Gość: www IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.10.09, 21:35 czy zwrot "wrzucił płytę... do internetu" jest właściwym zwrotem dla dziennikarza takiej gazety??? A Internet to chyba też się z dużej powinno pisać ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acid.jazz Reklama 07.10.09, 06:48 Przestańcie już tak nachalnie reklamować ten kiepski towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmoothJazz... Re: Reklama IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.09, 08:27 Przestańcie w ogóle gadać o złodziejach! Co mnie to obchodzi! Ale do czasu, gdy ciebie, lamerze, okradną. Wtedy będziesz się darł - Ooooookraaaadli me! dlaczego nikt nic nie robi????? Dlaczego się o tym nie mówi? Złodziej, to złodziej. Nieważne czy ukradł majtki koloru czerwonego czy białe. Nie były jego. A nowa płyta Kazika rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: Reklama 07.10.09, 09:04 Jak mnie okradną to w gazetach o tym nie piszą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Reklama 07.10.09, 09:05 nagraj swoją płytę, zyskaj popularność i jak cię okradna, to na pewno o tobie napiszą kajtusiu... Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Raczej: jęcz, płacz i się obrażaj - jak Kazik 07.10.09, 09:25 To na pewno o Tobie napiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Grozi im do roku więzienia 07.10.09, 14:06 Jakie jęczenie? Okradli go to robi awanturę. "Grozi im do roku więzienia" No pięknie, a temu 18-latkowi co podawał linki grozi kara śmierci, no nieco mniej. Przecież ci złodzieje ukradli coś wartości (nie wiem dokładnie) rzędu 100 000 i kara 1 rok to stanowczo za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: Reklama 07.10.09, 09:35 Bez przesadu - rozumiem 1 artykuł, ale to już któryś raz na Gazecie o tym piszą. Naprawdę są ważniejsze sprawy niż Kazik czy Polański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o la Re: Reklama IP: 87.204.10.* 07.10.09, 11:01 Mnie ciekawi, w jaki oto sposób ten 18-latek "sprzedawał" pliki w internecie. Wystawił je na Allegro? Płatność sms-em zrobił, przelewem pobierał? Dobrze jest, kiedy media próbują się zmierzyć z rzeczywistością, a nie tylko tłuką o świecie wirtualnym ("polityka", "media", "życie towarzyskie"), ale widać niestety, jak daleko od "normalności" wylądowały. Nieszczęsny 18-latek najprawdopodobniej udostępnił te fajle w zamian za to, że inni udostępnią mu inne fajle, równie niedawno wyprodukowane. A brak skojarzenia faktu rozprzestrzeniania piractwa z siłą nabywczą polskiego społeczeństwa i rozbuchanymi (przez media) potrzebami już od dawna mnie przestał dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 12:28 A co boli cię że zatrzymali złodzieji takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcomics Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.chello.pl 07.10.09, 07:22 Brawo dla Policji za ujęcie najgroźniejszych przestępców Polsce. Teraz surowo ich ukarać, Zabić, zgwałcić, posolić, spalić na stosie. Ich , ich dzieci, żony, matki, ojców, całe rodziny, sąsiadów i całe miast w których mieszkali. Niech nie zostanie kamień na kamieniu. Wszystko ku chwale poszanowaniu praw autorskich. A policjantom dać złote blachy i niech Kazik ząśpiewa hymn na cześć ich bohaterstwa. "Zniszcz piratów, spal im domy, teraz kazik będzie czczony" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogu. Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.09, 08:00 oby Tobie zostało skradzione auto, komórka, portfel - cokolwiek. Ciekawe jak wtedy będziesz się patrzył na złodziei? Dlaczego prawo autorskie ma być w Polsce równane z błotem? noo, chyba że ty na co dzień się tym zajmujesz, więc obyś szybko wpadł w łapska policji Odpowiedz Link Zgłoś
elkacz Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni 07.10.09, 08:17 Skradziono mi komórkę. Zostałem pobity, wylądowałem w szpitalu, a policja stwierdziła, że to mój problem. Widocznie prawa autorskie są ważniejsze, niż bezpieczeństwo na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.pzu.pl 07.10.09, 08:43 Gość portalu: ogu. napisał(a): > oby Tobie zostało skradzione auto, komórka, portfel - cokolwiek. Ciekawe jak wt > edy będziesz się patrzył na złodziei? a czy Staszewskiemu ktoś ukradł auto, komórkę, portfel? Nie słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asek Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.09, 09:47 Co więcej okazuje się że nic Kazikowi nie ukradziono - zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia nie miał tu miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alez miał Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: 193.111.166.* 07.10.09, 11:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: austriak Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.ip.netia.com.pl 07.10.09, 12:19 Gdy ktoś mi ukradnie samochód, to nie mogę z niego korzystać. Kazikowi nikt nie ukradł płyt CD. Kazik nadal może je sprzedawać i potencjalnie osiągać zysk. Nadal może śpiewać swoje piosenki na koncertach. Nikt nie ograniczył jego potencjalnych szans na zarobek. Prawo autorskie jest chore. To tak samo, jakby inżynier, który wymyślił śrubkę pobierał od każdej sprzedanej sztuki powiedzmy 1% wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.09, 12:39 Przede wszystkim nalezy zlikwidowac biblioteki - toz to kradziez w bialy dzien! Tyle ksiazek, wypozyczanych komu popadnie - przeciez autorzy traca na tym niesamowite pieniadze, co najmniej 2.253 mld $ rocznie (czemu akurat tyle - a czemu nie?). Najpierw nalezy naliczyc kary - cena ksiazki * 3 * liczba wypozyczen (wiadomo, ze kazdy uczestnik procederu wypozyczania ksiazek kupilby je w ksiegarni, gdyby nie te biblioteki). Nastepnie biblioteki powinny te kary zaplacic, potem zostac zrownane z ziemia w symbolicznym akcie zerwania z instytucjonalnym piractwem, a bibliotekarki - do kicia za wspoludzial w zbrodni zgodnie i w porozumieniu. No bo czym niby rozni sie ksiazka od plyty CD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.devs.futuro.pl 07.10.09, 07:40 > czy zwrot "wrzucił płytę... do internetu" jest właściwym zwrotem dla > dziennikarza takiej gazety??? A Internet to chyba też się z dużej powinno pisać > ;) otóż nie. Internet funkcjonuje dzisiaj jako medium, jak radio i telewizja, i to piszemy z małej Odpowiedz Link Zgłoś
fallaci Wyciek płyty Kultu z tłoczni 07.10.09, 07:41 Bardzo dobrze, nareszcie poważnie traktowane jest prawo własności. Ciekawy jestem jakie argumenty padną w tym wątku by usprawiedliwić złodziejstwo. Piracy is a crime! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:03 to komus sie chcialo tyle pracy wlozyc zeby takie g...o skopiowac masom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.pzu.pl 07.10.09, 08:43 Kazik, to Ty napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziso Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.chello.pl 07.10.09, 09:26 > Ciekawy jestem jakie argumenty padną w tym wątku by usprawiedliwić > złodziejstwo. czemu nagle chcialbys zacząć rozmawiać o "złodziejstwie". myslalem ze chodzilo o naruszenie praw autorskich? > Piracy is a crime! :) dobre. wiesz choć co znaczy słowo "crime" ? moze lepiej byłoby "Piracy is a genocide!". Też bez sensu ale z wiekszym przytupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek "Inteligencja" niektórych ludków jest porażająca IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.09, 08:13 Pomijam juz procedury zabezpieczeń w tej tłoczni i ich stosowanie. Gdybyż tak część internautów wiedziała iz w necie nie jest sie anonimowym a taki czyn to kradzież? Pewnie by się udało gdyby nie głupota tego internauty. Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni 07.10.09, 08:21 Czy ktoś mi może wytłumaczyć co to jest pendriva? Skoro wynieśli na pendrivie to jakąś pendrive musieli mieć. Proszę o rzetelną odpowiedź i wpisywanie miast! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khat Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.lanet.net.pl 07.10.09, 08:35 Już nie bądź taki cwaniaczek z pekaesu! Czepiasz się pisowni. Teoretycznie powinno zostać napisane pendrive'a pendrive'ie ale nie wiem czy zauważyłeś, że od jakiegoś czasu polacy spolszczają niektóre nazwy i przynajmniej tę nazwę rozumie większość polaków. Cytat: "Proszę o rzetelną odpowiedź i wpisywanie miast!" W złote myśli też Ci sie wpisać. Na prezydenta kandydujesz, że podpisy zbierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asimo Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:56 wyluzuj... Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni 07.10.09, 09:02 Jak już spolszczać to spolszczać, a nie feminizować. To jest pendrive - ten pendrajw (jak spolszczać to spolszczać). Nie ta pendrive, ta pendrajw - bo z tego się rodzą kwiatki w stylu, wynieśli na pendrivie (pendriwie? nie wiem nawet jak to przeczytać!) Pozatym, niektórzy nie dostrzegą ironii, nawet wtedy gdy się o nią przewrócą. Wyraźna oznaka ciasnego umysłu i małostkowości. Tak, czuję się od Ciebie lepszy, mądrzejszy i w ogóle bardziej bardziej bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepskiej jakosci Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: 193.111.166.* 07.10.09, 11:26 ta ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: negrin Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.acn.waw.pl 07.10.09, 12:55 Dla informacji kolegi, pendrive - pendrivie to prawidłowa pisownia odmiany. Jest zasadą polskiej ortografii, że w przypadku zmiękczającego "i" w końcówce pisownia tejże końcówki zostaje spolszczona. Polecam analogię na przykład do wyrazu "remake", który znajdziesz w Słowniku Ortograficznym PWN: so.pwn.pl/lista.php?co=remake Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Przyganiał kocioł garnkowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 12:05 > Już nie bądź taki cwaniaczek z pekaesu! Czepiasz się pisowni. Teoretycznie powi > nno zostać napisane pendrive'a pendrive'ie Ten pendrive, tego pendrive'a, na tym pendrivie - to podstawy odmiany obcych słów! Tak samo Steve, Steve'a, o Stevie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Steve McQueen też była kobietą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 12:07 To pewnie wiesz, co to za imię: Steva, skoro w miejscowniku jest "o Stevie"? No proszę, Steve McQueen też była kobietą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.cable.ubr11.shef.blueyonder.co.uk 07.10.09, 08:21 a ile nakradliśta po tłoczniach po cichu na boku puszczając nadprogramowy nakład, to że teraz młodzież głupią szarpieta to wstydu nie macie za grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
mad_driver Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni 07.10.09, 08:34 za darmo bym tego materiału nie chciał.ileż można słuchać kultu.. ale to akurat osobista dygresja. jak ktoś bierze tyle pieniędzy za koncert i jeszcze się burzy , że mu materiał z tłoczni wynoszą to sam jest k... i ręki się mu nie powinno podawać.poza tym powinien się cieszyć bo ma za darmo reklamę.co za buc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol a płyta i tak kiepska IP: 87.239.192.* 07.10.09, 08:38 niech sobie Kazik zwala na piratów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketoy Re: a płyta i tak kiepska IP: *.um.wlocl.pl 07.10.09, 09:15 to tylko twoje zdanie. Mnie się płyta bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Re: a płyta i tak kiepska IP: *.pzu.pl 07.10.09, 11:06 nie tylko jego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex jestem za pisownią internet z małej litery IP: *.aster.pl 07.10.09, 08:44 jak telefon, telewizja, radio, tak internet nie pomyślałeś o tym?:) Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak To sobie bądź 07.10.09, 12:12 Możesz nawet być zwolennikiem pisania "bochater" przez CH. Tylko że zgodnie z polską ortografią. Internet rozumiany jako TEN INTERNET jest pisany z wielkiej litery. Z kolei internet jako skrót od internetwork, stosowany do określenia kilku sieci TCP/IP połączonych routerami pisze się z małej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Bojkot Kazika IP: *.pzu.pl 07.10.09, 08:49 Ja tej płyty nigdy w życiu nie kupię, bo chciałbym ją najpierw przesłuchać. Ponieważ Kazik się boczy za pobieranie swojego tworu z sieci, to nie będę miał nawet okazji przesłuchać. a tak poza tym to nie piraci Kazik, to ta muzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Bojkot Kazika 07.10.09, 08:54 możesz pójść do sklepu i tam ją przesłuchać...masz z tym problem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: Bojkot Kazika IP: 80.68.236.* 07.10.09, 10:02 > możesz pójść do sklepu i tam ją przesłuchać...masz z tym problem??? Ja mam z tym problem. Chciałbym ją przesłuchać w internecie a następnie - jeśli okaże się dobra - kupić również w internecie. Mamy XXI wiek, zdaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Bojkot Kazika 07.10.09, 10:16 jest mnóstwo portali gdzie odsłuchujesz sample utworów, jest mnóstwo sklepow online gdzie zamiawiasz płyty... proste...no nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 To podaj mi adres sklepu 07.10.09, 10:32 w którym mogę kupić tę płytę w formacie flac. Oczywiście co najmniej połowę taniej niż cd, bo wytwórnia oszczędza na kosztach wytworzenia nośnika fizycznego, który jest mi zupełnie zbędny. A także na kosztach dystrybucji, bo to podobno koszty dystrybucji powodują, że muza w sklepach jest taka droga. Przed zakupem chętnie bym przesłuchał parę razy za darmo całą płytę (bez możliwości skopiowania oczywiście), a nie jakieś badziewne sample po 30 sekund, bo opinie na temat jakości są podzielone. Proste, no nie? Ale zamiast dać swoim klientom uczciwą propozycję, łatwiej ich wyzwać od kurew, prawda panie Staszewski? Bo nie palą się do kupowania przerażająco drogiej muzy na archaicznym, nikomu niepotrzebnym nośniku cd? Co nie zmienia faktu, że to co zrobili ci kolesie, to przegięcie i kradzież po prostu, niezależnie od prawnej kwalifikacji tego czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: To podaj mi adres sklepu 07.10.09, 10:50 tylko flac???...a może jeszcze prs vke tedg??? jak się nie podoba kajtusiu, naucz się grac na bałalajce i bedziesz miał za darmo muzyke ktora zarejestrujesz sobie gdzie chcesz i jak chcesz... a niearchaicznie możesz sobie jeszcz wszczepić chipa w główkę i tramsmitować przekaz bezpośrednio do mozgu, skoro gardzisz przedpotowaowymodtwarzaczem cd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Re: To podaj mi adres sklepu IP: *.pzu.pl 07.10.09, 11:12 des4, że zniżę się do Twojego poziomu, niunieczku, czy też uważasz, że gra początkującego na bałałajce jest porównywalna do poziomu Kazika? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: To podaj mi adres sklepu 07.10.09, 11:21 czytaj kajtusiu ze zrozumieniem...jak chłopczyk chce mieć muzykę w niarchaicznych postympowych formatach, niech zaoszczedzi kieszonkowe, uda się do sklepu i kupi cd, które potem sobie zripuje po swojemu... póki co ludziska kupują cd i jakoś nie narzekaja, a dla niszowych maniaków nikt nie bedzie specjalnie produkowal wydawnictw muzycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Re: To podaj mi adres sklepu IP: *.pzu.pl 07.10.09, 11:30 des4, boli mnie to, ale znów muszę się zniżyć to tego żałosnego poziomu. Przepraszam wszystkich i zaczynam. Niuniusiu, czy Twój futurystyczny mózg, a raczej jego pozostałość, daje Ci jakiś znak, że nie o to może chodzić? Ja chcę mieć muzę w lepszym formacie niż próbki w sklepach internetowych PRZED kupieniem płyty. Żeby zripować CD musiałbym je kupić, a ja chcę przesłuchać, zanim wyrzucę w błoto nawet 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poke Re: To podaj mi adres sklepu IP: *.159.28.106.static.crowley.pl 07.10.09, 11:43 A ja chce wille z basenem. I co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Re: Bojkot Kazika IP: *.pzu.pl 07.10.09, 11:09 des4 napisał: > proste...no nie??? Proste jeśli nie zależy Ci na jakości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Bazika IP: *.aster.pl 07.10.09, 08:57 aleś się napalił na ostracyzm bo "nie będziesz miał nawet okazji przesłuchać" buhahaha!! Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: Brawo! 07.10.09, 21:42 Zdziwisz się, ale nie. Zwykły słuchacz płyt. Legalnie kupionych w sklepie. Są tacy w tym złodziejskim kraju. Jeśli jesteś np. mechanikiem samochodowym, a ktoś wymieni u Ciebie olej ( tzn. Ty mu wymienisz ), a potem sobie pojedzie, nie płacąc, to będzie OK, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Belzebub Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.tktelekom.pl 07.10.09, 09:01 mad_driver 07.10.09, 08:34 Odpowiedz za darmo bym tego materiału nie chciał.ileż można słuchać kultu.. ale to akurat osobista dygresja. jak ktoś bierze tyle pieniędzy za koncert i jeszcze się burzy , że mu materiał z tłoczni wynoszą to sam jest k... i ręki się mu nie powinno podawać.poza tym powinien się cieszyć bo ma za darmo reklamę.co za buc... Buc to Ty jesteś polaczku. I jak tu się dziwić, że mówią że polak to złodziej i pijak. Taa, Kazik powinien się cieszyć, że Go okradają z twórczości i jeszcze pewnie powinien takich złodziei jak Ty po rękach jeszcze pewnie całować. Jak Cię okradną w życiu to jeszcze może będziesz płakał i inaczej śpiewał. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni 07.10.09, 09:23 Dla TAKIEJ gazety jest zwrotem jak najbardziej właściwym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 09:24 Czy policja ustaliła wreszcie kto ukradł mi ogórki z piwnicy? Dobre były, kiszone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.acn.waw.pl 07.10.09, 09:28 Brawo! Tępić pazerny przemysł muzyczny! A od Robin Hooda się odwalcie! Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Powołać komisję sledczą!! 07.10.09, 09:33 Polacy mają prawo wiedzieć kto stał za tym haniebnym czynem! Miro i Grzesiu na pewno się z nim kontaktowali. Tych trzech, to tylko płotki. Posłać tam Kamińskiego, a on już znajdzie winnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.dsl.bbeyond.nl 07.10.09, 09:54 No pięknie Staszewski, teraz ludzie pójdą siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni 07.10.09, 09:56 i dobrze, złodzieje powinni siedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milady Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 10:08 Urzekła mnie ta historia, a najbardziej wyznania panów Kazimierza i Muńka, o tym że nigdy przenigdy nie kopiowali ani nawet nie słuchali pirackich płyt! I filmów też! Cała Polska oglądała na video "The Wall" czy inne "Commando", a oni dwaj w tym czasie tylko "Dziennik" oraz "W domu i zagrodzie". Toż to gotowy materiał na wzruszający serial... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni 07.10.09, 10:15 Gość portalu: Milady napisał(a): > Urzekła mnie ta historia, a najbardziej wyznania panów Kazimierza i > Muńka, o tym że nigdy przenigdy nie kopiowali ani nawet nie > słuchali pirackich płyt! I filmów też! Cała Polska oglądała na > video "The Wall" czy inne "Commando", a oni dwaj w tym czasie > tylko "Dziennik" oraz "W domu i zagrodzie". Toż to gotowy materiał > na wzruszający serial... a gdzie w latach 80-tych można bylo kupić legalnie zachodnie płyty/filmy??? młoda pewnie jesteś, nie pamietasz więc jak w trójce i innych stacjach puszczano cale płyty, które pół Polski nagrywało na Kasprzakach i Grundigach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.pzu.pl 07.10.09, 11:16 Pewnie dzięki temu mieli świeże, nieskażone ówczesną modą umysły i dzięki temu powstały tak wiekopomne dzieła, jak każda płyta tych człowieków. Naprawdę, płyty Kazika i Muńka są szeroko komentowane na całym świecie (podobno jedynie Etiopia się z tego ogólnoświatowego trendu wyłamuje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poke Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.159.28.106.static.crowley.pl 07.10.09, 11:45 Jeżeli Britney Spears jest znana na calym świecie to znaczy ze gra dobra muzyke czy ze ma dobry marketing? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usterka Tylko rok więzienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 09:59 Rok więzienia (w zawieszeniu) dostaje zwykły kolekcjoner muzyki i programów, a nie handlarz czy złodziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackfield Wyciek płyty Kultu z tłoczni IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.09, 10:08 Właśnie... Żeby to chociaż była płyta warta tego całego zachodu...Teraz reklamę ma po prostu kolejny kazikowy gniot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Płyta "Hurra" jest warta moich 30 zł IP: 195.136.20.* 07.10.09, 10:23 Najnowsza płyta Kultu jest OK. Jest parę kawałków w stylu starego dobrego Kultu! Cieszę się, że ją sobie kupiłem ... stać mnie na ten wydatek rzędu 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mickey plyta jest naprawde ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 10:38 plyta jest naprawde ok i zgadzam sie całkowicie ze nalezy zlodziejstwo tepić Odpowiedz Link Zgłoś
jacol72 Re: Płyta "Hurra" jest warta moich 30 zł 07.10.09, 10:51 Kradzież to kradzież i nie ma zmiłuj się ale...Czy przypadkiem to nie dzięki piratom Kazik sprzedaje płyty po 30zł.Ja rozumiem ze go to denerwuje bo wolałby po 60 ale,technologia JEMU NIE POZWALA. Rozumiem że Pan Kazik ma swój pogląd na tą sprawę ale piraci powodują że artyści mogą zaistnieć w świadomości społecznej.Powodują że ich twórczość jest znana. Kolejna sprawa.Mimo kryzysu recesji itp. społeczeństwo nasze powoli mozolnie ale jednak się bogaci.Kupujemy sobie coraz lepszy sprzęt i nagle okazuje się że MP3 czy inne podobne gó... jest do D......Muzyka w dobrej jakości nie znosi kompromisów.Lubię Kult ale czemu płyty tego zespołu w MP3 brzmią tak samo jak na oryginalnych płytach?Czemu wokalu nie słychać nigdzie? Nie mam zamiaru usprawiedliwiać złodziei baz względu na ich intencje ale Panie Kazimierzu szanuj Pan trochę swoich oddanych fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Płyta "Hurra" jest warta moich 30 zł 07.10.09, 11:01 tjaa, a ja myślalem, że popularność nie zależy od piratów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Re: Płyta "Hurra" jest warta moich 30 zł IP: *.pzu.pl 07.10.09, 11:17 Kazik, to Ty napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Czyli mam rozumieć tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 10:31 ktoś pracuje w tłoczni - i wynosi materiał mu powierzony - ze strefy bezpieczeństwa. Nie dostał na to zezwolenia i pracując w takim miejscu, ma umowę która mu tego kategorycznie ZABRANIA ale według was jest to ok? tak? No i oczywiście potem ba - nie tylko sobie zapewne w domu przesłuchał bo przecież nie mógł wytrzymać ale wkleja w net kiedy WŁAŚCICIEL płyty tego sobie NIE ŻYCZYŁ i to jest ok, tak? Czyli np. ktoś u was w pracy, wchodzi sobie na waszego kompa, ściąga wasze jakieś prywatne foty a potem wrzuca w Joe Monstera np. i każdy ma z tego nie zły ubaw - też ok? prawda? Przecież jest 21 wiek, technologia cyfrowa - trzeba się wszystkim dzielić nawet jeżeli właściciel sobie tego nie życzy. Ba można KRAŚĆ Z PRACY i też nic się nie stało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcc Re: Czyli mam rozumieć tak IP: 80.195.116.* 07.10.09, 11:37 niepotrzebnie porownujesz prywatne zasoby do plyty znanego "artysty", to jednak nie to samo. Znany "artysta" nie pragnie zachowac swoich utworow jako prywatne materialy, chce zeby byly jak najbardziej znane i popularne wsrod najwiekszej ilosci sluchaczy. To jest jego sposob na zarabianie pieniedzy, bycie popularnym. Tym samym panowie "zlodzieje" przysluzyli sie do jego popularnosci, niestety w pewnym stopniu zanizajac sprzedaz albumu w sklepie (choc ja uwazam, ze prawdziwy fan, nawet jak plytke sobie zassal to kupi rowniez wersje oryginalna). Warto roniez pamietac, ze polscy artysci ze sprzedazy plyt maja stosunkowo niewielki udzial w zysku, wiekszosc konsumowana jest przez wytwornie (kto pamieta, moj wydafca jest zlodziejem?), ktorych to czas dobiega wreszcie konca. Pan Kazik zatrzymal sie w rozwoju, przyzwyczail sie do tego bycia gwiazda ktorej wszystko wolno. Otoz nie, Panie Kazik, obrazanie ludzi ktorzy chca sluchac twojej muzyki nie jest przejawem blyskotliwego umyslu, plucie na swoich potencjalnych klientow jest glupie i bezmyslne. Rusz Pan wreszcie glowa i wydaj plyte w sieci, bez labeli, dyrektorow, kierownikow, managerow i innych zracych za twoje pieniadze. Uwazam, ze jedynym syfem w tej sytuacji, bylo zamieszczenie tego materialu przed premiera, no i czerpanie korzysci materialnych za udostepnienie plikow w sieci (to juz po prostu kurestwo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poke Re: Czyli mam rozumieć tak IP: *.159.28.106.static.crowley.pl 07.10.09, 11:48 Wszystko git ale Kazik sam wydaje swoje płyty ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie @pcc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 11:58 JEST PRYWATNE póki jest w tłoczni. JEST prywatne póki nie ma premiery. ktoś UKRADŁ to z tłoczni. PROSTE. Czy jakiejś część wyrazu UKRADŁ nie rozumiesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niejestemfrajerem No to se poszedłem i kupiłem ... IP: 195.149.64.* 07.10.09, 10:38 Ja już kiedyś poszedłem do sklepu i kupiłem płytę Kultu, a nawet kilka a te dwie ostatnie to było goowno totalne. Teraz już nie dam się zrobić w balona. Poszedłem wczoraj do MM i chciałem posłuchać tej płyty no i co ... ano dupa płyty nie posłucham w sklepie bo wydawca podpisał sobie umowę na wyłączność sprzedaży w pierwszym tygodniu a może i dwóch z jedna firma tj empikiem. No cóż ... słuchanie 30-sto sekundowych sampli mnie nie interesuje, chwilowo w sklepie nie mogę wiec ale ściągnę pirata z netu albo oleję zespół Kult już na amen, bo rozczarowanie i frustracja po poligono industrial noszę w głowie do dziś. Panowie wydawcy z Kultu i SP Records moglibyście uczyć sie od swoich kolegów z Karrot Commando. Debiutancka płyta PabloPavo (wokalista Vavamuffin) jest do kupienia przez internet w formie CD/MP3 oraz bezstratnym FLAC-u. Do tego mogę ZA DARMO przesłuchać 8 z 17 utworów w całości i dobrej jakości na profilu myspace artysty - szacunek za takie podejście do mnie jako klienta. Płytę Pablopavo kupiłem pomimo że nie podoba mi sie w 100% ale i tak uważam że to jedna z lepszych płyt wydanych w tym roku, a Kult poczeka na kolejny przypływ moich chęci do odwiedzenia sklepu albo i nie. Coraz mniej mnie ten zespół interesuje muzycznie i mentalnie szczególnie jak posłucham autoplagiatu pod tytułem marysia. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: No to se poszedłem i kupiłem ... 07.10.09, 11:03 To po ch.j poszedłeś do MM Empiku nie miałeś po drodze. Jedną rzeczą jest kradzież płyty w tłoczni tutaj panom należy się kara a czym innym jest głupota tego jełopa z Rzeszowa który puścił to dalej i jeszcze próbował na tym zarobić :)... no ale może jest bezpłodny. Cała nadzieja w tym, że nie przekaże dalej swojego obciążonego głupotą dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niejestemfrajerem Re: No to se poszedłem i kupiłem ... IP: 195.149.64.* 07.10.09, 11:29 >To po ch.j poszedłeś do MM Empiku nie miałeś po drodze. Poszedłem tam gdzie zazwyczaj kupuje płyty. I nie mam zamiaru ganiać za płytą do sklepu do sklepu. Teraz wyoboraź sobie że mieszkasz w małym mieście gdzie nie ma tej sieci, a w innym sklepie tego nie kupisz. Sami się proszą żeby ludzie ściągali kradziona muzykę z netu. Poza tym kupuje płyty tam gdzie ja chce a nie tam gdzie chce wydawca, wiec w konsekwencji płyty nie kupiłem i powoli nabieram przekonania że mi to zwisa czy ją bedę miał czy nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: No to se poszedłem i kupiłem ... 07.10.09, 12:37 skoro kupujesz płyty tam gdzie chcesz to nie płacz że jakiejś nie możesz odsłuchać bo pierwszeństwo ma Empik. Sprzedaż płyt ( nie mylić z wydawaniem) to biznes. Ma przynosić zyski. Nie przypominam sobie, żeby SP Records albo Empik miało w statucie wpisaną działalność filantropijną. Kwestią nie jest tak naprawdę niedostępność płyty w małym miasteczku bo jak człowiek chce to potrafi zdobyć to na czym mu zależy. Tym o czym powinno się rozmawiać to unikanie przez wytwórnie internetu jako jeszcze jednego sposobu dystrybucji. Czasami mam wrażenie że wytwórnie myślą że jak sto razy powie się że muzyka w internecie nie ma prawa bytu to to stanie się prawdą i nagle znikną z netu wszystkie mp3 i portale zarabiające na dystrybucji muzy w necie. Po prostu za mało jeszcze stracili na zwykłej dystrybucji żeby uznać internet za dobry kanał dystrybucji produktu jakim jest płyta. Odpowiedz Link Zgłoś
gojek75 Re: No to se poszedłem i kupiłem ... 07.10.09, 11:07 tak na poczatku zaznacze ze nie sciagnalem tej plyty i nie zamierzam .- ale to cale zamieszanie o zlodziejach i innych potworach polskiej sceny muzycznej jest po prostu smieszne - szczegolnie te wypowiedzi ludzi mowiacych wprost ze wszystcy co sciagaja to zlodzieje (ale pytam was czy czytaliscie ustawe o ochronie praw autorskich??? - pewnie nie, bo gdybyscie przeczytali to wiedzielibyscie ze: pl.wikisource.org/wiki/Prawo_autorskie_%28ustawa%29#Rozdzia.C5.82_3:_Tre.C5.9B.C4.87_prawa_autorskiego ROddział 3: Dozwolony użytek chronionych utworów Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektonicznourbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym. 2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego. Art. 231. Nie wymaga zezwolenia twórcy przejściowe lub incydentalne zwielokrotnianie utworów, niemające samodzielnego znaczenia gospodarczego, a stanowiące integralną i podstawową część procesu technologicznego oraz mające na celu wyłącznie umożliwienie: 1) przekazu utworu w systemie teleinformatycznym pomiędzy osobami trzecimi przez pośrednika lub 2) zgodnego z prawem korzystania z utworu." Odpowiedz Link Zgłoś
gojek75 Re: No to se poszedłem i kupiłem ... 07.10.09, 11:15 i jeszcze jedno - ani artysci ani koncerny nie zmienia tego ze ludzie wymieniaja sie plikami - to lezy w naszej (ludzkiej) naturze...no i juz nawet Jezus mowil cobysmy byli dobrymi samarytanami i pomagali innym :) co do muzyki na sieci - przeciez jest masa portali ktore udostepniaja mozliwosc przesluchania muzy bez koniecznosci zakupu (np Spotify) - coprawda raz na 20min puszcza mi reklame (ale i tak jest to o niebo lepsze niz sluchanie radia - gdzie mi pieprza bez sensu....no i nie mam mozliwosci wyboru tego czego chce sluchac... (zreszta nie mam Radia ani TV i wszystko co ogladami slucham jest z sieci (bez sciagania bo wszystko mozna tam znalezc w streamingu) - wiec tak okradam producentow nie kupujac ich produktow - ale nie czuje sie winny temu... szczegolnie gdy widze ile kasy kosza (szczegolnie filmy, ktore zarabiaja straszna kase...) za dzisiajsza GW (swoja droga tag grzmia na temat piractwa a co tydzien oublikuje najczesciej sciagane torrenty... :) cholera jakas podwojna moralnosc... :) technologie.gazeta.pl/technologie/1,93066,7117189,Torrenty_Top_10__Najczesciej_sciagane_filmy_w_sieci.html 1 (P) G.I. Joe: The Rise of Cobra (Czas Kobry) 37% $148 mil. 2 (3) Transformers: Revenge of the Fallen (Zemsta Upadłych) 19% $401 mil. 3 (1) Star Trek 95% $257 mil. 4 (N) The Taking of Pelham (Metro strachu) (R5) 52% $65 mil. 5 (N) G-Force (Załoga G) 24% $117 mil. 6 (N) American Virgin - - 7 (2) The Proposal (Narzeczony mimo woli) 43% $163 mil. 8 (4) District 9 (Dystrykt 9) (R5) 90% $114 mil. 9 (5) State of Play (Stan gry) 84% $36mil. 10 (8) The Hangover (DDC) (Kac Vegas) 78% $273 mil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: No to se poszedłem i kupiłem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 12:02 @niejestem > Ja już kiedyś poszedłem do sklepu i kupiłem płytę Kultu, a nawet kilka a te > dwie ostatnie to było goowno totalne. TWOJA subiektywna opinia i twoje ryzyko a nie wina Kultu. > Poszedłem wczoraj do MM i chciałem posłuchać tej płyty no i co ... ano dupa > płyty nie posłucham w sklepie bo wydawca podpisał sobie umowę na wyłączność > sprzedaży w pierwszym tygodniu a może i dwóch z jedna firma tj empikiem. Prawa rynku. Proste. bo rozczarowanie i frustracja po poligono industrial noszę w głowie do dz > iś. to idź się leczyć - albo wogóle niczego nie słuchaj skoro tak to przeżywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niejestemfrajerem Re: No to se poszedłem i kupiłem ... IP: 195.149.64.* 07.10.09, 14:22 > TWOJA subiektywna opinia i twoje ryzyko a nie wina Kultu. Nooooo jasne to nie wina Kultu tylko Banana jak można przeczytać w zbiorowym wywiadzie w Teraz Rock-u. Jak zespół nagrywa kiepskie płyty to zawsze jest wina słuchacza i jego subiektywnej oceny tego "dzieła" ? Dobre ... > Prawa rynku. Proste. Zgadzam sie, prawa rynku nie mogłem to nie kupiłem produktu. > to idź się leczyć - albo wogóle niczego nie słuchaj skoro tak to > przeżywasz. Bez komentarza, to nie ten poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubovski Re: Wyciek płyty Kultu z tłoczni 07.10.09, 11:05 Jest jak najbardziej niewłaściwym zwrotem. amordercato.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś