mich1309 Materiał ważniejszy niż człowiek 10.10.06, 09:44 Kawałek dwubarwnej tkaniny okazał się ważniejszy niż człowiek. Nigdy się na to nie zgodzę! To tak wygląda patriotyzm? Dla mnie są ważniejsze sprawy niż przywiązanie do jakichś symboli, wszystko jedno czy narodowych, czy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd monaco/polska 10.10.06, 09:54 a podobno jakis polski polityk (zapomniec bym chciala jego nazwisko) jezdzil z polska flaga przerobiona na ksiestwo alberta, czy prokuratura nie wniosla pozwu o zniewazenie (monaco) ? a dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: monaco/polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 18:14 Wyżej wymienione wypowiedzi swiadczą tylko jakim jesteśmy narodem nie szanujemy nawet własnej flagi.Proponuje uczyć się prawdziwej demokracji u amerykanów Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 jaki minister "0" takie prawo !!!!!!!!!!!!!! 10.10.06, 09:45 jaki minister "0" takie prawo !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 300 lekcji patriotyzmu u "Końskiego Łba" 10.10.06, 09:47 300 lekcji patriotyzmu u "Końskiego Łba" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Po komunistycznym urzędasom odbija . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 09:48 Idźcie się leczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko69 Re: Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 09:48 Bardzo słusznie. Przecież z "ziemi polskiej do wolski" Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 ..a dla ZONKA 1000 zdrowasiek/2 dni -guieness! 10.10.06, 09:49 ..a dla ZONKA 1000 zdrowasiek/2 dni -guieness! Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Indonezja 10.10.06, 09:53 Za noszenie flagi Indonezji az taka kara,to kaczecy despotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graven Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: 217.153.44.* 10.10.06, 10:02 A od kiedy to flaga z "logiem" solidarności są flagą państwową ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:02 za jazdę z flagą do góry nogami kaczyńskiemu skrócić kuper,za profanacje hymnu polskiego(ach te durne słowa) kaczyńskiemu skócić kuper czy wtedy będzie dobrze i właściwie? ,i jeszcze ta cyganka profanująca hymn polski też na szafot? paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piezo1 Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.10.06, 10:03 Jako obywatel Polski, ma moralne prawo do dysponowania polską flagą i godłem. Ów przepis mu to prawo odbiera, czyniąc obywatela narzędziem służącym dobru flagi. Wychodzi na to, że Polacy są po to, by dbać o flagę (jej "honor") a nie flaga dla Polaków. Osoby bardziej liberalne stosują natomiast "moralność Kalego": obywatel może robić z flagą pozytywne rzeczy (np. wywiesić ją na ścianie domu), lecz nie może zrobić z nią nic o konotacjach negatywnych. Zastanawiam się, czy skazany otrzymałby łagodniejszy wyrok, gdyby niósł flagę bardzo(!) wysoko i wytłumaczył się: uważałem, że flaga wisi haniebnie nisko, ja niosłem ją wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Re: Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: *.tkdami.net 10.10.06, 10:05 Trzymaj się Dandi Odpowiedz Link Zgłoś
parq Skazany za usunięcie flagi państwowej 10.10.06, 10:17 dobrze ze nie umiescil tej flagi w jakiejs psiej kupie... kara smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: *.fbx.proxad.net 10.10.06, 10:19 A według mnie ta kara jest absurdalnie surowa w porównaniu z karą za znęcanie się nad zwięrzetami chociażby. Tym bardziej, że chłopak przyznał się grzecznie do wszystkiego (jak to się ładnie mówi: "współpracował"? i naprawdę był to głupi wybryk, który tak naprawdę nikomu nie zaszkodził. Świętość narodowa świętością narodową, ale 5 lat w rejestrze? Mam nadzieję, że chociaż na uczelni uznają, że mu wystarczy, aż nadto... Odpowiedz Link Zgłoś
arbeitagent Slusznie ! TY za to -... 10.10.06, 10:20 nigdy nie byles/las "glupim szczeniakiem", najpewniej, co ? :-)))... Nosisz moze mohairowy berecik ? Pasowalby Ci, jak ulal chyba... - - - - - - - - - - - - KAZDY jest prawie WSZEDZIE obcokrajowcem..* JEDER ist fast ÜBERALL Ausländer... * EVERYBODY is allmost EVERYWHERE a foreigner... * Kazdyj paczti wjezdje innastraniec... Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Skazany za usunięcie flagi państwowej 10.10.06, 10:22 20h w miesiącu to kpina, zwłaszcza dla studneta. Jeśli jednak przypomnieć znieważenie hymnu przez człowieka któremu wypłacają pensję prezydenta/premiera, cała ta sprawa staje się kompromitacją wymiaru niesprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clifton Re: Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.10.06, 10:36 Takich sedziow, prokuratorow i adwokatow, razem z ich ministrem, trzeba zapedzic do roboty w kamieniolomach! 200 godzin w miesiacu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc66 Re: Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:37 a kto ukarze za napis na naszej fladze przeciez nikt chyba nie dal im na to przyzwolenia oj glupio zrobil chlopak....a kto nie robi hihihi nawet ci co chca na sile utrzymac stolki nawet z kryminalistami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason Re: Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:29 a w jaki sposob on zniewazyl ta flage po prosty ja zdjal i maszerowal z nia ulicami co to za zniewazenie, zniewazyli to pisuary jak u kaczki w, limuzynie flaga byla do gory nogami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol jaka flaga narodowa?? od kiedy to taka jest flaga? IP: 85.219.149.* 10.10.06, 10:31 Od kiedy to "flagę państwową i ze znakiem NSZZ "Solidarność"" jest w Polsce flagą narodową?? Żarty sobie stroją?? Popierdzieliło już ten kraj doszczętnie! Jest napisane, że szedł z jedną flagą, więc zachowajcie sobie jakieś dywagacje, że żle doczytałem bo miał dwie. Gramatyka artykułu jest powalająca, nawet dla takiego lewusa językowego jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tewo Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.06, 10:33 Sciagnal sobie bo biedny student i nie stac go na kupienie flagi. Flagi nie podeptal a wiec nie rozumie dlaczego taka burza ?? Zlodzieje i szubrawcy ktorzy wystepuja na scenie politycznej juz dawno deptaja flage Polski !! Nimi sie zajac a nie tym studentem ktory sobie flaga radosnie pomachiwal! Kiedy czytam cos takiego to mnie krew zalewa ile falszu w narodzie! Obozy pracy dla zlodziejskich politykow a nie kara c studenta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Re: Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: 137.204.203.* 10.10.06, 10:37 Gdzies juz chyba slyszalem o swietosci symboli narodowych. Jakos mi to przypomina smutny okres w historii Europy. Swieta flaga, swiety narod, szacunek absolutny. to mi pachnie jak faszyzm czy kazdy inny odcien totalitaryzmu. Jedyna swietoscia absolutna jest wolnosc jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva taki duży wyrok z pochód nocny z flagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:38 ach ta sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAZA Skazany za usunięcie flagi państwowej IP: 192.71.219.* 10.10.06, 10:42 6 miesiecy za machnie kolorowa szmata z paragrafu z okresu stanu wojennego, HANBA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Zgadzam się z tobą, że flaga jest święta, ale IP: 80.241.133.* 10.10.06, 10:48 przy okazji przypatrzcie się czy przypadkiem, ci co najgłośniej mówią o swoim patriotyzmie swoimi czynami nie wyrządzają Polsce większej szkody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetek ech glupota... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:59 glupota... a mialem nadzieje ze wreszcie zyjemy w czasach kiedy to CZLOWIEK jest wazniejszy niz jakies mrzonki, symbole, flagi... tak swoja droga to co sie stalo ze wzial ta flage? i dlaczego pieniadze z naszych podatkow ida na takie pie..wate rozprawy w sadzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Skazany za usunięcie flagi państwowej 10.10.06, 11:14 Gość portalu: zonk napisał(a): > i bardzo dobrze. musza istniec swietosci ktorym nalezy sie szacunek > absolutny. Jedna z takich swietosci ... jest św. Szymon (Słupnik). Nie słyszałem o nagabywaniu świętego o wstąpienie do PiSu a do PRLu ma za daleko ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś