Gość: wer@ IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 16:39 Kto z Was chodził do "ósemki" na Dzierzkowskiej? kiedy to było? kto Was uczył? jakie są Wasze dalsze losy? Odezwijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wer@ Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:53 Rozumiem, nikt nie chodził do podstawówki. Wszyscy prosto z przedszkola poszli na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.udn.pl 02.09.05, 08:43 chodził, chodził a może powiesz który rocznik ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer@ Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:21 Witaj asd. Ja chodziłam do tej szkoły w latach 1964-1972. Moją ostatnią wychowawczynią była pani Buchacz. Polskiego uczyła pani Turek a matmy pani Konwicka. Napisz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.szpital.cskmswia.pl / *.cskmswia.pl 02.09.05, 10:28 Ja chodziłem do szkoły nr 8. Moim wych. była Janina Kaca. To były czasy :) Pani Gregier :> Pani Anus od muzyki :> i jej skrzypki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.udn.pl 02.09.05, 13:29 to chyba mamy cos w spolnego ja tam uczeszczalem a latach 78-86 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.szpital.cskmswia.pl / *.cskmswia.pl 02.09.05, 13:35 Ja do 8 uczęszczałem w latach 1984 - 1993. Jeszcze kilku nauczycieli pracuje np w tym roku odchodzi Dyr. szkoły Kozica P. Dyr. Barbara Skrzek już jest ŚP od kilku lat. Napisz do mnie wawek-76@o2.pl podam Ci nr GG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.szpital.cskmswia.pl / *.cskmswia.pl 06.09.05, 09:31 I cisza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer@ Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 13:43 Ja skończyłam w 1972 roku. Ciekawa jestem czy uczyli jeszcze w Twoich czasach moi nauczyciele. Wychowawczynią była pani Buchach. Uczyła mnie pani Turek, pani Konwicka, pan Tuzimek, pani Chmal. Dyrektorem był Basiński, jak chłopcy w ostatnich ławkach rozrabiali to rzucał w nich pękiem kluczy. Napisz coś. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek611 Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 06.09.05, 13:55 Mnie uczyli m. in.: Pani Anus muzyki Pani Gruszczyńska j.polski Pani Gregier matematyki Pani Kaim i Buchacz j. rosyjski Pani Grosiak chemia i fizyka Pani Kaca praca technika (moja wychowawczyni) Szcególnie zabawna była Pani Gregier (matematyczka) kiedy sobie wypiła :). Ostatnio ją widziałem jak pracowała w sklepie metalowym (jest na emeryturze) a sklep jest na Glinicach koło starego wiaduktu :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer@ Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 14:31 Musiałeś kończyć nie tak dawno bo z tych nazwisk znam tylko panią Buchacz. Coś jeszcze mówi mi nazwisko Kaca ale nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.szpital.cskmswia.pl / *.cskmswia.pl 06.09.05, 14:52 Niedawno hmmm... ok 13 lat temu :) to dawno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer@ Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:08 Hmmm...to co ja mam powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.szpital.cskmswia.pl / *.cskmswia.pl 06.09.05, 15:17 Co mam powiedzieć? Nic... hstoria szkoły to ponad 100 lat ale się kończy chcą zlikwidować szkołe od przyszłego roku :-(. Ja już nie mieszkam w Radmiu ale wspominam ją z sentymentem... szkoda że nie ma zjazdu roczników czy klasy lub nawet szkoły :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer@ Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:48 Takie zjazdy lepiej wychodzą w szkołach średnich. Ja byłam w moim liceum, było świetnie i chętnie bym wzieła udział w zjeżdzie podstawówki. Może kiedyś zrobią. Słyszałam o projekcie likwidacji szkoły już w tamtym roku. Szkoda by było bo to jedna z najstarszych szkół w Radomiu. Słyszałam, że komuś spodobał się budynek a teraz po remoncie faktycznie prezentuje się okazale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.szpital.cskmswia.pl / *.cskmswia.pl 07.09.05, 12:37 Trzeba wiec zorganizować zjazd w szkole nr 8 :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUCIA Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.udn.pl 06.10.05, 22:32 Chodziłam do tej szkoły w latach 1969-1977.Do klasy"c".Moją wychowawczynią była pani Peszke a później Puchała{matematyczka). A pamiętacie woźnego Muchę? Pozdrawiam wszystkich absolwentów,szczególnie ciepło VIIIc. "My nie, my nie,my nie, my nie my nigdy nie poddamy się VIIc" Odpowiedz Link Zgłoś
slawek611 Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 07.10.05, 10:51 Tak pamietam...przemiły Pan... szkoła z tradycją... . Chcą ja zlikwidować :-( coś trzeba z Tym zrobić. "My nie, my nie,my nie, my nie my nigdy nie poddamy się VIIc" Czy nic nie jesteśmy jej winni? Może zjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jucia Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.udn.pl 07.10.05, 21:15 Miało być VIIIc. Nasza klasa spotyka się co pięć lat.Wynajmujemy lokal i bawimy się wspominając stare,dobre czasy.Spotkanie rozpoczynamy od mówienia z pamięci listy obecności. Jest wtedy wesoło, bo nie wszystkie mężatki reagują na panieńskie nazwisko. Na takie spotkania zjeżdżają ludzie z całej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania - MOSIONKOWNA Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.166.udn.pl 11.10.05, 23:17 LUDZIE - Zwariowałam - przypadkiem znalazłam informacje o mojej klasie - nasz hymn - my nidy nie poddamy się - funkcjonował nie tylko w siódmej klasie, ale i w ósmej - ha, ha - kto ma zdjęcia z rajdu z panią PUCHACZ ludzie pogadajmy i kto to jest JUCIA - byc może się domyślam, ale nie powiem od razu. Gdy tylko odkryłam ten post, to pomyślam - woźny Mucha. Dziś byłby cool, master, facet jazda. Dawajcie swoje namiary - ja mam na Izę, Gośkę, Nicolę, Jolkę, Pawła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł O. Re: SZK. PODST. NR 8 IP: *.acn.waw.pl 31.05.06, 00:14 Tu Cię mam! Bo doczekać się telefonu albo maila... ech! Poczytaj - o sobie również - w moim ostatnim (pierwszym z resztą) wpisie. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA MOSIONKOWNA Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.166.udn.pl 11.10.05, 23:27 koniec 1977 - to podaje gwoli info - nie pamiętam nazwisk dyrektorów - ale pamiętam polonistów - Pani Dobiecka, Pan Wojciech Ozimek, Pani Hanna Jaworska, pan od fizyki to papa słynnego kiedyś reportera tv dami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jucia Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.udn.pl 12.10.05, 22:11 Witaj szanowna redaktorko!Nasza wuchowawczyni to Puchała (a nie Puchacz). Pomyliło Ci się z nazwiskiem rusycystki p.Buchacz.Czy pamiętasz przygotowania do festiwalu piosenki radzieckiej?Do dziś umiem śpiewać piosenkę Krokodił Giena. To były czasy. A kto był dyrektorem?Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 19:02 Ja chodzilam w latach 1982-1990. Moja wychowawczynia byla Pani Barbara Buchowicz (1-3) a potem J. Kaca IV-VIII. To były czasy, jesli ktoś się jeszcze uchował z tych lat to niech da znać. Niestety do tej pory nie udało mi się z nikim utrzymać kontaktu a szkoda, bo byliśmy bardzo rozrywkową klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawek SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 23:43 Moją wychowawczynią również była Janina Kaca od IV do VIII klasy czy my się znamy? A w klasie od I do III Pani Buchowicz :-) Wawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.furnel.pl 20.10.05, 09:03 No nie wiem, całkiem możliwe, ale w naszej klasie byl Slawek, tylko, ze lata w ktorych chodziles do klasy mi sie nie zgadzają. Ja kończylam w 1991. Jak masz na nazwisko? Tylko, że ten sławek nie chodził ze mną do klasy Pani Buchowicz, tak, że to raczej nie Ty, no ale prawdopodobnie, że się znamy. Jak się nazywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek611 SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 20.10.05, 09:47 Sławomir Jagieła Ja kończyłem "8" 1993r. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.furnel.pl 20.10.05, 09:53 No to nie wiem jak to zrobileś, bo ja kończylam jak nic w 1991 a nazwywam sie Kinga Jałowiec. To co ty przez te dwa kolejne lata tam robiłeś uczyłeś matematyki za Panią Gregier??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
slawek611 SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 20.10.05, 10:05 Kinga co teraz porabiasz? napisz GG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do slawka Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 IP: *.furnel.pl 21.10.05, 11:06 moj nr gg podalam powyzej. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jucia Re: Jubileusz szkoły-spotkajmy się IP: *.udn.pl 13.01.06, 21:25 Słyszałam, że wiosną planowany jest jubileusz szkoły i zjazd absolwentów.Tylko coś bardzo cichutko na ten temat w mediach.Żadnych wzmianek,zaproszeń, namiarów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer@ Re: Jubileusz szkoły-spotkajmy się IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:50 Bardzo chętnie wezmę udział w takim spotkaniu. Mam nadzieję, że sprawa będzie odpowiednio nagłośniona. Jeśli ktoś będzie coś wiedział to dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korben Re: Jubileusz szkoły-spotkajmy się IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.02.06, 13:06 faja 1978-86 kto wtedy chodził ten mnie pamieta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł O. Re: Jubileusz szkoły-spotkajmy się IP: *.acn.waw.pl 31.05.06, 00:08 Witam VIIIc. Szkoda, że tak mało nas tutaj. Bądźmy jednak dobrej myśli. Jakiś czas temu i mnie doszła ta pogłoska. Czerwiec za chwilę i chyba jednak nic się w tej sprawie nie dzieje. MOSIONKÓWNA pewnie dałaby znać (he he). Będzie mi miło utrzymywać z Wami stały kontakt. Nasze "zloty" były super, ale to w końcu co pięć lat - trochę dużo. A'propos. Ciekawe kto się weźmie za organizację za rok??? Zastosuję odpowiedzialność zbiorową i powiem: Zawiodłem się na Was! Chyba wiecie o co chodzi. Nie pozwólcie żeby to się powtórzyło. No dobra. Forum to dobra forma kontaktu, ale raczej globalnie dotycząca naszej starej Budy. Jeśli ktoś z was będzie miał ochotę na więcej "intymności" - bardzo proszę: p.olski@wp.pl. Pozdrawiam Was serdecznie i, mam nadzieję, do zobaczenia. Paweł O. Ps. Jeśli chcielibyście mieć "dobrego" posłańca po śmierć, to Mosionkówna nadaje się IDEALNIE. (całuję Cię starucho :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia SZKOŁA POD. NR 8 07.04.06, 09:24 ja też chodziłam do "8". W zeróce wychowawczynią była pani Baranowska. W klasach 1-3 moja wychowawczynią była pani Julia Karcz. Potem pani Pszczoła uczyła polskiego, a na koniec wychowaczynią była pani Grosiak. Pani Kozicka uczyła mnie w klasie 4 oprócz matematyki rónież geografii, potem matematyki uczyła mnie wyleciało mi nazwisko, ale jak sobie przypomne to dopiszę. Podstawówkę skończyłam w 1987 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawcia Re: SZKOŁA POD. NR 8 IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 05.07.06, 16:45 ale jaja to ludzie z osemki jeszcze zyją??? Ja kończylam 8 w 82 roku wychowawczynią była P.Kozicka,ruskiego uczyła fantastyczna P.Buchacz,a reszty no oprocz p.woxnego nie bardzo pamiętam.Nie mieszkam juz w Radomiu ale 500km stąd,ale czasami zaglądam tu i sprawdzam co się w Radomiu dzieje.szkoda ze szkolne przyjaźnie nie trwają dłuzej niż do końca szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sysiamal1 Re: SZKOŁA POD. NR 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 13:07 a czy ktoś pamięta panią Malewicz Danute uczyła mnie od 1-3 Odpowiedz Link Zgłoś