Dodaj do ulubionych

Dlaczego radni są bezradni???!!!

14.02.06, 17:39
Dzisiaj odbyła się sesja rady gminy w Odrzywole. Na tej sesji podjęto szereg
uchwał.
W tym także dotyczące budżetu, kierowców OSP, inwestycji oraz przejęcia
budynków po byłej Gminnej Spółdzielni przy ulicy radomskiej.
W żadnej z tych uchwał nie zabrał głosu żaden radny. Z tego wynikało, ze jak
zawsze wszystko jest doskonale.
NIC NIKOGO NIE INTERESUJE i nie ma żadnych problemowych sytuacji.
Również żaden z radnych nie zgłaszał żadnych uwag dotyczących swoich wyborców
oraz problemów dotyczących swojego rejonu.
Dlatego wszystkie uchwały zapadały jednomyślnie, a cala sesja trwała raptem
ok. 20 minut.
Uważam, że byłoby taniej gdyby Władze Gminy załatwiały to "korespondencyjnie"
(oczywiście żartuję), a wiadomości i uwagi dotyczące Naszej Gminy czerpałyby
z tego forum.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kobra311 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 15.02.06, 15:55
      ..jak za komuny (kto jest za - wszyscy, kto przeciw - nie widze, kto sie
      wsztrzymał - nie widze)i do przodu.radni to fikcja.siemka!
      • nemne Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 15.02.06, 19:47
        Witaj <kobra311>
        Jesli ktoś robiłby ranking na najlepszego radnego to swój głos oddałbym na
        p. Stanisława G., który jako jeden z nielcznych wypowiada swoje zdanie, które
        muszę przyznać jest konkretne i nie boi sie tego powiedzieć.
        Dotyczylo to np. lokalizacji pomnika w Odrzywole i to właśnie głos radnego
        p. Stanisława G. zadecydował, że pomnik stoi w tym własnie miejscu.
        Byc może ma ktoś inne zdanie, jednak ja też uważam, że to najwłasciwsza
        lokalizacja pomnika.
        Co do innych radnych to z małymi wyjątkami zastanawiam się czy aby na pewno
        każdy z nich potrafi mówic, a już na pewno czy w obecności Milosciwie Nam
        Panującego.

Pozdrawiam Cię - (nemne)
        • misiek748 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 20.02.06, 08:28
          Jak sie wybiera takich radnych to tak później jest.cze!
          • cudzyslow Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 20.02.06, 12:31
            Przeciez radnych wybieraja ci ktorzy maja korzysc w postaci piwka, winka, patu
            groszy na flaszke. Przywozi sie takich wyborcow pod lokal wyborczy wlasnym badz
            wynajetym samochodem i podstwia karte do glosowania a potem sie wyplaca "naleznosc".
            Takze nasi radni sa wybranymi naszej "parkowo-sklepowej branzy alkoholowej",
            ktorej tak naprawde na niczym nie zalezy oprocz tego co wypic, z kim, za co i
            jak najszybciej bo sie chce. Radni "decyduja" pod dyktando wiadomo kogo. Dzieje
            sie tak jak tego sobie zycza odpowiednie wladze.
            • cudzyslow Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 20.02.06, 12:37
              Chcialbym tu dodac, ze nie wszyscy wyborcy to tego typu ludzie.
              Nie chcialem tutaj nikogo powaznego urazic.
              Przepraszam za to. Jednak wiem o tego typu "przekretach" i bulwersuje mnie to.
              Pozdrawiam wszystkich wyborcow.
              • kobra311 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 26.02.06, 21:18
                ... podoba mi sie twoja wypowiedź :" cudzysłów" ale u nas ludzie sa takimi nawet
                na pare groszy i sa w stnie sie sprzedac za kieliszewk wina - i to jest
                najsmutniejsze ze nie maja honoru. obysmy doczekali lepszych czasów.simka!
                • nemne Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 28.02.06, 11:23
                  Witaj <kobra311> i <cudzysłów>

Przecież prawie wszyscy radni zostali zgłoszeni z komitetu
                  wyborczego „Samorządni”.
                  Jak sama nazwa wskazuje to oni sami się rządzą i sami wiedzą wszystko
                  najlepiej, tym bardziej, że szefem tego komitetu było dwóch Marianków i trzeci
                  niewiadomo dlaczego noszący imię Leszek (a powinien też mieć na imię jak
                  większość czyli Marianek).
                  Z kolei Odrzywolscy radni to w większości z komitetu wyborczego „Abyśmy byli
                  jedno” (to nie żart. Tak się rzeczywiście nazywał komitet), który też
                  reprezentował Marianków.
                  Dlatego też czyje oni reprezentują interesy jest oczywiste, bo na pewno nie
                  mieszkańców.

Pozdrawiam – (nemne)
                  • odrzywolek Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 28.02.06, 14:43
                    "Abyśmy byli jedno..." - czerpali dobra z gminy tylko dla naszej rodziny.
                    • nemne Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 28.02.06, 15:03
                      Witaj <odrzywolek>
                      Dawno Cię nie bylo na forum i dlatego dałem nowy temat "gdzie są forumowicze z
                      dawnych lat". Jak zauważysz to dotyczyło także Ciebie.
                      Wracając do "Abysmy ...." to do tej pory mam taką ulotkę i tak własnie na niej
                      jest napisane.
                      No cóż można powiedzieć. Prorocze slowa.

Pozdrawiam Cię - (nemne)
    • koralgor1 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 07.03.06, 14:08
      Siemka <nemne>
      Panie Sławku
      Pisał Pan tak źle o Wójcie Gminy Odrzywół, a ponoć Sąd Karny skazał Pana za
      przestępstwa o pomówienia i oczernianie Wójta.
      Chyba to nieładnie oczerniać dawnego kolegę i rywala w wyborach. A gdzie
      pańskie maniery gentlemana, które Pan tak często podkreśla w swoich
      wypowiedziach?
      Czy jako skazany prawomocnie może Pan jeszcze kandydować na stanowisko Wójta?
      Proszę o odpowiedź.
      • koralgor1 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 07.03.06, 14:11
        Siemka <nemne>
        Panie Sławku, jeżeli trapi Pan nieprawidłowości i przestępstwa w Naszej Gminie,
        to niech Pan zainteresuje się tym, że Pański przyjaciel Janek „Szum” zatrudniał
        nielegalnie ludzi w tym dzieci. Ciekawe ile za to grozi? Dlaczego Pan tego nie
        widzi? Przecież pewnie Pan o tym wszystkim dokładnie wiedział. No
        niedobrze..... kandydat na Wójta ukrywa machlojki swojego kolegi........
        • kobra311 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 07.03.06, 15:42
          ..a to ciekawe co pisze "koralgor1" chyba jest w tym troche prawdy jak pisze. a
          tak prawde mowiąc to jakiś zakladzik by sie przydał nawet mały zawsze to parę
          osób by miało prace. narka!
          • nemne Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 07.03.06, 21:04
            Witaj-Siemka <koralgor1>

Odpowiem Ci trochę pózniej i dokladnie, bo mam coś innego do pisania.
            Zapewniam, że dokładnie Ci odpiszę.
            Na razie to zacytuję tylko Jana Ciszewskiego (nieżyjący komentator
            sportowy) "dopóki piłka w grze ....itd.” to JNP może mnie pocałować tam gdzie
            małe dzieci całują misia ..... koralgola.

Pozdrawiam Cię - (nemne)
            • nemne Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 25.03.06, 09:16
              W telegraficznym skrócie.
              ---------------------------
              We wtorek odbędzie się nadzwyczajna sesja Rady Gminy w Odrzywole.
              Po sesji przekażę relacje jak przebiegała i czego dotyczyła.
              Pozdrawiam - (nemne)
              • toranagax Tablica w Odrzywole 05.05.06, 08:55
                www.bip.odrzywol.akcessnet.net/upload/20060411115803zgbxj41k4qzl.doc

Dlaczego mieszkańcy Odrzywolu o tym nie wiedzą.
                • odrzywolak Re: Tablica w Odrzywole 05.05.06, 17:15
                  Widocznie Rada Gminy Odrzywół oraz p.Wójt wstydzą się tego co uchwalili i nie
                  chcą ogłaszać tego wszystkim. Oj nie ładnie, nie ma się czego wstydzić przecież
                  to nasi starsi bracia w wierze. Ciekawe p. Wójcie co na to Ojcec Rydzyk w
                  którego obronie pisałeś tak płomienne listy, czy też zgadza się na usytuowanie
                  tablicy, czy poinformował go pan o tym?
                  • ajgor567 Re: Tablica w Odrzywole 06.05.06, 14:54
                    ...a na kiego grzyba nam jeszcze potrzebne tutaj "towarzystwo z pejsami". nara!
    • slavero23 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 06.05.06, 15:36
      Brać hajs każdy umie, zarządzać mało kto. Wystarczy tłumaczenia.
    • gawrosz3 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 09.05.06, 17:27
      jest prosta sprawa i rozwiazanie nemne trzeba wymienic to i klopot z glowy
      • sior Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 24.05.06, 11:36

• sior Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 24.05.06, 11:36

• nemne Podsumowanie radnych 16.08.06, 16:25
            Witam
            W zwiazku z kończącą się 4 - letnią kadencją, jako mieszkaniec Gminy Odrzywół
            chcialbym się dowiedzieć, co TY (konkretnie) jako radny zrobileś dla naszej
            Gminy?
            Ile razy w imieniu wyborców (ktorych rzekomo reprezentujesz) składałeś wnioski
            i interpelacje do JNP? (jeśli ani razu, to w tych wyborach ..... sam chyba
            wiesz).
            Za co TY za każdą sesję pobierałeś zaplatę, czy też dietę?
            Dlatego, jak myślisz. Co było przyczyną, że akurat to Ciebie zaproponował w
            wborach na radnego JNP?
            Czy Tobie też lub dla Twojej rodziny JNP dał "marchewkę" i dlatego na sesjach
            glosowaleś tak jak .... glosowaleś?

Pozdrawiam - Sławek Gajewski (nemne)

P.S.
            W zasadzie, jako że uczestniczyłem w większości sesji, to te pytnia są
            retoryczne i dotyczą większości radnych. Poza małymi wyjątkami jak p. Gapys,
            czy też Sulecki, a nawet ostatnio zauwazyłem to u radnych z Wysokina i Cetnia.
            • przydupasjnp Re: Podsumowanie radnych 17.08.06, 19:09
              Myślę ,że te marionetki nawet nie załatwiają się bez zgody JNP. Każdy wie o co
              im wszystkim chodzi, wystarczy zobaczyć kto pracuje w gminie i szkole. A
              reprezentowanie obywateli odbywa się tylko w czasie imprez, uroczystych obiadów
              no i dożynek(zobaczycie ich wszystkich w niedzielę w pierwszych rzędach w
              kościele i przed sceną)
              • nemne Sesja rady Gminy w dniu 29.08.2006r. 29.08.06, 17:46
                Witam
                Dzisiaj odbyła się sesja Rady Gminy w Odrzywole, na której podjęto szereg
                uchwał. M.in. podjęto uchwałę, w sprawie upoważnienia JNP do udzielenia
                gwarancji Gminy Odrzywół do częściowego zabezpieczenia dotacji w sprawie budowy
                boiska w Odrzywole.
                Z uzyskanych informacji wynika, że koszt budowy takiego boiska to kwota 500.000
                zł. Z tego budowa samego tylko ogrodzenia to wydatek 120.000 zł.
                Jednak w tym wszystkim jest moim zdaniem jeszcze jedno "ale", ponieważ wg
                zapewnień JNP, wymiary tego boiska to najwyżej 90 m na 45m.
                Czyli odliczając wymiary bramki (ok. 7 m) i pola karnego z każdej strony (16m)
                to wynosi to ok. 7+16+16=39m. Czyli z końca pola karnego do końca boiska
                zostanie 45-39:2=3m.
                Dlatego nie tylko ci co graja w piłkę, ale także każdy kibic powinien zdawać
                sobie sprawę, że "wywalenie" 500.000 zł na takiego "giganta" to..... Czyli w
                dalszym ciągu w Odrzywole boisko piłkarskie, gzie mogłyby sie
                odbywać "prawdziwe" mecze pozostanie niespełnionymi życzeniami. Przysłuchując
                się obradom nie krylem zdziwienia, że żadnego z radnych nie
                zainteresowalo, "dlaczego" budowa jest taka kosztowna i czy nie daloby się
                wybudowac tego taniej i żeby chociaż bylo to boisko z prawdziwego zdarzenia.
                Ale ..... było wszystko jak zawsze.
                Pozdrawiam - (nemne)

• przydupasjnp Re: Sesja rady Gminy w dniu 29.08.2006r. 30.08.06, 09:18
                  Myślę, że gdyby JNP zaproponował radnym bieganie nago wokoło fontanny to też by
                  z uśmiechem i pokłonem chętnie to zrobili.Byle by się tylko nie narażać.
                  • nemne Re: Sesja rady Gminy w dniu 29.08.2006r. 30.09.06, 20:29
                    Witam
                    Czytając poprzedni wpis <prydupasjnp> (ktory jakoś do tej pory przeoczyłem)
                    przypomniał mi się dowcip jaki z miesiac temu uslyszalem od jednego z
                    mieszkancow Odrzywołu, który prawdę mówiąc "zrobił mnie w konia".

Otóz, ten mieszkaniec powiedział mi, że koło fontanny ma powstać pomnik jak się
                    wyraził "szesnastu".
                    (w tym miejscu dla mniej znających historię, to informuję, że NKWD (rosyjska
                    bezpieka) aresztowała podstępnie 16 członków Podziemnego Państwa Polskiego i na
                    pokazowym procesie w Moskwie skazała Ich na więzienie)
                    Dlatego też byłem zaskoczony w/w informacją, ponieważ nie wyobrażałem
                    sobie "całości pomnika" i jak by on miał wyglądać.
                    Dlatego też, co oczywiste temu mieszkańcowi zadałem jak mi się
                    wydawało "normalne" pytanie, "jak niby będzie ten pomnik wyglądał?"
                    Wówczas otrzymałem ze śmiechem odpowiedż, że na postumencie będzie "wypięta"
                    postać JNP i "ogonek" 15 radnych, ktorzy całują go w ..... .
                    Czyli jakby nie liczyć będzie to pomnik "16".
                    Tak więc, takie też dowcipy można usłyszeć od mieszkańców. Jeszcze raz
                    podkreślam, jest to tylko streszczenie usłyszanego przeze mnie dowcipu, w
                    ktorym też "dałem się nabrać" i który to dowcip nie ma moim zdaniem żadnego
                    odniesienia do Radnych z Naszej Gmiuny, którzy ofiarnie, a nawet dzialają dla
                    (nie bójmy się tego tak nazwać)dobra swej rodziny ... przepraszam, ale dopiero
                    przyjechałem i coś mi się pomieszalo, bo chcialem napisać, że dla .... Dobra
                    Publicznego. (tez chyba komuś nie będzie podobal się ten zwrot).
                    No to dla ............. (a zresztą jest wolnośc, no to niech każdy sobie sam w
                    miejsce kropek wpisze, dla jakiego dobra dzialają radni i jak wpisze to tak
                    niech zagłosuje w listopadzie.
                    Pozdrawiam - (nemne)

• ajgor567 Re: Sesja rady Gminy w dniu 29.08.2006r. 01.10.06, 03:42
                      ...niezły dowcip nie słyszałem go ale zasługuje na dowcip miesiąca.hej!
                      • nemne Re: Sesja rady Gminy w dniu 29.08.2006r. 08.10.06, 15:03
                        Witam
                        W temacie "wybory..." zamieścilem link z PKW dotyczacy rejestracji komitetów
                        wyborczych. Okazuje się, że "nasi" radni z Odrzywołu ze "słynnego"
                        komitetu "Abyśmy dobrze kroili dla swojej rodziny".
                        (przepraszam, ale coś mi się chyba pomyliło, ale ich komitet to tak jakoś
                        podobnie się nazywał), ktorzy NIGDY lub prawie nigdy nie zabierali głosu na
                        sesjach Rady Gminy, co by potwierdzało, że w naszej Gminie czy też w Odrzywole
                        nie ma żadnych problemów, a to co wypisują forumowicze to tylko ich ...... coś
                        tam znowu chcą nas "reprezentować", ale juz pod inna nazwą, jako komitet
                        wyborczy "W Jedności Siła", co by wskazywalo, że znowu chcą ZAWLASZCZYĆ
                        Odrzywół.
                        Dlatego jako wyborca i jako mieszkaniec Gminy Odrzywół, takim jak oni mówię
                        DOSYĆ żerowania na mieszkancach. Ta Gmina, to nie tylko tacy jak Wy.
                        To my tutaj mieszkamy, jako większość i chcemy tu normalnego życia.
                        Ta Gmina i tutejsi mieszkancy nie zasługują, na takie traktowanie i poddaństwo
                        dla Was i Waszego "szefa".
                        Sławek Gajewski - (nemne)
                        • richarrdo Najlepszy dowcip 10.10.06, 18:54
                          nemne ten dowcip, o tym pomniku z radnymi ktory tu zamieściłeś wyzej jest
                          naprawdę .... super. Jak go czytalm to ....
                          Cze jak Czesiek.
    • bez-radni Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 13.10.06, 12:44
      Odrzywół dnia 10.10.2006 r.
      Radni IV Kadencji Rady Gminy Odrzywół
      Władysław Niemirski
      Grzegorz Bystrzejewski
      Tadeusz Macierzyński

Szanowni Państwo korzystający z tej strony internetowej

W związku z upływem w dniu 27 października b.r. IV kadencji Rady Gminy Odrzywół
      chcemy w skrócie przedstawić mieszkańcom Odrzywołu krótkie rozliczenie naszej
      pracy społecznej w charakterze reprezentantów Odrzywołu w Radzie Gminy.
      Gmina Odrzywół nie posiada wielkiego przemysłu i dobrych ziem rodzimych,
      które dawałyby Gminie Odrzywół duże dochody i umożliwiły wyrównanie dystansu do
      gmin podwarszawskich czy poznańskich. Mimo tego w tej kadencji udało się nam
      zrealizować znaczną część naszych zamierzeń.
      W IV kadencji został wykonany II etap kanalizacji w Odrzywole o wartości 1,6
      mln. zł. z czego Gmina i mieszkańcy wyłożyli 700 tys. Został wyasfaltowany
      rynek, a Park na Placu Kilińskiego został odnowiony (chodniki, oświetlenie,
      fontanna, ławki i kamery monitorujące). Rozpoczęła się modernizacja ul. Praga.
      Oprócz chodników, zostanie jeszcze w 2006 r. położona nawierzchnia asfaltowa
      na nowym odcinku drogi. Dalszą część modernizacji ze względu na nadchodzącą
      zimę zostanie wykonana w przyszłym roku. Zostały odnowione szkoły w Odrzywole,
      łącznie z podwórkiem i parkanem. Położono asfalt na ul. Wspólnej w Odrzywole.
      Przy pomocy unijnych pieniędzy zostały wykonane dwie przepiękne świetlice na
      poddaszu Gimnazjum . W gminie od 5 lat działa młodzieżowa orkiestra dęta OSP
      finansowana przez Urząd Gminy oraz sekcja piłkarska dla młodzieży, którą
      prowadzi trener zatrudniony także przez Urząd Gminy. Po budynku ośrodka
      zdrowia, teraz budynek Urzędu Gminy będzie miał zlikwidowane bariery dla
      niepełnosprawnych. Przy okazji budynek i otoczenie łącznie z dachem zostanie
      odnowiony. W tym miesiącu rozpoczyna się budowa nowego, w pełni wyposażonego
      boiska sportowego w Odrzywole przy ul. Warszawskiej. Płyta nawierzchni będzie
      miała kilka warstw i nową płytę, a całe boisko będzie ogrodzone i oświetlone.
      Boisko będzie służyło nie tylko do rozgrywek sportowych, ale tez dla imprez
      kulturalnych. Na dniach rozstrzygają się przetargi na modernizację dróg na ul.
      Polnej, Opoczyńskiej (osiedle zachodnie) i remont chodnika przy drodze krajowej
      Nr 48 (ul. Tomaszowskiej). Przy okazji budowy wodociągu w Jelonku Gmina
      połączyła nowa sieć wodociągową biegnącą do Kamiennej Woli ze starą siecią na
      ul. Łąkowej i Tomaszowskiej. Umożliwi to zaopatrzenie w wodę nawet w przypadku
      awarii na ul. Tomaszowskiej.
      Została wykonana kompleksowa dokumentacja na pogłębienie zalewu w Odrzywole
      wraz z budową oświetlonego kąpieliska i pomostu. Zatwierdzony projekt oczekuje
      na przydział środków unijnych. W miesiącu wrześniu b.r. Wójt Gminy podpisał
      umowę z wykonawą koncepcji budowy sieci gazociągowej w Odrzywole i gminie. Do
      końca 2006 roku będzie też przygotowana koncepcja wodociągowa terenów po prawej
      stronie rzeki Drzewiczki.
      W Odrzywole od 2 lat działa dla dzieci i młodzieży Gminna świetlica
      środowiskowa w budynku przedszkola. Nasza młodzież ma swobodny i bezpłatny
      dostęp do komputerów i Internetu.
      Od 2003 r. Gmina organizuje coroczne dożynki gminne połączone z koncertami
      muzycznymi dla mieszkańców. Od 2007 r. corocznie w pierwszą niedzielę czerwca
      gmina będzie organizować w Odrzywole festiwal kultury opoczyńskiej, połączony z
      przeglądem ludowych zespołów opoczyńskich i zabawą dla mieszkańców. Urząd
      Gminy w czasie naszej kadencji pomagał też innym instytucjom w Odrzywole. W
      znacznej części sfinansował pomnik Jana Pawła II, a jeszcze w tym miesiącu
      wykona zewnętrzne oświetlenie kościoła parafialnego w Odrzywole. Umożliwi to
      promocję tego pięknego zabytku. Urząd pomagał wraz ze Wspólnotą Gruntowo -
      Leśną w remoncie remizy OSP w Odrzywole. Budynek ten wybudowany na gruncie
      wspólnoty służy nie tylko OSP, ale wszystkim mieszkańcom i wymaga corocznych
      remontów.
      Jeszcze w tym roku OSP Odrzywół otrzyma fabrycznie nowy samochód pożarniczy, a
      połowę kosztów jego zakupu poniesie Gmina Odrzywół. Chcemy także przypomnieć,
      że rozpoczął się remont drogi wojewódzkiej Nr 728 . Kosztem 14 mln. zł zostanie
      zmodernizowana droga na całym odcinku biegnącym przez Odrzywół. W samym
      Odrzywole zostanie wykonana kanalizacja burzowa, nowe chodniki (także na ul.
      Opoczyńskiej) i nowa nawierzchnia.
      O skuteczności starań Gminy, o środki na ten cel świadczy fakt, iż w m-cu
      wrześniu b.r. na uroczystym odbiorze I etapu drogi (do Wysokina) organizowanego
      przez Wójta naszej gminy w Odrzywole, Starosta Grójecki jak i Pan Wójt z
      Gielniowa wyrazili żal i zdziwienie, że remont tej drogi nie zaczął się nie
      od początku drogi lub granicy województwa, ale w Odrzywole.

Szanowni Państwo

Do wykonania pozostało jeszcze IV etap kanalizacji (ul. Łąkowa, Tomaszowska i
      Plac Kilińskiego), budowa dróg na osiedlu, remont zbiornika, a może budowa
      drugiego i remonty chodników na pozostałych ulicach. W działaniach tych Gmina
      Odrzywół potrzebuje spokoju. W realizacji projektów gminnych nie pomogą ciągłe
      awantury, skargi i odwoływanie się od wszelkich pozwoleń. Kompromis w sprawie
      budżetu gminy wypracowaliśmy, nie wojną z pozostałymi radnymi i Wójtem, ale w
      drodze spokojnej pracy i rozmów. Uważamy, ze dalej jest to właściwa droga dla
      dobra naszej małej społeczności gminnej.
      Dziękujemy Państwu za powierzenie nam przed 4 laty tej pracy społecznej.

Z wyrazami szacunku:
      Radni IV kadencji

• shogun21 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 13.10.06, 13:28
        Witam! czytając wpis radnych i plany inwestycji które są do wykonania w
        Odrzywole w przyszłości napawają optymizmem, że coś jednak w tym naszym grajdole
        wreszcie rusza. Brak mi tylko wzmianki o tworzeniu jakiś nowych miejsc pracy i
        było by super.
        Jednak poczekajmy aż to wszystko zostanie zrobione a tym czasem cofnijmy sie do
        tyłu tylko przez ostanie 5 lat co do tej pory zrobiono?? i dlaczego akurat teraz
        o tym sie mówi czyli nowych inwestycjach czy aby to nie jest chwyt propogandowy
        tuż przed wyborami?
        siema!
        • rambo129 Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 13.10.06, 14:39
          Siema Shogun21 masz rację jest to typowy chwyt propagandowy przed wyborami. Ale jeżeli doszłoby do zrealizowania przyszłych inwestycji to naprawde robi wrażenie.
      • nemne Re: Dlaczego radni są bezradni???!!! 13.10.06, 16:20
        Witam
        Ze zdziwieniem, czytam to co wyżej i po prostu ....... oniemiałem.

W miarę systematycznie uczęszczałem na sesje rady gminy i dlatego do tej pory
        (o czym juz pisałem na forum) byłem przekonany, że Oni .... nie umieją mówić,
        ponieważ tylko czasami jeden z Nich się odzywał, a pozostali dwaj to "niemowy"
        Tymczasem okazuje się, że "Oni" umieją pisać.

Dlatego przypomniał mi się następujący dowcip.

Było sobie małżeństwo, które miało syna w Ich Wieku. Ten syn jednak nie mówił.
        Pewnego jednak dnia zdumieni rodzice w czasie wspólnego jedzenia obiadu
        usłyszeli, pierwszy raz wypowiedziane słowa przez ich syna.
        Syn ten powiedział wtedy:
        "...... a kumpot gdzie?"
        Na co oboje tym zaskoczeni rodzice, (którzy uważali że ich syn to niemowa)
        podekscytowani tym faktem zaczęli mu zadawać pytania,
        "Synu to ty mówisz!?" i "dlaczego do tej pory nigdy nic nie mówiłeś".
        Na co otrzymali odpowiedź, że:
        ..... bo kumpot zawsze był!"

Tak samo i z "naszymi" radnymi. Po co mieli się na sesjach odzywać, skoro "JNP-
        jako kumpot" o wszystkim decydował.
        To na razie tyle. Na napisane przez "Was" (hehehe) przechwałki odpowiem trochę
        później. Dodatkowo skoro oficjalnie wiadomo, że .... czytacie nasze forum, to
        będę miał do Was (lub do tego „co wam to napisał”) kilka "problemów".

Sławek Gajewski - (nemne)
        • heniek-z-gustku abyśmy prace dla swojej rodziny 13.10.06, 17:21
          neme ma racje . Jak do tej pory mieliśta nas w d.... to nagle mata stracha i
          wypoiujeta tu pierdoly. Dlaczego przez te cztery lata nie powstal tu żaden
          zaklad i nie ma pracy. O sorki praca to jest ale tylko dla waszej rodziny.Jak
          chceta to wam moge napisac kto z waszych rodzin pracuje w urzędzie gminy i w
          jakiej liczbie i jeszcze po nazwisku. Jak wam dalej nie wstyd tak ludzi
          oszukiwac . przydupasy jedne.
          • rambo129 Re: abyśmy prace dla swojej rodziny 13.10.06, 22:50
            Witam heniek z gustku masz rację pracę mają tylko ludzie z klanu rodzin wiemy o kogo chodzi jak będzie taka potrzeba również mogę podać nazwiska lub przezwiska. Jak by nie było wojny o wspólnotę i JPN by zatwierdził stary zarząd to można by ściągnąć powaznego inwestora a ziemi wspólnoty jest bardzo dużo.
            • radny13 "Radni bezradni" ale kompetentni !!!!!!! 02.12.06, 18:48
              • radny13 Re: "Radni bezradni" ale kompetentni !!!!!!! 02.12.06, 18:57
                Może nie mamy wiekszości, może przegramy każde głsowanie, może zarzucą nam, że
                tylko robimy zamieszanie. Ale informujemy wszystkich, że wreszcie podczas obrad
                Rady Gminy Odrzywół była dyskusja. Sesja już nie trwała 15 minut tylko ponad 4
                godziny. Były to godziny ciężkiej pracy i sporów, które w przyszłości zaowocują
                pozytywnym efektem dla wszystkich mieszkańców Naszej Gminy. Szkoda tylko, że
                pozostałych 9 radnych nie włączyło się w dyskusję. Miejmy nadzieję, że z każdą
                sesją bedzie lepiej. Trudno doszukiwać się już efektów ale z czasem będą i one.
                Dajcie nam sznsę i trochę czasu.
                • sior Re: "Radni bezradni" ale kompetentni !!!!!!! 02.12.06, 19:10
                  Brawo! I o to chodzi.Tez słyszałem, że było głośno, czasem gorąco (mogą to
                  potwierdzić ci, którzy byli w tym czasie na sali lub tuż za drzwiami).Podobno
                  JNP i jego świta (pracownicy urzędu + radni popierający obecna władzę)nieźle
                  się zbłaźnili w kilku kwestiach. Mam nadzieje, ze to dopiero początek potów dla
                  niektórych.Tak trzymać opozycjo!
                  • nemne Już "radni i kompetentni" - zob. "Sesje Rady Gminy 02.12.06, 22:52
                    Witam
                    Móje stanowisko w tej dyskusji, na poruszony wątek znajdziecie w
                    temacie: "Sesje Rady Gminy".
                    Pozdrawiam - (nemne)
                    • xyriusz Re: Już "radni i kompetentni" - zob. "Sesje Rady 03.12.06, 14:03
                      Cześć tak trzymać panowie i nie dawać sie robić w trąbe. nara!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka