Dodaj do ulubionych

Podrzucanie śmieci

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 17:58
Niektórzy mieszkańcy domków przy ul. Sycyńskiej 29 swoje śmiecie wynoszą do
pojemników ustawionych na terenie Osiedla Południe. Zaradni "ludzie "
wysyłają swoje pociechy, albo robią to sami późnym wieczorem lub wcześnie
rano, gdy jest ciemno i mało jest ludzi na osiedlu. Czasami tak przy okazji
wyjścia do sklepu i po drodze do osiedlowego kosza.
No cóż kupiło się domek i drogi samochód, a teraz brakuje na opłaty za wywóż
smieci. "Biedacy" się przeinwestowali.
Za to ci "bogaci" i najczęściej bezrobotni z blokowisk niech za to płacą.
Mieszkańcy Osiedla !
gońcie tych cwaniaków, dzwońcie do Straży Miejskiej, niech ktoś zrobi z tym
porządek.
Obserwuj wątek
    • Gość: oko Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.12.04, 19:09
      Ja kilku już chamów pogoniłem, ale musiałbym na okrągło chyba pilnować.
      Ostatnio biegam i widzę- idzie facio z babką i ma dwie wypchane reklamówki
      (wiem z którego domu przy ul. Łąkowej)i gdyby gdzieś sobie szedł to niech
      idzie, ale ta łachudra ... do śmietnika, a ty mendo - mówię do niego "jeszce
      raz cię zobaczę to cię połamię za to" - jak na razie go nie widziałem. Widzę
      ok. godz. 23:00 i po, że samochodami prostaki podjeżdżają, opróżniają i jak z
      piskiem po kawalersku odjeżdżają, że hej.
      Tak, wybudował się prostak (a może i złodziej) i dalej innych okrada (biednych
      z bloków).
      Przypilnować bydlaków.
      • Gość: Actimel Re: Podrzucanie śmieci IP: *.udn.pl 08.12.04, 14:55
        Ten problem podrzucania smieci jest na kazdym osiedlu.Ja kiedys opisywalem jak
        na Golebiowie smieci podrzuca najbardziej zasobny finansowo wrecz rekin
        notariusz.Odwiedzajac corke co mu szkodzi troche smieci w workach podrzucic na
        koszt blokersow on ma obywateli,panstwo tam gdzie slonce nie zaglada.Taka
        swolocz jest wokol nas i musimy z tym zyc bo stroza przy kazdyn smietniku nie
        postawimy.Trzeba bylo krasc i wille sobie postawic,a smieci to rzecz nie warta
        zachodu dla tych biedakow.
    • Gość: Marcin Re: Podrzucanie śmieci IP: *.udn.pl 02.12.04, 22:02
      To jest masowe zjawisko !!!!!!!! Na "Dołku" też tak jest ale tu z ulicy
      gębarzewskiej sku......y wyrzucaja smieci !!! Jedne taksiarz ktory mieszka za
      przedszkolem. Czy ktos zamierza cos z tym zrobic ? Panie Kiraga wez sie pan do
      roboty albo spadaj na szczaw.
      • Gość: A Fe! Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.12.04, 22:26
        Zapisywać numery samochodów i tu podawać - to nie żadne dane chronione. Niech
        sie wszyscy dowiadują. Może to głąbów ruszy.
        Pozdrowionka dla tych z bloków.
        • Gość: JFK Strasznie mądrze piszecie... IP: *.radom.pilicka.pl 02.12.04, 23:28
          ...Jaśnie Panowie Blokowi. Ja np. podjeżdżam sobie samochodem pod osiedlowy
          śmietnik, bo obok niego stoi DARMOWY kontener na posortowane odpady-plastik czy
          papier. Ciekawe, kto z takiej osiedlowej szlachty także sortuje śmieci? Wydaje
          się wam, że tacy jesteście szlachetni i pokrzywdzeni jednocześnie, a tymczasem
          każdy właściciel domku płaci wielokrotnie więcej za wywóz odpadków, niż
          członkowie spółdzielni, a na dodatek nie wywala gruzu z łazienki po remoncie pod
          ścianę...Pomyślunku życzę przy formowaniu takich teorii, jak wasze...
          • Gość: poludnie Re: Strasznie mądrze piszecie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:08
            sorki stary ale nie pisz takim tonem! wybacz mnie nie stac na domek.... a
            śmiecie segreguje i wiem gdzie są kosze na plastik! a ty nie kłam że sortujesz
            smieci bo na oś południe są tylko kosze na plastik:) a co do gruzu to gdzie mam
            sobie go wsadzic do piwnicy? po to placę od 20 lat za wywóz śmieci żeby raz na
            te 20 czy nawet 10 lat i gruz wyrzucic do kontenera pozdrawiam i zyczę wiecej
            myślenia jak nie stac was na wywóz śmieci to sprzedajcie samochody ja jestem
            skazany na MPK i jak do tej pory żyję
            • Gość: zamłyniak Re: Strasznie mądrze piszecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:17
              To samo jest u nas. Biedne lekarki, itp. z okolicznych domków podrzucają od
              lat.A nasze władze spółdzielni to nawet dodatkowe kubły dla nich postawili, bo
              się ze swoimi brudami nie mieścili. po chol... to rererendum, to tak jak
              zapytać czy zgadzamy sie by nas okradali?
              • Gość: Pomysłodawca Re: Strasznie mądrze piszecie... IP: 193.111.144.* 04.12.04, 01:22
                Zrobić zrzutę z sąsiadami na bramę zamykaną na kłódkę. Czaić się i zamykać na
                noc w śmierdzącym kiblu. Rano pobierać opłatę za jej otwarcie to chętniej
                zapłacą za wywóz śmieci od siebie.
            • Gość: JFK Taaak, my bogole z np.Gębarzewskiej IP: *.radom.pilicka.pl 13.12.04, 20:47
              Przypominam, że domki to także biedniutkie chałupinki, nie tylko luksusowe
              salony...To także ludzie, którzy zbierają cały rok na tonę wegla, a śmieci
              sortują, bo płacą ZA KONTENER, a nie tak, jak beztroscy "blokowi"- Spółdzielnia
              i tak naprawi, pomaluje, wyczyści. Nikt mi nie wmówi, że jeśli np. Kowalski nie
              dostaje kasy za oszczędności, będzie w blokowym śmietniku sortował odpady.
              BZDURA, jak przejeżdżam obok pojemników na selektywną zbiórkę, widzę, co się
              dzieje- dzieciaki walą do śmietnika, co popadnie. BO PO CO? No i analogicznie do
              waszych, z góry ukształtowanych osądów- co mnie to obchodzi, że płacicie przez
              20 lat za śmieci? Co mnie obchodzi, że nie macie gdzie gruzu wysypać? Polecam
              zamówić kontener, tak samo, jak wymagacie od nas, abyśmy sami płacili za siebie.
              Sita czy Almax nie mają w umowie podpisanego wywozu gruzu, dzięki wam MY
              dostajemy później podwyżki, bo spółdzielnia nie zapłaci więcej, niż wcześniej
              ustalili. I komu teraz głupio? Może my, z domków zasadzimy się na "gruzowników"
              i zadzwonimy po Straż Miejską? No i na koniec- kto powiedział, że kontenery na
              materiał do recyklingu stoją tylko na waszym osiedlu? No ale to wie tylko ten,
              kto faktycznie sortuje surowce wtórne...
          • Gość: 7 Re: Strasznie mądrze piszecie... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.12.04, 18:54
            No właśnie ,czy w osiedle domków podjeżdża jakaś smieciara. Gdzie to można
            sprawdzić.
            • Gość: JFK Re: Strasznie mądrze piszecie... IP: *.radom.pilicka.pl 13.12.04, 20:36
              No i wyszło szydło z worka...Jak można krytykować i posądzać, nie mając
              zielonego pojęcia o czym się pisze? Ciekawe, ilu "sprawiedliwych" ze
              spółdzielczego mieszkania, płacąc za śmieci od osoby, ma zameldowanych 2 takowe,
              a tymczasem mieszka w 4? Wiem, że to nagminne- znam mnóstwo takich "oszczędnych
              inaczej". Natomiast odnośnie waszych "kontrolerskich zapędów" śpieszę z
              odpowiedzią, że uprawnienia kontrolne ma np. Straż Miejska i NIE SPOSÓB nie mieć
              umowy z jakaś firmą wywożącą śmieci- za to grozi mandat.I co mądrale? Zawiedzeni?
    • Gość: husad Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:00
      ja podrzucam
    • Gość: qwer Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:06
      Ja też podrzucam...........A co nie wolno??????
      • Gość: Oko Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.12.04, 14:42
        Podrzucaj, ale jak cię namierzę, to inni za ciebie będą podrzucać, a jak
        będziesz siusiał to ktoś ci będzie musiał wyjmować.
        Tak więc dobrze sie rozglądaj podrzucając.
        • Gość: qwer Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 07:43
          Ale mnie przestraszytłeś.....podrzucam dalej..........
          • Gość: Oko Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.12.04, 20:04
            Uważaj zbyś sam się nie wyrzucił bo jesteś jeszcze większym śmieciem niż to co
            sam wyrzucasz.
            • Gość: qwer Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 08:57
              Oko, bo ci zabronię przebierać moje śmieci.......
              • Gość: Oko Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.12.04, 16:37
                Zejdź ze mnie bo mi duszno - śmierdzisz jak Twoje podrzucane śmieci.
                Pozdrawiam.
      • Gość: Gospodynidomowa Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 15:53
        Tylko śmieć podrzuca swoje smieci.
        • Gość: 7 Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.12.04, 19:01
          Zacznijmy i my im podrzucać śmieci na ich wypieleszone trawniczki za
          ogrodzenia. A po wietrznej nocy pozbieraja treszkę papierków, wrzucą do worka i
          tak może nauczą sie kultury.
          • Gość: zamłyniak Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:11
            U nas kiedyś zamknięto na kłódki zsypy, to od razu rano powstała olbrzymia góra
            przed zsypem. Kiraga interweniował, kazał udostępnić natychmias "podrzucaczom
            złodziejskim" zsyp i tyle.Całe wory niebieskie brudu, nawet zużel z pieców
            jeszcze ciepły, który dwa razy wzniecił pożar. Ale był swąd i syf na klatkach i
            w mieszkaniach. I nic. Tylko referendum wymyślili, żeby zapytać złodziei, czy
            dalej chcą nimi być.
            • Gość: 7 Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.12.04, 19:13
              No właśnie i tego sprawdzić nie można. Przecież mamy strażników miejskich.
    • Gość: hary Re: Podrzucanie śmieci IP: *.radom.net / *.tkdami.net 09.12.04, 00:27
      jak mamy dzwonic po straz miejska skoro jeden straznik mieszkajacy na
      ul.dzikiej wysyla swoja zone zeby podrzucala smieci do pobliskiego kosza na
      smiecie znajdujacego sie przy poczcie , i biedna sprzataczka narazila sie
      zwracajac tej pani uwage i dowiedziala sie ze ma na imie kur...
      • Gość: Podpatrzone Re: Podrzucanie śmieci IP: 193.111.144.* 09.12.04, 03:00
        Środa na Paderewskiego około 20:00. Fioletowy dostawczy WR40988 podrzucił na
        Paderewskiego.
        Potem skręcił na Zbrowskiego w stronę Żółkiewskiego i nie chciało mi się za nim
        jechać. Piszcie numery rejestracyjne!!!
        • Gość: xx4 Re: Podrzucanie śmieci IP: *.man.ats.pl 09.12.04, 10:19
          Ja mieszkam w domku , co moge spalic to palę a co nie to wywożę do kontenetu ,
          ale nie na osiedla (mamy taki wspólny)
          Wierzcie mi juz wolę aby ci"państwo" z domków wywoziło śmieci na osiedla niż
          zasypywało nimi działki innych ludzi (gdzie nikt nie mieszka tylko ma
          poprostu "działke") lub do lasu . To jest prawdziwy koszmar ile brudu sie
          znajduje .Niekiedy są wyrzucane zeszyty podpisane nazwiskiem , lub
          inne :podpaski , stare graty, gruz i co tam jeszcze nie ma , psy żywe, zdechłe
          to jest okropne dlatego uważam, że ci wszyscy powinni ponosić duże koszty
          takich wywózek , ale koło swoich domów czysto, pięknie ,kolorowo.
          • Gość: Gość Re: Podrzucanie śmieci IP: 193.111.144.* 09.12.04, 23:38
            Zacznijmy podrzucać śmieci pod domki...
            • Gość: Alik Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:33
              jest taka wąziutka uliczka łącząca ul. Odrodzenia z Giserską; jeżdżę tamtendy i
              nie mogę się nadziwić ile tam codziennie worków na śmieci ląduje.
              Uliczka jest tak wąska, że z ledwością mijają się samochody i jeszcze ta fura
              śmieci, koszmarne. Już chyba lepiej, żeby taki ktoś podrzucił ten worek do
              kontenera choć tego nie pochwalam... nie wspomnę też o atrakcjach podczas
              spacerów po podradomskich lasach, jak widzę te śmietniki to ręce mi opadają.
              • Gość: zamłyniak Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 13:50
                Ale z jakiej racji, w imię czego mają za nich płacić mieszkańcy bloków?
    • Gość: A Re: Podrzucanie śmieci IP: *.radom.pilicka.pl 11.12.04, 19:12
      mieszkam w domku, płace za wyzóz smieci, podjeżdżaja dwa razy w miesiacu i
      bardzo mi przykro, że............. zbędne ubrania, zabawki zostawiam w workach
      koło "blokowych smietników". Macie racje nie, to nie. Wogóle to sorry chyba, że
      tamtędy przechodze. Blokowicze za to gęsto wysiadują latem w sadku obok mego
      domu, hm..... że też śmieci ze soba nie zabiorą. Dobrze, że jest sprzątanie
      śwaita to raz do roku jakos to wygląda.
      Słuchajcie wsedzie sa chamy ..... ale nie podciągajcie wszystkich pod jeden
      szyld.
      Straz Miejska kilka tal temu zrobiła akcje sprawdzania podpisanych umów na
      wyzwóz śmieci. Proponuję powtórke i tyle.
      • Gość: Oko Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.12.04, 20:06
        Oby do końca tak było jak piszesz, ale nie wszyscy tak się zachowują na
        Południu. Ostatnio w stronę bloków zaczynają przyrastać kupki kamieni, głazów,
        pojawiają się powycinane jedlaki, tuje i.t.p., czyli jednak nie wszyscy są tacy
        porządni jak Ty.
        A straż miejska powinna systematycznie sprawdzać umowy i sposób ich realizacji,
        ale to nie w Radomiu.
        Pozdrawiam.
        • Gość: zamłyniak Re: Podrzucanie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 08:43
          U nas nie sprawdzają. W dniu, kiedy przyjeżdza śmieciarka pod domki
          jednorodzinne, tylko dwa z nich wystawiają kubły. Reszta widocznie śmieci
          zjada. I tak jest od lat. Więc gdzie te umowy? W innych miastach wiem (mam
          rodziny w domkach) taka umowa to konieczność i co roku sprawdzają po kolei, czy
          wszyscy ją podpisali. Tylko w Radomiu władze chcą robic referendum i wyrzucać
          nasze kolejne pieniądze. Wystarczy egzekwować to co powinno być, i tyle.
          Konieczność zawierania umów.
          • Gość: toja Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.12.04, 09:49
            Jednak podrzucanie śmieci na osiedla to juz stał się problem. Na Plantach
            mozna to zauważyć szczególnie w sezonie wiosenno-letnio -jesiennym. Podjezdzają
            super bryki, no moze nie aż tak super i ich właściciele wywlekaja wory śmieci z
            bagażnika po to by je wrzucic do pojemnika przed blokiem w którym mieszkają
            jego '' sponsorzy od wywozu nieczystości".
            Jacy oszczedni. No proszę.A powiedz mu że jest cham i burak to jak się obrazi!
            A przecież to jest i burak i bezmózg a przedewszystkim cwany cham.
            Myślę że pierwszą rzeczą jest spisywanie numerów samochodów i przekazywanie do
            straży miejskiej. Tylko czy to coś da?
            • Gość: Oko Re: Podrzucanie śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.12.04, 21:48
              Tak. Straży miejskiej, Spółdzielni, a głównie na forum - niech się sam i jego
              sąsiedzi dowiedzą, że jest taki "spryciarz".
              Pozdrwiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka