Dodaj do ulubionych

7-latek do sądu bo jest niegrzeczny

• dreamdre to jest SZATAN 29.10.09, 18:24
      a jego numer brzmi - 666
    • Gość: agl Bachory IP: *.xdsl.centertel.pl 29.10.09, 18:25
      Tepe gowniarze. To co teraz dzieje sie w szkolach, to po prostu paranoja.
      Rodzice nie potrafia sobie poradzic z wlasnymi bachorami i zwalaja cala wine
      na nauczycieli... . Jednak zapominaja, ze priorytetem rodzicow jest
      wychowywac, a nauczycieli - ksztalcic. Rodzice Michalka, to juz karykatura na
      potege - widac dla nich najwazniejsze jest to, aby nienormalny synus uczyl sie
      w normalnej szkole. Coz wiekszej krzywdu nie moga mu zrobic.
      W gimnazjach jest w tej chwili mnostwo 'dzieci' z wszelakiej maści
      orzeczeniami i rodzice tlumacza uparcie ze ich dziecko ma 'papierek' i dlatego
      sie tak zachowuje... jest na to proste rozwiazanie - dla specjalnych dzieci,
      specjalne szkoly... no ale przeciez "moje dziecko nie jest uposledzone, zeby
      isc do specjalnej szkoly", coz polemizowal bym. Oczywiscie po stronie
      nauczycieli rowniez lezy wina, szczegolnie wtedy gdy za pozno decyduja, aby
      zrobic cos z nieznosnym gowniarzem.
      Niestety, czasy sie zmienily, 15 lat temu najwiekszym 'przestepstwem', bylo
      wybicie pilka okna sasiadowi, a dzis policja regularnie zaglada do szkol i
      zamyka uczniow za handel narkotykami czy tez inne przestepstwa.
      Jesli taka mlodziez jest nasza przyszloscia to ja w takim razie podziekuje....
      PS. nie chce urazac uczuc normalnych uczniow, bo dzieki Bogu garstka sie
      jakims cudem zachowla.
    • Gość: lena 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 18:42
      Znam podobny przypadek. Mamusia oskarżała szkołę, że krzywdzą jej dziecko.
      Teraz zwraca się do szkoły, by pomogli, bo syn ją bije.
    • Gość: cezar 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.retsat1.com.pl 29.10.09, 18:46
      Za moich czasów nauczyciele lali ile wlezie a rodzice po wywiadówkach
      dokładali swoje i nie było takich problemów, ale nikt nie robił afery że dwoje
      gó...arzy pobiło się na przerwie, i jakos nie było takich problemów.
    • mracek 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny 29.10.09, 19:04
      "Na lekcjach bardzo szybko wykonuje polecenia, a gdy skończy wykonywać zadania - zaczyna się nudzić i przeszkadzać" - dziecko widocznie jest inteligentne, może nawet bardzo inteligentne, potrzebuje indywidualnego planu nauczania, potrzebuje własnego nauczyciela, s którym ciągle by coś robiło. Dziecko widocznie nie jest typowe, więc rodzice też potrzebują wskazówek i pomocy. Lepiej poświęcić uwagę rodzicom i dziecku teraz, lepiej teraz dla nich przeznaczyć osobnego pedagoga, niż za dwadzieścia lat więzienie.
      • Gość: Basia Re: 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.net.autocom.pl 30.10.09, 06:21
        W większości przypadków z inteligentnymi jest problem jeżeli przede wszystkim
        rodzice jako pierwsi wychowawcy nie ukierunkują tej inteligencji. Nazywa się to
        potocznie "małpią miłością".
        Inteligentny dzieciak wykorzystuje swój umysł do owinięcia sobie rodziców i
        rodziny wokół palca a potem walczy o to, aby wszyscy "byli jak rodzice". "Używa"
        też ich i ich uczuć do swojej walki.
        Takie zjawisko jest coraz powszechniejsze.Ale zastanawiam się, czy taka postawa
        rodziców nie bierze się po prostu z lenistwa?!
    • Gość: klepaczka 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.09, 19:38
      takie sytuacje sa bardzo trudne.Przedewszystkim dlatego ze rodzice uwazaja ze
      skierowanie dziecka do psychologa godzi w nich samych i kwestionuje ich
      zdolnosci wychowawcze.Zapomimaja o dziecku i mysla o sobie.Nie chca sie
      przyznac ze gdzies popelnili blad.Nauczyciele powinni reagowc jak najszybciej
      dlatego w pelni zgadzam sie z decyzja dyrektora.Sama jestem nauczycielem i z
      mojego doswiadczenia wynika ze to nie z dziecmi sa najgorsze problemy tylko z
      rodzicami.Dziecko jeszcze mozna zmienic, nauczyc co jest dobre i ze kolegow
      nie mozna grysc.Rodzicow niestety nie.Wiec jak ktos nie wspolpracuje to nie ma
      szans.A najbardziej traca na tym dzieci.
    • Gość: moosevan 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 20:10
      mi to cos jak zespol aspargera wyglada, a moze i nie...
      • Gość: x Re: 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 20:29
        > mi to cos jak zespol aspargera wyglada, a moze i nie...

A mi to coś wygląda na zespoł debilera. Parę pasów na dupę, zakaz
        oglądania Kiepskich i po sprawie.
    • Gość: ja_mama 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.elartnet.pl 29.10.09, 21:48
      Wydaje mi się ze chłopiec jest bardzo uzdolniony skoro tak szybko robi zadania
      i się później nudzi.Nie mowie ze rodzice robią dobrze ucząc syna takiej
      asertywności ale może rozwiązaniem byłby indywidualny tok nauczania.
    • Gość: Aga 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 22:24
      Może to dziecko ma Zespół Aspergera?
    • Gość: j23 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: 89.72.112.* 29.10.09, 22:56
      Psychopatów należy topić po urodzeniu.
    • Gość: rekin 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.09, 23:44
      a lać nie patrzeć,że Sądy,bo nie wolno ,ani krzyknąć,ani uderzyć.To mają nam
      rodzicom na głowy wejśc,nigdy.Rodzice lać w tyłek,ile wlezie,od tego nie
      umrze,jak będzie dorosły to jeszcze za to podziękuje.Dupa nie szklanka,nie
      rozbije się.
      • Gość: rekin Re: 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.gorzow.mm.pl 30.10.09, 00:20
        Pamiętam jak ,ja byłam w wieku 7 lat,też nie byłam aniołkiem,a ile w dupę
        dostałam tego nikt nie zliczy,żyłką siatkową,szlaufem gumowym,.Wtedy ani
        sądy,ani kuratorzy się nie wtrącali,i co ,żyję i nie umarłam od takiego bicia,a
        teraz obie z moją matką pomagamy sobie nawzajem.A props,miałam 20 lat,i jeszcze
        w pysk od matki dostałam,ale słusznie mi sie wtedy należało.I nadal żyję,nie
        umarłam od tego,że w pysk dostałam.
    • Gość: Basia 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.net.autocom.pl 30.10.09, 06:06
      Moim zdaniem ów siedmiolatek, środowisko i szkoła mają problem przede
      wszystkim z rodzicami. Dzieciak nie jest wychowywany, a chowany. Mało tego
      dzieciak do rodziców kreuje się na ofiarę a tak naprawdę jest oprawcą. Rodzice
      we wszystko mu uwierzą - tak ma ich owiniętych wokół palca i za chwilę /
      kilka lat/ sami zaczną się go bać.
      Szkoła ma problem, bo rodzice nie chcą podjąć współpracy.A dlaczego?
      Być może jeszcze nie widzą problemu, lub po prostu nie chce im się pracować z
      dzieckiem. Dla nich wszyscy źli, a ich maleństwo wspaniałe.
    • Gość: JA 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: 212.160.230.* 30.10.09, 13:45
      Ludzie! Przecież to dziecko ma zaburzenia w rozwoju i należy go skierować do
      poradni pedagogicznej i psychologicznej a nie na policje! Ten dyrektor chyba
      ma wodogłowie!
    • az12-345 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny 30.11.09, 21:55

Mnożą się jak grzyby po deszczu fora dla rodziców dzieci z
      ADHD.
      Wiele zachęca do rozpoczęcia leczenia farmakologicznego lub do zwiększenia
      dawki i zbagatelizowania skutków ubocznych leku Concerta (brak apetytu,
      arytmia, nudności, wypadanie włosów,
      zahamowanie wzrostu, uzależnienie i inne). Bardzo proszę o ostrożność i
      konsultacje z lekarzami różnych specjalności w poszukiwaniu rzeczywistych
      przyczyn stanu dziecka. Lekarze zalecają sprawdzenie czy dziecko nie ma
      alergii, o urozmaicenie i wzbogacenie diety. (Psychiatrzy tego nie zalecają z
      przyczyn wyjaśnionych na adhdinfo.wordpress.com). Warto sprawdzić, czy
      organizm dziecka nie został skażony metalami ciężkimi (rtęć, ołów)- neurolodzy
      podają je jako częstą przyczynę zmian w zachowaniu. Myślę, że wszystko się
      dobrze ułoży. Zapraszam do odwiedzenia strony.
      Pozdrawiam
      Konrad
    • Gość: ewela76 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.chello.pl 01.01.10, 20:00
      witam mam ten sam problem ,syn ma 7 lat i mjest nierzeczny ale nie az tak ,
      szkola straszylamnie policja i kuratorium itp. to skandal od czegooni tam
      siedza panie nauczycielki dyrektorki i Pani pedagog doszlo do tego ze
      zaproponowaly mi osrodek w Wojskach , koszmar .....najlepiej pozbyc sie takich
      dzieci zamiast im pomoc ale w nas widza najwiecej winy, a my nie mamy
      przygotowania pedagogicznego.......
    • Gość: kik Demko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 11:18
      Ten chłopak nazywa sie Michał Demko znam go mały w okularkach wcale
      nie jest grozny
    • Gość: marta to jest asperger IP: *.dsi-sieci.pl 25.05.11, 00:23
      To jest zespół aspergera,moim zdaniem dziecko jest chore a rodzice pewnie to ukrywaja i utrudniaja mu przez to zycie,wiem co mowie mam dziecko z autyzmem
    • Gość: q Wejdź na www.pagorek.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 08:08
      Wejdź na www.pagorek.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka