Gość: zdenka55 IP: 195.10.3.* 15.06.05, 11:55 zle mi sie wyslal post... Jeszcze raz wiec. Czy wiecie cos o Singapurze? czy ktos tam byl? W drodze do Australii z Londynu chcialabym sie tam zatrzymac. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tominator Re: Singapur IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.05, 22:18 Warto: pl.visitsingapore.com/main.html Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Singapur 17.06.05, 22:49 warto warto warto!!!!!!!!!!! ile masz czasu na singapur? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenka55 Re: Singapur IP: 195.10.3.* 01.09.05, 15:04 wlasnie sie zastanawiam ile czasu powinnam tam spedzic. czy mozna sobie wpasc do Malezji bez problemu stamtad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulera Re: Singapur IP: 217.153.125.* 01.09.05, 17:16 Max. 3 dni. praktycznie wieżowce i nic więcej. Zobacz sobie sztucznie zrobioną w-pę Sentosa i może nocne safari. i dzielnice hinduska i chinska ze światyniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tominator Re: Singapur IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.05, 21:31 Moim zdaniem przynajmniej tydzień. Ja byłem tam jak do tej pory 2 razy po 2 tygodnie i się nie nudziłem. Zabytków tam nie ma, ale nawet to nowoczesne centrum miasta jest ciekawe. Poza jest parę enklaw "dzikości" (wyspa Pulau Ubin, rezerwaty Bukit Timah i Sungei Buloh), które warto zobaczyć, żeby nabrać wyobrażenia o krajobrazach w tamtym rejonie świata. Ciekawe są także ogrody zoologiczny, botaniczny i ptaków, i cały szereg innych mniejszych celi. Do Malezji można dostać się bez problemu, ale z tego co wiem, to niedaleko jest tylko do mało ciekawego miasta Johor Bahru. Ciekawe rejony w Malezji są odległe chyba o przynajmniej pół dnia jazdy w jedną stronę (Melaka np., chociaż na mnie specjalnie dużego wrażenia ona nie zrobiła), a te naprawdę ciekawe o dzień jazdy (np. Cameron Highlands: góry z kilkoma szlakami pieszymi i z plantacjami herbaty w dolinach). Odpowiedz Link Zgłoś