Dodaj do ulubionych

Forumowicze z innych Gmin i Miast

10.01.07, 18:16
Witam
Coraz częściej dowiaduję się, że to forum jest czytane przez forumowiczów z
innych Gmin i Miast.
Dlatego, jeśli macie taka ochotę, to napiszcie coś o sobie (oczywiście, tak
aby pozostać anonimowymi) gdzie aktualnie mieszkacie, czy pochodzicie z Gminy
Odrzywół, dlaczego "to" czytacie, co Was szczególnie interesuje i ...... inne
okoliczności.
Pozdrawiam - Sławek Gajewski (nemne)
Obserwuj wątek
    • ell40 Re: Forumowicze z innych Gmin i Miast 10.01.07, 21:17
      Witam
      Pochodze z Odrzywołu, ale od wielu lat mieszkam w Łodzi.I regularnie czytuje to
      forum aby "byc na czasie". Pozdrawiam Odrzywolaków
      • tygrysek432 Re: Forumowicze z innych Gmin i Miast 14.01.07, 11:08
        Cześć ja też pochodze z Odrzywołu, mieszkam obecnie w Warszawie (od kilkunastu
        lat), też czytam wasze forum. Ciekawy jestem co sie dzieje na "starych
        smieciach" przyjeżdżam z cztery razy przezważnie na wakacje. Czytając forum
        widze, że pomimo ery internetu mentalność sie nie zmieniła paskudnie to wyglada
        z oddali
        i dystansu ale pracujcie nad tym. Niezgoda do niczego dobrego nie prowadzi. Będę
        odwiedzał i czytał mam nadzieje, że będzie lepiej. Sporo inwestycji ostanio
        w Odrzywole narazie droga rozkopana ale będzie chyba ładnie po zrobieniu i to
        napawa optymizmem.Pozdrawiam
        • fabiux Re: Forumowicze z innych Gmin i Miast 15.01.07, 02:10
          Cześć, dopiero przed paroma dniami przypadkowo natknąlem się na to forum.
          Wprawdzie urodziłem się i mieszkam w Warszawie, jednak moi rodzice pochodza z
          Odrzywołu i tutaj tez mieszkają moi dziadkowie, do których lubię przyjeżdzac.
          W Odrzywole także mam wielu znajomych i kuzynów. Moi rodzice zawsze mi mówili,
          ze Odrzywół słynął z zaangażowania i solidarności. Tak podobno było i za
          okupacji i za komuny. A ja do tej pory miałem wrazenie, że tutaj ludzi ogarnia
          strach, aby się, nie daj Boże nie narazić.
          Jednak juz po przeczytaniu kilku tematów, z forum postanowiłem, że musze
          zweryfikować swoje zdanie o mieszkańcach i muszę nadrobic zaległości i
          dokończyć czytanie pozostałych tematów z forum, ponieważ okazuje się, że z
          powrotem zaświtała iskra porywu obywatelskiego i podnoszenia głowy przeciw
          łamaniu praw mieszkańców. Dlatego od tej pory będę uważnie czytał i trzymał za
          was kciuki. Pozdrawiam.

• prywaciarz2 Re: Forumowicze z innych Gmin i Miast 15.01.07, 12:32
            Do fabiux- cyt."A ja do tej pory miałem wrażenie, że tutaj ludzi ogarnia
            strach, aby się, nie daj Boże nie narazić." Możesz rozwinąć?! Komu, czemu się
            narazić?! Czego to ci rodzice naopowiadali.
            Odrzywolacy zawsze byli solidarni ale nigdy nie strachliwi. Umieli sami wziąć
            sprawy w swoje ręce a nie oglądali się, że im ktoś da. Jakaś tu panuje mylna
            opinia jacy tu Odrzywolacy zastraszani, biedni i tchórzliwi. Dla mnie zawsze
            byli zaradni i umieli walczyć o swoje. Więc nie siej propagandy jeden z drugim,
            że będziecie uwalniać uciężmionych od złego.
            Trzymać kciuki to ty możesz za klasówkę, którą może masz w środę do napisania.
            Lepiej powiedz co można dobrego przenieść z Warszawskich rozwiązań do
            Odrzywołu. Chodzi mi o jakąś alternatywę dla młodzieży Odrzywolskiej która
            marnuje swój potencjał w parku.
            Wpis fabiuxa pod pewne osoby i publiczkę.
    • isoxazolidine Re: Forumowicze z innych Gmin i Miast 17.01.07, 15:04
      hej!
      nie pochodze niestety z Odrzywołu. mieszkam w Krakowie.
      pozdrawiam :-)
      • andrzej19693 Szczecin 20.01.07, 13:29
        Witam,
        pochodzę z Odrzywołu. Mieszkam od kilkunastu lat w Szczecinie. Kilka razy
        popełniłem już wpisy na szanownym forum i czasami obserwuję jak akurat nie mam
        nic innego ro zrobienia.

Pozdrawiam
        Andrzej Szwajda
        • tygrysek432 Warszawa 25.01.07, 18:48
          Cześć jak tam w Odrzywole po śnieżycy bo w Warszawie tylko główne ulice
          przejzdne i to też ruch bardzo wolny, boczne zasypane i znów zima zaskoczyła
          drogowców. Pozdro!
          • tygrysek432 Re: Warszawa 25.01.07, 19:05
            Ciekawa stronka o Warszawie i nie
            tylko:www.odleglosci.pl/mapa,polski,Warszawa,galeria,0.html
            • nemne Re: Warszawa 25.01.07, 21:53
              tygrysek432 napisał:
              >Cześć jak tam w Odrzywole po śnieżycy bo w Warszawie tylko główne ulice
              >przejzdne i to też ruch bardzo wolny, boczne zasypane i znów zima zaskoczyła
              >drogowców. Pozdro!

Witaj <tygrysek432>
              W Odrzywole podobnie, wszystko zasypane, ale drogi przejezdne. Od wczoraj nawet
              (chyba nioficjalnie) jest juz przejazd przez mostek na "strudze" w stronę
              Drzewicy i przez ulicę Warszawską od Rynku. Wprawdzie tylko jednym pasem ruchu,
              ale dobre i to.
              Pozdrawiam - (nemne)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka