dkt1984 08.02.08, 19:50 Lubię takie newsy :) Kolejny ważny krok w kierunku portu lotniczego. Powoli zaczyna się klarować sytuacja, czekamy na następne, miejmy nadzieję, równie pozytywne doniesienia! :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarni Kolejne kłamstwo i obłuda w wykonaniu PIS-uarów IP: *.rad.vectranet.pl 08.02.08, 20:11 To tylko zasłona dymna i temat zastępczy. Lotnisko w Radomiu przepadło dawno temu. Teraz spółka przekłada i marnotrawi pieniądze radomian. Przecież finansowanie budowy lotniska w Radomiu wypadło ze wszystkich możliwych źródeł finansowania w Unii i Polsce do 2013 roku minimum. Będziemy świadkami podpisywania kolejnych umów psełdo- ważnych dokumentów,spotkań a efekt będzie ZEROWY. CZAS SKOŃCZYĆ Z KŁAMSTWEM I OBŁUDĄ Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Sadków wyprzedził innych na Mazowszu 08.02.08, 20:34 Swietna wiadomosc! Kolejny krok na drodze ku pasazerskiemu portowi lotniczemu w Radomiu! Droga jeszcze dluga, ale juz coraz blizej, juz widac coraz mocniejsze swiatlo w tunelu. Mam nadzieje, ze samorzad wojewodztwa - mimo jawnego forsowania Modlina - zreflektuje sie i choc ulamek kwoty planowanej na tamten projekt przeznaczy na lotnisko Radom-Sadkow. Gratulacje dla wszystkich, ktorzy przyczynili sie do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokolik młody Ale bzdury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 20:40 A ile jest lotnisk na Mazowszu, które w ogóle muszą mieć taką umowę? Te, z których wojsko już się zabrało są w o wiele lepszej sytuacji niż Sadków, bo tam z wojskiem nie trzeba lotniska współużytkować, dzielić dochodów i odpowiedzialności, układać się co do czasu startów i lądowań itd. A durni dziennikarze piszą, co im władza podyktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: player do przodu IP: *.cmbg.cable.ntl.com 08.02.08, 21:20 Ja mam nadzieje ze w koncu bede mogl wyladowac w moim Radomiu a nie w Wawie albo Lodzi. Widzieliscie malutkie lotnisko w Lodzi? Nie mowcie ze to za duzo dla nas. 90mln to nie jest duzo dla prywatnego inwestora. Jestem pewny ze juz jest niejeden chetny. Dla linii lotniczych oraz korporacji na swiecie to sa grosze wiec troche wiary panie i panowie. Ja mam nadzieje na lotnisko bo ulatwi mi to zycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: do przodu IP: *.chello.pl 08.02.08, 21:25 jest jedno ale, pierwszy pasażerski samolot wylądował już w Radomiu - podczas Airshow 2007 :-) ...trzymam kciuki za ten port ! Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Re: do przodu 08.02.08, 21:33 Nareszcie jakaś pozytywna wiadomość,to znaczy,ze pisowce z Radomia ale w szczególności ten cały GOSIU blokowali Radom ze względu na Kielce,zobaczymy czy radomscy pisowcy w sejmie przypiszą sobie tą zasługę sobie poczekamy, zobaczymy.Jak się takie wiadomości czyta to człowiekowi robi się raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlik stary Do młodego łorlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:30 Orliku: no to wymień może te lotniska, które nadają się do wykorzystania dla celów cywilnych. Może Nowe Miasto? Może Sochaczew? I jeszcze jedno: jak one są powiązane z Radomiem? Bo chyba chodzi o to, żeby Radom i okolice miały cywilny port lotniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokolik młody Re: Do młodego łorlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:45 Problemy ze wzrokiem, logicznym myśleniem czy umiejętnością czytania ze zrozumieniem? 1. Nie orlik, tylko sokolik:) 2. Problemem Mazowsza nie jest to, czy Radom i okolice będą miały port cywilny. 3. Nawet jeśli dla Mazowsza miałoby jakieś znaczenie, czy Radom i okolice będą miały port cywilny, to inne lotniska na Mazowszu nie miałyby nic do tego, więc mowa o ich wyprzedzaniu lub nie wyprzedzaniu nie miałaby sensu. 4. Gdyby Radom i okolice stać było na port cywilny, a linie lotnicze były zainteresowane Radomiem i okolicami, port cywilny na Sadkowie pewnie by już był. 5. Choćby Sochaczew. Nie gorzej niż Sadków. 6. Gdyby brak umowy z wojskiem był jedynym powodem, dla którego Sadków nie nadaje się jeszcze do wykorzystania dla celów cywilnych, może latałbyś z Sadkowa od jutra:) 7. Zainwestuj w okulary, stary, na emeryturze poczytać coś o świecie, jak znalazł:))) Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Do młodego łorlika 08.02.08, 23:18 Problemy ze wzrokiem, logicznym myśleniem czy umiejętnością czytania ze zrozumieniem? > 2. Problemem Mazowsza nie jest to, czy Radom i okolice będą miały > port cywilny. Owszem, jest problemem. > 3. Nawet jeśli dla Mazowsza miałoby jakieś znaczenie, czy Radom i > okolice będą miały port cywilny, to inne lotniska na Mazowszu nie > miałyby nic do tego, więc mowa o ich wyprzedzaniu lub nie > wyprzedzaniu nie miałaby sensu. Owszem ma. Dokladnie tak samo jak jeden salon Plusa w centrum handlowym, czy dwa, a moze nawet 5. A klientow caly czas tyle samo. > 4. Gdyby Radom i okolice stać było na port cywilny, a linie lotnicze > były zainteresowane Radomiem i okolicami, port cywilny na Sadkowie > pewnie by już był. Tak jak na wszystkich lotniskach tego typu w Polsce. Dopoki lapska na tym trzyma polityk, ktoremu zalezy, zeby nie powstalo, to nie powstanie, niezaleznie od tego, kto przyjdzie. I nie powstalo nigdzie w Polsce. Co do braku wojska-jest to i plus i minus. Brak wojska oznacza brak proporcjonalnego dzielenia kosztow obslugi. Co za tym idzie 10 samolotow dziennie z Sochaczewa bedzie musialo pokryc dzienny koszt utrzymania lotniska, a 10 samolotow z Radomia, pokryje tylko 10% dziennych kosztow utrzymania lotniska. Tak w uproszczeniu. M. in. dlatego w Obicach nie wyszlo. Bo i kto utrzyma lotnisko z kilku lotow, jesli nie ma kogos, kto bedzie stale z niego korzystal? Ile wyniosa oplaty lotniskowe i jaka bedzie konkurencyjnosc portu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokolik młody Re: Do młodego łorlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 11:49 > 2. Problemem Mazowsza nie jest to, czy Radom i okolice będą miały > > port cywilny. > > Owszem, jest problemem. Zapewne dlatego właśnie Sadków nie dostanie finansowania z funduszy rozdzielanych przez Struzika:))) Widać, wg Twojej logiki, objawem zainteresowania Mazowsza lokalizacją lotniska w Radomiu jest obcięcie Radomiowi funduszy na ten cel. Reszta Twojego wywodu na tym samym poziomie. Szkoda czasu na polemikę. Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Do młodego łorlika 09.02.08, 14:59 Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Ja nie mowie o zainteresowaniu, tylko o problemie. Gdyby problemem nie bylo, to i dofinansowanie by sie znalazlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokolik młody Re: Do młodego łorlika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 16:27 > Gdyby problemem nie bylo, to i dofinansowanie by > sie znalazlo Nic dodać, nic ująć:))) Lecz się. Dobrze Ci radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Do sokolika młodego IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 08.02.08, 23:34 Radzisz innym,żeby kupili okulary i poczytali.To proponuję ci żebyś poszukał sobie i przeczytał taki akt normatywny: Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 15 listopada 2004 roku w sprawie warunków i zasad wykorzystywania lotnisk wojskowych przez lotnictwo cywilne i obowiązków zarządzających tymi lotniskami.To akt wykonawczy do ustawy z 3 lipca 2002 Prawo lotnicze. Jeśli zatem sam nie masz problemów z logicznym myśleniem i umiejętnością czytania ze zrozumieniem,to po przeczytaniu w/w rozporządzenia zrozumiesz,że nawet gdyby wszystkie linie lotnicze w Europie "były zainteresowane Radomiem i okolicami" to bez min. umowy operacyjnej, która właśnie została podpisana,z portu cywilnego "na Sadkowie" nie mogłyby latać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokolik młody Re: Do sokolika młodego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 11:44 >Jeśli zatem sam nie masz problemów z logicznym myśleniem i umiejętnością czytania ze zrozumieniem,to po przeczytaniu w/w rozporządzenia zrozumiesz,że nawet gdyby wszystkie linie lotnicze w Europie "były zainteresowane Radomiem i okolicami" to bez min. umowy operacyjnej, która właśnie została podpisana,z portu cywilnego "na Sadkowie" nie mogłyby latać. A kto twierdzi inaczej?:))) Ja tylko napisałem, że jeśli wojska już nie byłoby na Sadkowie, to umowa z tym wojskiem nie byłaby potrzebna. Tak jak na paru innych lotniskach na Mazowszu. Zatem kwestia "wyprzedzania" jest propagandowym wymysłem władzy. Za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon zawodowiec Re: Do sokolika młodego IP: *.ghnet.pl 09.02.08, 23:44 Sokoliku młody,wydaje ci się że coś wiesz, ale masz jasność spojrzenia nie skażoną znajomością rzeczy. Gdyby na lotnisku Sadków nie było wojska, to wprawdzie nie potrzebna byłaby umowa operacyjna, ale za to potrzebna byłaby zgoda prezesa ULC na "założenie lotniska", stosownie do art.55.1 ustawy Prawo lotnicze.To jest skomplikowana procedura administracyjna wymagająca wielu (minimum 9) opracowań min: stanowisko państwowego wojewódzkiego inspektora sanitarnego odnośnie do wymagań higienicznych i zdrowotnych zakładanego lotniska oraz wojewódzkiego inspektora ochrony środowiska odnośnie do wpływu zakładanego lotniska na środowisko. Lotnisko Modlin ma tylko promesę prezesa ULC na założenie lotniska i jeszcze dłuuugo nie przebrnie właśnie wymagań ochrony środowiska, lotnisko Sochaczew nie ma nawet promesy, a lotnisko Mińsk Mazowiecki śpi snem głębokim A lotnisko Radom-Sadków ma już: a) pisemne zwolnienie prezesa ULC z obowiązku składania wniosku w sprawie założenia lotniska, bo lotnisko jest czynne, jest opublikowane w AIP Polska i ma cywilne kody IATA i ICAO (EPRA)..za trudne?? b)ma podpisaną umowę operacyjną z wojskiem I na tym polega to "wyprzedzenie" Radomia !!! Napisz młody sokoliku, czy zrozumiałeś,czy to za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Ale bzdury! 09.02.08, 22:35 Gość portalu: sokolik młody napisał(a): > A ile jest lotnisk na Mazowszu, które w ogóle muszą mieć taką umowę? Mińsk Mazowiecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiemiaRadomska Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:35 Jest mały szkopuł: Sadków nie leży na Mazowszu. Dziennikarze, więcej profesjonalizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idjot Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: *.rad.vectranet.pl 08.02.08, 22:19 Tak jest 6 chyba wsi o tej nazwie ,,ale wiadomo ze to Sadkow dzielnica Radomia,albo nazwa zwyczajowo przyjeta od wsi sadkow ,gdzie pod Radomiem powstalo przed wojna lotnisko , MADRALO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: 82.139.38.* 08.02.08, 22:31 Gość portalu: idjot napisał(a): > Tak jest 6 chyba wsi o tej nazwie ,,ale wiadomo ze to Sadkow dzielnica > Radomia,albo nazwa zwyczajowo przyjeta od wsi sadkow ,gdzie pod Radomiem > powstalo przed wojna lotnisko , MADRALO Radom lezy w małopolsce. A znajduje sie w woj Mazowieckim. To znacząca różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geografoman Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:40 > Radom lezy w małopolsce. Ale fracha!!! No nie mogę:))) Co jeden, to lepszy... A może na podkarpaciu? Możemy się tak umówić. Czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: 82.139.38.* 08.02.08, 23:07 > Ale fracha!!! No nie mogę:))) Co jeden, to lepszy... A może na > podkarpaciu? Możemy się tak umówić. Czemu nie? Ta to gdzie leży znawco od 7 boleści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a4 Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 01:01 koło łodzi. i chrapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:51 Panowie, dla zasady: Radom historycznie należał do ziemi sandomiersko - radomskiej, zresztą popatrzmy na podział administracyjny Kościoła, który jest najwierniejszym podziałem hist. - geogr. i nie ulegającym częstym zmianom administracyjnym; to by tez pasowało pod lokalny patriotyzm, co nie? Kielce nas niczego nie uczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka_polka Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: *.tkdami.net 08.02.08, 22:46 ja tak sobie czytam te wasze wpisy i nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać: nie ma żadnych ruchów w sprawie lotniska: tylko nas mamią tym lotniskiem, nic nie robią żeby w Radomiu było lotnisko, nie uda im się w tym temacie już nic więcej zrobić, itd.; pokazuje się realna wizja lotniska w Radomiu: tylko nas mamią tym lotniskiem, nic nie robią żeby w Radomiu było lotnisko, nie uda im się w tym temacie już nic więcej zrobić, itd.; LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ! kiedy wreszcie przestaniecie na wszystko narzekać, wszystko krytykować, wszystkich obrażać? zajmijcie się działaniem na rzecz tego miasta, a nie wiecznym, niczym nie uzasadnionym wybrzydzaniem. na wymioty mi się zbiera jak czytam te wasze wpisy na tym forum... niestety nie ma tu żadnej konstruktywności, a jedynie zrzędzenie jak w maglu. BABY JEDNE ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki [...] IP: 82.139.33.* 09.02.08, 07:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Koszty lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:39 Właśnie przeczytałem, że nowy terminal pod Brukselą na 4 mln pasażerów ma kosztować 20 milionów euro, czyli około 70 milionów złotych. Czy więc koszty naszego lotniska na poziomie 300 milionów nie są przesadzone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewident Re: Koszty lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:47 > Czy więc koszty naszego lotniska na poziomie 300 milionów > nie są przesadzone? A niby od czego, jak nie od przesadzania z kosztami są gospodarcze przedsięwzięcia państwowe i samorządowe? A może wydaje Ci się, że zabawa w biznes na zarządzaniu lotniskiem jest potrzebna władzy do tego, żeby mieszkańcy mogli z tego lotniska korzystać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: Koszty lotniska IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.08, 09:48 A lotniska cywilnego i tak nie bedzie na Sadkowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: Koszty lotniska IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.08, 10:11 Czy pan prezydent za słowa wypowiadane w teledzienniku dami w dniu 8 lutego 2008 roku dotyczące powstania lotniska cywilnego pod koniec 2009 r weżmie odpowiedzialność czy ewentualną porażkę będzie umiał merytorycznie uzasadnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Koszty lotniska IP: 82.139.38.* 09.02.08, 10:35 Czy Ty weźmiesz odpowiedzialnosc za słowa które wypowiedziałeś? Jakieś argumenty czemu ma nie powstać? Z cyklu "bo nie" lepiej nie pisz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: *.tkdami.net 09.02.08, 10:19 czyli będzie lotnisko i Air Show!! brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.08, 12:10 Adi prosta i jedyna odpowiedż bo nie ma na to pieniędzy.Trzeba pilnie i ze zrozumieniem czytać ogólnopolską prasę,oglądać telewizję i wsłuchiwać się z uwagą w wypowiedzi różnych ludzi.Widzisz takie to proste.A tak na koniec mnie także zależy aby lotnisko cywilne powstało w Radomiu ale także realnie patrzę na to co sie dzieje i jakie działania podejmuja inne miasta w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Zębala na prezydenta! IP: *.tkdami.net 09.02.08, 12:49 Co znaczy właściwy człowiek na właściwym miejscu. Zasługą Kosztowniaka jest to, że chciał i udało mu się zatrzymać pana Zębalę w Radomiu kiedy już właściwie zrezygnował (był taki moment). Jednak co do wyprzedzenia to mam jednak pewne wątpliwości. Modlin jest jednak oficjalnie uznany za drugie lotnisko dla Okęcia i mocno forsowany przez wszystkich - Struzika i warszawkę. Niedawno podano w TVP3 informację, że Sochaczew ma już inwestora strategicznego, znaną firmę w świecie, która podopisała umowę o zainwestowaniu na tym lotnisku 220 mln. euro! Życzę serdecznie p. Zębali aby udało mu się coś takiego załatwić dla Sadkowa. Wtedy rzeczywiście można będzie powiedzieć to co w tytule wątku. No i jeszcze jedno: na liście podstawowej w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko MRR w pkt. 84 znajduje się pozycja: "Prace analityczne związane z przygotowaniem nowego lotniska centralnego dla Polski". Przeznaczono na to 61 mln. zł. Tę szansę dla Radomia również miejmy na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOLEDO Re: Zębala na prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 13:35 Wspomniecie moje słowa -Andrzej Kosztowniak będzie prezydentem minimum 2 kadencje.Mam nadzieję,że będzie radomskim Dutkiewiczem,albo Szczurkiem.Tak trzymać i pamiętać Panie Prezydencie,że jest pan PREZYDENTEM WSZYSYTKICH RADOMIAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: toledo marzy IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.08, 14:06 Ten pan może i by chciał być prezydentem wszystkich radomian ale nie wszysczy radomianie by chcieli żeby to on był ich prezydentem i to bedzie chyba jedyny i najważniejszy powód aby wytrzymał tylko jedną kadencję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: Zębala na prezydenta! IP: *.radom.pilicka.pl 09.02.08, 15:44 Facet post jest, nie wypada............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Brawo Kosztowniak! IP: *.156.udn.pl 09.02.08, 16:39 PiS to katastrofa, i zmarnowane 2 lata. Ale tylko jednej osobie nalerza sie gratulacje- Kosztowniak. Grunt ze idzie do przadu, i bedziemy przed reszta szybsi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista ortografia IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.08, 16:50 peter a gdziś ty szkoły kończył.Jeżeli tacy ludzie stoją "u boku" tego pana to może będzie on szedł do przodu ale żółwim tempem i tak przed tą resztą to chyba szybciej nie będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Sadków wyprzedził innych na Mazowszu 09.02.08, 17:35 Gość portalu: WR napisał(a): > Niedawno podano w TVP3 informację, że Sochaczew ma już inwestora > strategicznego, znaną firmę w świecie, która podopisała umowę o > zainwestowaniu na tym lotnisku 220 mln. euro! nowymi udziałowcami są austriacka firma Meinl i Zbigniew Komorowski (Bakoma). Sochaczew ma ruszyć w drugiej połowie 2011 (Radom - koniec 2009). Obecnie na koncie sochaczewskiej spółki jest... 6,5 mln zł (Radom - 22,5 mln). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam_wisniewski Wreszcie jakies konstruktywne decyzje! IP: 89.100.111.* 09.02.08, 18:03 Prosze tez o przeniesienie lotow szkoleniowych w inne miejsce_ dla dobra ogolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: Wreszcie jakies konstruktywne decyzje! IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.08, 11:08 Czy może wiecie kim jest pinki.Co jest,że prawie każdą wypowiedż jego likwidują.Czy to coś jest rodzaju żeńskiego czy męskiego.Jedno co wiem wulgaryzm w jego słowach to jak dla nas powietrze w płucach.I znowu społeczeństwo jest zaślepione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awf [...] IP: *.tkdami.net 10.02.08, 12:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Sadków wyprzedził innych na Mazowszu 11.02.08, 12:59 Ludzie to mają słabą pamięć. Przypomnę, że głównym powodem wykreślenia Sadkowa z programu operacyjnego UE była decyzja Komisji UE która to nakazała. UE nie dofinansuje więcej niż jednego lotniska w każdym regionie. Dlatego ostał się Modlin, który od samego początku był forsowany przez Struzika No i kolejna sprawa. Przecież Sadków nie musi być finansowany tylko z budżetu UE. Fundusze UE nie są przecież wyrocznią. Sadków może być finansowany spokojnie z budżetu woj. mazowieckiego, a nawet korzystać z budżetu państwa. Podpisana umowa to krok milowy. Ten kto to neguje faktycznie nie ma pojęcia i to żadnego o tego typu sprawach. Przykładem może być miasteczko filmowe w Nowym Mieście. Dopóki tam nie zostanie podpisana jakakolwiek umowa z wojskiem to inwestycja tam nie ruszy. To, że wojsko już dawno się stamtąd wyprowadziło, nie oznacza że nie jest właścicielem gruntów. To wszystko to są długie procedury. Co do Sochaczewa. To lotnisko nie jest lotniskiem dla Radomskiego. Niech ktoś mi pokaże jak tam dojechać z Radomia. Nie ma do Sochaczewa ani dobrej drogi, ani kolei. Słowem Sochaczew jest adresowany do Płocka i zachodnich okolic Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron le seur Re: Sadków wyprzedził innych na Mazowszu IP: *.dti-static.cegetel.net 11.02.08, 15:27 Długie procedury... Tak u nas trwało to prawie 10 lat!!! I gdybyśmy od tego zaczęli juz dawno by samoloty chulały. Ale na szczęście po 10 latach "wielotorowych działań" jest sukces. I chwała wszystkim, któzy się do tego przyczynili. Niech teraz miasto remontuje czem prędzej drogę dojazdową, bo wstyd tą drogą na lotnisko "międzynarodowe" będzie jechać!!! Odpowiedz Link Zgłoś