redoxygene 06.06.07, 17:46 Jesli tylko te dwie lokalizacje sa brane pod uwage, to juz za duzo lepsza uwazam Wosniki. Oczywiscie, z przyczyn komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: davis Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.tkdami.net 06.06.07, 18:25 Stawiajcie w ciemno na Wośnikach. Nie rozumiem po co wydawać pieniądze na wykup ziemi jeżeli grunty za darmo miasto ma na Wośnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:31 A na Wośnikach to nie miały być tereny dla inwestorów???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.tkdami.net 06.06.07, 19:41 Mozna rozważyć także lokalizację pomiedzy torani PKP-ul.Żółkiewskiego i ul.Energetyków. Wosniki to pomyłka. Przy lokalizacji takiego obiektu kierowanie się tylko posiadanym terenem to bardzo prymitywne myślenie. Przy okazji mozna zlecić fachowcom (prawdziwym) ocenę dotychczasowego sposobu zabudowy Radomia. Przodujące lokalizacje osiedla wielorodzinnego przy Piotrówce, stacja benzynowa przy dworcu PKP, zabudowa przy targu na ul. Struga to przodujące osiągnięcia rzadzących miastem kolejnych ignorantów wymagajace rzetelnej oceny. Niech ludzie wiedzą z kim mają do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:13 Chyba sprawa jest przesadzona. Podpisalismy juz wstepna deklaracje sprzedazy mistu dzialki na Koniowce. Poinformowano nas ze bedzie to teren pod budowe szkoly sportowej i stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:14 wszyscy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:05 "Oczywiscie, z przyczyn komunikacyjnych" - a co niby lepszego maja Wosniki od Koniowki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:26 Witam, Koniówka ma jeden wielki minus... niestabilny grunt, a to o kilkadziesiąt procent podniesie koszty budowy (ten sam problem miał inwestor Selgrosa). Pobrano próbki, ale ze stabilnej części, a kilkanaście metrów dalej chłop wykopuje torf... Ale teraz optymistycznie: Radom będzie miał coś naj... Najdroższy stadion o takich gabarytach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.aster.pl 07.06.07, 15:41 Ale dlaczego stadion ma być z założenia zdala od centrum?? żeby służył mieszkańcom powinien być możliwie najbliżej. Wydaje mi się że wartą rozważenia jest propozycja przy Energetyków i Zbrowskiego. Koniówka ma poważne wady- brak sieci komunikacyjnej(całą komunikacja skazana na trasę 7, brak możliwości zbudowania alternatywnych dojazdów, daleko do większych osiedli i tras komunikacji miejskiej. Ponadto zastrzeżenia natury geologicznej i ekologicznej- torfiasta podmokła okresowo dolina rzeki Mlecznej tworzy cenny przerodniczo teren, a zarazem niestabilny grunt pod budowę. Stadion może powstać na terenach zdewastowanych, choćby poprzemysłowych, szkoda na niego terenu atrakcyjnego przyrodniczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.32.radom.pilicka.pl 08.06.07, 08:43 A ja się cieszę, że Radom w ogóle będzie COŚ miał... Czytam ostatnio regularnie wiadomości z Radomia na łamach Gazety.pl i niedługo popadnę w euforię-Radom będzie pięęknym miastem... Tylko kiedy??? Dożyję tego (mam 30+ lat). A kiedy zaczbnioe się budowa Centrum Słonecznego? Może nie jestem do końca w temacie, ale wydawało mi się, że w tym roku powinno się coś woół tej budowy już dziać. A na moje oko- łąka przy ul. Chrobrego wcale się jeszcze nie zmienia w plac budowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.tkdami.net 07.06.07, 11:01 Stadion tu albo tam albo gdzie indziej. W cywilizowanych miastach zarządzanych przez profesjonalistów sporządzany jest plan zagospodarowania który zbezpiecza przed bałaganem lokalizacyjnym, udokumentowuje zasadnośc każdej likalizacji nie szkodząc innym, nie wprowadza bałaganu w uzbrojeniu podziemnym,jest przeanalizowany przez powołanae ku temu instytucje i organizacje,decyduje o uzasadnionej i udokumentowanej kolejności realizacji poszczególnych zamierzeń inwestycyjnych (nic wg sufitu - bo tak teraz decydują w Radomiu od kilku kadencji domorośli znawcy). Przed sporządzeniem takiego planu opracowuje się diagnozę miasta i wiadomo (z wszelkich dziedzin) co potrzebne i gdzie i po co (ale komu to tłumaczyć??). Byle jakie władze z byle jaką radą miejską, byle jaki elektorat ( przerażająco naiwny) to byle jakie porządki. Ważne, by niekompetentni podwładni dalej udawali niepodważalnych znawców, prześcigali się w służalczości wobec zarządu miasta i robili sobie wzjemnie szkody i złośliwości, gdzie tylko to możliwe (powodując straty - ze szkodą dla społeczeństwa). A może bardziej od stadionu potrzebne są mieszkania socjalne?? Albo dalej brak rozsądku w zarządzaniu miastem albo nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T@T Gdzie będzie stadion? Lepsze miejsce to Wośniki ! IP: *.chello.pl 07.06.07, 10:01 Ja tez jestem za terenem w Wośnikach. I lokalizacja lepsza i dojazd prostszy. Ciekawe jaki istniejący obiekt piłkarski w Europie, czy na Świecie posłużył, bądź posłuży za inspirację do stadionu w Radomiu. A co będzie z terenem stadionu, na którym aktualnie gra Radomiak? Czy pod budowę supermarketu? Czy są jakieś inne plany? Może ktoś z Was coś wie, to napiszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KY Re: Gdzie będzie stadion? Lepsze miejsce to Wośni IP: *.128.udn.pl 07.06.07, 10:18 Pewnie będzie tam blaszany superm... tfu! miastotwórcza i ciekawa architektoniczne galeria handlowa. Albo postawią kanciaste bloki.. tzn apartamentowce. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Gdzie będzie stadion? Lepsze miejsce to Wośni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:17 Jakos niejestem przekonany do Wosnik ze ta lokalizacja jest odpowiednia.Jadąc autobusem z Michalowa zajelo by mi to okolo 30 minut.Druga sprawa jadac samochodem lub wracajac stal bym pewnie w ogromnych korkach bo kazdy wie jak wyglada tam droga dojazdwa do wosnik.Jednym slowem gdziekolwiek by on mial nie stanac to i tak cud bedzie jak wogole powstanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo_25 Re: Gdzie będzie stadion? Lepsze miejsce to Wośni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 14:24 Oczywiście ze idealnym miejscem na stadion z takim zapleczem jest Koniówka. Przecież to ma być obiekt na 15 tys osób. Jeśli dojdzie kiedyś do tego ze będą odbywać się tam mecze reprezentacji polski i przyjadą kibice z innych miast to uważam ze zakorkowali by całe okolice Wosnik. Koniówka to idealne miejsce na taki obiekt i nie wyobrażam sobie lepszego. Poza tym ma tam nie powstać tylko stadion na 15 tys. osób, boiska treningowe, hala widowiskowo- sportowa, kryta pływalnia i szkoła mistrzostwa sportowego. Dla takiego obiektu potrzebny jest jeszcze duży parking i dobry dojazd. W większości dużych miast tego typu obiekty buduje się na obrzezkach miasta tak wiec lepszego miejsca jak Konikówka ja nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie będzie stadion? Lepsze miejsce to Wośni IP: *.rad.vectranet.pl 07.06.07, 17:09 ja jestem za Wośnikami wreszcie cos by sie działo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thule Re: Gdzie będzie stadion? Lepsze miejsce to Wośni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 17:30 Gość portalu: Pablo_25 napisał(a): > Oczywiście ze idealnym miejscem na stadion z takim zapleczem jest Koniówka. Jeśli to takie oczywiste, to napisz, dlaczego? > Przecież to ma być obiekt na 15 tys osób. Jeśli dojdzie kiedyś do tego ze będą > odbywać się tam mecze reprezentacji polski i przyjadą kibice z innych miast to > uważam ze zakorkowali by całe okolice Wosnik. Skoro zakorkowaliby okolice Wośnik, to jakim trafem nie zakorkują Koniówki? Koniówka to idealne miejsce na > taki obiekt i nie wyobrażam sobie lepszego. Ja wyobrażam sobie co najmniej kilka lepszych. W ogóle z kilku lokalizacji, jakie mogłyby wchodzić w grę, każda jest lepsza od Koniówki. Poza tym ma tam nie powstać tylko > stadion na 15 tys. osób, boiska treningowe, hala widowiskowo- sportowa, kryta > pływalnia i szkoła mistrzostwa sportowego. Dla takiego obiektu potrzebny jest > jeszcze duży parking i dobry dojazd. Taki sam parking byłby potrzebny dla samego stadionu, jak i dla tych trzech obiektów. Dobrze, że miasto chce je zlokalizować w jednym miejscu. Natomiast co do dojadu, to lepiej, by stadion był w zasięgu drogi na piechotę lub komunikacją miejską (lub pociągiem). Gdzie jest powiedziane, że dojazd musi być samochodem? Akurat pomysł dojazdu samochodem jest najgorszy z możliwych. W większości dużych miast tego typu > obiekty buduje się na obrzezkach miasta tak wiec lepszego miejsca jak Konikówka ja nie widzę. Na przykład Londyn: Chelsea, Arsenal. Czy Gelsenkirchen - Arena auf Schalke. Monachium - Stadion Olimpijski. Czeska Praga - Sparta. Wrocław - Stadion Olimpijski. Kraków - Cracovia i Wisła. Czy nawet Warszawa - Legia oraz planowany nowy stadion narodowy. Czy nawet Kielce, gdzie stadion powstał dopiero co. Wszędzie jest to centrum lub bardzo blisko centrum. Wszędzie dojazd samochodami prywatnymi w minimalnym stopniu, większość komunikacją publiczną lub piechotą. Może więc podasz te przykłady miast, gdzie stadiony buduje się poza miastem??? Może więc warto chwilę pomyśleć, dlaczego tam robili to inaczej niż my chcemy robić? Może to nie przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
arcana Re: Gdzie będzie stadion? Lepsze miejsce to Wośni 10.06.07, 11:10 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Jakos niejestem przekonany do Wosnik ze ta lokalizacja jest odpowiednia.Jadąc > autobusem z Michalowa zajelo by mi to okolo 30 minut.Druga sprawa jadac > samochodem lub wracajac stal bym pewnie w ogromnych korkach bo kazdy wie jak > wyglada tam droga dojazdwa do wosnik.Jednym slowem gdziekolwiek by on mial nie > stanac to i tak cud bedzie jak wogole powstanie A kogo obchodzi jak długo musisz jechać. Idąc tym tokiem myślenia każdy mieszkaniec południowych dzielnic Radomia musi jechać autobusem 40 minut (albo i lepiej gdy w grę wchodzą przesiadki) na Koniówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag G.. bedzie nie stadion IP: *.pr.radom.net 24.06.07, 11:39 działacze PiSu robią ludziom wodę z mózgu i chcą przyciągnąc sobie zwolenników, skończy się na gadaniu Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion 07.06.07, 17:55 Wośniki czyli gdzie dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:32 A co ze stadionem lekkoatletycznym?Czy przewidujecie Tam bieznie tartanowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomskipatriota Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 07:12 NIE i całe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion 08.06.07, 14:12 teta1985 napisał: > Wośniki czyli gdzie dokładnie? Tego chyba nikt nie wie:P Mam nadzieje, ze pomiedzy zalewem i seminarium, ale znajac zycie, chodzi o tereny przy E77 Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion 08.06.07, 22:22 A to dobre :D Gazeta nawet zamieściła ankietę, gdzie powinien powstać stadion, tylko nikt nie wie o jakie miejsce dokładnie chodzi? To chyba ważne czy będzie stał przy E7 czy też koło dróżki pt. Sucha itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daminet Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.110.udn.pl 13.06.07, 12:15 Ten stadion jeżeli ma być na 15 tyś osób powinien powstać ?? Nie powinien powstać nigdzie , co to jest 15 tysięcy pojemności. Śmiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 15:15 A po nam stadion ????????????? nie ma na co kasy wydać ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosnydom Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.centertel.pl 08.06.07, 22:17 Stadion w ćwierćmilionowym mieście jest potrzebny jak woda rybie.I to jak najszybciej.Niektórzy woleliby pewnie kolejne rondo,kościół albo stację benzynową a może hipermarket?Może wreszcie coś powstanie konkretnego!Na Koniówce czy na Wośnikach,wszystko jedno gdzie.Byle dojazd był i parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radosnydom Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.centertel.pl 08.06.07, 22:21 I BYLE SZYBKO !!!!!!Kibiców w tym mieście nie brakuje.A takich stadionów na zachodzie jest jak mrówek i to w każdym mieście.Nie tylko ćwierćmilionowym jak Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatowiec Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.tkdami.net 09.06.07, 19:56 Ladnie dolozyłes - to cwiercmilionowe - robi wrazenie, ale na naiwniakach, na mnie nie zrobilo , za dlugo tu mieszkam i wiem jak daleko Radomiowi nie tylko do metropoli, ale do kazdego nie wojewodzkiego, tylko powiatowego miasta o podobnej wielkosci w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.range86-142.btcentralplus.com 10.06.07, 00:04 Swiatowiec? Chyba spod Grojca....... Metropolii pisze sie przez dwa i - pseudo Polaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowiec Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.tkdami.net 10.06.07, 10:52 panie - Cwoku , zauwazyłes brak jednej lterki, ale nie zauwazyles sensu mojej wypowiedzi , marny z ciebie komentator , ale nie dziwota - mieszkasz przeciez w Radomiu - miescie w , ktorym zawisc i zaslepienie zaslania ludziom trzezwą ocene sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 11:22 Ja tez mieszkam w Radomiu i jestem z tego dumny, a zawiść to tkwi w takich własnie ludziach jak ty, których kole w oczy to, że w Radomiu sie cos dzieje, albo buduje. Moze pochwal się w jakiej to ty "metropolii" mieszkasz mądralo i martw sie o to co powstaje w twojej mieścinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:33 swiatowiec liznał warszawki i mu sie w głowie poprzewracalo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: 88.220.55.* 10.06.07, 17:06 Jak czytam te komentarze to się zastanawiam czy wy wogóle wiecie o czym piszecie .... po pierwsze ... stadion na Koniówce ( tu przypomnę że to jest miejsce na przeciw Selgrosa )będzie miał taki sam dojazd jak na Wośnikach, oba stadiny mają być zlokalizowane przy E7 ( ten na Wośnikach bedzie zaraz za salonem VOLVO , tam gdzie firma Frigo wystawiła sobie zakładzik ) Tu nadmienię , że według mnie Koniówka będzie miała lepszy dojazd ( 4 na Warszawskiej, 9 i 7 Na Michałowie - można przejść ten kilometr pieszo ) Ponadto sądzę , że jak miasto zrobi taki stadion ,to i skieruje tam jakieś autobusy . Ktoś pisał o niestabilnym gruncie ... Gazeta.pl kiedyś pisała , że były robione badania gleby i firma która je wykonywała stwierdziła , że taka inwestycja spokojnie może być budowana na tym terenie..... Po drugie ... apropos korkowania się dróg dojazdowych .... Przypomnę że Radom będzie miał obwodnicę , tak więc cały tranzyt na trasie Warszawa- Kraków nie będzie przejeżdzał przez centrum Radomia..... i tu ani Koniówka , Ani Wośniki nie powinny się bardzo korkować ..... A po trzecie .... Najpierw wybudujmy a później narzekajmy ..... Narazie póki co cały kompleks to tylko marzenia naszych radnych ( W głębi ducha ja też marzę o ładnym stadionie sportowym w naszym mieście - tylko że 15000 pojemności to malutko jak na Radom - może wtedy by się znalazł jakiś możny sponsor dla mojego ukochanego RADOMIACZKA).... Zapotrzebowanie na sport przez duże "S" w Radomiu jest ogromne.... Marketów mamy już dość, kościołów też jest mnóstwo , a bazy sportowej nie ma wogóle ... Hala na Narutowicza to już przestażała konstrukcja i jescze kilka lat i trzeba będzie ją zburzyć .... Stadiny Radiomiaka czy Broni nie spełniają nawet II ligowych standardów ..... TAK WIĘC PANOWIE RAJCOWIE , DOŚĆ GADANIA CZAS NA DZIAŁANIE , MOŻE NAPRAWDĘ REPREZENTACJA JAKIEGOŚ KRAJU , KTÓRY BĘDZIE GRAŁA W WARSZAWIE , ZECHCE TRENOWAĆ W NASZYM MIEŚCIE PODCZAS EURO 2012 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion 10.06.07, 22:58 >że według mnie Dobrze, ze to dodales. > Koniówka będzie miała lepszy dojazd ( 4 na > Warszawskiej, Tu jest jakies 500 metrow > 9 i 7 Na Michałowie - można przejść ten kilometr pieszo ) Primo-poltora kilometra, secundo-od kiedy 9 jezdzi na Michalow? A tak w ogole, to chyba nie rozumiesz czym jest komunikacja miejska i sprawna obsluga. Proponuje tym samym zamknac srodmiescie dla samochodow-kazdy moze dojsc spod parkingu pod dworcem:D > Ponadto > > sądzę , że jak miasto zrobi taki stadion ,to i skieruje tam jakieś autobusy . Problem byl juz omawiany-nie klep tego w nieskonczonosc. Co z tego, ze skieruje, skoro stadion nie bedzie generowal potokow potrzebnych do ich zapelnienia, poza tym, jakie to bedzie generowalo roczne koszty? > Po drugie ... apropos korkowania się dróg dojazdowych .... Przypomnę że Radom > będzie miał obwodnicę , tak więc cały tranzyt na trasie Warszawa- Kraków nie > będzie przejeżdzał przez centrum Radomia..... i tu ani Koniówka , Ani Wośniki > nie powinny się bardzo korkować ..... I znowu widac-nie masz pojecia o czym mowisz. > A po trzecie .... Najpierw wybudujmy a później narzekajmy ..... Ty chyba zartujesz?!?!?! Znowu odstawic jakies gowno? Zle przygotowane jak zwykle? > tylko że 15000 pojemności to > malutko jak na Radom Dziwne, bo np. w Kielcach o zblizony potencjale sa wielkie problemy z zapelnianiem stadionu. > Hala na Narutowicza to już przestażała konstrukcja > i jescze kilka lat i trzeba będzie ją zburzyć .... Widze, ze oprocz transportu i logistyki interesujesz sie budownictwem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz Re: do redoxygene IP: 88.220.55.* 11.06.07, 06:39 Jak jesteś taki uczony , to zakasaj rękawy i bierz się do roboty .... Podobno w Radomiu brakuje urbanistów !!!!!!!! z tą 9 to rzeczywiście pomyłka , ale to efekt tego że od 10 lat nie jechałem autobusem komunikacji miejskiej !!!!!! jeżeli Ci 9 nie pasuje , jest jeszcze autobus nr.15 - jeździ przez Centrum Radomia i końcowy przystanek ma tuż przy Koniówce, naprzeciw STATOILa !!! Jeżeli w Radomiu będą mieszkali tylko tacy fachowcy jak Ty , to nigdy w tym mieście nic porządnego nie powstanie !!! A pozatym , każda taka wielka inwestycja musi być poparta kompromisem , niestety wszystkim nie da się dogodzić ... Weźmy np. drogę S8 ... Łódź tak strasznie płacze , że jej nie będzie miała ( chociaż ma dostęp do E1 i A2), ale gdyby ta droga miała przebiegać przez Łódź i Sieradz , to narzekali by mieszkańcy Bełchatowa i Piotrkowa... Taka jest prawda ....Tak wygląda życie w tym Kraju ... Szkoda tylko , że jest więcej krytykantów , niż ludzi którzy by się wźieli za robotę !!!!! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: do redoxygene 11.06.07, 13:16 > Jak jesteś taki uczony , to zakasaj rękawy i bierz się do roboty .... Podobno w > > Radomiu brakuje urbanistów !!!!!!!! Uwazam, ze co mozna bylo zrobic siedzac z boku i nie majac wplywu na decyzje, zrobilem (co nie oznacza, ze bede tu mowil co). > z tą 9 to rzeczywiście pomyłka , ale to > efekt tego że od 10 lat nie jechałem autobusem komunikacji miejskiej !!!!!! To nie zmienia faktu, ze jesli nie masz pojecia, to sie nie wypowiadaj. > jeżeli Ci 9 nie pasuje , jest jeszcze autobus nr.15 - jeździ przez Centrum > Radomia i końcowy przystanek ma tuż przy Koniówce, naprzeciw STATOILa !!! Ja doskonale znam uklad linii komunikacyjnych w Radomiu, zatem nie musisz mnie pouczac. > Jeżeli w Radomiu będą mieszkali tylko tacy fachowcy jak Ty , to nigdy w tym > mieście nic porządnego nie powstanie !!! Wlasnie dzieki takim ludziom jak ja, cos porzadnego w tym miescie powstanie, a nie kolejny bubel, w stylu wyrzuconej w bloto kasy na budowe dworca linii podmiejskich (no bo przeciez, nie lokalizacja sie liczy, tylko to, ze wybudowali, no nie?). > A pozatym , każda taka wielka > inwestycja musi być poparta kompromisem , niestety wszystkim nie da się > dogodzić ... Weźmy np. drogę S8 ... Łódź tak strasznie płacze , że jej nie > będzie miała ( chociaż ma dostęp do E1 i A2), ale gdyby ta droga miała > przebiegać przez Łódź i Sieradz , to narzekali by mieszkańcy Bełchatowa i > Piotrkowa... Taka jest prawda ....Tak wygląda życie w tym Kraju ... Szkoda > tylko , że jest więcej krytykantów , niż ludzi którzy by się wźieli za > robotę !!!!! A jakie to ma powiazanie z naszym stadionem? Co rozumiesz poprzez slowo "kompromis"? Bo jak na razie, to zadnego kompromisu nie ma-stadion ma stanac tam, gdzie go wymyslil prezydent, nie majac zadnej wiedzy na tematy przez mnie opisywane. Zatem czekamy na decyzje o ostatecznej lokalizacji. Mam nadzieje, ze wszyscy bedziemy mile zaskoczeni:) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
labdron Re: do redoxygene 11.06.07, 19:48 > Jak jesteś taki uczony , to zakasaj rękawy i bierz się do roboty .... Podobno w > > Radomiu brakuje urbanistów !!!!!!!! > Uwazam, ze co mozna bylo zrobic siedzac z boku i nie majac wplywu na decyzje, zrobilem -Powiedział niedoszły rusycysta -i poluzował rękawy zakasane do pracy nad poprawą wizerunku posła Wikińskiego na radomskim forum. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: do redoxygene 11.06.07, 22:17 > -Powiedział niedoszły rusycysta -i poluzował rękawy zakasane do pracy nad > poprawą wizerunku posła Wikińskiego na radomskim forum. > :))) Rzekl czlowiek z kompleksami i rozdwojeniem jazni, przed parom dniamy powiedziawszy, ze przeprasza za osobiste wycieczki i przysiegnawszy, ze nie bedzie juz wiecej:) Poza tym, co ja mam do wizerunku Wikinskiego? Chyba, ze wiesz cos wiecej niz ja. Ale pewnie tak jest, bo przeciez wszystko wiesz:P I nie niedoszly, tylko przyszly. Chyba, ze nie rozrozniasz znaczen tych slow badz posiadles telepatycznie kolejna zdolnosc-rustykalne jezykoznawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
labdron Re: krasnyjkisłorod 11.06.07, 22:40 > A moze cos merytorycznego w temacie? -Merytorycznego? Z tobą?!?!? -Nie żartuj celowo, bo już i tak boki zrywam i zajady mi grożą gdy piszesz "poważnie" o tym, jak to doskonale znasz system komunikacyjny w Radomiu (a pewnie i na innych systemach też znasz się doskonale). -Jak na PRZYSZŁEGO rusycystę, "studiującego" w kieleckiej szkółce - oczywiście:))) Ale nic to: -twój rozmówca też niezły... Pozdrawiam serdecznie! -ubawiliście mnie setnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: krasnyjkisłorod 11.06.07, 22:48 I serio jeszcze nie poszedles do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: krasnyjkisłorod 11.06.07, 23:05 redoxygene napisał: > I serio jeszcze nie poszedles do lekarza? służba zdrowia strajkuje. nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.range86-143.btcentralplus.com 11.06.07, 00:52 Posluchaj synku. Urodzilem sie w Warszawie, a mieszkam w Radomiu. Komentarze w Twoim stylu to totalne dno glupoty i wiesniactwa. Tak na marginesie, masz szczescie, ze zyjesz w tych czasach, inaczej nie moglbys sie do mnie odzywac bez pozwolenia, a epitety w stylu "cwoku" zachowaj dla swojej rodziny. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thommas Ludzie! Opamiętajcie się!!! IP: 62.140.211.* 11.06.07, 18:54 Czytam te wypowiedzi i ogarnia mnie przerażenie. Tyle nienawiści, jadu, zarozumialstwa, przemądrzania się... Ludzie opamiętajcie się! Tu chodzi o rzeczową dyskusję dot. lokalizacji kompleksu sportowego, a nie o to, żeby komuś dokopać "bo się nie zna", bo ma inne zdanie albo nie wie, jaki autobus jaką ma trasę... Czy Wy naprawdę nie potraficie inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
labdron Re: Ludzie! Opamiętajcie się!!! 11.06.07, 19:54 A czemu zaraz przerażenie? To przecie czysta komedia jest:)))) A jak się znudzi czytanie takich "fachowców" od wszystkiego jak tutejsi -można przejść na ciekawszą stronkę, albo jaką książkę poczytać... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Ludzie! Opamiętajcie się!!! 11.06.07, 22:59 labdron napisał: > albo jaką książkę poczytać... np. "5 przygód detektywa Konopki" .... a propos ksiązki ... ktoś (cholera kto to był ...) mi kiedyś obiecał pewne kserówki ... kserówek nie ma a mineło fiu fiu - 2 latka?. zgaduję, że gromienie biednego skisłego oxygena jest bardziej zajmujące. przyczyna zniknie jak kisłarod przekonwertuje do unnilseptium emitując inzwischen dwa fotony i antyelektron (oddamy na potrzeby PET-u w Kielcach w ramach dobrosąsiedzkiej wspołpracy). ja jeszcze poczekam ;)) pazdravlenya tavariszcz tetradyhro-1,2-oxazol Odpowiedz Link Zgłoś
labdron Re: Ludzie! Opamiętajcie się!!! 11.06.07, 23:17 > a propos ksiązki ... ktoś (cholera kto to był ...) mi kiedyś obiecał pewne > kserówki ... > kserówek nie ma a mineło fiu fiu - 2 latka?. -W tym czasie wiele się zmieniło. Dotarło do mnie, na ten przykład, że nie warto inwestować bez sensu. Poza tym: kserowanie książek, to przestępstwo na własności intelektualnej... ;) -Dlatego pożyczyłem te książki pitagorowi w nadziei, że przekaże wszystkim zainteresowanym znajomym. Może nie miał chłopak czasu? No, -ale ja też jestem zajęty...: jem ser, piję wino i opalam się:))) > zgaduję, że gromienie biednego skisłego oxygena -Jaki on tam biedny?! Subiektywnie ceni się bardzo wysoko -zatem cudze opinie pewnie mu wiszą smętnym kalafiorem u pasa. > jest bardziej zajmujące. -Tak sobie. Raczej zabawne. Gdyby było zajmujące -pewnie zajmowałbym się tym częściej. Szczerze mówiąc: jest to mniej zajmujące od gromienia ciebie. Ty przynajmniej jesteś społecznym opiekunem i poziom tego forum, to w lwiej części twoja osobista zasługa. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Ludzie! Opamiętajcie się!!! 11.06.07, 23:30 labdron napisał: > czasu? No, -ale ja też jestem zajęty...: jem ser, piję wino i opalam się:))) wszystko jasne. b-laktamy plus promieniowanie UV stymulujące izomeryzację optycznie czynnych heterocykli ... do tego alkohol(!). nie slyszales ze nitroizoksazolidyny w obecnosci swiatla i roztworach alkoholowych konwertuja do czteroczlonowych heterocykli???? biedny Darth Labdron ;) > > zgaduję, że gromienie biednego skisłego oxygena > > -Jaki on tam biedny?! Subiektywnie ceni się bardzo wysoko -zatem cudze opinie > pewnie mu wiszą smętnym kalafiorem u pasa. on nie lubi kalafiora ;) u pasa wisi mu makieta głowy Dartha Labdrona ;D > -Tak sobie. Raczej zabawne. Gdyby było zajmujące -pewnie zajmowałbym się tym > częściej. Szczerze mówiąc: jest to mniej zajmujące od gromienia ciebie. ale mię zaszczyt czasnął. grom dalej niczym grom ;) pazdravlenya :D Odpowiedz Link Zgłoś
labdron Re: Ludzie! Opamiętajcie się!!! 11.06.07, 23:44 > nie slyszales ze nitroizoksazolidyny w obecnosci swiatla i roztworach alkoholowych konwertuja do czteroczlonowych heterocykli???? -Nie słyszałem... Ale dobrze mi z tym tak samo jak i przedtem było:))) > on nie lubi kalafiora ;) > u pasa wisi mu makieta głowy Dartha Labdrona ;D -O! -to całkiem blisko się znacie... (Widać ciągnie swój do swego.) -A badałeś mu wszystko? -czy tylko tak po wierzchu przeciągnąłeś okiem? > ale mię zaszczyt czasnął. grom dalej niczym grom ;) > pazdravlenya :D -Jak znajdę efektowną okazję -nie omieszkam...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Ludzie! Opamiętajcie się!!! 11.06.07, 22:23 Rzeczowa dyskusja nie bedzie sie toczyc do momentu, do kiedy ludzie nieznajacy np. zasad funkcjonowania komunikacji miejskiej w Radomiu beda sie na jej temat wypowiadac. Poza tym, dyskusja w tym temacie przetoczyla sie przez to forum jakies 3 miesiace temu i wiele osob, w tym ja, nie zamierza jej powtarzac. Rzeklbym nawet, ze n-ty raz, gdyz wiekszosc osob, piszac swoje posty nawet w trakcie trwania dyskusji udawalo, ze nie widzi niektorych postow i dalej twierdzilo rozne dziwne rzeczy, zreszta tak jest takze w przypadku wypowiedzi w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekohamkohamrado Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: 195.175.37.* 12.06.07, 00:37 moze redoxygene specjalista od wszystkiego powie jeszcze kto bedzie gral na tym stadionie i kto ten stadion i za co utrzyma.ooo pan ekspert od komunykacji cos ma zle dni internauci sie nie zgadzaja ze na wosniki jest lepszy dojazd.zapomnialem oni to sa motloch liczy sie zdanie jedynego prawdziwego eksperta od komunykacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowiec Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.tkdami.net 12.06.07, 09:42 Komiczne te dywagacje na temat stadionu , ktorego projektu i koncepcji realizacji nie ma w zadnych oficjalnych dokumentach i postanowieniach rzadowych, dyskusja opera sie na wypowiedzi prezydenta miasta , ktory zchialby zeby taki obiekt powstal w Radomiu , niestety drodzy forumowicze na chciejstwie jeszcze nic nie zbudowano ! - czego wymownym przykladem jest miasto - Radom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radosnydom do Swia Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.centertel.pl 13.06.07, 09:08 Ty Światowiec. Jaki Ty mądry człowiek jesteś.Z Twoim podejściem do sprawy powinieneś w Londynie mieszkać.Twój pesynizm i krytyka - rekord świata. Orientujesz się znakomicie.Nie mądrzyj się, tylko pokaż mi w tym kraju miasto powiatowe (opr.Częstochowy)o liczbie ludnośći podobnej do Radomia.Gdynia jedynie.Bo jak wymienisz Gliwice,Sosnowiec,czy Bytom to będziesz miał racje.Tylko czy chciał byś tam mieszkać? Gdynia,Częstochowa owszem.Daleko nam.Ale reszta?Takie same miasta jak i Radom.Reszta powiatów ma nie więcej jak 100tys.Zmień podejście bo jak wszyscy by mieli takie nastawienie to Radom juz 10 lat temu miał by 100 tys.mieszkańców a nie prawie 240 i nie było by dla kogo stadionu budować.A tak jest dla kogo i wcześniej czy pózniej to miasto się zmieni nie do poznania.Patrząc 10 lat wstecz to juz się bardzo dużo zmieniło.Nie widzi ten kto nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowiec Re stadionowe - fantazje radomian IP: *.tkdami.net 13.06.07, 09:45 Pragne zaktualizowac moja poprzednia wypowiedz z ostatnij sesji rady miejskiej , ktora w pelni potwierdzila moje przypuszczenia , ze budowa kompleksu sportowego na Wosnikach lub koniowce - to lokalny wymysl fantastow z prezydentem na czele. Radom zlozyl projekt na centrum rehabilitacyjno- sportowe , ktore ma powstac na miejscu - stadionu Radomiaka - planowany obiekt na 8 tys. miejsc, i ten projekt zostal zatwierdzony do realizacji - cale to przedsiewziecie ma kosztowac okolo - 80 mln. zlotych, - to jest jedyny aktualny projekt - stadionu zatwierdzony dla Radomia. Zapytany pzez dziennikarzy a kompetentny w tej kwestii czlonek zarzadu wojewodztwa mazowieckego pan Szprendalowicz - stwierdzil jednoznacznie , ze zeby zmienic projekt stadionu a w tym wypaddku chodzi o budowe calego kompleksu sportowego - stadion na 15 tys., hale sportowa , basen kryty ) a wiec chodzi o calkiem inny projekt niz poprzedni , - to trzeba - tu UWAGA ! - zaczac wszystko od zera , tzn. - zlozyc nowy wniosek na budowe : - kompleksu sportowego w Radomiu . Konkluzja z tego stadionowego zamieszania dla Radomia jest jedyna - bierzcie co daja , nie wybrzydzajcie! , Radom to nie metropolia i taki wielki kompleks sportowy - zrodzony w umyslach radomskich forumowiczow , nigdy w powiatowym Radomiu - nie powstanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosnydom wosniki czy koniowka IP: *.centertel.pl 14.06.07, 08:37 Tu RACJA.Brać co dają i nie wybrzydzać nie kombinować jak koń pod górę.Lepsze 100 złotych w garści niż 2 tys.w maszynie.I optym.trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.tkdami.net 13.06.07, 15:40 i tak ten stadion nie powstanie nie mamy co sie cieszyc jak zwykle tylko z koryta biora pieniadze a dla miasta i jego mieszkanców nic nie robia Radom powinien miec klub w OE najlepszym kandydatem jet oczywiscie Radomiak tylko dług ponad 3 ml zł przecierz na meczach lgowych Legia Wisła Lech w Radomiu stawiało by sie pewnie 20 tys ludzi dobra promocja dl miasta tylko niech ktos sie za to wezmie bo w tym miscie juz nas nic nie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reolo Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:33 Decyzja już zapadła WOŚNIKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion 14.06.07, 23:11 jakieś szczegóły?? Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion 15.06.07, 00:00 To bez wątpienia lepiej niż Koniówka, choć jest co najmniej kilka lepszych lokalizacji w Radomiu. Może sprawa jeszcze nie jest ostateczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.tkdami.net 15.06.07, 07:14 jesli to prawda z tymi wosnikami to tragedja po całosci by dostac sie na stadion z byle ktorego punktu miasta 1 drogi ba ponad słabo na koniówce wiele lepiej by sie prezentowala ta budowala jak powstanie i czy wogule powstanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bob961 Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion 15.06.07, 08:20 Według wiedzy którą posiadam decyzja jeszcze nie zapadła. Panie Jakubie proszę o przedtawienie tych lepszych propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion 15.06.07, 12:27 > Według wiedzy którą posiadam decyzja jeszcze nie zapadła. Panie Jakubie proszę > o przedtawienie tych lepszych propozycji. One gdzie padaly w watkach dotyczacych stadionu, ale sumujac: -Brzustowka w okolicach Zolkiewskiego i Mieszka I -Poludnie na polach pomiedzy petla autobusowa, torami i Wierzbicka -Golebiow pomiedzy Kozienicka i torami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klituśbajduś Re: Koniówka, czy Wośniki? Gdzie będzie stadion IP: *.tkdami.net 25.06.07, 09:25 decyzja juz zapadla - panowie dyskutanci, - stadion dla Radomia - to gruszki na wierzbie !!! Odpowiedz Link Zgłoś