Gość: ERG IP: *.toya.net.pl 12.02.07, 19:38 Co to jest PiSsssssss?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: unita A Premier Lepper z wyrokami im nie przeszkadza? IP: *.toya.net.pl 12.02.07, 19:52 PiS zrobił z Leppera Premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DP Jak wywala Czekalskiego to zgłosze sie do muzeum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:03 na jego miejsce bo mam lepsze od Czekalskiego kwalifikacje na to stanowiski i dodatkowo nigdy nie przytrafił mi sie epizod z lapowkami mimo, ze proponowano mi je kilka razy. Dyrektor muzeum chyba tez powinien zostac zwolniony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek PiS nie chce Czekalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:35 a ja nie chce pis- u poniewaz: Przeciwko pieniądzom na lotnisko głosowali: Jarosław Jagiełło (PiS) Małgorzata Bartyzel (PiS) - dwa razy zagłosowała przeciw, w trzecim głosowaniu nie wzięła udziału Piotr Krzywicki (PiS) - dwa razy głosował przeciw i raz za swoją poprawką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: PiS nie chce Czekalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:48 Lepper, Hojarska, Łyżwiński, Łyżwińska, Beger - tylko kilka nazwisk czołówki koalicjanta. A na dodatek 3 z 14 miejsc w radzie miejskiej PiSuar ma dzieki głosom oddanym na Samoobronę i LPR. O poziomie radnych PiSuaru świadczy choćby dziś pozana w TVP3 "konferencja prasowa" - wypisz wymaluj dawne zebranie egzekutywy, gdzie i samokrytyka i pouczania. A swoją drogą konflikt Kropiwnicki - PiS jest nieunikniony: PiSuar pod wodzą Niejakiego Jagiełły (nie król tylko co najwyżej partyjny kacyk) prędzej czy później spróbuje przejąć władze w łódzkim urzędzie. Apetyt na stanowiska mają przecież niczym wąż dusiciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo! Re: PiS nie chce Czekalskiego IP: 91.86.13.* 12.02.07, 21:10 Gość portalu: Zazuzi napisał(a): >Lepper, Hojarska, Łyżwiński, Łyżwińska, Beger - tylko kilka nazwisk czołówki > koalicjanta. A na dodatek 3 z 14 miejsc w radzie miejskiej PiSuar ma dzieki > głosom oddanym na Samoobronę i LPR. O poziomie radnych PiSuaru świadczy choćby > dziś pozana w TVP3 "konferencja prasowa" - wypisz wymaluj dawne zebranie > egzekutywy, gdzie i samokrytyka i pouczania. A swoją drogą konflikt > Kropiwnicki - PiS jest nieunikniony: PiSuar pod wodzą Niejakiego Jagiełły (nie > król tylko co najwyżej partyjny kacyk) prędzej czy później spróbuje przejąć > władze w łódzkim urzędzie. Apetyt na stanowiska mają przecież niczym wąż > dusiciel. A czy ten temat jest o PiS czy o tym czy Czekalski powinien byc tym dyrektorem czy nie? Ciekawe dlaczego opozycja samorzadowa milczy w tej sprawie. Dlaczego PO milczy. Od LiD nie domagam sie krytyki bo przeciez nie wypada Rossetowi czepiac sie Czekalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro powina powstać nowa partja pt,kryminaliści wszystk IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.02.07, 21:17 ich partii łączcie się w kr KWP miała by na pewno dużo głosów .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zde zorientowany Re: PiS nie chce Czekalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:29 A gdzie było postępowanie zgodne z procedurą na stanowisko kierownicze w jednostce podległej administracji samorządowej? Na byle administratora lub księgowego przedszkola jest nabór przez ogłoszenie, wymagane tony dokumentów, długotrwałe procedury, że można zwymiotować, jakby na tych stanowiskach nie było zadań do wykonania od zaraz tylko wyjazd na zaplanowane wczasy. A tu trzask, prask i jest najlepszy kandydat, bo lepszych nie było. I to jedyny taki. A co na to ustawa o pracownikach samorządowych? Skoro wszyscy potrafią wszystko i jednocześnie nikt nie może nic pchnąć w przód...Jak masz kwalifikacje i jesteś uczciwy, ale nie byłeś internowany masz szlaban, tak ok. 37 mln obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasikonik PiS nie chce Czekalskiego IP: *.toya.net.pl 12.02.07, 21:17 No cóż, pana Kropiwnickego nie cierpię jak ciemnej, zimnej i deszczowej nocy, ale tłumaczenie, że nie ma w tej sprawie jeszcze wyroku jest bardzo zasadne. A szanowni radni niech się może zajmą pożyteczniejszymi dla miasta sprawami i nie zasłaniają się dobrem młodzieży kiedy po prostu chcą się mścić. I jeszcze jedno: w przeciwieństwie do Czekalskiego, na Pęczaku ciąży wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roosevelt5 PiS to jak pani Dulska IP: *.toya.net.pl 12.02.07, 21:18 Z Czekalskim to ciekawa sprawa. Aresztowano go w świetle fleszy i kamer tuż przed wyborami do parlamentu. Pierwsza rozprawa rozpoczeła się w następnym roku, tuż przed wyborami samorządowymi. Temat powracał przed wyborami w 2005 i 2006 roku. Sprawa toczy się już 6 rok i nic nie wiadomo. Co ciekawe zarzuty postawiono na podstawie zeznań kogoś kto sam ma problemy z prawem. Samo życie A jeśli chodzi o PiS to ciekawe ale tak sobie myślę. Rywin został skazany za propozycje korupcyjną, czyli przysługa ustawowa za kasę. Siedział za to w więzieniu. PiS-owski poseł Lipiński złożył propozycje posłance Beger przejście na stronę PiS-u. W zamian kancelaria sejmu miałaby ew. zapłacić za weksle posłanki Beger i innych chętnych z Samoobrony. Jak wiemy w jednym i w drugim przypadku nie doszło do realizacji. Jeden i drugi przypadek ujawniono. Rywin siedział, Lipiński nie. Mało tego o ile dobrze pamiętam to marszałek Jurek powiedział, "przecież nic się nie stało" Ot moralność pani Dulskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zde Re: PiS to jak pani Dulska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:39 Ta wypowiedź o moralności pani Dulskiej jest bardzo interesująca z punktu widzenia pojmowania roli kazusu w życiu społecznym i nawet sama sobie dowodzi swojej niesłuszności. Zgodnie z tą wypowiedzią ponieważ ktoś zrobił źle i nic mu za to, to można od dziś robić źle bo takie od dziś prawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: PiS to jak pani Dulska 12.02.07, 22:00 zde napisał Zgodnie z tą wypowiedzią ponieważ ktoś zrobił źle i nic > mu za to, to można od dziś robić źle bo takie od dziś prawo A czytałeś "Moralność pani Dulskiej"? Gdzie jest napisane, że gloryfikuję złe uczynki? Jeśli nie rozumiesz, to podpowiem inaczej. PiS postępuję z zasadą teorii Kalego. Czy wyraziłem się jasno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planu nie igrzysk A rewitalizacja śródmieścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:58 A co się stało z tematem z dzisiejszej czołówki o przepadku programu rewitalizacji śródmieścia z aUnijne pieniądze? Spadł tak nagle, został strącony w czeluści Hadesu, bo wpisy na forum były "be"? To juz Wyborcza nie jest tą Agorą z marzeń, bo ktoś ma swoje zdanie, czy też temat jest żaden jak to ocenili w sejmiku? Chyba jednak jest trochę ważny, nawet bardziej od obecnej posady byłego prezydenta... To teraz ten artykuł zepchniecie niżej? Dobre, he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cecylia30 PiS nie chce Czekalskiego IP: 81.219.194.* 12.02.07, 22:10 krpiwnicki najpierw miał do dyspozycji tomaszewskiego i chadzyńskiego ubabranych po uszy a teraz kolejna stara gwiazda, ale to dobrze może to czegoś nuczy jarka i gosową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babol PIS Kocha tylko Leppera i jego wyroki.miłość ślepa IP: *.toya.net.pl 13.02.07, 01:04 Co by musiał jeszcz zrobić Lepper żeby nie był chołbiony przez pis jako Premier. Miłość jest ślepa. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.walesa1 takiego pomieszania zmysłów to Polska nie widziała 13.02.07, 06:31 czy ten Kropiwnicki ma dwie moralności dwa obywatelstwa i dwie tożsamości? Polak by się tak nie zachował. A za kogo robi w Łodzi niejaki Lejzor Reichgold? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de_ent PiS nie chce Czekalskiego IP: *.run.pl 13.02.07, 07:45 to on jeszcze nie został odwołany???? naprawdę niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 PiS nie chce Czekalskiego 13.02.07, 08:00 Oczywiście powinien gdzieś pracować, nie wiem czy na kierowniczym stanowisku, przynajmniej do czasu rozstrzygnięcia sprawy sądowej. Swoją droga czy ten proces nie trwa ciut za długo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unita- Narodowy PiS nie chce Czekalskiego IP: 195.69.80.* 13.02.07, 08:32 A co już nie pamiętacie czystek w magistracje za czasów .. Fryzjera,, bo takie pseudo nosił pan Czekalski, i nie pamiętacie prawicowcy jak razem z niejaką ,, pasztetowa,, czyli sekretarz miasta Mirosławą Kęblińską ludzi Palki zwalniano. Odsyłam do pani Beaty Kijek ktora kwity szykowała a teraz za gwiazdę w Magistracje robi i można zapytać niejakiego Drużkę co teraz robi za szefa IPN-u w Łodzi- on też sporo wie bo kwity szykował. Ja stary Unita idioty z siebie robić nie dam tymbardziej że Marek się z organizacją kasą nie podzielił, dlatego siedział no ale on zawsze był pazerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi7 PiS nie chce Czekalskiego IP: *.toya.net.pl 13.02.07, 09:57 jaką publiczna misję pelni to muzeum,moze warto je zlikwidowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor PiS nie chce Czekalskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:25 Nie warto likwidować muzeum lepiej zlikwidować UMŁ i Urząd Marszałkowski tam bowiem bierz się górę kasy za nic,Lepiej te pieniądze przekazać na szczytne cele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnota Re: PiS nie chce Czekalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:31 PiS bierz się do roboty. Poparliście Kropę a on już w pierwszej audycji telewizyjnej po wyborach wyrażnie sprecyzował swoje stanowisko : panowie to ja wygrałem i przejmuję władzę. Trzeba słuchać i podejmować szybkie działania bo inaczej "czekalscy" górą. Mamy tylu mądrych Polaków bez wyroków, układów i naleciałości aj waj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin PiS nie chce Czekalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:30 Bezczelność tych pisowskich szmat jest niesłychana. Zamknijcie się gnidy, bo Łódź was wyniesie na kopach - jasne?!! GDZIE JEST KASA NA LOTNISKO, ZŁODZIEJE??? CO Z DROGĄ DO WROCŁAWIA? CO Z OBWODNICĄ? GDZIE PIENIĄDZE NA RATOWANIE ŁÓDZKICH ZABYTKÓW? CO ZROBILIŚCIE, OSZUŚCI, DLA TEGO MIASTA? JAK MACIE CZELNOŚĆ JESZCZE SIĘ ODZYWAĆ??!!! WON Z ŁODZI, KATOLICKA HOŁOTO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zde gustowany Re: PiS nie chce Czekalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 16:00 A co ty zrobiłeś(aś, który niesiesz miód na ustach, ale jak widać spadziowy? Czego dokonało twoje środowisko polityczne? Co po was zostało? Co pozostało po poprzednich prezydentach nastałych po św.p. Palce, który jako jedyny miał rozum, serce i jaja, żeby coś zrobić? N I C ! i jeszcze nic! A Kościół i wiarę innych zostaw w spokoju. jeśli nie dojrzałeś do tych spraw kup sobie jakąś zabawkę, to może ci będzie milej na chwilę. To ukoi twoją frustrację zapewne z braku "światełka w tunelu". Żeby widzieć trzeba patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centroLEW Re: PiS nie chce Czekalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 12:25 Mam "światełko w tunelu", kolego. Twoja wiara mnie rozśmiesza. Ja wierzę w rozum i w ludzi. A ty wierzysz, że po śmierci nie gnijesz, tylko pokrywasz się pierzem i wzbijasz hen, w przestworza. To śmieszne. I niedojrzałe. Przejrzyj na oczy i zrozum, że katolicyzm to wciskanie ciemnoty głupim ludziom przez chytrych nierobów, którzy chcą żyć ze składania rączek. Jeśli wy, katolicy, chcecie szacunku, to najpierw uszanujcie ateistów. Tak się też składa, koleś, że nie potrzebuję zabawek. Dużo pracuję i nie mam czasu na głupoty. Na przykład takie jak leżenie krzyżem przed jakimś księdzem, często zresztą ubekiem albo pedofilem. I płacę podatki na waszą głupotę - na wasze kościoły, seminaria, pomniki papieża itp. Zeby pouczać trzeba być kimś. Ile ty zarobiłeś pieniędzy i zapłaciłeś podatków? A skoro czepiasz się rządów lewicy, pisuarze, to pozwól, że ci wyjaśnię - rozkwit tego miasta to wielkiej mierze zasługa najlepszego wojewody i najlepszego premiera, jakiego mieliśmy - profesorów Krajewskiego i Belki. Trzeba być tępym katolickim świrem, żeby być na to ślepyn. Jak napisałeś - żeby widzieć trzeba patrzeć. Ale może z kruchty mniej widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zde gustowany Re: PiS nie chce Czekalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 15:40 Żal mi przywołanych wojewodów, że taki rynsztok wypowiada się w ich imieniu. Serdeczne panom wojewodom współczuję, z pewnością byście nie chcieli. I nie mów do mnie koleś, nie jestem nim i nie chcę, nie ubliżaj, bo to też trzeba umieć, a nie umiesz nawet tego, kolego, poczytaj trochę, choćby Brzechwę, żeby poznać swój język i umieć w nim wyrazić choćby prostą myśl, skoro twierdzisz, że masz przemyślenia. A pieniędzmi się nie chwal, bo każdy burak jak nie ma czym, to odwołuje się do pieniędzy, a potem okazuje się, że golec. Ja wiem co zrobiłem w życiu, a co ty zrobiłeś mnie nie obchodzi. Po tym co przeczytałem domyślam się, że niewiele, może nawet nic. Pusta to rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolicka hołota Ale się lewusek podniecił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 00:33 Miło popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spraw PiS nie chce Czekalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:52 Czekalski ma odpowiadać za inwestycjeo pretargi. Jak złodziej to już nim zostanie, najwyżej znów nakradnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: PiS nie chce Czekalskiego IP: *.pai.net.pl 14.02.07, 22:25 Jak się ma żółte papiery, to mogą mu skoczyć. Poza tym sprawa się ciągnie chyba juz 6 rok. Może by jakas kontrola prowadzonego sledztwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cenzor PiS nie chce Czekalskiego IP: *.toya.net.pl 15.02.07, 19:47 Zenujace sa juz dzis te wystapienia. prezydenta, on naprawde pieprzy, Czekalskiego sprawa cignie sie tak dlugo bo on sam o to zabiega ato wnosi o odroczenie ze wzgledu na stan zdrowia ato spedza jakis czas w szpitalu - tym na zakrecie ale ni myslcie ze ma swira nie on tam jest na odwyku. Widuje sie p. czekalskiego na pietrynie niezle zawianego jak byl prezydentem to go straz miejska ochraniala. Ale wracajac do Kropy mialem dla tego kogos wiele szacunku ale jego decyzja i kretynski upor w sprawie czlowieka ktory niszczyl bez opamietania wszystkich ludzi Palki i nietylko to juz swinstwo, swinstwo ww stosunku do tych ktorych czekalski - fryzjer skrzywdzil i zniszczyl. Ale ale a co robi dzis Kropa tez niszczy tych ktorzy mu sprzyjaja a otacza sie takimi indywidami jak Berut, Czekalski, Czajkowski, Honkisz, i wielu innych komuchow, sb-ekow, zboczencow i innych malego formatu gnojkow. PANIE KROPIWNICKI NISZCZYSZ PAN I PRZEKRESLASZ CALE SWOJE DOTYCHCZASOWE OSIAGNIECIA. Ludzie z PANSKIEGO otoczenia do swinie i szuje, to taka nowa MAFIA - Mafia KROPIWNICKIEGO a moze TOMASZEWSKIEGO malo istotne jestescie gnojkami i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś