IP: 195.10.3.* 15.06.05, 11:55
zle mi sie wyslal post... Jeszcze raz wiec. Czy wiecie cos o Singapurze? czy
ktos tam byl? W drodze do Australii z Londynu chcialabym sie tam zatrzymac.
Warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tominator Re: Singapur IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.05, 22:18
      Warto: pl.visitsingapore.com/main.html
      • liloom Re: Singapur 17.06.05, 22:49
        warto warto warto!!!!!!!!!!!
        ile masz czasu na singapur?
        • Gość: zdenka55 Re: Singapur IP: 195.10.3.* 01.09.05, 15:04
          wlasnie sie zastanawiam ile czasu powinnam tam spedzic. czy mozna sobie wpasc
          do Malezji bez problemu stamtad?
          • Gość: agulera Re: Singapur IP: 217.153.125.* 01.09.05, 17:16
            Max. 3 dni. praktycznie wieżowce i nic więcej. Zobacz sobie sztucznie zrobioną
            w-pę Sentosa i może nocne safari. i dzielnice hinduska i chinska ze światyniami.
          • Gość: Tominator Re: Singapur IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.05, 21:31
            Moim zdaniem przynajmniej tydzień. Ja byłem tam jak do tej pory 2 razy po 2
            tygodnie i się nie nudziłem. Zabytków tam nie ma, ale nawet to nowoczesne
            centrum miasta jest ciekawe. Poza jest parę enklaw "dzikości" (wyspa Pulau Ubin,
            rezerwaty Bukit Timah i Sungei Buloh), które warto zobaczyć, żeby nabrać
            wyobrażenia o krajobrazach w tamtym rejonie świata. Ciekawe są także ogrody
            zoologiczny, botaniczny i ptaków, i cały szereg innych mniejszych celi.

Do Malezji można dostać się bez problemu, ale z tego co wiem, to niedaleko jest
            tylko do mało ciekawego miasta Johor Bahru. Ciekawe rejony w Malezji są odległe
            chyba o przynajmniej pół dnia jazdy w jedną stronę (Melaka np., chociaż na mnie
            specjalnie dużego wrażenia ona nie zrobiła), a te naprawdę ciekawe o dzień jazdy
            (np. Cameron Highlands: góry z kilkoma szlakami pieszymi i z plantacjami herbaty
            w dolinach).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka