phodopus 18.02.07, 21:04 Kto się ukrył pod gwiazdką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yogi Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 22:34 to chyba jakas zmowa szalikowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek_wks Re: Ikony współczesnego Radomia IP: 82.139.39.* 19.02.07, 12:21 hmm, ciekawe czemu dali zdjecie kibiców Czarnych a nie Kostki...czyżby z tymi drugimi bylo cos nie tak? A moze Jadar to po prostu producent kostki brukowej a nie klub siatkarski? A moze wszyscy dobrze wiedzą ze w Radomiu są tylko Czarni? Nieee,to raczej niemozliwe ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.internet.radom.pl 19.02.07, 13:37 Nie narzekaj, widać ze kibicow Czarnych sie szanuje... no chyba ze artykul pisze pan Bednarczyk ktory potrafi obrzucic oszczerstwami nie majac zadnych dowodow i wysłuchujac jednej strony.... Szacunek dla redaktora ktory to zdjecie wrzucił i wspomniał o Czarnych bo ostatni cały czas czesciej sie zapomina o najbardziej zasluzonym radomskim klubie na rzecz prywatnego tworu pana Kupidury ktory tak naprawde narazie NIC nie osiagnal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 13:49 Ikona współczesnego Radomia - moherowy beret. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Ikony współczesnego Radomia 19.02.07, 13:56 Dla mnie ikoną Radomia i wogóle tym z czym Radom powinien być kojarzony w Polsce i na świecie to Radomski Czerwiec 76. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_diesel Co chciał przez to powiedzieć? 19.02.07, 14:12 "Radomscy fani siatkówki zaliczają się do najlepszych i najbardziej w kraju" Odpowiedz Link Zgłoś
dr_diesel Redaktor Gazety Wyborczej 19.02.07, 14:14 Chyba to Domański się taką składnią i stylem popisał. Hehe. Narzekacz jeden. A nie ponarzekałbyś na poziom kształcenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek_wks Re: Ikony współczesnego Radomia IP: 82.139.39.* 19.02.07, 16:00 nie narzekam, tylko daje wyraz swojej satysfakcji ;) szacun dla GW, racja racja :)a zaglosowalem oczywiscie na siatkarzy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOTASZ Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:21 TAK TRZYMAĆ GŁOSUJCIE NA RADOMIACZKA LICZY SIĘ TYLKO RADOMIAK Odpowiedz Link Zgłoś
michal.vel.misiek Re: Ikony współczesnego Radomia 19.02.07, 15:45 zdecydowanie air show. modne i na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomiak Ikony współczesnego Radomia IP: *.130.unknown.vectranet.pl 19.02.07, 17:13 Brawo dla gazety za pokazanie kibiców CZARNYCH Radom a nie smiesznych kibiców jadaru ! ZOBOWIAZUJE NAS HISTORIA ... CZARNI RADOM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWa Ikony współczesnego Radomia IP: *.130.unknown.vectranet.pl 19.02.07, 17:14 A gdzie bron radom ?? <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brx77 Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.138.unknown.vectranet.pl 19.02.07, 17:25 A co to jest? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWa Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.130.unknown.vectranet.pl 19.02.07, 17:45 :) Odpowiedz Link Zgłoś
damianito19 Ikony współczesnego Radomia 19.02.07, 19:39 jesli nie zadbacie o ten klub nie dziwcie sie ze wasze dzieci zamiast grac w noge z kumplami ćpaja po klatkach !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agr Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.128.unknown.vectranet.pl 19.02.07, 19:39 moim zdaniem nic nie jest ikona Radomia gdyz zaden z dotychczasowych wlodarzy naszego miasta nie potrafil nadac odpowiedniej reklamy, rozglosu, oprawy czy rangi niczemu co warte jest promocji :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Ikony współczesnego Radomia IP: *.130.unknown.vectranet.pl 19.02.07, 20:24 Jeżeli chodzi o tzw. "ikony współczesnego Radomia" to wg mnie myśle ze to jest "Air Show". Dlaczego "Air Show"? Dlatego, że gdzie nie pojechałem to dosyć często ludzie nas kojarzą własnie z tą imprezą, ale niestety kojarzą również a może przede wszystkim z bezrobociem, biedą, bandyctwem. Więc może do tych 8 "ikon" dodać jeszcze jedną - "bezrobocie-bieda-bandyctwo". I czuje, ze szybko by uplasowała się na I miejscu w tym sondażu. A tak abstrahując juz od tego sondażu to fajnie że dziennikarze GW poruszyli takie tematy:) I mam nadzieje ze tez czytają to nasi urzędnicy miejscy i może przemyślą co nieco i zaczną naprawiać nasze MIASTO. Wg mnie oprocz stworzenia miejsc pracy za godziwe pieniądze to myślę, że potrzeba nam odrestaurowanego i bezpiecznego RYNKU!!!!!Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:20 ikona jest radomskie budki na dworcu pkp natura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak741 Ikony współczesnego Radomia IP: *.142.unknown.vectranet.pl 20.02.07, 20:59 1.Upadły przemysł-Historia nie do odtworzenia.2Air Show,będzie lub nie.3Jadar,efemeryda.A RADOMIAK był bedzie jest,na zawsze ikoną Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Ikony współczesnego Radomia IP: *.ny325.east.verizon.net 21.02.07, 02:05 A moze najwieksze bezrobocie lub najwieksze dresiarstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Czy ikony współczesnego Radomia to lokomotywy ? IP: 82.139.55.* 21.02.07, 09:38 Proponowałbym jednak pod tym wątkiem zastanowić się nad ikonami współczesnego Radomia ale nie jedynie podkreślając, czasem nieco na siłę, te dotychczasowe, a te, które mogą nam pomóc poprawić wizerunek, samopoczucie, jakość życia,... Czasem nawet je wymyślając a dopiero potem kształtując. Ot, takie wizje z rana: 1. Pomyślmy sobie że Radom jest celem jednodniowych wycieczek szkolnych z Warszawy, Łodzi czy Lublina. Coż to za dopływ turystycznego kapitału ! bilety, jedzenie, działanie u podstaw w kształtowaniu wizerunku (bo wśród dzieci i młodzieży). Musimy im więc pokazać coś ciekawego, np: 1) muzeum wsi radomskiej (bardzo lubiane przez przyjezdnych) 2) muzeum techniki ziemi radomskiej - tak dla przeciwwagi - w którym możnaby zgromadzić kolekcje telefonów, broni (coś dla chłopkaków), wzorów obuwia (coś dla dziewczynek). 3) czas wolny na deptaku - sklepy i miejsca gdzie można posiedzieć 4) teatr z interesującym spektaklem Z takiej wizji możemy ukształtować przyszłe ikony np. ciekawe muzea. Inne pomysły w następnym poście :) Odpowiedz Link Zgłoś
szybka.osa Re: Ikony współczesnego Radomia 21.02.07, 12:04 Pomysł z tym jest fajny, tyle tylko, że czym innym jest ikona wybierana przez radomian a czym innym może być ikona widziana z zewnątrz, przez obcych. Proponowałbym, aby zebrać wszystkie ikony z miast w całość i w kazdym dodatku Gazety umieścić je tak, by było można głosować na ikony vp kieleckie czy płockie i odwrotnie. Wtedy będziemy wiedzieli jak postrzegają nas inni, jaką ikonę oni nam wybiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomis Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.radom.pilickanet.pl 21.02.07, 13:26 Ja mam pretensję do GW, że w miejscu gdzie mamy wybrac ikonę miasta podaje zniszczone fabryki i inne niepowodzenia. Wybierzmy z przeszłości to co najlepsze, z innych błędów uczmy sie ale wybierajmy coś pozytywnego a nie ciągle bezrobocie, złodzieje etc. To my tutaj mieszkamy i od nas zależy co się w tym mieście będzie działo i czy chcemy/będziemy w tym uczestniczyć. Poza tym to miasto potrzebuje strategii wieloletniej (conajmniej 20 letniej) i samorzadowej (ponadpartyjnej), żeby poszczególne ekipy jej nie zmieniały, bo wtedy będziemy jeszcze bardziej zostawać w tyle. Ikon możemy sobie wybierać dużo, ale co dalej. Fajnym pomysłem parę lat temu była postać RADOMIRA, który jednak nie został pociągnięty dalej. Np. jego postać jest na stronie miasta, ale bez żadnego podpisu, bez żadnej aktywności, także większośc ludzi nie wie nawet co to jest. A mogłoby być maskotka miasta, którą powinno się kupić w każdym kiosku, w różnych rozmiarach na pamiątkę wizyty. Fotografie na żeromskiego przy nim, etc. Pomysłów jest wiele, często tanich, ale my nie potrafimy ich realizować, bo cały czas czekamy , ze przyjdzie pan prezydent i nam zapewni rozwój. TO ZALEZY OD WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW!!!!!! zacznijmy od pozytywnego myślenia, wspierania tego co dobre, podejmowania nawet najmniejszych inicjatyw. A my wszystko niszczymy. Np. kilka lat temu był fajny festiwal piosenki dziecięcej (chyba GAMA), ale miasto mu nie pomogło i ludzie pojechali to GDYNI, a mogliśmy być nawjiększym festiwalem takiej muzyki w POLSCE. Mieliśmy najlepszego rezysera musicali w Polsce, ale jak mu zaczęło dobrze iść to go wyrzuciliśmy z Radomia, bo nie reżyserował lektur. ITD. mnóstwo zmarnowanych szans i pozostaje nam tylko płakać albo zadbać o nowe rodzące się inicjatywy, nawet najmniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:31 Nie wygłupiaj się z tym Radomirem, chyba, ze w przedszkolu chcesz robić tę promocję...co do reszty to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marosh Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.winn.cable.ntl.com 21.02.07, 19:30 Miasto kosciolow i rond :] to sa ikony miasta. Dlaczego nie grod na piotrowce nie odrestaurowac <od podstaw prawie:p>.To jest kawal radomskiej historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:12 * Bydgoskie ronda - kierowcom spoza miasta, którym przychodzi poruszać się po ulicach Bydgoszczy, to doświadczenie na długo pozostaje w pamięci. Chyba nigdzie indziej w Polsce nie ma tak dużej liczby rond jak u nas. Ta ciekawostka powoduje, że ci którzy nie mają na co dzień z nimi do czynienia, często popełniają na tych skrzyżowaniach błędy, a co za tym idzie, powodują stłuczki. Nie ma dnia, by nie doszło do kolizji na rondzie Jagiellonów, Bernardyńskim, Toruńskim, Fordońskim czy Poznańskim. www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3925352.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Warchoł i liberum veto ..ikony IP: 195.187.134.* 22.02.07, 12:33 tego zasrajewa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiły Re: Ikony współczesnego Radomia IP: 82.139.49.* 22.02.07, 20:44 nie wiem, ale wydaje mi sie, ze ktos tu robi niezły wałek z tym zbiorem sztuk.... Albo obiektywizm, albo nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADOMIAK [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Ikony współczesnego Radomia IP: *.pr.radom.net 22.02.07, 23:26 hehehe komuna jeszcze istnieje ankieta przewalona hehehe skąd te boskie 1000 głosów na zakłady, wstydzicie sie Radomiaka?? PRECZ KOMUCHY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Ikony współczesnego Radomia IP: 212.160.172.* 23.02.07, 09:14 Radomiak ikoną???????????? To może jeszcze Oparcika dopisać do ankiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karmelka Absurd!Jak ikoną może być coś czego nie ma IP: *.radom.agora.pl 23.02.07, 12:08 Ikoną mogą być rzeczy, instytucje i miejsca, które istnieją. Dla mnie to jakiś absurd umieszczać tu upadły przemysł. To może tylko się kojarzyć z miastem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Nigdy Radomiak ! IP: *.201.udn.pl 23.02.07, 14:38 Jak to się stało, że Radomiak spadł z 1 na 3 miesjce przez nockę?? Forza Broń Radom i Turas hakujący stronę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukani ? Radomiak przez noc z1 na 3 miejsce IP: *.130.unknown.vectranet.pl 23.02.07, 17:11 jak wieczorem zagladałem to Radomiak był pierwszy z przewaga bardzo duza. Rano zagladam i mnie zatkało :| jakim cudem to muzeum (o ktorym de facto nikt nie słyszał z Radomian ) zdobyło 1400 głosów ? Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: Radomiak przez noc z1 na 3 miejsce 23.02.07, 17:42 Nieźle nas Gazeta wałkuje :) Od tej pory nie ufam żadnym sondom tutaj :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomskipatriota Re: Radomiak przez noc z1 na 3 miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 18:16 Ile osób by nie glosowalo na cokolwiek to i tak gazeta opublikuje to co chce!!!!! A wygra ten .... którego wskaże GW. Ręce precz od Radomiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek_bez_lasu Re: Radomiak przez noc z1 na 3 miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 13:34 a nie przyszoo ci (...) - tu wstaw brakujace słowo odnoszace sie do ciebie, że to kibole wałkuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomskipatriota Re: Radomiak przez noc z1 na 3 miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 14:20 a nie przyszło ci (...) tu wstaw brakujące slowo odnoszące się do Ciebie , że Radomiak jako pierwszy wysunął sie na pozycję lidera w tym rankingu z bodaj 357 głosami a nagle wyprzedził go jakies zbiory MszW i upadly przemysł w przeciągu jednej nocy? Ikoną Radomia jest bez wątpienia - Radomiak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomskidiotachyba Re: Radomiak przez noc z1 na 3 miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 22:32 te jakies zbiory sztuki durniu, to cos do czego nie dorosles i co przekracza mozliwosci twojej ... nazwijmy to inteligencji, ale ci wytlumacze - to jak Liga Mistrzów przy tych twoich zdechlakach z III ligi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomskipatriota Re: Radomiak przez noc z1 na 3 miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:13 może pajacu wymienimy się telefonami?, bo zaczynasz mnie wku..ać. A durniem to sobie swojego starego nazwij. Na tą twoją "Lige Mistrzów" oddało głos tylu Radomian, że miesto nowe by powstało. Tak się tym interesują. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lEn Ikony współczesnego Radomia IP: *.leuk.ses-americom.net 24.02.07, 13:12 taaa, ikona Radomia to chamstwo i złodziejstwo, mam znajomych co to jedyne pamiętają z wizyty w tym mieście - codziennie ich okradali, a bluzgały nawet dzieci z podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z więźnia Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:51 ikoną Radomia jest radomskie więzienie - wielkie i nowoczesne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woźny Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.201.udn.pl 24.02.07, 15:59 i czym sie tu podniecac? radumiokiem z 3 ligi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho 4% popiera Air Show :-( IP: 80.48.187.* 25.02.07, 15:14 Wynik ankiety jest szokujacy. Wiekszosc popiera cos do czego trzeba dokladac. Air Show moze dac kupe kasy ale nam na ty chyba nie zalezy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symbol Re: 4% popiera Air Show :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 16:16 Ankieta nie dotyczy tego co popieramy w Radomiu tylko tego, co naszym zdaniem symbolizuje współczesny Radom. Innymi słowy z czym ludziom kojarzy się Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
pikalex Re: Ikony współczesnego Radomia 25.02.07, 22:41 Zieleń na deptaku! Posadźcie tam normalnie drzewa, niech ta ulica ma jakiś wygląd!!!!!!! img484.imageshack.us/img484/8110/img5676bi3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 18:50 Stare zabytki - Bernardynów, Ratusz, Esterka, Fara, Pijarzy, Piotrówka itp. W ogóle pytanie denne - pomieszanie z poplątaniem. Wymienione budowle i zdarzenia - jakie pytanie, taki wybór. Zbiory muzeum SW i Elektrownia dopiero będą ukazane, a pytanie dotyczy raczej tego, co już jest. Jak powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martenka Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:15 A ja w szoku jestem, że kibice, kojarzący się raczej z burdami i bandyctwem czytują wyborczą. Jednak cuda się zdarzają. Co do ikon Radomia.. Osoba układająca ankietę obiektywizmem wykazać się nie może. Dobrano zestaw "ikon" nieco tendencyjnie. Upadły przemysł, radomiak z jednej strony i Festiwal Gombrowiczowski i Miasto Kazimierzowskie z drugiej. Sytuacje zupełnie odcięte od rzeczywistości, bo wątpię żeby przeciętnemu mieszkańcowi Radomia, nasze miasto kojarzyło się z Radomiakiem lub Miastem Kazimierzowskim. Jaka ankieta, takie wyniki. No ale coż... w inteligencję mieszkańców tego miasta przestałam wierzyć już dawno :). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:36 Pytania powinny być dwa - z czym kojarzy ci się Radom - co jest (i powinno być) ikoną współczesnego Radomia. Odpowiadam. Pytanie 1- zdecydowanie z Czerwcem 1976. Pytanie 2 - MIASTO KAZIMIERZOWSKIE (w tym ciąg Piotrówka, Rynek i przyległości, np. Bernardyni (z zachaczeniem i o Elektrownię). Ale nie w postaci jak obecnie, a z całą gamą otwartych lokali z domieszką kltury. Trudno to będzie wykonać po zaniedbaniach, jak i malejącej ilości lokali (bo zajęły je banki, firmy do 15stej itp, a nowych miejsc niewiele do zagospodarowania (np. na rynku). Zbiory Muzeum też, ale to może być tylko wycinek całości. Doświadczenia pokazują, że jednak do Muzeum musi być robiony spęd (młodzieży, ale i starszych też), bo sami dobrowolnie raczej nie chadzają,tylko klasy. Nie łudżmy się, Powiew i Elektrownia może i być i ikoną Radomia, ale na widokówce. Ikoną Radomia ma być to, co jednocześnie służy jak największej liczbie MIESZKAŃCÓW RADOMIA. CO MI PO POWIEWIE I ZBIORACH, powie młode małżeństwo, jak jestem kątem u rodziców, a jak się chcę czasem wyrwać z domu, to nie mam gdzie i za co. Pospacerowac po fajnych miejscach i zatrzymać się też w interesującym lokalu z ofertą nie tylko dla żołądka. Tyle w imieniu przeciętnego mieszkańca, przeciętnej dzielnicy, przeciętnych zarobków, ale nie przeciętnych marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Ikony współczesnego Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:41 koryguję " z zahaczeniem". I dodaję Stary Ogród, Wacława, Ratusz i Esterkę, mury i Resursę, Rogatkę, Reja i Rwańską. Odpowiedz Link Zgłoś