny naród! Zabić, zastrzelić, pobić, podpalić - to są rozwiązania na jakiekolwiek problemy. Publiczne nawoływanie do takich czynów jest karalne!!!!! Zacznijcie w końcu myśleć, kogo wybieracie do władzy, chodźcie na wybory, weźcie obowiązek, jakim jest demokracja - będzie dużo mniej idiotycznych przepisów, bezradności urzędów itd. - na to trzeba sobie zapracować własną obywatelską postawą, a nie strzelaniem w psa ze śrutu... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen 22.08.09, 16:39 Gość portalu: polaczki napisał(a): > Polaczki - to jednak żałosny naród! Zabić, zastrzelić, pobić, podpalić - to są > rozwiązania na jakiekolwiek problemy. Publiczne nawoływanie do takich czynów > jest karalne!!!!! Czyżby? A według jakiego dokładnie paragrafu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enem Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 17:26 O czym ta dyskusja ?! Zabić! Zastrzelić! Wyeliminować! Co za bzdury? Ludzie, obudzicie się! To tylko niewinny zwierzak. Za błędy i głupotę właścicieli zabić niewinnego psa? Przecież to barbarzyństwo!!! Psa należy bezwzględnie odebrać tym ludziom. Przekazać go na szkolenie i oddać komuś, kto potrafi i chce zająć się biednym zwierzakiem. A argument, że psa nie należy posiadać mieszkając w bloku, jest głupi i nieprzemyślany. Wszystko zależy od właściciela. Szkolenia, spacery i miłość do zwierzaka dają więcej niż willa z ogrodem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepszejutro Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: 95.108.28.* 22.08.09, 20:22 Zapewne durniu ci umierający ze strachu ludzie są winni. Kto do cholery jest ważniejszy - spokój normalnego człowieka, czy jakieś bydlę? Wszyscy właściciele psów w Poznaniu to chorzy idioci, jeżdżę codziennie na rowerze i nie udaje mi się spotkać psa prowadzonego zgodnie z przepisami tj w kagańcu i na smyczy równocześnie. Skoro psiarze maja nas w 4 literach to weźmy sprawiedliwość w swoje ręce, kupować broń gazową (legalna) i walić w każdego bydlaka i jego właściciela, który w mieście nie przestrzega stosownych przepisów. G... mnie obchodzą tłumaczenia tej psiarskiej hołoty, że bydlę jest łagodne itp, ja mam prawo do spokoju i nie bania się podczas jazdy czy spaceru, o dzieciach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
michelle77 Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen 22.08.09, 21:31 A czy mieszkańcy tego bloku nie mogli wynająć po cichu jakiegoś myśliwego, który by zrobił porządek? Albo weterynarza, co za łapóweczkę poda "smakowite jedzonko"? Ostatecznie widły..Skoro można dokonywać aborcji, choć to w PL zakazane to chyba można poradzić sobie z psem.. Osobiście bardzo współczuję mieszkańcom. Ja mam małe dzieci i awersję do wszystkich dresów z amstaffami w parkach(i w doopie mam czy rasowe czy skundlone) Noszę gaz i czekam aż będę musiała go użyć..Za ścianą mam dresa-hip hopowca, k†órego lala zaciążyła a on z radości kupił szczeniaka amstaffa..Niezły debil.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arecki Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:05 Uwielbiam wypowiedzi rowerzystów - zawsze narzekają, a to psy biegają, a to dzieciaki im wchodzą pod koła, a to samochody zbyt brutalne, ścieżki za krótkie i krzywe. A może idąc za Twoją propozycją strzelać do rowerzystów, którzy jeżdżą po chodniku? Gdy idę z dzieckiem po chodniku też się boję, podobnie jak Ty psów - ja się boję rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati7 Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.09, 09:49 rowerzyści jeżdżą po chodniku, bo nie maja gdzie. Kultura kierowcow samochodowych i nadal dziury, a na drogach rowerowych często spacerują ludzie.W Polsce ważniejszy jest wydalający śmierdzące spaliny samochód niż ruch , zdrowie i świeże powietrze. W Niemczech trzeba przjść specjalny trening z takim psem , a przede wszystkim pies musi mieć kaganiec.Jego właściciel nie może być karany. Te przepisy wiele zmieniły, bo ta rasa bardzo często atakuje ludzi, a przede wszystkim dzieci.. Bezsens przepisów tego kraju, bądz ich brak, również bezmyślnośc urzędników jest fascynująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka89 Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 10:51 Bolo trzymaj się.Jesteśmy z tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: 194.116.253.* 23.08.09, 16:57 popieram ja sie boje rowerzystow na chodnikach a nota bene jest ich tam pelno pomimo przepisow,zacznijmy do nich strzelac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enem Re: lepszejutro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 11:46 lepszejutro! Ja nikogo nie obrażam , nie sypię inwektywami. Więc pohamuj swój niewyparzony jęzor. Nie jestem "durniem" lecz człowiekiem myślącym a nie Tak jak Ty "KALI". Kali robi źle-to dobrze, Kalemu robią źle-to skandal!!!!!!!!!! Jestem nie tylko właścicielem psa ale i kierowcą. To co wyprawiają rowerzyści na drodze(oczywiście nie wszyscy) to włosy dęba na głowie stają! Wyprzedzanie z prawej to norma! Jeżdżą po chodnikach , rozganiając, potrącając pieszych. Myślę, że karty rowerowe to był bardzo dobry pomysł. Dlaczego kierowcy mają tracić prawo jazdy ,płacić mandaty a taki rowerzysta nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepszejutro Re: lepszejutro IP: 95.108.28.* 23.08.09, 14:00 Dobry człowieku! Wątek nie jest o rowerzystach, a o właścicielach tego srającego wszędzie zwierzyńca. Przejdź się chociażby wokół st. rynku i popatrz na chodniki. O rowerze napisałem tylko dlatego, żeby uzmysłowić, że nie tkwię tylko w obrębie jednego osiedla, ale że problem zdebilenia społeczeństwa jest do oglądania wszędzie. Właśnie wróciłem znad Kiekrza i Strzeszynka, kejtrów pełno, kagańców zero. I to jest twoim zdaniem normalne? w tych okolicach są tysiące dzieci i ludzi, do psiarków należy po prostu walić gazem i tępić tą głupotę jak pluskwy. Chcesz mieć psa? - to szanuj też odczucia u innych, miasta są dla ludzi nie dla zwierzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enem Re: lepszejutro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 14:52 Mój pies zawsze chodzi po ulicy w kagańcu i na smyczy! Mało tego, zawsze po nim sprzątam. Tak samo jak Ciebie wkurza minie niechlujstwo innych właścicieli czworonogów. Ale wkurza mnie też Twoje gadanie, że miasto jest dla ludzi a nie dla zwierząt. Pamiętaj, że to my ludzie weszliśmy na ich tereny, to my ludzie jesteśmy odpowiedzialni za dewastacje środowiska. Nie jestem żadnym zwariowanym ekologiem, ale potrafię przyznać, że my ludzie jesteśmy najgorszymi zwierzakami na ziemi i to nas należy tępić. A Twoje wypowiedzi, świadczą , o Twoim bardzo konsumpcyjnym podejściu do życia. FE!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Re: Bolo 4 t strachu powrócił. Sąsiedzi przerażen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 10:49 Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś