Dodaj do ulubionych

Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o ud...

18.02.07, 23:08
Cały czas myslałem, że "szturmówka" miała 85 cm długości. A może ktoś powie
lub napisze na temat ścieżek zdrowia, które użądzało PCP ZOMO z Zębca koło
Starachowic. Oni też zabezpieczali Radom i okolice.
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzy Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o ud.. IP: *.lublin.mm.pl 20.02.07, 14:04
      Ja tez chcialbym dowiedziec sie jak faktycznie wygladaly sciezki zdrowia.
      Prawdopodobnie najlepiej sa zorientowani Solidarnosciowcy z Ziemi Radomskiej Ci
      ktorzy otrzymali swiadczenia odszkodowawcze.Ja tylko znam szpaler konwojowy i
      mogie podac jak wyglada. A palkie szturmowa widzialem z odleglosci 15-20m i
      nieznam jej dlugosci ani innych rozmiarow.Slyszalem ze te palki przechodzily
      ewolucje po protestach Radomskich .Jedni opowiadali ze ubrano je w koszulki
      metalowe a inni ze w srodku wbudowano pret metalowy tak jak w
      zelbetonie.Prawdziwe dane dowiesz sie u producenta ktorego ja tez
      nieznam. Pozdrawiam- ZOMO-wiec dla prosiaka.
      • Gość: prosiak29 Zomowiec czuje się człowiekiem a nie Warchołem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:32
        Pamiętaj nie jesteś sam! Istnieją fora stworzone przez nas. Możesz do
        prosiaka29, piszd do mnie. Możesz pisać o wszystkim bo byłem w BCP-Zomo.
    • Gość: mały Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 19:47
      teraz to co drugi będzie opowiadał jak przechodził scieżki zdrowia ale jak
      wybijał szyby i kradł ze sklepów na Żeromce zapomina !!! zomowiec robił
      swoje,stał po drugiej stronie barykady,ale należy wskazywać solidarnościowców
      którzy w 76 nie byli nawet w Radomiu ale przez znajomości są teraz
      pokrzywdzeni ! uczestnicy tych wydarzeń wiedzą dobrze jak było zomo
      pałami,gazem itd... my kamieniami, procami itd... walczący sobie napewno dawno
      wybaczyli gorzej z tymi co chcą za nie swoje czyny zaszczytów !!!
      • Gość: Jerzy-Zomowiec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 20.02.07, 22:06
        Swięta i obiektywna prawda.Dziękuję Ci maly.Lzej mi będzie schodzic z tego
        swiata a juz myslalem ze nie znajdzie sie zadna obiektywna osoba chociaz mialem
        nadzieje ze jeszcze trochę prawdziwych polakow się uchowalo tylko powątpiewalem
        czy aby nie opuscila ich odwaga no i pierwsza mila niespodzianka az trudno
        uwierzyc.Czekalem na to 31 lat ale się doczekalem.I to się tylko liczy,tak malo
        a jednak jak duzo.
        • Gość: gość Re: Zomowiec, a gdzie warchoł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:22
          to chyba od tej zlodziejskiej roboty ta nazwa !
        • Gość: warchlak gość Re: Zomowiec czuje się człowiekiem a nie Warchołem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:25
          zapraszam cię na forum Katowic? 16 grudnia w KWK Wujek
          • Gość: Jerzy-ZOMO-wiec Re: Zomowiec czuje się człowiekiem a nie Warchołe IP: *.lublin.mm.pl 21.02.07, 05:17
            Panie warchlak,dziekuje za zaproszenie ale ja w latach 60-tych pracowalem w
            kopalni "KLEOFAS" i nie wiem co moglbym mowic na forum kopalni "WUJEK".
            Przepraszam za ewentualne niezrozumienie i pozdrawiam.
      • Gość: wqe Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.tkdami.net 21.02.07, 08:54
        taaaak tylko kto namawiał do tego typu zachowań jak na Żeromskiego, sami Ubowcy
        pieprzeni, rozliczyć ścierwo!!!!!!szuje, zdrajcy, frajerzy
        • Gość: Jerzy-ZOMO-wiec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 21.02.07, 11:38
          Panie wge rozumiem Pana irytacje ale wten sposob nie uspokoi Pan wlasnego
          sumienia a intuicja mowi mi ze go Pan posiada.Wyloz Pan kawe na lawe a zobaczy
          Pan ze zycie stanie sie o wiele latwiejsze a i historia polski zostanie
          odklamana przez takich jak my.Czas ofiar pod roznymi aspektami i po obu
          stronach barykady nalezy juz zakonczyc,dla naszych nastepnych pokolen.Zycze
          Panu odwagi tak jak ją mial Pan w czasie protestow tyko ewentualnie
          wykorzystana do niewlasciwych celow i przez podstepne osoby.Jezeli bedzie Pan
          potrzebowal mojego emaila to udostepnie go Panu ale wolal bym wymiane pogladow
          odczuc i doswiadczen na forum publicznym.Pozdrawiam.
          • Gość: wqe Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.tkdami.net 21.02.07, 12:16
            widać ża ma Pan jakiś problem z sobą, chyba nieźle Pan tłukł swoich rodaków
            • Gość: Jerzy-ZOMO-wiec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 21.02.07, 13:12
              Panie wge.Problem mam z tym ze wlasnie nie tluklem rodakow a bede ponosil
              odpowiedzialnos zreszta ponosze ja juz od 31 lat w roznych aspektach zycia.Ale
              to i tak do Pana nie dotrze .Widocznie zle Pana zrozumialem Przepraszam i
              zwracam honor.Ludzie widza to co chca widziec i slysza to co chca slyszec.nic
              na to nie poradze.Zycze Panu samych przyjemnosci zyciowych w zbudowanej drugiej
              Japoni.
              • Gość: mały Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.07, 20:25
                widziałem w 76 wiele,ponad połowa na tym forum nie wie o co chodzi a wielu
                nawet rodzice nie powiedzą co się działo ponieważ mieszkali daleko od
                Radomia,jeszcze raz powiem była walka fest, 3 dni gaz łzawiący unosił się nad
                miastem,milicjancja opatrywała rany za koszarami w lasku na lotnisku,radomianie
                w domach,teraz wielu niesłusznie trąbi,że byli poszkodowani,a to nieprawda tak
                jak z ofiarami śmiertelnymi którzy zgineli wywracając przyczepę na 1-go
                Maja,zomowcy i radomianie walczący ze sobą w tamtych dniach wiedzieli co się
                stanie jak jeden lub drugi trafi w ich ręce ale teraz czas na znak pokoju !!!
                jesteśmy i byliśmy sterowani jeden przeciwko drugiemu !!!
                • Gość: Jerzy ZOMO-ec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 21.02.07, 21:41
                  Panie maly.Widze ze Pan jeden posluguje sie logika rozumu a nie jak wiekszosc
                  odruchami bezwarunkowymi i to nadal prawdopodobnie zdalnie sterowanymi bo nie
                  wierze aby odbywalo sie to starymi metodami chociaz kto wie jak jest naprawde.
                  Dla mnie to jest proste.Jezeli wszyscy twierdza ze kradziezy i demolek oraz
                  podpalen i wszelkich dewastacji dokonywali prowokatorzy na uslugach SB zomo a
                  nawet UB,to wlasnie ich zomo zatrzymywalo i przeciwko nim niby stosowalo
                  wymyslone sciezki zdrowia,wiec pytam sie wszystkich RADOMIAN o co wlasciwie
                  chodzi i komu?Oraz dlaczego ja mam za to niewiadome co odpowiadac i miec
                  przyznany tytul zbrodniarza komunistycznego. Mam na mysli takze swoj odzial
                  ZOMO.Pozdrawiam.
                  • prosiakpl Ja mam własne zdanie na ten temat... 22.02.07, 15:32
                    a psychplogia tłumu? A wydawanie rozkazów i obowiązek ich natychmiastowego
                    wykonania. Czy można było dyskutować? Prasze jeszcze pamiętać, że dziś polujemy
                    na czerwone czarownice i to, że ostatnich gryzą psy!!!!!!! Dziś pluton
                    specjalny i jego dowódca w Katowicach też jest sądzomy o zamordowanie 9
                    górników. Tylko nasuwa się pytanie czy oni naprawdę są winni tej zbrodni????
                    Panie Jerzy proszę się zalogować w gazecie i podać adres a napewno do pana
                    napisze wielu chłopaków z PCP, BCP,ROMO czy ZOMO!
                    • Gość: Jerzy ZOMO-ec Re: Ja mam własne zdanie na ten temat... IP: *.lublin.mm.pl 22.02.07, 16:05
                      Panie prosiak.Dziekuje za podpowiedz ale raczej nie skorzystam poniewaz nie
                      jestem gramotny w technice komputerowejTyle sie tylko nauczylem podgladajac
                      syna ze potrawie tylko odszukac interesujace mnie tematy i skopiowac z
                      trunosciami w wielu przypadkach oraz cos niecos napisac.Ja tez mam wlasne
                      zdanie wielowatkowe ale to nieprzydatne nikomu i dla nikogo w obecnym
                      czsie.Kazdy ma wlasne sciezki wytyczone przez roznego rodzaju przywodcow z
                      klapkami na oczach i odstawiaja partyzantkie we wszystkich dziedzinach zycia z
                      sadystycznym zacietrzewieniem.Nic na to nie poradzimy takie nastaly czasy i
                      nalezy je przetrzymac lub zdechnac, innego wyjscia nie widze.Przepraszam i
                      pozdrawiam.
                      • Gość: te Re: Ja mam własne zdanie na ten temat... IP: *.tkdami.net 22.02.07, 17:42
                        PRECZ Z KOMUNĄ!!!pachołki Rosji
                        • Gość: Jerzy ZOMO-ec Re: Ja mam własne zdanie na ten temat... IP: *.lublin.mm.pl 22.02.07, 18:36
                          Panie tkdami.Jezeli to ma byc pite do mnie,to odpowiadam.Nigdy niczyim
                          pacholkiem nie bylem i nie bede.Watpie aby mozna to bylo powiedziec o
                          Panu.Poniewaz jezeli uzywa sie takich zwrotow to musialy one zostac z jakiegos
                          powodu zakodowane w Panskim mozgu.A roznica jest zadna-Pacholek to pacholek i
                          nie ma znaczenia czyj.Mam watpliwosc czy to Pan zrozumie ale zycze Panu
                          powodzenia na tej sciezce zyciowej.Pozdrawiam.
                          • prosiak29 Zapraszamy sołtysa Wąchocka do Radomia! 22.02.07, 20:44
                            by podyskutował z tymi, tu na tym forum, którzy używają znajomych tylko sobie
                            określeń. Nic innego nie potrafią tylko ubliżać i wyzywać.
                            • Gość: warchlak ale gość do Jerzego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:16
                              kolego Jerzy jeśli tylko chcesz to chętnie ci wytłumaczymy jak się zalogować na
                              gazeta.pl. Nie odpisuj na prowokujące zaczepki- szkoda czasu. Dziś ci radomscy
                              spece z "S" też mieli lub mają karne sprawy i tym się pociesz, że nie są tacy
                              święci za jakich się uważają np. jeden miał sprawę za przywłaszczenie kasy
                              związku wraz z asystentką lub coś takiego. Potrafią tylko politykować,
                              strajkować i pobdurząć a potem tyłek w troki chować.Czasami wyprowadzać też
                              ludzi na ulice a potem i z równowagi.Dlaczego żaden z nich w twojej sprawie nie
                              chce się wypowiadać. A przepraszam był taki jeden p.D, który powiedział
                              gazecie, że chyba list do niego napisałeś - do związku. Wybieraj sobie posty i
                              dyskutuj z tymi osobami, które nas nie obrażają, ciebie.
                            • Gość: Jerzy ZOMO-ec Re: Zapraszamy sołtysa Wąchocka do Radomia! IP: *.lublin.mm.pl 22.02.07, 21:37
                              Jezeli to bylo do mnie to uwazam ze moj czs dyskusji i wymiany pogladow i
                              doswiadczen dobiegl konca.Wszysko sie wyjasnilo i ujawnilo.Zycze wszyskim
                              rozmówcom udanego i sielankowego zycia w iv RP.Jezeli kogos urazilem,obrazilem
                              Lub ublizylem to z calego serca PRZEPRASZAM i zwracam Honor gdyz nie bylo to
                              moja intencja.Pozdrawiam i do zobaczenia w RADOMIU na rozprawie sadowej pod
                              zarzutem zbrodni komunistycznej w mojej sprawie
                              • prosiak29 Re: Zapraszamy sołtysa Wąchocka do Radomia! 22.02.07, 21:51
                                kolego Jerzy, to nie było do ciebie,!!!
                                ale do tych co wszystkim i wszystko przeszkadza.!
                                Moja rada dla ciebie - rozumiem twoją sytuację- więcej swobody i więcej
                                luzu.Teraz już nic nie zmienisz. Ja zacząłem to forum tylko ze względu na
                                ciebie. To co jest wiadomo w twojej sprawie my wszyscy wiemy i dyskutujemy.
                                Pozdrawiam .
                                • Gość: Jerzy ZOMO-ec Re: Zapraszamy sołtysa Wąchocka do Radomia! IP: *.lublin.mm.pl 22.02.07, 22:42
                                  Pospieszylem sie ale to i moze dobrze .Za bardzo ufam bliznim bo uwazam ze
                                  kazdy kij ma dwa konce a prawda sama sie obroni i tylko mi o to chodzilo.Moze
                                  jeszcze bedzie okazja do wznowienia polemiki na temat protestow radomskich
                                  iudzialu w nich ZOMO z Lublina a moze i inne aspekty dzialan wielotorowych obu
                                  stron wydarzen radomskich.Pozdrawiam.
                                  • Gość: DGT Re: Zapraszamy sołtysa Wąchocka do Radomia! IP: *.tkdami.net 23.02.07, 10:23
                                    PRECZ Z KOMUNĄ!!!
                                    • Gość: TGD Re: Zapraszamy sołtysa Wąchocka do Radomia! IP: *.lublin.mm.pl 23.02.07, 12:53
                                      Panie gosciu DGT.Uwazaj bo sie zachlystniesz i cie rozerwie
                                      • Gość: et Re: Zapraszamy sołtysa Wąchocka do Radomia! IP: *.tkdami.net 23.02.07, 13:01
                                        Jurku Zomowcu dlaczego zmieniesz nik?
                                        • Gość: jurek Zomowiec Re: Zapraszamy sołtysa Wąchocka do Radomia! IP: *.lublin.mm.pl 23.02.07, 20:22
                                          Chwytam intuicyjnie i sie doszkalam,a zmienilem zeby tego goscia pycha nie
                                          rozsadzila i zeby nie mial okazi szpanowac przed kolesiami jak to dolozyl
                                          zomowcowi. niech doklada sobie na wspak.Pozdrawiam.
                                  • prosiak29 do Jerzego 23.02.07, 13:09
                                    pamiętaj, że tak należy trzymać. Bo dziś się okazuje, że nawet Prezes Trybunału
                                    Kostytucyjnego wybrany przez sejm RP, jest za ..., za mało wie, według wiedzy
                                    jednego ministra.To będzie dopiero zabawa!!! Pozdrawiam.
                                    • Gość: warchlak ale gość Re: do wszystkich prosiaków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 13:33
                                      te prosiak29, wara od mojego koryta, masz swoje to co jeszcze chcesz. Jak
                                      będziesz wyżerał z mojego to napuszczę na ciebie sołtysa Wąchocka,Pozdro i do
                                      zobaczyska.
                                      • Gość: rudy Re: do wszystkich prosiaków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:35
                                        a o co chodzi w tym poście?
                  • Gość: :))) Odwalcie się od ZOMO-owca IP: 82.139.41.* 21.01.09, 23:50
                    Gdyby w Jałcie nas nie sprzedano ruskim, nie byłoby ZOMO a jedynie
                    słuszne Oddziały Prewencji. A radomski oddział IPN niech sobie okna
                    wymieni na energooszczędne bo społeczeństwo płaci na jego utrzymanie
                    oraz na podgrzewanie pięt Panu Bogu.
                    Policja czy milicja ma pały aby przywracać porządek i normy życia
                    społecznego
        • Gość: edek Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: 82.139.37.* 22.01.09, 10:46
          czego gnojku "wqe" wyzywasz jak nie rozumiesz o co chodzi zas...cu
    • Gość: Olo Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.eranet.pl 23.09.08, 00:31
      Wskaż różnice w ich działaniu?
      Niech o tym powiedzą protestujące pielęgniarki, różni "strajkowicze" krzyczący
      ZOMO, GESTAPO. Zdania nie zmieniają szczególnie kibole.Ale obecni zomowcy mają
      pałki "Tonfy" Wolałbym dostać tamtą.
      • Gość: abty Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: 193.111.147.* 24.09.08, 08:02
        Czytam i rwa nie mogę uwierzyć... Siłą woli powstrzymuję się od
        napisania kilku (więcej nie znam) brzydkich słów... Ja równiez nie
        mogę w pełni zrozumieć o co chodzi tym prosiakom i innym ZOMOwcom w
        tym wątku... Przyszło opamiętanie pod tak zwany koniec życia? A może
        na czyjeś polecenie zaczęło się mącenie w głowach młodemu pokoleniu
        czytającemu to forum? Kolejna zabłąkana owieczka (czytaj: baran),
        który poszedł do oddziału ZOMO, bo tam mu gwarantowali...
        szkolenia??? Śmiać się z tego tłumaczenia czy płakać??? Obrzydliwe
        jest wykorzystywanie wizerunku ojca, by próbować się wybielić.
        Wspominanie o biednej wiosce jest poniżej tak zwanego... Ależ
        prowokacja. Zomowiec, który pisząc na tym forum co chwilę kogoś
        przeprasza... Żenada... Przypomnij sobie dokładnie co robiłeś...
        Dokładnie... Masz to zakodowane w mózgu...
        • Gość: jerzy zomowiec Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.lublin.mm.pl 20.01.09, 23:46
          Panie abty.Wiedziałem że ktoś obcesyjnie chciałby mnie przynajmiej
          wirtualnie ukamieniować i bezczelnie dopiec psychologicznie, ta
          zadra długo we mnie siedziała ale wreszcie Cię odnalazłem i uważam
          że się wreszcie uwolnię od tego niesadyzmu.Odpowiem tylko tak
          oceniaj siebie a nie mnie bo niczego nie zrozumiesz nawet do swojej
          śmierci a ojcem to się zajmuj swoim jeżeli jeszcze go posiadasz albo
          w ogóle jeżeli posiadasz lub posiadałeś inteligiencie.Pozdrawiam
          • Gość: Cdn wspomnienia o Jerzym IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 09:13
            W szpaler ustaw sie, biegiem, jest was 20 stu, 10 ciu po kazdej
            stronie. Poltora metra, do dwu odstepu, a to po to zebys nie
            przywalil koledze z plutonu, ktory stoi po drugiej stronie. Mozesz
            tez bic piesciami, kopac,, wszystko co chcesz. Wyzyj sie WAL. Kiedy
            ofiara zdola przedrzec sie przez wasz szpaler, znaczy ze kiepsko
            walice. Dostaniecie 'wpierdel' na mustrze.Twoim zadaniem jest walic,
            walic na oslep. Nie pytaj dlaczego. Nie placa ci tutaj za zadawanie
            pytan. Zreszta pytan nie ma. Wal mocno bedzie premia. Z premi bedzie
            zadowolona twoja zona, pare groszy wpadlo. Stara sie ten moj, dobrze
            wybralam. A i dzieci maja na cukierki. Wal , myslisz jeszcze? jakis
            dziwny jestes. Zrobilismy ci pranie muzgu, czemu zadajesz sobie
            takie dziwne pytania? Rodzice chcieli ci wpoic troche uczciwosci, to
            dlatego? Skrzywili cie psychicznie, sprostujrmy cie. Podamy ci tu
            troche wodki, napij sie i wal. Nie dobra wodka,,?,, to specjalna
            nasza zomowska. Jestes agresywny , chcesz zabic,,,zabijesz jak ci
            damy rozkaz,,teraz wal, i mysl o przyszlosci. Bedziesz dobrze walil
            dostaniesz mieszkanie, twoja bedzie dumna z ciebie, fajna jest ta
            twoja. Mowila mi ze ty umiesz walic tylko kiedy jestes na sluzbie.
            Wracasz zmeczony, upadasz. Alkochol jakies swinstwa ktore sa w wodce
            sprawiaja ze nie masz nawet erekcji. A co o orazmie dopiero mowic.
            Ale walic bedziesz w pracy. Od zony masz kolegow, szefa. Pomagamy
            ci. Dzieci mowia ze tatus dziwny jakis, mamusia mowi ze cieszko
            pracujesz. WAL, WAL WAL
            • Gość: jerzy zomowiec Re: wspomnienia o Jerzym IP: *.lublin.mm.pl 21.01.09, 09:55
              Jeżeli jest to samoocena siebie to gratuluję Ci gościu.Będą z Ciebie
              jeszcze ludzie ponieważ jak przewidywałem ja już jestem uwolniony od
              twoich podstępów,mściwości i nienawiści to już jest
              efekt "powracającej fali do nadawcy" masz to czego chciałeś.Widzę że
              szukasz nowych ofiar tworząc historię swojej wyobrażni i napewno je
              znajdziejsz.Tylko zakoduj sobie że efekt powracającej fali isnieje i
              działa bezbłędnie.powodzenia i Pozdrawiam
              • Gość: Cdn Jerzy wspomnienia- ciag dalszy IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 10:19
                kiedy juz pala zabronia slowem bede walil, tak jak ten slawetny
                patriota mowil, jak mu tam? kiedy juz 'szblom nie bede mogl bede
                piorem walczyl'I zastane slynnym pisarzem,,, nie nie pisarzem
                slynnym zomowcem. Bede walil na oslep , gdzie popadnie. Pala bylo
                latwiej , slowa sa trudne do poslugiwania sie wymachwania nimi. Pale
                trzymalem prawa reka, mocno , jak niegdys fiuta. Kiedy reka meczyla
                sie trzymalem obydwoma. Tak jak mnie nauczono, maja racje trzymajac
                fiuta dwoma rekoma mniej sie czlowiek meczy, tak jak z palka. Fiutem
                bym tez walil ale za krutki,,. No bo gdzie tam 7 ,,8 cm fiuta do
                70,,,80 cm paly. Jakos dziwnie ta dluga pala podnieca mnie.
            • Gość: obserwator Re: wspomnienia o Jerzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 10:47
              Ile trzeba mieć nienawiści i zacietrzewienia, żeby tak pisać - natychmiast jest ci potrzeba reanimacja psychologiczna. Celowo piszę nie ze swojego loginu bo z takimi osobnikami nie może być żadnej polemiki.
              Prośba do Jerzego zomowca aby nie odpisywał na takie prowokacyjne chamstwo. Można się nie zgadzać i krytykować ale w takim stylu !!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Cdnastapi a ty tak to sobie tlumacz IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 11:45
                rozmawiac mozna z ludzmi potrafiacymi prowadzic sztuke rozmowy. Ale
                ty masz trudnosc z tym. Nie bede polemizowal z mentalnoscia
                przestepcy, ktory potrafi tylko ublizac chowajac sie przy tym za
                anonimowascia. Jestes rownie 'bochatersko' silny jak wtedy stojac w
                szeregu zomo. Udajesz ze rozliczasz sie z sumieniem. Przestepca moze
                sie rozliczyc ponoszac przewidziana kare za swoje czyny odbyc kare i
                poprosic o przebaczenie. Ludzie ktorzy w tamtym czasie wstepowali do
                oddzialow typu zomo sa poprzez ich postawe przestepcami. Sluzyli
                bowiem przestepczemu systemowi. Znecali sie w sposob zwierzecy nad
                niewinnymi, teroryzowali ich. Jesli tylko w zwierzecy sposob
                biliscie , to tylko dlatego ze niepozwolono wam na wiecej. Tym z
                Twoich kolegow ktorym pozwolono pod Wujkiem na wiecej ,znane ci sa
                tego efekty. Jesli spoleczenstwo nie zdolalo osadzic jeszce tego
                zbrodniczego systemu , to nie znaczy ze jest on niewinny. Probujesz
                dorabiac ideologia do twoich barbazynskich zachowan, aby
                usprawiedliwic je.Jestes za maly aby decydowac czy nawolywac kto
                bedzie ze mna rozmawial na tym forum. Nawet jesli tutaj jestes
                jedynym pomylancem ze zdolnoscia wcielenia sie w rozne osoby.
                • Gość: Cdtrwa Re: a ty tak to sobie tlumacz IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 13:50
                  rozmawiac mozna z ludzmi potrafiacymi prowadzic sztuke rozmowy. Ale
                  ty masz trudnosc z tym. Nie bede polemizowal z mentalnoscia
                  przestepcy, ktory potrafi tylko ublizac chowajac sie przy tym za
                  anonimowascia. Jestes rownie 'bochatersko' silny jak wtedy stojac w
                  szeregu zomo. Udajesz ze rozliczasz sie z sumieniem. Przestepca moze
                  sie rozliczyc ponoszac przewidziana kare za swoje czyny odbyc kare i
                  poprosic o przebaczenie. Ludzie ktorzy w tamtym czasie wstepowali do
                  oddzialow typu zomo sa poprzez ich postawe przestepcami. Sluzyli
                  bowiem przestepczemu systemowi. Znecali sie w sposob zwierzecy nad
                  niewinnymi, teroryzowali ich. Jesli tylko w zwierzecy sposob
                  biliscie , to tylko dlatego ze niepozwolono wam na wiecej. Tym z
                  Twoich kolegow ktorym pozwolono pod Wujkiem na wiecej ,znane ci sa
                  tego efekty. Jesli spoleczenstwo nie zdolalo osadzic jeszce tego
                  zbrodniczego systemu , to nie znaczy ze jest on niewinny. Probujesz
                  dorabiac ideologia do twoich barbazynskich zachowan, aby
                  usprawiedliwic je.Jestes za maly aby decydowac czy nawolywac kto
                  bedzie ze mna rozmawial na tym forum. Nawet jesli tutaj jestes
                  jedynym pomylancem ze zdolnoscia wcielenia sie w rozne osoby.
              • Gość: cdn Re: wspomnienia o Jerzym IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 11:47
                zapomnialem dodac ze byl to moj ostatni post adresowany do ciebie.
                Bez wzgledu na to pod jakim nikiem edziesz sie ukrywal. Takich
                osobnikow jak ty mozna tylko ignorowac.
              • Gość: jerzy zomowiec Re: wspomnienia o Jerzym IP: *.lublin.mm.pl 21.01.09, 12:01
                Masz rację Panie obserwator. ale to jest mu na rękię.Poprostu chce
                mnie wyeliminować wszelkimi sposobami z dyskusji o wydarzeniach
                Radomskich czerwca 1976r i nie tylko.Ciekawe że to się zbiegło z
                wydarzeniami Olewników.Obawiam się że to nie koniec tych zagadkowych
                zgonów. W naszym odziale zarzuty miało42 funkcjonariuszy a na
                rozprawę dotrwało już tylko chyba 28-u.jeden zmarł przed sama
                pierwszą rozprawą.Ktoś bardzo szczegółowo monitoruje proces zarówno
                mój/nasz jak i rodziny olewników. tak że na każdy post postaram się
                nie odpowiadać ale nie zamilknę z własnej woli do czasu aż nie
                zostanę oczyszczony przez sąd z aktu
                oskarżenia,bezpodstawnego,bezprawnego z nadużyciem prawa
                sporządzonego i popieranego na rozprawach przez oskarżycieli IPN-u
                nie znanych mi personalnie mam na myśli sporządzenie.jeszcze żyję a
                więc tytuł wątku jest przedwczesny.Pozdrawiam
                • Gość: cdn Jerzy badz przykladem IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 14:20
                  powies sie bez wyroku
                  • axel-1033 Re: do niektórych........ 22.01.09, 11:10
                    >>>>Dlaczego u niektórych jest tyle jadu i nienawiści do przeszłości?.Czy za kilkanaście lat podobnie będą pisać na forum o dzisiejszych przeobrażeniach zachodzących w kraju?.Czy to jest rezultat zlasowania mózgów młodych ludzi przez nawiedzonych historyków i polityków?.Jestem pewien że pokolenie które przeżyło wypadki radomskie i nawet tą zbrodniczą ścieżkę zdrowie nie będą się w ten się wyrażać.Głos tu zabierają w większości ci co nie było ich w tym czasie na świecie a skąd maja niektóre wiadomości nie wiadomo.Przykładem niech będzie post"cdn"-powieś się bez wyroku..Czytając i analizując posty wyczuć można prawdę u tych co pisząc chcą wyjaśnić niektóre sprawy dotyczące tamtego okresu.Czuję że tym postem narażę się niektórym na forum i zaraz posypią sie gromy.
                    • prosiak29 Re: do niektórych....a wszczególności do Axel-1033 22.01.09, 11:34
                      Jestem takiego samego zdania co ty kolego. Już za parę dni,za dni
                      pare ci co mają tyle wrogości w sobie odejdą do "krainy wiecznych
                      łowów". A młode pokolenie myśli tylko o Anglii a resztę ma mocno w
                      dupie. Są oczywiście jeszcze wyjątki, które pozostaną w kraju bo nie
                      mają za co wyjechać w świat by szukać szczęśliwości.Młobych to nie
                      interesuje a tym bardziej tak odległa przeszłość. Są jeszcze
                      nawiedzeni ale to inny temat. Pozdrawiam.
                      > >>>>Dlaczego u niektórych jest tyle jadu i nienawiści do przes
                      > złości?.Czy za kilkanaście lat podobnie będą pisać na forum o
                      dzisiejszych prz
                      > eobrażeniach zachodzących w kraju?.Czy to jest rezultat
                      zlasowania mózgów młod
                      > ych ludzi przez nawiedzonych historyków i polityków?.Jestem
                      pewien że pokoleni
                      > e które przeżyło wypadki radomskie i nawet tą zbrodniczą ścieżkę
                      zdrowie nie
                      > będą się w ten się wyrażać.Głos tu zabierają w większości ci co
                      nie było ich w
                      > tym czasie na świecie a skąd maja niektóre wiadomości nie
                      wiadomo.Przykładem n
                      > iech będzie post"cdn"-powieś się bez wyroku..Czytając i
                      analizując posty wyczu
                      > ć można prawdę u tych co pisząc chcą wyjaśnić niektóre sprawy
                      dotyczące tamte
                      > go okresu.Czuję że tym postem narażę się niektórym na forum i
                      zaraz posypią sie
                      > gromy.
            • Gość: nonna Re: cdn. IP: 82.139.58.* 21.01.09, 20:42

"Alkochol jakies swinstwa ktore sa w wodce
              > sprawiaja ze nie masz nawet erekcji. A co o orazmie dopiero mowic.
              > Ale walic bedziesz w pracy. Od zony masz kolegow, szefa. Pomagamy
              > ci. Dzieci mowia ze tatus dziwny jakis, mamusia mowi ze cieszko
              > pracujesz. WAL, WAL WAL"

Ale literat się znalazł...
              Ma "orazmie"
              • Gość: Przepraszam Re: cdn. IP: *.161.91-79.rev.gaoland.net 22.01.09, 09:27
                Przepraszam NONNUS
                Chodzi o "ORGAZM" oczywiscie, przepraszam ze niepoprawnie napisalem.
                Gdyby bylo to cos co moglabys przezyc chociasz raz , to zapewne bys
                zrozumiala. Przykro mi raz jeszcze.
                • Gość: nonna Re: cdn. IP: 82.139.58.* 24.01.09, 12:02
                  Przepraszam NONNUS
                  > Chodzi o "ORGAZM" oczywiscie, przepraszam ze niepoprawnie napisalem.
                  > Gdyby bylo to cos co moglabys przezyc chociasz raz , to zapewne bys
                  > zrozumiala. Przykro mi raz jeszcze."

Pewno ci za przykro nie jest jak sie tak odgryzasz...

Ja tez potrafię: Byłeś moim materacem, ze wiesz wszystko o moich orgazmach?
        • Gość: jerzy zomowiec Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.lublin.mm.pl 22.01.09, 09:41
          Słuchaj Panie Mądrołku abty!Jeżeli chcesz koniecznie wiedzieć co
          robiłem w ZOMO i w Radomiu 1976r. to Ci odpowiadam.W ZOMO
          wykonywałem różne i wiele czynności milicyjno-społecznych na rzecz
          spokoju ,ładu i bezpieczeństwa publicznego każdego obywatela PRL-
          u.To samo wykonywałem i w radomiu metodą profilaktyczną jako
          uczestnik ćwiczeń/manewrów państwowych "LATO 76" razem z niby
          radomskimi protestantami i demonstrantami a że potem zostaliśmy
          wykorzystani do innych i różnych celów i przez różne odłamy
          społeczne To już mi zwisa bo mam sprawę i staram się oczyścić z
          bezpodstawnych ,perfidnych i represyjnych pomówień.Jaśniej już chyba
          się nie potrafię wypowiedzieć pomimo że nie unikam dyskusji
          przedszkolnych lub na poziomie uczestników szpitala
          psychiatrycznego.Pozdrawiam
        • Gość: jerzy zomowiec Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.lublin.mm.pl 23.01.09, 21:43
          Panie abty. Ja wiem co mam zakodowane w mózgu w przeciwieństwie do
          Ciebie i jak byś się dowiedział to byś napewno narobił w pory
          bohaterze.Ja nie mogię tylko zrozumieć co powoduje tymi
          inteligentami że swoje odczucia przekladają na innych z taką
          zaciekłością i zacietrzewieniem? i to według mnie, jest perfidnie
          obrzydliwe.Pozdrawiam
          • prosiak29 Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO 23.01.09, 22:50
            W bardzo prosty sposób postaram ci wytłumaczyć, że ty kolego Jerzy
            patrzysz na przedstawienie a nie na to co się przedstawia. Proces
            Twój rozpoczął się w ściśle określonym czasie i miejscu, bo tak
            należało.Już dziś, mogę Ci wyprorokować jaki będzie wyrok. Napewno
            byłbyś zdziwiony i zaskoczony. Powiem więcej, że sam się o to
            prosisz. Popatrz tylko dookoła siebie i zobacz ile jest takich
            procesów i jakie są wyroki.Zacznij wreszcie dedukować głową a nie
            k....sem. Będę wkrótce w Lublinie.A po drodze mam malutki interesik
            w Puławach.Często przebywam też w Zwoleniu. Daj znać na jak cię
            namierzyć na adres: prosiak29@gazeta.pl
            Widzę, że odbijasz się jak groch od ściany a tak nie można, bo to
            nic Ci nie da. Pozdrawiam.
            • Gość: jerzy zomowiec Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.lublin.mm.pl 24.01.09, 11:01
              To prawda że odbijam się od ściany tak jak i dawniej ponieważ jestem
              od zawsze sam dla siebie w zbiorowiskach którym nie po drodze zemną
              a mnie z nimi i w tym cały sęk.nie możemy znależć wspólnego języka
              tylko że ja na nikim się niemszczę i nie będę ale swojego jestem w
              stanie bronić konsekwentnie do upadłego.Taka jest moja natura.A że
              popełniam błędy przeciwko sobie nawet to dotyczy każdego znas i
              każdego człowieka.Zdał sobie z tego sprawę nawet Fidel Castro,nasz
              papież,stalin,napolenon,hitler i wiele innych.Jak mi zdrowie nie
              przeszkodzi to w dn.5.02.2009r godz.8+- będę przed Sądem Okręgowym w
              Radomiu.Pozdrawiam
              • prosiak29 Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO 24.01.09, 11:20
                W wielu sprawach jest tak, jak sam wiesz, że jeśli ktoś złoży
                zamówienie i zapłaci chociażby obietnicą to wielu z takich dla
                chwały, pieniędzy,stanowiska czy też poklasku zrobi to zgodnie z
                zamówieniem. Byłeś najbliżej, każdy mógł w Twoją stronę wyciągnąć
                rękę i przez swoją nadgorliwość, własne poczucie bezsprawiedliwości
                oskarżyć cię. Dlaczego więc Ty i adwokat nie atakujecie tylko
                przyjmujesz to na gębę? Twoje wnioski to za mało.Pozdrawiam i
                zachęcam do bardziej wnikliwego działania w obronie.
                P.S. Do dziś istnieją układy i układziki a zwłaszcza w wymiarze
                niesprawiedliwości.
                • Gość: jerzy zomowiec Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.lublin.mm.pl 24.01.09, 13:41
                  Panie prosiak.Nie wszysko rozumiem co mi przekazujesz więc tylko Ci
                  odpowiem że ja jeden tylko się bronię realnie ale dla
                  wszystkich.Natomiast inni nie bronią siebie a tym samym i mnie a
                  niektórzy nawet pogrążają szczególnie jeden niewiem czy to jest
                  celowe czy to wynika z jego inteligiencji ale mam nadzieje że to
                  zostanie wyjaśnione jak nie na tej rozprawie i w tym procesie to w
                  apelacyjnym napewno.Kłamstwo ma krótkie nogi chociażby było dla
                  kogoś bardzo miłe.Jednego jestem pewny.Sędzina ma pewność gdzie
                  występuje prawda a gdzie fałsz a co zrobi to jej sumienie i jej
                  prawo.Na Pana mecenasa też nie mogię liczyć przynajmiej jak
                  dotychczas a i sąd nie ma kompetencji w sprawach IPN-owskch pomimo
                  że posiadam odpowiedż IPN-u że decyzja należy do Sądu i w innej
                  odpowiedzi że decyzja należy do prokuratora prowadzącego śledztwo i
                  oskarżającego i czy możesz się prosiak mnie dziwić że się odbijam
                  jak groch o ścianę? taki to system, dla mnie niczym się nie różniący
                  od tego ktorego ja bylem reprezentantem.Nie wszystko jest ładne co
                  się świeci.Panie prosiak Ja nie muszę atakować żebym był uznawany że
                  atakuję.Ja będę atakował jak Ci mądrołkowie doprowadzą do wojny
                  domowej i już nie będzie obowiązywało prawo.Do tego czasu nic na to
                  nie poradzę.Prawo to prawo i należy go przestrzegać albo ponosić
                  odpowiedzialnośc w każdym czasie i miejscu niezależnie od ustroju.
                  Anarchia mi nie odpowiada. Jeżeli prawo jest złe to trzeba je
                  zmieniać i na bieżąco a nie szukać kozłów ofiarnych z czasem
                  wstecznym naginając i wichrując,dostosowując nowe prawo do
                  obowiązującego w danym czasie jeżeli jest sprzecznie z wolą
                  oskarżyciela lub nowej władzy.I to jest perfidia i obrzydzenie,dla
                  mnie,jak wyraził się jeden z forumowiczów o mnie.Pozdrawiam
                  • prosiak29 Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO 24.01.09, 18:42
                    Jerzy,czytając Twoje posty stwierdzam, że brak mi u Ciebie przede
                    wszystkim stabilności emocjonalnej a jest ona biegunem wymiaru -
                    labilność emocjonalna - stabilność emocjonalna, inaczej nazywanego
                    neurotyzmem - zrównoważeniem emocjonalnym. Wymiar ten jest według
                    psychologów Costy i McCrae jednym z pięciu podstawowych czynników
                    osobowości człowieka.
                    Najważniejszym przejawem stabilności emocjonalnej jest reakcja
                    emocjonalna adekwatna do siły bodźca. Ponadto w sytuacji pobudzenia
                    emocjonalnego osoba stabilna szybko powraca do wyjściowego stanu
                    emocjonalnego. Osoby zrównoważone emocjonalnie są stabilne,
                    spokojne, zrelaksowane, efektywnie radzące sobie ze stresem.
                    Dla tego forum i dla Ciebie nie jestem panem tylko prosiakiem29.
                    W ostatnim Jerzy poście napisałeś to, czego oczekiwałem od
                    dawna.Dodam tylko, że o to właśnie mi chodziło i nie tylko mnie. To
                    co napisałeś rzuca zupełnie inne światło. Masz Jerzy wielką szansę
                    wygrać ten proces. Napisz jaki jest kontakt z Tobą na pocztę
                    prosiaka29 i to bez obaw.Kup sobie nowego simplusa i go podaj.Albo
                    zacznij posiadane "kwity" publikować na tym forum.Pozdrawiam.

• Gość: jerzy zomowiec Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.lublin.mm.pl 24.01.09, 19:31
                      Prosiaku!nie ustosunkuję się do twojej opini pstchiatryczno -
                      psychologicznej bo się nieznam a po drugie widzę w niej dużo racji
                      tylko że wynika to z jednego bodżca i sytuacji na rynku przekazu i
                      odbioru sytuacji życiowych.Końcowych zdań twojego postu nie rozumiem
                      a simplus nie wiem co to znaczy natomiast kwity posiadam w głowie i
                      instytucjach do tego powołanych.Mój e-mail wizjoner1@tlen.pl moje
                      personalia Jerzy Siejak mój adres 20-709 Lublin ul. krasińskiego
                      18/63 mój telef.081 743 56 44 t o wszystko a wyrok dla mnie ma
                      drugorzędne znaczenie.Pozdrawiam.
                      • prosiak29 Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO 24.01.09, 20:05
                        Jerzy, skoro nie zależy Ci na korzystnym wyroku to możesz
                        dobrowolnie poddać się karze (przyznać się). A wtedy oskarżyciel
                        publiczny-prokurator może zrozumie Twoją zaawansowaną głupotę i
                        skieruje Cię na dodatkowe leczenie. Zrozum tylko jedno, że skazujący
                        Cię wyrok daje prawo poszkodowanemu do dochodzenia odszkodowania
                        również od Ciebie. I kto wie, może i ja sobie przypomnę, jak to
                        będąc młodym studentem na 1-go Maja dostałem wpier...dul od będących
                        tam milicjantów, którzy chyba póżniej gdzieś mnie zawieżli,dokładnie
                        nie pamiętam bo to było ponad 25 lat temu i ze względu na moją
                        demencję starczą najprawdopodobniej był to Szydłowiec. Pozdrawiam.
                        • Gość: jerzy zomowiec Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.lublin.mm.pl 24.01.09, 21:07
                          Prosiaku ale się porozumiewamy jak gęś z prosięciem.Podejrzewam że
                          wielu forumowiczow ma ubaw lepszy niż na studniówce.Czy nie
                          rozumiesz lub ja jestem w błędzie że drugorzędne znaczenie to nie to
                          samo co "że niby nie ma dla mnie znaczenia"?Otóz ma i nie musisz
                          mnie uświadamiać a sprubuj swoje cwaniactwo wprowadzić skutecznie w
                          życie może Ci się uda i wcale nie będę Ci zazdrościł.Zastanawiam się
                          tylko chwilę do czego potrzebne Ci były moje namiary personalno-
                          adresowe ale nie ma to dla mnie żadnego znaczenia będziemy się jakoś
                          gimnastykować lubię trudne wyzwania na zasadzie hobby.A ostatnie
                          Twoje zdanie czy dwa było przezemnie podejrzewane.Pozdrawiam
                          • prosiak29 Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO 24.01.09, 21:33
                            Jerzy-po raz kolejny śmiem twierdzić z cała stanowczością i
                            odpowiedzialnością za słowa napisane na tym forum, że jesteś w
                            wielkim błędzie. Jeśli będą się śmiać to tylko z Ciebie a to
                            dlatego, że sam sobie zaprzeczasz.Wyjaśniam:
                            1) drugorzędny - mało ważny, mało istotny a synonimy: denny, drugiej
                            kategorii, drugiej klasy, drugorzędny, gorszy, ... Skoro coś dla
                            Ciebie ma być denne i gorsze to jak to inaczej tłumaczyć?
                            2)Nie interesowały mnie Twoje dane personalne i adresowe, tylko
                            szukałem formy kontaktu z Tobą najbardziej swobodnego dla nas. Gdzie
                            wystarczyło kupić za 5 zł starter z nr telefonicznym Simplus i podać
                            na forum. Jak bym chciał z Tobą pogadać to też bym tak zrobił. A
                            kiedy byś mi się znudził to bym go poprostu zniszczył i po krzyku. A
                            tak to jestem zmuszony zaprosić Cię do Magdonalda na frytki. Będzie
                            nam po drodze.Pozdrawiam.
                            P.S. Słowa napisane przez Ciebie ja rozumuję dosłownie i tak je
                            traktuję. W tym co piszę nie ma żadnych podtekstów a jak widzę
                            krzyżówki są dla mnie mniejszym problemem.
                            • Gość: jerzy zomowiec Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.lublin.mm.pl 24.01.09, 22:00
                              Zaproszenie przyjmuję.Jeżeli to lublin i Magdoland przy poczcie to
                              spotkanie przed Magdonaldem.Podaj kiedy i o której godzinie a może w
                              eleklerku przy ul.Zana?Może masz rację że jestem w błędzie dlatego
                              chę z niego wyjść i może mi się uda po tym spotkaniu.Jestem chłonny
                              na wszystko czego mi brakuje chociaż nikomu to niepotrzebne ,ale
                              mnie tak.Pozdrawiam
                              • prosiak29 Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO 24.01.09, 22:29
                                Jak będę jechał to dam Ci znać.Moje stare autko ma GPS więc napewno
                                trafię. Zjadę z górki od strony Puław skręcę w lewo na skrzyżowaniu
                                i już jestem na frytkach. A Ty Jerzy pomyśl o nowych wnioskach,
                                które należałoby złożyć.Pozdrawiam.
                                • Gość: jerzy zomowiec Re: Obecne "Oddziały Prewencji" - a dawne ZOMO IP: *.lublin.mm.pl 24.01.09, 22:55
                                  OK. Prosiaku!Ja zchodzę też z górki na sam dół podpierając się laską
                                  i szukam wejścia ponieważ jeszcze tam nie byłem.A jeżeli chodzi o
                                  wnioski to chyba nie masz na uwadze o poddaniu się karze czy
                                  przyznaniu sie do czegoś czego nie zrobiłem a najgorsze że nie
                                  mogłem tego popełnić ze względów czysto realnych i to wyjdzie
                                  wcześniej czy póżniej.Pozdrawiam i dobrej nocy
    • Gość: pobity w 76 r Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.142.udn.pl 21.01.09, 12:19
      Miałem się nie odzywać bo i po co ?Co to da ?
      Po tylu latach każdy ma swoje wizje i swoją pamięć.
      Najgorsze że często dla mnie skrzywioną.Często bezczelnością .
      Jak dziś można z pozycji Zomowca uważać się za pokrzywdzonego ,pomówionego (szok).
      Co widziałem.
      Pierwszy rozbity sklep na ul.1-go Maja na przeciw komitetu.
      Grupka wysokich facetów otoczona demonstrantami .
      Jeden z nich ,ogolony na łyso krzyczy "niech żyje PZPR bez E.Gierka".
      Jego koledzy w tym czasie tłuką pierwsze szyby(sklep koło zakładu fryzjerskiego).
      A dalej już prawie samo idzie.
      Jak szyby rozbite to można się zaopatrzyć ,żule i chłystki z tego korzystają.
      Milicja nie robi z TYM nic.
      Jak można bezkarnie tłuc szyby to robia to i radomianie .
      Tego dnia "nawaleni" bracia M. robią swoje .W takim stanie jakim byli można im
      wmówić WSZYSTKO .Nie tylko wyniesione ze sklepu telewizory na Moniuszki ale i
      PODPALENIE KOMITETU.
      Głowni sprawcy są .
      A ciekawski młody chłopak ,za przejście koło "Prezydium"dostaje pałą od ZOMO.
      Pada pytanie DLACZEGO ? Za chód po ulicy pada odpowiedz.
      Tak postępowało tylko GESTAPO-pada stwierdzenie.
      To my ci pokażemy gestapo odpowiadają.
      Przy udziale radomskich tajniaków ( bo w cywilu ) ,
      odreagowują biciem ,kopaniem .Nawet gdy niesiono mnie na komendę przy
      ul.Kilinskiego za nogi i włosy.
      I dziś ludzie którzy ze zwierzęcym odruchem ,bili i kopali młodego chłopaka
      ,mają czelnosc twierdzić że ....to wszystko pomówienia.
      Oni byli barankami ,broniącymi sie przed agresją tłumu.
      Oni nawet nie widzieli pałek szturmowych ( posiadał je każdy Zomowiec krótkie
      pałki miała milicja).

Jak wyglądała ściezka zdrowia ktoś wyżej opisał .
      Każdy nowy był w tym szpalerze "witany" .
      Czy to na Kilińskiego ,czy na Tybla.

Pamiętam rówmież grupę przywiezioną do Radomia z Szydłowca .
      Młodzi ,młodsi ode mnie często czternastoletni chłopcy ,
      dotkliwie pobici w Szydłowcu ,opowiadający o brutalności tamtejszych ZOMO wców.
      "Jakość " sinców ,przebijała te z radomskiej sciezki.

Dziś ktoś, w poczuciu zagrozenia ,dośc ze pisze nieprawdę ,
      to jeszcze ma czelnosć arogancji przypominającej tą z 76r.

I jeszcze jedno .
      Na rozprawach nie bywam , za odszkodowanie DZIEKUJE .
      Mam z czego życ.Inni widocznie tego wsparcia potrzebują.

• prosiak29 Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o 21.01.09, 12:40
        Nie przypuszczałem nawet, że tak szybko przyjdzie czas na
        bohaterów, "których mnoży" się teraz jak grzyby po deszczu.Ale to
        dobrze, bo jak widzę warto było rozpocząć ten wątek. Pozdrawiam nie
        tylko tych z pałkami.

> Po tylu latach każdy ma swoje wizje i swoją pamięć.
        > Najgorsze że często dla mnie skrzywioną.Często bezczelnością .
        > Jak dziś można z pozycji Zomowca uważać się za
        pokrzywdzonego ,pomówionego (szo
        > k).
        > Co widziałem.
        > Pierwszy rozbity sklep na ul.1-go Maja na przeciw komitetu.
        > Grupka wysokich facetów otoczona demonstrantami .
        > Jeden z nich ,ogolony na łyso krzyczy "niech żyje PZPR bez
        E.Gierka".
        > Jego koledzy w tym czasie tłuką pierwsze szyby(sklep koło zakładu
        fryzjerskiego
        > ).
        > A dalej już prawie samo idzie.
        > Jak szyby rozbite to można się zaopatrzyć ,żule i chłystki z tego
        korzystają.
        > Milicja nie robi z TYM nic.
        > Jak można bezkarnie tłuc szyby to robia to i radomianie .
        > Tego dnia "nawaleni" bracia M. robią swoje .W takim stanie jakim
        byli można im
        > wmówić WSZYSTKO .Nie tylko wyniesione ze sklepu telewizory na
        Moniuszki ale i
        > PODPALENIE KOMITETU.
        > Głowni sprawcy są .
        > A ciekawski młody chłopak ,za przejście koło "Prezydium"dostaje
        pałą od ZOMO.
        > Pada pytanie DLACZEGO ? Za chód po ulicy pada odpowiedz.
        > Tak postępowało tylko GESTAPO-pada stwierdzenie.
        > To my ci pokażemy gestapo odpowiadają.
        > Przy udziale radomskich tajniaków ( bo w cywilu ) ,
        > odreagowują biciem ,kopaniem .Nawet gdy niesiono mnie na komendę
        przy
        > ul.Kilinskiego za nogi i włosy.
        > I dziś ludzie którzy ze zwierzęcym odruchem ,bili i kopali młodego
        chłopaka
        > ,mają czelnosc twierdzić że ....to wszystko pomówienia.
        > Oni byli barankami ,broniącymi sie przed agresją tłumu.
        > Oni nawet nie widzieli pałek szturmowych ( posiadał je każdy
        Zomowiec krótkie
        > pałki miała milicja).
        >
        > Jak wyglądała ściezka zdrowia ktoś wyżej opisał .
        > Każdy nowy był w tym szpalerze "witany" .
        > Czy to na Kilińskiego ,czy na Tybla.
        >
        > Pamiętam rówmież grupę przywiezioną do Radomia z Szydłowca .
        > Młodzi ,młodsi ode mnie często czternastoletni chłopcy ,
        > dotkliwie pobici w Szydłowcu ,opowiadający o brutalności
        tamtejszych ZOMO wców.
        > "Jakość " sinców ,przebijała te z radomskiej sciezki.
        >
        > Dziś ktoś, w poczuciu zagrozenia ,dośc ze pisze nieprawdę ,
        > to jeszcze ma czelnosć arogancji przypominającej tą z 76r.
        >
        > I jeszcze jedno .
        > Na rozprawach nie bywam , za odszkodowanie DZIEKUJE .
        > Mam z czego życ.Inni widocznie tego wsparcia potrzebują.
        >
      • Gość: jerzy zomowiec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 21.01.09, 12:57
        Panie gościu pobity.Współczuję Ci tego pobicia ponieważ i ja nie
        jedno przeżyłem i przed milicją i w czasie milicyjnym i wiem co
        człowiek czuje,tym bardziej że ty prawdopodobnie możesz wiedzieć kto
        ci manto sprawił i za co.Ale od Jerzego Siejaka to się odstosunkuj i
        nie obarczaj go odpowiedzialnością za wszystkie pobicia,ponieważ
        jest to beszczelne pomówienie niegodne nawet małego człowieczka
        czyli "KURDUPLA" i do wszystkich ! niech nikt mi nie zarzuca że się
        kryję za nickami i udaję bohatera a więc myślę że i tą obłudę
        bezczelną już wyczyściłem chociaż moje personalia były znane
        Radomiakom już od kilku lat.Pozdrawiam
        • Gość: pamietam Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 13:48
          pracujesz. WAL, WAL WAL
      • Gość: obserwator Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 13:26
        Gość portalu: pobity w 76 r napisał(a):
        Co widziałem. Pierwszy rozbity sklep na ul.1-go Maja na przeciw komitetu.Grupka wysokich facetów otoczona demonstrantami .Jeden z nich ,ogolony na łyso krzyczy "niech żyje PZPR bez E.Gierka". Jego koledzy w tym czasie tłuką pierwsze szyby(sklep koło zakładu fryzjerskiego). A dalej już prawie samo idzie. Jak szyby rozbite to można się zaopatrzyć ,żule i chłystki z tego korzystają. Milicja nie robi z TYM nic.
        Jak można bezkarnie tłuc szyby to robią i radomianie.
        Tego dnia "nawaleni" bracia M. robią swoje .W takim stanie jakim byli można im wmówić WSZYSTKO. Nie tylko wyniesione ze sklepu telewizory na Moniuszki ale i PODPALENIE KOMITETU.
      • Gość: obserwatoponownie Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 13:50
        Gość portalu: pobity w 76 r napisał(a):
        Poprzedni mój post pomyłkowo wysłałem bez treści.
        Co widziałem. Pierwszy rozbity sklep na ul.1-go Maja na przeciw komitetu.Grupka
        wysokich facetów otoczona demonstrantami .Jeden z nich ,ogolony na łyso krzyczy
        "niech żyje PZPR bez E.Gierka". Jego koledzy w tym czasie tłuką pierwsze
        szyby(sklep koło zakładu fryzjerskiego). A dalej już prawie samo idzie. Jak
        szyby rozbite to można się zaopatrzyć ,żule i chłystki z tego korzystają.
        Milicja nie robi z TYM nic.
        Jak można bezkarnie tłuc szyby to robią i radomianie.
        Tego dnia "nawaleni" bracia M. robią swoje .W takim stanie jakim byli można im
        wmówić WSZYSTKO. Nie tylko wyniesione ze sklepu telewizory na Moniuszki ale i
        PODPALENIE KOMITETU.
        Nie jestem zwolennikiem na odpisywanie na tego typu posty ale w tym wypadku
        zrobię wyjątek, aby młodszym uświadomić jakie to są bzdury. Gdzie on takie
        okrzyki słyszał „"niech żyje PZPR bez E.Gierka". Łysy w tamtym czasie to był
        człowiek po wyjściu z więzienia i czyżby on miał kierować protestującymi. Ja też
        byłem uczestnikiem protestu czerwca 76 i dużo widziałem ale daleki jestem abym
        otrzymywał jakiekolwiek odszkodowanie, chociaż nie jeden „bohater” chciałby mieć
        mój życiorys z 1976r.
        • Gość: Ale tanie jaja Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 14:02
          ha ha ha he ha he ha czyzby tamten napitek jeszcze dzialal? zjadl
          przeciesz muzg,,,pozostala Pala, szkoda ze nie mam takiego fiuta jak
          pala. Pala to jedyny rekfizyt jaki zostal mi z tamtych czasow.
          Chociasz szkoda ze ta pala nie zastapi fiuta. Mojege fiuta, vzyli
          mnie. Pala ta pozwolila mi zeby poczuc sie jak posiadacz fiuta jak
          pala. Wlozylem ta pale mojej zonie, dawno nie widziala mojego
          fiuta,,, sasiadow tylko. Wlozylem jej t pale w pochwe,, a drugi
          koniec w moj odbyt. radosc byla taka sama jakwtedy kiedy
          uczestniczylem w szkoleniu. Taka sama radosc , tak samo szkoda
          fiuta. Fiuta mojego zesmazyli mi jakimis swinstwami ktore dolewali
          do wodki co mi podawali przed "sciezkami barbarzyncow' to nie
          scieszki zdrowia prose was nazywajcie to scieszkami, nieuleczalnie
          chorych jak ja chlopcow z impotencja. Myslalem tak jak oni ze walac
          tak wale moja manke
          • Gość: OBSERWATOR OBSERWU Dobry zomowiec IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 14:14
            pale te wsadz sobie taraz w odbyt, machaj nie i trzej we wszystkie
            strony. Pamietaj , w drodze do przyjemnosci wazny jest kont
            nachylania z jakim ustawisz pale. Zmieniajac w sposob anarchiczny
            ten kont ( anarchiczny czyli nie powtarzjacy sie , bez ladu i
            skladu) przypowiesc tlumaczacego powinienes doznac przyjemnosci
            podobnej do tej kiedy waliles ta pala ludzi. Zamknij oczy pomysl o
            czyms przyjemnym ,,pomysl ze ona cnotliwa jest, ,,,,byla kiedys,,,ty
            tez
          • Gość: obserwujący Re: do chorych z nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:33
            Czy ty naprawdę uważasz, że te posty piszę "jerzy zomowiec" - jeżeli tak myślisz
            to w tym wypadku już ci żaden lekarz nie pomoże. Ale czytając twój post z takimi
            błędami ortograficznymi to wszystko wyjaśnia.
        • Gość: pobity w 76r Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.142.udn.pl 21.01.09, 14:34
          Jeżeli byłeś tego dnia pod komitetem o godz.15.20-15.30 ,to mozemy polemizować
          ,jesli nie zważaj na slowo "bzdury".
          W tym czasie z resztą ,oddział ochraniający komitet był w rozsypce ,potrzebował
          pomocy.Prowadzono rozmowy z manifestacja ,a większość zomowców siedziała na
          murku lub trawie.
          W sprawie ogolonego na łyso ,wysokiego faceta ,nie widywanego nigdy w
          Radomiu,sugeruję ,jeśli nie czytasz ze zrozumieniem ,że wtedy widziałem na
          własne oczy grupe "prowokatorów" być może SB ,
          a prędzej WYSOKICH WZROSTEM OCHRONIARZY partyjnych,
          grupę która według mojej wiedzy rozbiła pierwszy sklep w Radomiu.
          Rozmowy z innymi uczestnikami ,zatrzymanymi jak ja potwierdzają to .
          Idąc Twoim trybem myślenia ,Cyrankiewicz najpierw został ogolony i osądzony w
          Radomiu ,dopiero potem wstąpił do PZPR :))))))
          Ciekawa teoria.
          Ale poważnie ,nie wszystko widziały tego dnia moje oczy,bo wróciłem z pracy po
          15 tej .
          Ten epizod trwale zarył się w mojej pamięci.
          Taką notatke posiada moje zeznanie złożone u pani prokurator jakieś 10 lat temu.

• Gość: obserwator2 Re: do gościa pobity 76r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:33
            Bardzo szybko odpisujesz czy ty masz te odpowiedzi zapisane w wersji
            elektronicznej bo w ciągu minuty to można tylko przenieść tekst zaznaczając,
            następnie w ciskając w klawiaturę Ctr+C przejść do pliku w którym ma być
            zapisany i wcisnąć Ctr+V i to wszystko. Powracając do tematu ja byłem pod
            komitetem o kilka godzin wcześniej i do samego końca wydarzeń a o godzinie 15.20
            do ???? byłem już pod KWMO przy ul Żeromskiego 51 gdzie prowadzone były walki
            pomiędzy ZOMO a nami protestującymi (młodymi ludźmi) na odcinku dawne WKU a
            Delikatesami przy ul. Moniuszki. ZOMO nas atakowało strzelając petardami
            gazowymi w my w nich kamieniami. Często te gazy odrzucaliśmy w ich kierunku.
            Prawdziwy uczestnik tych zdarzeń powinien wiedzieć, że w tym czasie stały
            rusztowania na tym odcinku gdzie zostały zdemontowane i wykorzystane jako
            barykady przed ZOMO. Może ktoś się odezwie. Kończąc zaznaczam, że też
            nienawidzę ZOMO z tamtego okresu ale żeby robić taką nagonkę na człowieka,
            który służył w takiej formacji w tamtym czasie i traktować go jako jest winny
            wszelkim nieudacznikom życiowym, to już jest absurd.
            Uczestnik 76
            • Gość: jerzy zomowiec Re: do gościa pobity 76r IP: *.lublin.mm.pl 21.01.09, 16:27
              Panie obserwator2. Pana obsewacja ma dla mnie niebagatelne znaczenie
              chodzi o tą wersję elektroniczną i mam nadzieję że nie tylko dla
              mnie.Dziękuję za opis tego spostrzeżenia.Pozdrawiam
              • Gość: ciekawy Re: do gościa pobity 76r IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 16:37
                jak to mozna przelozyc na elektroniczna palke?
          • Gość: jerzy zomowiec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 21.01.09, 15:41
            Panie pobity,prowokatorów nie widziałem na wysokości PZPRu bo mój
            odział a raczej oddziałek był na ulicy Słowackiego i nie osiągnął
            nawet ulicy 1-go Maja.Bojówkarze sami się podładali ale kpt.Bień
            przewidział tą prowokację i wycofał nas i niech mu za to ziemia
            lekką będzie bo byśmy odpowiadali za śmierć Łabędzkiego i Ząbeckiego
            Chwała mu zato! i CZEŚĆ JEGO PAMIĘCi. Pozdrawiam.
            • Gość: ten sam ZOO Zomo IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 15:54
              pracujesz. WAL, WAL WAL
              • Gość: gratukuje Re: ZOO Zomo IP: *.171.82-79.rev.gaoland.net 21.01.09, 16:54
                no i przepedziles zoo zomowcow, a moze poszli na szkolenie i wroca
                tu ze zdwojona sila?
                • Gość: jerzy zomowiec Re: ZOO Zomo IP: *.lublin.mm.pl 21.01.09, 19:08
                  Panie gościu!CHwalą nos, a kto,Ty mnie a jo wos.Gdzie na tym forum
                  widziałeś innych ZOMO-ców oprócz mnie?.Przestań przedszkolaku
                  szpanować przed resztą przedszkolaków oczywiście z czasów PRL-u bo
                  dzisiejsi to naśmieją Ci się w twarz jak Cię
                  zidentyfikują.Pozdrawiam
                  • Gość: wtajemniczony do Jerzego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:57
                    Witaj kolego - kłania się kompania PCP - Zębiec k/Starachowic.
                    Czytam z zainteresowaniem wspomnień ale konkretnych kolesi, a nie
                    patałachów, bo takich gołym okiem widać na tym forum. Pozdrawiam.
                    • prosiak29 Re: do Jerzego 21.01.09, 22:09
                      Faktem jest, że kilku "dzieciaków" dorwało się do duskusji. Jerzy-
                      wystarczy spojrzeć na IP*komputera i już będziesz wiedział z kim
                      masz do czynienia. Odpowiadaj na rzeczowe treści i nie daj się
                      prowokować, bo ktoś tam coś liznął.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: jerzy zomowiec Re: do Jerzego IP: *.lublin.mm.pl 21.01.09, 22:34
                        Panie Prosiak.Pozwalam im się dziecinnie wyżywać ponieważ na co
                        innego ich nie stać. nadmieniałem że efekt "powracającej
                        fali "naprawdę działa a co za tym idzie ścieżkię urządzają dla
                        siebie i według własnego gustu a nie przewidują że mogą zostać
                        beksami jak geniusz ziobro.Pozdrawiam
                    • Gość: jerzy zomowiec Re: do Jerzego IP: *.lublin.mm.pl 21.01.09, 22:17
                      Cześć!Teraz to wiadomo że jest już nas dwuch.Przeczytaj sobie
                      wartosciowszy wątek forumowicza Berttone.Na tym forum bryluje w
                      większości jedna nacja narodowościowa licząca na drapane.Pozdrawiam
                      • Gość: Cdn ZOMOwisko IP: *.161.91-79.rev.gaoland.net 22.01.09, 09:20
                        Protest radomskich robotników w dniu 25 czerwca przeciw podwyżkom
                        cen został stłumiony przy użyciu znacznych sił organów
                        bezpieczeństwa. Władze w ogóle nie zakładały możliwości negocjacji z
                        protestującymi. Wypowiedź sekretarza KW PZPR w Radomiu Janusza
                        Prokopiaka do ludzi okupujących budynek KW, że odpowiedź w sprawie
                        ewentualnego odwołania podwyżek nadejdzie do godz. 14, była tylko i
                        wyłącznie grą na zwłokę.

W tym czasie w drodze do Radomia znajdowały się jednostki ZOMO z
                        Łodzi, Kielc, Lublina, Warszawy oraz podchorążowie z Wyższej Szkoły
                        Oficerskiej MO w Szczytnie. Łącznie w Radomiu znalazło się ponad 1,5
                        tys. funkcjonariuszy. Wraz z tłumieniem protestu zapadły decyzje o
                        jak najsurowszym ukaraniu robotników.

Większość ludzi została zatrzymana w godzinach popołudniowych i
                        wieczornych 25 czerwca. Osoby te były z reguły biernymi
                        obserwatorami wydarzeń, jakie miały miejsce tego dnia na ulicach
                        Radomia. Zatrzymani następnie byli bici, często wielokrotnie, w
                        ramach tzw. ścieżek zdrowia, jakie urządzali na terenie KW MO w
                        Radomiu i aresztu śledczego funkcjonariusze ZOMO oraz służby
                        więziennej. Z uwagi na liczbę zatrzymanych osób część z nich została
                        wywieziona do aresztów milicyjnych w Grójcu, Przysusze, Szydłowcu
                        oraz aresztu śledczego w Kielcach.

W ramach represji zwolniono z pracy w radomskich zakładach blisko
                        tysiąc osób. Wieczorem 25 czerwca rozpoczęto przygotowania do
                        ukarania osadzonych ludzi na drodze postępowania karnego oraz karno-
                        administracyjnego.

W dniach 26 i 27 czerwca 1976 r. Sąd Rejonowy w Radomiu rozpatrzył w
                        trybie przyśpieszonym 51 spraw. Większość z nich dotyczyła oskarżeń
                        z art. 212 kk (zniszczenie mienia) oraz 51 par. 2 kw (udział w
                        zbiegowisku). Tylko jedna z sądzonych wówczas osób została skazana
                        na karę dziesięciu miesięcy ograniczenia wolności, natomiast w
                        pozostałych przypadkach zapadły wyroki bezwzględnego pozbawienia
                        wolności lub stosowano areszt, przekazując podsądnych prokuraturze
                        (było tak - zgodnie z kpk - w przypadku osób już wcześniej
                        karanych). Warto podkreślić, że sędzia wydający ten wolnościowy
                        wyrok nie przeprowadził już żadnej rozprawy w dniu 26 czerwca, a
                        następnego dnia w ogóle nie pojawił się w sądzie (po 13 grudnia 1981
                        r. został zwolniony z pracy).

• Gość: jerzy zomowiec Re: ZOMOwisko IP: *.lublin.mm.pl 22.01.09, 09:59
                          No i co mądrołku ma do tego ZOMOWIEC Jerzy SIejak? oskarżony z
                          nadużyciem prawa przez jedynych sprawiedliwych oskarżycieli nowej
                          ery?.Pozdrawiam
                        • Gość: jerzy zomowiec Re: ZOMOwisko IP: *.lublin.mm.pl 23.01.09, 15:44
                          Gościu Cdn.Jak można dyskutować z takimi jak Ty jeżeli nie rozumiesz
                          prostych żeczy.Jak mógł Prokopiuk czy kto inny realnie negocjować
                          czy spełniać obietnice jeżeli nic się nie działo i nie powstało
                          poważne zagrożenie aby można było rozwijać kolejne etapy wynikające
                          z konspektu{reżyseri}ćwiczeń /manewrów "Poważnego zagrożenia" w
                          skali regionu czy całego Państwa? Ja jako bezmózgowiec ze
                          zniszczonym fiutem tak to rozumiem w obecnym czasie ale w
                          dn.25.06.1976r w ogole mi to do głowy by mi, nie przyszło chciaż
                          mnie dziwiło dlaczego żeśmy przegrali na własne życzenie jeżeli
                          faktycznie mogliśmy niedużym wysiłkiem spacyfikować cały Radom
                          doszczętnie ale co ja znaczylem a nawet kpt.Bień. Ofiary były
                          przewidziane i z naszej strony i ze strony Radomian. Zadna rewolucja
                          ustrojowa nie przebiega bez ofiar, najwyżej mniej lub więcej
                          moralnie z punktu globalnego ujmując.MÓGŁBYM CAŁY DZIEŃ O TYM PISAĆ
                          BEZ PRZERWY ,PUNKT PO PUNKTCIE ROZKŁADAJĄC NA CZYNNIKI PIERWSZE ALE
                          DLA KOGO I PO CO? jeżeli zostałem wyznaczony na ofiarę z założeniem
                          jako niuznaną przez obie strony barykady?W Polsce mądrołków nie
                          brakowało i nie brakuje w któryś okresie w podobny sposób
                          ustanowiono szlachtę zaściankową a prawdziwa szlachta jadla piła i
                          rżała z debili kumając się ze wszystkimi wrogami i na wszystkich
                          frontach.Pozdrawiam
      • Gość: jerzy zomowiec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 22.01.09, 17:12
        Panie gościu pobity.Nie wiedzialem że jesteś aż takim ekspertem od
        wyposażenia służbowego ZOMO Lubelskiego.Sąd potrzebuje takiego
        świadka więc proponuję abyś się zgłosił do Sądu Okręgowego w Radomiu
        na rozprawę w dn.5.02.2009 o godż.9,oo i przekonał sąd że milicja
        posiadała tylko krótkie pałki służbowe a ZOMO Lublin tylko pałki
        długie czyli szturmowe.Według zeznań Zbigniewa A.długie jak szable.A
        może to ty jesteś tym piszącym, zeznającym i pobitym forumowiczem to
        miej honor i przyznaj się że już zeznawałeś? lub przestań pleść
        bzdury na forum rodem z psychiatrówka.Pozdrawiam
        • prosiak29 Jerzy- czujesz się pomówiony zarzutami IPN? 22.01.09, 19:59
          Zacząłeś jak widzę prawidłowo dedukować. Wkrótce dojdziesz do
          właściwych wniosków.Powodzenia. A za moment zmieni się prezes IPN -
          warto poczekać.Pozdrawiam.
          • Gość: jerzy zomowiec Re: Jerzy- czujesz się pomówiony zarzutami IPN? IP: *.lublin.mm.pl 22.01.09, 20:45
            Panie prosiak! Dla mnie są też ważne struktury regionalne ogólnie
            mówiąc.Nie ma jednego przez drugiego i na odwrót.To co
            zaobserwowałem podczas rozpraw w przerwach, przed i po rozprawach
            pomijając ten nieszczęsny akt oskarżenia przynajmiej u mnie wzbudza
            przerażenie co czeka następne pokolenie polaków jak ktoś nie
            zapanuje nad patologią władzy na wszystkich kierunkach życia
            społecznego.Rozebrać zegarek potrafi każdy przedszkolak ale go
            złożyc trzeba nie lada fachowca.wszystkiego nie da się wyłożyć na
            forum.Pozdrawiam
          • Gość: jerzy zomowiec Re: Jerzy- czujesz się pomówiony zarzutami IPN? IP: *.lublin.mm.pl 23.01.09, 07:47
            Panie Prosiak zapomniałem odpowiedzieć konkretnie na pytanie
            tytułowe a więc odpowiadam dzisiaj."Tak czuję się pomówiony Przez
            IPN" i złożyłem w Sądzie Okręgowym w Radomiu dwa wnioski
            odpowiedniej treści z których jeden został odrzucony przez sąd a
            drugi chyba jeszcze nie rozpoznany albo został rozpoznany na
            rozprawie w dn30.12.2008 na ktorej mnie nie było ze względów
            zdrowotnych i do tej pory nikt mnie o tym nie informowal chyba że
            nie dosłyszałem bo i to mi się zdarza dość często a adwokat z urzędu
            też mnie nie informował.Pozdrawiam
      • Gość: jerzy zomowiec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 24.01.09, 19:03
        Panie pobity. a czy ja Ci zabraniam podzielić się z potrzebującymi
        lub zabraniam aby Ci pobici i walczący uzyskali należne im
        zadośćuczynienie?Czy znalazłeś gdzieś mój post abym był temu
        chociażby przeciwny?Moją bezczelnością jest tylko wykazanie prawdy
        za co odpowiadam przed sądem. po drugie belszczelnością można by
        bylo nazwać że nie dotrzymałem danego jakiegoś słowa,obietnicy
        jeżeli bym był świadom tego ale moja pamięć nie sięga tak daleko i
        nie przyjmuję że jestem bezczelny.Podejrzewam że to samo się dzieje
        ze starym Olewnikiem ale mogię się mylić natomiast co do siebie to
        mam pewność.
      • Gość: jerzy zomowiec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 25.01.09, 20:10
        Panie pobity ,arogant ma jedno pytanie do Ciebie.Czy to że jestem
        arogancki wedlug twojej oceny mam być uznany przez sąd że dokonałem
        zbrodni jeżeli mnie nawet nie było na miejscu zbrodni? albo nie było
        w czasie i po drodze tej zbrodni?Jeżeli tak to zgłoś się na świadka
        do sądu i zasugieruj mu jak powinień interpretować prawo i szybko
        powołają Cię na Ministra Sprawiedliwości bo podejrzewam że z
        oskarżycielami gładko ci poszło czy tak?Pozdrawiam
        • prosiak29 Wysyłam Ci liścik "zagubiony w akcji" 25.01.09, 20:30
          W istocie takie Twoje działanie- .a.a.o.a, to występowanie
          usystematyzowanych i logicznie ze sobą powiązanych ...... .
          Pozdrawiam.
    • Gość: lew Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: 82.139.37.* 22.01.09, 10:40
      To nigdy nie dostałeś po pupie pałą 80 cm.,a za pewnie nie było ciebie jeszcze
      na globie ziemskim.
      • Gość: jerzy zomowiec Re: Zomowiec czuje się pomówiony zarzutami IPN o IP: *.lublin.mm.pl 22.01.09, 11:07
        Panie lew! Jak byś czytał wszystkie moje posty to byś wiedział i nie
        zadawał takich....... pytań w wątkach tak ważnych i bolesnych dla
        społeczności Radomia na których według mojego uważania wypinasz się
        zadawaniem takich pytań.Pozdrawiam
        • krzywynochal Zomowiec - to "podróba" 29.01.09, 10:08
          Z tym zomowcem na tym forum to jest gó...no prawda. Gdyby to ten
          zomowiec pisał te słowa to jego pisanina byłaby zupełnie inna. To
          pisze jakiś tam gó...arz. Słyszałem jak zomowiec mówił w sądzie. To
          napewno nie on bo tamten zna tematy a które ten nie porusza,
          • axel-1033 Re: Zomowiec - to "podróba" 29.01.09, 12:11
            >>> Dla mnie jest to jest ciekawe,bo ja myślałem że to pisze ktoś kto rzeczywiście uczestniczył w tych wydarzeniach nie patrząc po której był stronie.Pisanie to nie pasuje mnie się wydaje do żadnego małolata bo posty napisane są logicznie i mają właściwy ciąg i sens.Takie jest moje zdanie a każdy może mieć swoje niekoniecznie zgodne z moim.
          • Gość: jerzy zomowiec Re: Zomowiec - to "podróba" IP: *.lublin.mm.pl 30.01.09, 10:46
            Widzę że już na forum włączyli się jacyś samozwańcy
            detektywi.Ciekawe kiedy odbędzie się powtórka z roku 1990-tego tj.
            moje porwanie do konfrontacji z moim sobowtórem w (domyśle}.Nie
            mogię tylko zrozumieć po co tym razem, jeżeli nie dysponuję kasą i
            koszty porywaczom się nie zwrócą a i likwidacja nikomu nic nieda
            ponieważ to co miałem do przekazania już przekazałem.Chyba że doszli
            do wniosku że Sąd może nie zaspokoić ich sadystycznej huci.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka