Dodaj do ulubionych

Apteka - Psychedelic Underground

25.11.03, 15:34
Pod koniec września ukazała się płyta Apteki 'Psychedelic Underground'. Nowych kawałków brak, ale za to mamy na niej wszystkie utwory z płyty 'Urojone całe miasta', która nie była nigdy wydana na CD. Do tego zostały dodane trzy piosenki z 'Narkotyków'. Wszystkich, którzy doceniają muzyke i poczucie humoru prezentowane przez Kodyma i spółkę do zakupu namawiać nie trzeba. A tych co nie potrafią docenić namawiać nie będę.

z muzycznym pozdrowieniem

hh
Obserwuj wątek
    • pizmak31 Re: Apteka - Psychedelic Underground 25.11.03, 15:49
      Homo, w nowych wersjach? I jak to brzmi?
      • homohedonistus Re: Apteka - Psychedelic Underground 25.11.03, 15:58
        W starych wersjach. Bo to właściwie powinno się nazywać 'Urojone całe miasta - reedycja na CD'. Ale dzięki temu udało mi się nadrobić braki. Wstyd się przyznać, ale z tym materiałem nie miałem wcześniej przyjemności. W każdym razie brzmi to świetnie...To może tyle moich wrażeń o tej płycie.
        • Gość: mamto Re: Apteka - Psychedelic Underground IP: *.katowice.agora.pl 26.11.03, 09:30
          zapomniałeś dodać, że to płyta piracka.
          ukazał się bez zgody zespołu, kodym nie dostał za nią żadnej kasy, podobno
          nawet szykuje sięproces
          • dada6 Re: Apteka - Psychedelic Underground 26.11.03, 10:52
            Gwoli ścisłości - nie do końca "piracka", skoro wydana jak najbardziej
            oficjalnie. Wydawca ("Big Blue") nie jest jakąś efemerydą, tylko bezpośrednim
            kontynuatorem SPV Records. Po prostu całość udziałów przejął polski udziałowiec
            i w efekcie tego nastąpiła zmiana nazwy. Z kolei SPV była
            wydawcą "Urojonego..." i rzeczywiście - konflikt wokół tego materiału między
            Kodymem a SPV był od samego początku, zresztą sprawa wtedy też trafiła do sądu,
            który przyznał rację Aptece (chyba skończyło się na jakimś odszkodowaniu).
            Obecne zamieszanie z "Psychodelic Underground" to chyba ciąg dalszy tego
            starego konfliktu. Nie wiem, jak było z prawem/brakiem prawa do zrobienia
            edycji kompaktowej - na pewno Kodym twierdzi, ze nie konsultowano z nim zmiany
            nazwy materiału. Ale płyta jest oficjalnie dostępna w sklepach i na pewno nie
            można sklepom tym zarzucić, że sprzedają "płytę piracką" - chyba rzeczywiscie
            konflikt między grupą a wydawcą rozstrzygnie dopiero sąd (chyba że chłopaki
            sami się dogadają).
          • homohedonistus Re: Apteka - Psychedelic Underground 28.11.03, 00:00
            Gość portalu: mamto napisał(a):

> zapomniałeś dodać, że to płyta piracka.

zapomniałem dodać tego czego nie wiedziałem. Ale następnym razem się poprawię. Zamieszczę informacje o wszystkich rzeczach, o których nic mi nie wiadomo.
            • Gość: ernest wampir Re: Apteka - Psychedelic Underground IP: *.w / *.w-net.pl 28.11.03, 22:58
              ja za to, następnym razem wypowiem się na temat, o którym nie mam żadnego
              pojęcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka