Gość: bus IP: *.19.165.59.osk.enformatic.pl 28.10.09, 23:12 czy ta linia jest bezpłatna ? czy w obie strony ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaźmirz Odp: IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 28.10.09, 23:20 Tak. Stały klient jeździ bezpłatnie w obie strony. Biletem jest paragon z ostatnich zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bus Re: Odp: IP: *.19.165.59.osk.enformatic.pl 28.10.09, 23:29 czyli jak nie mam parogonu to bezpałtanie nie dojadę ? ile kosztuje bilet w jedną stronę do nich ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Post Re: Odp: IP: *.res.pl 29.10.09, 08:37 Zasada jest prosta.Pierwszy raz kasujesz bilet za 2.10(jeśli nie masz paragonu z pieczątką).Robisz zakupy lub wyjmujesz z wózka czy kosza na śmieci paragon z kwotą min.2,10 i wsiadasz do autobusu.Tak kierowczyni przybija Ci pieczątkę i jedziesz.Następnym razem kiedy chcesz jechać bierzesz ten podbity paragon na którym obsługa przybija ci drugą pieczątkę kończac tym samym uprawnienia do darmowej jazdy na ten paragon ale ty masz już następny który znów zostaje ostemplowany itd.itd. Ja mam kilka takich (zawsze zbieram ile znajdę) i w ten sposób jeżdżę zawsze gratis bo akurat tam mieszkam i to mi pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Odp: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 11:38 Skoro, tak jak piszesz, autobus ten ma kasowniki, to nieekonomicznym jest, że nie zatrzymuje się na innych przystankach niż końcowe. Widuję go zawsze, gdy 2 przystanki dalej (w kierunku centrum) czekam na 4 i chętnie wsiadłbym do niego i skasował bilet . Jednak nie zatrzymuje się na moim przystanku, a jedzie prawie pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Post Re: Odp: IP: *.res.pl 30.10.09, 08:49 To jest autobus(linia specjalna) głównie dla klientów Tesco czy Auchan i to oni ustalają reguły jednak coś kręcisz a dlaczego? Jadąc do sklepu możesz wsiadać z biletem i wysiąść gdzie chcesz w przeciwieństwie do tych z paragonem.Jadąc ze sklepu nie zabiera się ludzi po drodze tylko ich wysadza po to aby klienci jak najszybciej dojechali do domów.Tak PISZE W REGULAMINIE KTÓRY JEST NA PRZYSTANKU I W AUTOBUSIE.A gdzie wsiadasz?chcesz wsiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Odp: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 11:07 Nic nie kręcę. Wyraźnie napisałem, że chciałbym wsiadać 2 przystanki dalej w kierunku centrum miasta. Autobus śmiga koło mojego przystanku i się nie zatrzymuje (nie ma go na rozkładzie tego przystanku). Gdyby się zatrzymał, to wsiadłbym i dałbym mu zarobić 2,10 PLN. Jednak autobus woli wozić powietrze. To brak efektywnego wykorzystania tej trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Tys prowda! IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 30.10.09, 19:40 Kiedyś w „40” jeździły z kierowcami dziewczynki-konduktorki, które (po wyjściu wysiadających) oświadczały próbującym wsiadać „Nie zabieramy pasażerów”. Widocznie nasze kochane MPK jest w tak doskonałej kondycji finansowej, że nie potrzebuje Twoich 2,10 i rzeczywiście woli wozić powietrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecia Re: Tys prowda! IP: 91.150.162.* 31.10.09, 11:19 40 jest linią specjalną finansowaną przez Auchan, aby wozić klientów hipermarketu na zakupy i MPK tylko wykonuje usługę. Auchan płaci i Auchan wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: linia 43 do TESCO IP: *.rzeszow.mm.pl 20.11.09, 11:11 A gdzie znajdę rozkład jazdy tej linii? Aktualny, bo chyba coś się pozmieniało. Odpowiedz Link Zgłoś