Dodaj do ulubionych

Koniec obiadów w stołówce studenckiej

IP: 193.111.144.* 17.01.05, 20:43
To są właśnie skutki decyzji naszych kochanych posłów (ciekawe jak głosowali
wybrańcy ludu z partii wrażliwych społecznie takich jak SLD,Up i borowiki).
Im się zapewne nie mieści w głowie, że można zrezygnować z obiadu gdy
podniesie się cenę z 4 na 8zł. Przecież w Sejmie obowiązują inne standarty.
I nie istotne, że po kilku latach decyzje podjęte dziś odbiją się na zdrowiu
tej wykształconej części narodu, ci wrażliwi nie będą już posłami, a już
Urban powiedział że rząd się wyżywi ( mimo braku stołówek studenckich )
Obserwuj wątek
    • Gość: Bora Re: Koniec obiadów w stołówce studenckiej IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 17.01.05, 22:01
      Chyba Piotrek jests na pierwszym roku i jeszcze ci sie nie teskni za obiadem
      domowym ale zobaczysz na ciebie tez przyjdzie pora i ladnie uciekalem to juz
      wiadomo po co przyszeldes na te studia:P
    • Gość: sm JEDZCIE W MACDONALD BEDZIE ZDROWO I TANIO IP: 217.17.35.* 18.01.05, 07:41
      A to, ze za pare lat bedziecie sie leczyc na wrzody albo inne paskudztwa, to
      niewazne. W koncu ktory student mysli perspektywicznie.
    • Gość: Amos Re: Koniec obiadów w stołówce studenckiej IP: *.nfz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 18.01.05, 08:04
      A za moich czasów stołówki były pełne studentów, posiłki były smaczne i tanie.
      Stypendium wystarczyło na akademik i całodzienne wyżywienie. I komu to
      przeszkadzało? Żal, ze coś trzeba zamykać w Radomiu.
    • Gość: sudent ;-) Ceny obiadów IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 18.01.05, 08:24
      Jestem z Radomia, ale studiuję w Warszawie. Tu cena za obiad na stołówce to 9
      PLN. Drogo, ale jak widzę, że każdy rezygnuje z obiadu za 8 PLN to śmiać mi się
      chce...
      • Gość: Basset Do student;-) -a IP: *.am.wroc.pl 18.01.05, 17:19
        "Jestem z Radomia, ale studiuję w Warszawie. Tu cena za obiad na stołówce to 9
        PLN. Drogo, ale jak widzę, że każdy rezygnuje z obiadu za 8 PLN to śmiać mi się
        chce..."

Cos chyba masz slaba pamiec i zapomniales ze w Radomiu zarobki sa "troszke"
        inne. Chyba juz zaczales sie uwazac za tzw. "warszawiaka" i wszystko co poza
        Warszawa uwazasz za cos gorszego.
        Z czego tu sie smiac- ze obiad kosztuje 8 zl? Studiuje we Wroclawiu i tu takze
        obiad kosztujacy 8 zl nie cieszy sie wzieciem, za to na stolowce politechniki
        mozna kupic obiad w karnecie (minimum 21 obiadow) za 5,5 zl i to jest dowod ze
        mozna utrzymac taka stolowke (choc faktem niezaprzeczalnym jest ze obsluguje
        ona naprawde duza liczbe osob) bez dotacji, przy cenach na ktore stac bedzie
        przecietnego studenta.
        Proponuje wycieczke do rodzinnego Radomia dla przypomnienia sobie realiow tego
        miasta i zmiane tonu pisania o nim.
        • Gość: Bartosz Re: Do student;-) -a IP: *.tiger.com.pl 18.01.05, 22:37
          Gość portalu: Basset napisał(a):

> Cos chyba masz slaba pamiec i zapomniales ze w Radomiu zarobki sa "troszke"
          > inne.

Co ma piernik do wiatraka? Obiadów w warszawskich stołówkach nie jedzą
          warszawiacy, tylko studenci z Radomia (na przykład).
          • Gość: Basset Re: Do student;-) -a IP: *.am.wroc.pl 19.01.05, 00:43
            "Co ma piernik do wiatraka? Obiadów w warszawskich stołówkach nie jedzą
            warszawiacy, tylko studenci z Radomia (na przykład)."

Ale studenci z Radomia moga zarobic w Warszawie troszke wieksze pieniadze niz w
            Radomiu, a chyba nie powiesz mi ze studenci nie pracuja.

Pozdrawiam
            • Gość: Bartosz Re: Do student;-) -a IP: *.acn.waw.pl 19.01.05, 02:40
              Gość portalu: Basset napisał(a):

> Radomiu, a chyba nie powiesz mi ze studenci nie pracuja.

Oj, dalece nie wszyscy. No i ci pracujący z reguły nie mają czasu chodzić na
              stołówki.
    • Gość: lolek Re: Koniec obiadów w stołówce studenckiej IP: *.infoplus.com.pl 18.01.05, 09:18
      Wielka szkoda, nie wszyscy pamiętają, że własnie ta stołówka była jedną z
      njlepszych w kraju. Obiady były smaczne, miła obsługa. Jeśli zostanie zamknięta
      to na zawsze. Czy 8 zł to dużo? Co może jeden student za to kupić? Wydaje mi
      się,że władze uczelni powinni zrobić wszystko ,żeby do zamknięcia nie doszło.
      Ale cóż komu na tym zależy:(
    • Gość: uchol Re: Koniec obiadów w stołówce studenckiej IP: 80.50.60.* 18.01.05, 17:45
      Dodam tylko, że jest to efekt objęcia większej liczby studentów (szkół
      prywatnych też) stypendiami oraz teoretycznego ich (stypendiów) podniesienia.
      Studentów miało po prostu być stać na droższe obiady. Ciekawe, czy rzeczywiście
      podnieśli stypendia?
    • Gość: ??? Re: Koniec obiadów w stołówce studenckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 21:05
      ZASRANE DARMOZJADY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      JESZCZE SZCZENIAKOM MALO!!!!!!!
      MAJA ZA DARMO SZKOLE TO JESZCZE CHCE ZEBY DO ICH OBIADKOW DOPLACAC!!!!!!!!!!!
      JAK SLYSZE, ZE REZYGNUJA Z DWU DANIOWEGO OBIADKU ZA 8 ZL TO MI SIE CHCE
      RZYGAC!!!!!!!!!!!!!
      TO NIECH SOBIE SAMI UGOTUJA I ZOBACZA MALOLATY ILE KOSZTUJE DWU DANIOWY OBIAD!
      ALE ONI WOLA SIEDZIEC W KNAJPKACH I TAM IM NIKT NIE DOPLACA DO PIWA PLACA MIN 4
      ZL ZA JEDNO A SA PRZYNAJMNIEJ 2, 3 RAZY W TYGODNIU( KOLOROWA, COCA- COLA,
      QUICK, AULA- KTO TAM SIEDZI EMERYCI????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
      • Gość: Basset Do ??? IP: *.am.wroc.pl 18.01.05, 21:41
        Co za odwaga! Do tego stylistyka jaka wyszukana, do tego tak wiele mowiacy
        podpis...
        Argumenty pasuja do calej wypowiedzi.
        Wiecej komentarzy nie mam, zeby polemizowac najpierw trzeba miec z czym.
        Pozdrawiam.
        • Gość: fijołek Re: Do ??? IP: *.udn.pl 19.01.05, 10:26
          Korumpowali wykładowców to stracili papu.
          • hans99 Re: Do ??? 19.01.05, 15:55
            Jasne, zawsze znajdą się ludzie, których stać na coś drogiego. Tylko co z tymi,
            których już na to nie stać w przypadku 8 zl.?? Stypendia na dobrą sprawę
            jeszcze obniżono. Do tego na Politechnice Radomskiej,podobno, stypendia naukowe
            biorą sami imbecyle "sportowcy", bo idioci z samorządu i rektoratu tak sobie
            ustalili. Za 10 zl też się nie da ugotować obiadu, ale to nie znaczy, że obiad
            w stołówce studenckiej ma kosztować jak w restauracji. A wy malkontenci, co to
            nawet nie stać was na kulturę wypowiedzi, a po adresach ip widać, że internet
            macie za darmo kradnąc społeczeństwu, wypierdziocha do Kielc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka