ginterlo 28.02.09, 15:38 Kochani gdzie mogę kupić koper włoski w Radomiu. Chodzi mi o bulwy, nie o nasiona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cyrul Re: Koper włoski - gdzie. IP: 82.139.37.* 28.02.09, 22:34 a co chcesz na prukanie,gotowany groch ma te same właściwości,tylko uważaj żeby ci tyłka nie rozerwało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzin Re: Koper włoski - gdzie. IP: *.230.udn.pl 28.02.09, 22:46 kolega Cyrul,taki bardziej dowcipas. Udał Ci się wic. Nic tylko boki zrywać. Takie żarty to tylko w dolnej Pyrlandii i na imprze w największej oborze w naszym, czyż nie ciężko doświadczonym mieście. Masz na moje przeświadczenie nie więcej 14 lat, albo na takim poziomie zostałeś. Gratulacje w obydwu wypadkach. A koper włoski na dobrą sprawę bywa w każdym markecie. Nie będę wymieniał bo nie będę reklamował oczywistej oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
ginterlo Re: Koper włoski - gdzie. 04.03.09, 00:05 Niestety obleciałem markety, nawet sellgros - i lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
ginterlo Re: Koper włoski - gdzie. 04.03.09, 00:09 Kucharze w knajpach nawet bez naszego impulsu włączyli fenkuł do menu. Można go dodawać do zup, napychać brzuch rybie przeznaczonej do pieczenia, karmelizować i podawać w formie konfitury. Anyżowy smak warzywa jest tak delikatny, że nawet tych, którzy deklarują niechęć do korzennej słodyczy, namawiam do spróbowania fenkułu. Szczególnie w daniach ciepłych anyżowość się gubi, a zostaje jedwabista, delikatna materia, wdzięcznie przyjmująca smak dodatków.Można z nim robić wszystko: jeść na surowo, smażyć, dusić, piec, grillować. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura Odpowiedz Link Zgłoś