Dodaj do ulubionych

Stępień! Wyluzuj...!

10.03.07, 01:44
„Codziennie do swej twarzy w lustrze,
mówi – Hej! – jestem najlepsza!”
Ten refren śpiewał 20 lat temu Grzegorza Skawiński. Okazało się, że ów tekst
łatwo jest ożywić i dokonuje tego coraz więcej osób. Ponieważ jest to forum
GW, wspomnieć należy o innym Grzegorzu – tym razem Stępniu, który zapewne co
dzień rano wyznaje sobie miłość przed lustrem. Nie wiadomo za jakie zasługi
dla radomskiej wkładki gazetowej na to zasłużył, ale widać teraz wszystkie
jego teksty będą ozdobione pokaźną podobizną łysego autora. Narcyzm, pomyłka,
żart - cholera wie... Stępień znany skądinąd ze sportowych wypocin wziął się
teraz za dziennikarstwo misyjne, a to już zaczyna boleć. GwR jest bowiem w
dość trudnym okresie mijania się z rzeczywistością. Idiotyczny i tendencyjny
sondaż, z którego wynikło, że większość polskich miast jest do dupy, a Radom
to czarna plama na mapie Polski – staje się koncepcją programową periodyku.
Chciałoby się powiedzieć – radomskiego periodyku, ale radomski on nie jest
pod żadnym względem i niech już nawet nie próbuje być.
Nie czytam GwR codziennie i dobrze, bo szkoda moich nerwów. Wystarczy zerkać
tu od czasu do czasu. Na początek sam sondaż i opinie radomskich pismaków.
Potem Domański, który już znalazł się w wymyślonej i beznadziejnej
rzeczywistości, komentujący i powtarzający sondażowy bełkot. Wreszcie do tych
głupot dołączył Stępień, który znów niczym na zamówienie powtarza brednie o
Radomiu. Czy ktoś im za to płaci? Po raz kolejny powiadam więc, że nie życzę
sobie, by dziennikarze skupieni przy partyjnej i tak naprawdę warszawskiej
gazecie obrażali moje miasto. Zapewniam też, że gdyby to zdarzyło się w
Kielcach, które tak wychwalają, gdyby to samo zrobili kielczanom na ich
ziemi – konsekwencje byłyby bardzo poważne i dość spektakularne, bo
ze „scyzorykami” lepiej nie zadzierać. Na szczęście w Radomiu mało osób to
czyta, ale fakt jest faktem.
Innymi słowy – dość chamstwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: AA Re: Stępień! Wyluzuj...! IP: *.tkdami.net 10.03.07, 17:57
      że buc rasowy to fakt i jeszcze sie pcha na pierwszą stronę. Zgadzam się, że
      coraz mniej osób to czyta. Wiem to po sobie i moich znajomych. Mniej czyta bo i
      co maja czytac jak tam nie ma nic do czytania, a gazeta powinna byc do czytania
      chyba, co nie?
      • Gość: Spokojny Re: Stępień! Wyluzuj...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 01:25
        Macie rację ale trochę może za ostro jedziecie na pana Grzegorza(nie znam
        osobiście).On robi to co mu nakazuje polityka redakcji. Ale że takie dołowanie
        Radomia jest niepotrzebne to się zgadzam.Dlaczego tak napadac na Radom, skoro
        inne miasta są akurat w takiej samej sytuacji?Zapytajcie co słychać z Łowiczu,
        Suwałkach, Jeleniej Górze, Białej Podlaskiej, Gorzowie, Częstochowie,
        Kaliszu...Nikt z nas nie mieszka w tych czy jeszcze innych miastach średniej
        wielkości a zwłaszcza wtych, które utraciły status wojewódzkich. Marazm i
        stagnacja jest wszędzie.Bez sensu jest więc pastwienie się akurat nad Radomiem.
        Ponieważ tak zakłada to polityka redakcyjna GW? Przecież w tych ośmieszających
        Radom tekstach nie ma nic poza wyświechtanymi banałami. A już najbardziej
        śmieszy mnei to uparte powtarzanie że Radom może się szczycić zbiorem dzieł
        sztuki współczesnej.A kogo poza redaktorami GW to obchodzi? Zobaczie ilu ludzi
        przychodzi na wystawy.Garstka. W Radomiu prawdziwym problemem jest bezrobocie i
        bieda.I nie władze miasta to sprawiły tylko zmiana ustroju. Cały kraj na tym
        stracił.Nie tylko Radom. Ale spokojnie - GW odklepała temat czarnej dziury
        Radomia i teraz zajmą się innymi bzdurami, oderwanymi od autentycznych
        problemów miasta.Czy w ten sposob zyskają czytelników- wątpię.
        • Gość: traper Re: Stępień! Wyluzuj...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 09:21
          W jednej kwesti się z tobą nie zgodzę bo uważam,ze władze miejskie maja bardzo
          duży wkład w likwidacje bezrobocia tworząc nowe miejsca pracy.Wystarczy
          spojrzeć na Kielce ile powstało i powstaje nowych miejsc pracy i jaka jest
          skala bezrobocia w przeliczeniu na jednego mieszkańca.To co sie dzieje w
          Radomiu to jest i nasza wina samych mieszkańców obserwując nawet to co się
          stało z wyborem nowego prezydenta i póżniej wiceprezydentów.Czy ci ludzie są w
          stanie zrobić coś dla naszego miasta stworzyc nowe miejsca pracy jak sami nie
          wiedzą jak na swoich stanowiskach dobrze wykonywac pracę.
    • Gość: dida Re: Stępień! Wyluzuj...! IP: *.136.unknown.vectranet.pl 11.03.07, 10:17
      Ja też chcę zaprotestować przeciwko nazywaniu Radomia czarną dziurą! Mam
      mnóstwo znajomych, których nie podejrzewałbym o czytanie gazet, ale ci znajomi
      powtarzają sobie z ust do ust, że według sondaży gazety wyborczej Radom to
      czarna dziura, najgorsze miasto w Polsce itp. itd.! Oczywiście przy okazji
      wszystko przerysowują! Dziekuję ci gazeto wyborcza, że gnoisz moje miasto! Jaki
      to ma sens? Po co? Zemsta za 76? Może inny głupi powód? Odczepcie się! Weźcie
      się za pracę twórczą a nie destrukcyjną!!! Często jestem w wielu miastach o
      podobnej wielkości co Radom i widzę tam dokładnie to samo co w moim mieście!
      Zresztą wystarczy zebrać wszystkie regionalne dodatki gazety wyborczej, żeby
      sie przekonać, że wszędzie piszą podobne pierdoły. Skąd zatem taki mocny
      (mocniejszy niż gdzie indziej) atak na Radom? Moim zdaniem regionalna Gazeta
      chce się pochwalić przed centralą. Sprzedaż mają marną to chociaż wpiszą się w
      ataki na PIS prowadzone regularnie przez gazetę. Przecież w Radomiu rządzi
      Prezydent z tej partii. Chłopina raptem 100 dni rządzi, a już wyborcza
      przygotowuje sobie grunt, żeby go obciążyć tym, że "Radom to najgorsze miasto w
      Polsce"... JA PROTESTUJĘ - RADOM TO NAJLEPSZE MIASTO W POLSCE! Napisał bym, że
      go kocham, ale mnie zaraz o coś posądzicie...:)
      • Gość: Berttone wyluzuj! Sondaż zawinił, Stępnia powiesili... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:12
        Tradycyjnie za złe wiadomości odpowiada posłaniec, który je przyniósł. Wystarczy
        go powiesić i będzie dobrze. Wycieczki pod adresem p. Grzegorza pomijam, bo to
        zwykłe chamstwo nie poparte nawet gramem argumentów. Gorzej, że piszecie, ale
        nie zadaliście sobie odrobiny trudu, by cokolwiek zrozumieć.
        Sondaż był przeprowadzony wśród mieszkańców Radomia i to z ich wypowiedzi
        wyłania się czarny obraz. Tak po prostu radomianie widzą swoje miasto. Czy to
        jest wina p. Grzegorza i Gazety w całości?
        Nie tylko zresztą radomianie narzekają na miejsce w którym żyją. Radomianie są
        największymi pesymistami (bo i realia są takie jakie są), ale podobnie źle swoje
        miasta oceniali mieszkańcy Kielc, Białegostoku, Częstochowy, Gorzowa itd - o
        czym obszernie pisała Gazeta krajowa i radomska. Odnoszę wrażenie, że moi
        przedmówcy przeczytali tylko jeden tekst red. Stepnia i stąd ta cała histeria.
        Wyluzujcie.
        Gazecie trzeba podziękować, że taki sondaż powstał, bo rzadko robi się poważne
        badania opinii społecznej dotyczące Radomia. Efekt tych badań powinien dać do
        myślenia rządzącym. Na jego wyniki nie ma się co obrażać. Tak jak nie obrażasz
        się Berttone na lustro, w którym codziennie rano oglądasz swoją przyjemną - mam
        nadzieję - fizjonomię.
        • Gość: Riposta Re: Sondaż zawinił, Stępnia powiesili... IP: 88.156.76.* 11.03.07, 19:00
          A ja uważam że Grzegorz Stępień jest jednym z najlepszych dziennikarzy w
          Radomiu...Pozdrawiam Dezyna:)
          • Gość: pistuu Na przekór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 22:49
            A ja nie będę przebierał w słowach i powiem krótko, to czego obawiali się
            powiedzieć poprzednicy: kocham to miasto (jakim by ono nie było), kocham jego
            ikonę (zainteresowanych zachęcam do sprawdzenia sondażu GW - wypełnianego, bądź
            co bądź, w zdecydowanej wiekszości przez radomian) a panu Grzegorzowi życzę
            powodzenia w zmaganiach na niwie dziennikarskiej i nie przejmowania się głosami
            frustratów i osób nieżyczliwych całemu światu oraz wszystkiemu co go dotyczy...
    • treboniusz Do berttone 12.03.07, 23:37
      berttone napisał:

> Po raz kolejny powiadam więc, że nie życzę
      > sobie, by dziennikarze skupieni przy partyjnej i tak naprawdę warszawskiej
      > gazecie obrażali moje miasto. Zapewniam też, że gdyby to zdarzyło się w
      > Kielcach, które tak wychwalają, gdyby to samo zrobili kielczanom na ich
      > ziemi – konsekwencje byłyby bardzo poważne i dość spektakularne, bo
      > ze „scyzorykami” lepiej nie zadzierać. Na szczęście w Radomiu mało
      > osób to
      > czyta, ale fakt jest faktem.
      > Innymi słowy – dość chamstwa.

Rozumiem, że ostatnim stwierdzeniem przyzywasz sam siebie do porządku.
      A teraz krótka przypowieść:

"Radom. Późny wieczór. Stępień i Domański pukają do drzwi domu berttone.
      - Kto tam? - pyta gospodarz.
      - Dwóch anonimowych gości - słychać za drzwiami.
      - Anonimowych? Chyba nie znam. Ale zapraszam do środka - zachęca przybyszów
      berttone. - Co panów sprowadza do mnie o tak późnej porze?
      - Ano wpadliśmy, by ci berttone powiedzieć kilka ciepłych słów przed snem. Otóż
      nie podobasz nam się. A już szczególnie nie podoba nam się, co za brednie
      wygadujesz. I ten twój domek też nam się nie podoba. Jesteś to chrzanu i nie
      lubimy cie. W ogóle nie warto sobie toba zaprzatac głowy. Ale nie zdziw się,
      jak mimo wszystko będziemy do ciebie zachodzić, by ci to przypominać, ok?
      - Czy ja wiem? Trochę to nieprzyjemne i niekulturalne. Wchodzicie do mnie
      panowie, nie przedstawiacie się i tak z grubiej rury walicie. A mozna wiedzieć
      czym sobie zasłużyłem na takie besztanie? - docieka strapiony gospodarz.
      - Czym? Masz za długie włosy - to raz. A dwa, że pokazujesz się z nimi na
      ulicy. Na szczęscie w Radomiu mało osób zwraca na ciebie uwagę, ale fakt jest
      faktem. Innymi słowy - dość chamstwa, berttone."

Zrozumiałeś swój nietakt gościu gazetowego forum?
      • Gość: kudłaty Świat w/g treboniusza IP: 82.139.0.* 13.03.07, 21:12
        "- Czym? Masz za długie włosy - to raz (powiedział łysy Domański*). A dwa, że
        pokazujesz się z nimi na
        ulicy (dodał za swym Panem łysy Stępień*) Na szczęscie w Radomiu mało osób
        zwraca na ciebie uwagę, ale fakt jest
        faktem. Innymi słowy - dość chamstwa, berttone."

pozwoliłem sobie na małe uzupełnienie

No tak. Wzór do naśladowania. jesteś łysy - jesteś z nami. jesteś kudłaty -
        jesteś przeciwko nam.
        • treboniusz Spiskowych teorii nigdy dosyć 13.03.07, 22:38

> pozwoliłem sobie na małe uzupełnienie
          >
          > No tak. Wzór do naśladowania. jesteś łysy - jesteś z nami. jesteś kudłaty -
          > jesteś przeciwko nam.

Łapy, łapy, cztery łapy a za nami Pan Kudłaty - trawestując Pan Kracego. Kto
          pamięta ten wie.
          Ale do rzeczy. Co mnie podlusiło żeby z berttone zrobić hipisa tudzież
          trashmetalowca? Równie dobrze mogłem napisać że jest brunetem. Istotoa nie w
          jego bujnych (?) włosach, ale w jego zachowaniu. Wchodzi z buciorami brudnymi i
          strzela z armaty do Stępnia jak do kaczki. I to za co? Że ten skreślił parę
          krytycznych zdań na temat Radomia. I to nie na podstawie pasjansa, albo wróżby
          z kozich jelit ale jako komentarz do wyników społecznego badania szeroko
          pojętej kondycji radomian. Warto o tym pamietać, kiedy następnym razem będzimy
          skazywać posłańca, który przynosi złe wieści.

Na marginiesie, tak się ostatnio ogoliłem maszynką, że tez jestem prawie łysy.
          Ale dla kudłatego to nie jest pewnie zbieg okoliczności.
    • Gość: du Re: Stępień! Wyluzuj...! IP: *.dti-static.cegetel.net 13.03.07, 07:32
      Domański chciałby być Ogórkiem z centralnej. Narazie wychodzi na ogóra który
      rzuca hasła(tworzy elity, żałosne)
    • Gość: konan Re: Stępień! Wyluzuj...! IP: *.radom.pilickanet.pl 13.03.07, 07:43
      Grzesiu trzymaj się. Ot tacy są własnie ludzie
      • Gość: podsłuchowywać... Stępnia wyluzowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 22:00
        Takie tam plotki, ale może ktoś potwierdzi? Otóż podsłuchałem niedawno (rozmówcy
        wyglądali na znających temat), że pana Stępnia wywalili z Gazety. A jego kolega
        z działu sportu (jak nazwisko nie wiem, bo się nie bardzo interesuję) sam
        zrezygnował. Od pary dni przeglądam Gazetę i artykułów pana Stępnia chyba nie
        widzę (podpisane pseudonimami?).
        Berttone, wyluzuj.
        A może to plotki i chodzi tylko o urlop?
        • Gość: luz-bluz Re: Stępnia wyluzowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 07:36
          No i Stępień wyluzował na ful. Już go nie ma w wybiórczej. Ciekawe czy sam czy
          jego wyluzowali?
    • Gość: danek Re: Stępień! Wyluzuj...! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 07:29
      to propagandowe pisemko tworzy swoisty matrix.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka