Gość: ROBOTNIK CZERWCA IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.06.05, 12:39 ..um ogólnopolskim. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2787038.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jr Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 17:05 przy tej okazji wymienić nie żyjących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotnica Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.06.05, 22:14 robotniku czerwca co ci ten dzień dał, bo mnie to zlikwidowany Radoskór, gdzie straciłam pracę, zaisłek dla bezrobotnych, prace na czarno za 400 zł miesięcznie, na sniadanie kromka suchego chleba z wodą, a co Tobie dał może napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F IP: *.udn.pl 26.06.05, 23:50 Robotnico - gratuluję wyrzeczeń. Suchy chleb z wodą ale internet w domu jest. O tej porze kawiarenki internetowe raczej nieczynne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwiec 2005 Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F IP: *.radom.pl 26.06.05, 22:46 ch..a wszystkim dał to jedna wielka fikcja Odpowiedz Link Zgłoś
tom481 Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F 26.06.05, 23:07 No i co ? I co wam to kurde dało?! Tylko bida i bezroibocie i beznadzieja! Pieprzone bohatery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:09 ludzie opamiętajcie sie radomski czerwiec to powód do wielkiej dumy całego Ardomai!Opór komunistom stawiliście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:31 posłuchajcie wy mądrale którzy teraz przed wyborami ściskacie tłuste czerwone dupska: 1 gdyby od wojny do dziś was nie było byłby tu dobrobyt 2 gdyby nie poświęcenie robotników Radomia , Ursusa, Płocka i innych miast byscie do dziś rządzili 2a wy byscie mieli dobrze a ludzie mieliby tak jak mają dziś na Kubie, w Korei wy, czerwone szambo nie obrazajcie porzadnych ludzi których okradliście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzetka Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F IP: 193.111.144.* 27.06.05, 08:44 ja w tym dniu najdałam sie kradzionych batoników "malwinka", które nieletni wówczas koledzy przynieśli ze sklepu monopolowego( sklep miścił sie przy ul.kusocińskiego 23 i miał wybite wszystkie szyby.Byłam rozgoryczona, ze zabrakło czekolad "wedla". Obżarstwo nie wyszło mi na dobre, mamusia starsznie wtedy mnie skrzyczała, koledzy leżeli pijani ( wino marki "wino" tez stało sobie bezpańskie w sklepie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonoAndrzej Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.05, 13:15 Najgorsze jest to w tym wszystkim, że Radom który walczył, słabo odczuł korzyści nowego systemu. Ale nowy sytem daje duze możliwości, takie wykorzystują inne miasta np. Poznań, Wrocław, Kielce... Moze więc wina po porstu leży po stronie obecnych władz, które nie potrafią wykorzystać szans dla Radomia??? ODWOŁAĆ MARCINKOWSKIEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Pamietam te wydarzenia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 13:55 Pamiętam wydarzenia w Radomiu i zwoływane później przez władze w całej Polsce wiece potępiające tzw. warchołów z Radomia! Radomiacy dali wówczas przykład całej Polsce jak nie należy godzić się na wyzysk. Przykro mi jedynie, że tamten wysiłek dzięki zdradzie naszych obecnych elit poszedł na marne. Ci co wtedy walczyli, najmniej na tym skorzystali, często teraz żyją w nędzy. Stało się tak dzięki naiwności nas wszystkich, którzy uwierzyli w piękne słówka cwaniaków. Mam nadzieję, że już w najbliższych wyborach tak Radomiacy jak i reszta obywateli w kraju wyciagnie należyte wnioski z dotychczasowych porażek aby nie być znowu mądrym po szkodzie. Przypatrzmy się, kto teraz rządzi i jakie są tego rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Pamietam te wydarzenia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:51 A pamiętaci ja to czytałem z książęk historycznych , ze najbardziej radomski czerwiec potępiał Komitet Centralny PZPR z siedziba w kielcach.............o czymś to śwaidczy to kielce sa dzis wojewóztwem mimo , ze na to nigdy nie zasłużyły! Odpowiedz Link Zgłoś
tom481 Re: Pamietam te wydarzenia! 27.06.05, 17:36 Ja też pamietam i nadal uawżam że to nic nie dało ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU2005 Re: RADOMSKI CZERWIEC 76'. DOKONUJCIE WPISÓW NA F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:50 Kłopot z Czerwcem 76 polega na tym, że jest to przykład skrajnej nieudolności i głupoty ówczesnej władzy. To bezradny krzyk niezadowolonych i rozróba miejscowej chuliganerii podobna do setek innych rozgrywających się na świecie, a nie data chluby – robotniczego zrywu. To późniejsze działania budzącej się opozycji stały się tym z czego możemy być dumni i co jest godne pamięci. Radom to tylko symbol głupoty jednych i bezradności drugich. Próba gloryfikowania, budowania pozytywnej legendy nie zmieni prawdy historycznej. I nie może być usprawiedliwieniem dla 29 lat nieudolności wlasnej. Odpowiedz Link Zgłoś