bibis5 19.11.03, 17:18 Wielokrotnie pisałem o dworku Karschów, że trzeba zmienić ten niechlubny stan rzeczy. Szkoda tego zabytku, mało ich w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isoxazolidine Re: Niszczenia dworku Karschów ciąg dalszy 19.11.03, 18:42 to byloby idealne miejsce na muzeum ktore organizuje SKRZR ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: Niszczenia dworku Karschów ciąg dalszy IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 19.11.03, 19:56 Nie rozumien dlaczego nie mozna usytalic wlasciciela dworku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikiel Re: Niszczenia dworku Karschów ciąg dalszy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 10:48 Jeżeli naszym włdzom nie zależy na starówce, to kto będzie sobie zawracał głowę jalimś tam dworkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urle dworek Karschów IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 20.11.03, 11:29 Z tego co wiem-gmina wie kto jest właścicielem.No szkoda szkoda takiego zabytku. to juz kolejny temat na forum z cyklu:cos sie zlego dzieje,widzimy,chcemy ale niepotrafimy pomoc.Zadam po raz kolejny pytanie:czy mieszkancy Radomia maja jakiekolwiek prawa do brania inijatywy w swoje ręce???? Odpowiedz Link Zgłoś
muzyk2 Re: dworek Karschów 20.11.03, 15:57 Kalowski, ktróry w UM sprzedaje majatek od 5 lat chyba wie komu sprzedal palacyk Karschów. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus_fugit Re: Niszczenia dworku Karschów ciąg dalszy 21.11.03, 10:21 Wydaje się, że właścicielom dworku zależy na jego zrujnowaniu. Wtedy w majestacie prawa dojdzie do zburzenia i... powstanie nowy obiekt, bo lokalizacja niezła. Szkoda :( RATUJMY RADOMSKIE ZABYTKI. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine do TEMPUSA 21.11.03, 10:54 sprawdz skrzynke, .... a najlepiej skrobnij do mnie - najlepiej na pk pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bibis5 Re: Niszczenia dworku Karschów ciąg dalszy 22.11.03, 19:15 A kto nabył ten dworek, aby go odnowić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: Niszczenia dworku Karschów ciąg dalszy IP: *.radom.pl 21.11.03, 20:33 Odpowiedz Link Zgłoś
pies22 Dworek: NA POMOC, RATUNKU ! ! ! 29.11.03, 23:56 RATUJCIE bo dworek umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REJF Nie tylko Limanowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 08:17 Witam Jak najbardziej przyłaczam się do powyższych głosów. Nie zapominajmy o innych budynkach - taki naprzykład obiekt przy Słowackiego 9 bodajże /przy przystanku MPK w stronę wiaduktu/. Jak zauważyłem ostatnio zginęła z tamtąd już brama i prawie połowa ogrodzenia - bynajmniej nie jest to raczej oznaka mającego nastapic remontu. Może "jakieś odpowiedni służby" zajęłyby sie rownież tym miejscem.... zamin zostanie całkowicie rozebrane do przysłowiowej ostatniej cegły. Darz bór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: Nie tylko Limanowskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.12.03, 12:46 Znów miasto sprzedalo prywaciarzowi a ten czeka az mu zabytek zlodzieje rozbiora i bedzie mial dzialke. Ten mechanizm dziala w wielu przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Niszczenia dworku Karschów ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:16 Z tego co wiem, właścicielem jest firma załorzona przez jakichś obcokrajowców z zachodniej europy... tyle powiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bibis5 Re: Niszczenia dworku Karschów ciąg dalszy 02.12.03, 11:55 No właśnie, właścicielem Dworku Karschów jest ktoś zzagranicy, Pałacu w Bartodziejach ktoś ze Szwecji, Dworku Gieryczów .... . W taki sposób na naszych oczach i przy naszej niemocy stracimy zabytki. Co mamy robić ? Odpowiedz Link Zgłoś