Dodaj do ulubionych

Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 19:22
"Z ramówki znikło kilka programów,..."

Pytanie do autorki: co to jest "znikło"????
Obserwuj wątek
    • Gość: młody Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.01.10, 20:02
      to to samo co "zniknęło" ale w wersji telewizyjnej tzn. po
      oszczędnościach.
    • Gość: ali Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.ostnet.pl 18.01.10, 20:26
      W Warszawce takie pieniądze na rok dostaje w sumie kilka tzw. gwiazd jak Lis,
      Olejnik. No ale sami swoi na pewno muszą mieć taką kase bo odejdą gdzie
      indziej i będą być może nieprzychylni dla władzy.
    • Gość: 13 Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 20:31
      Bardzo interesujące zjawisko. Znikło czy zniknęło - nieważne. Na dobrą sprawę
      nie ma nareszcie tych wielu bzdetów, których i tak nikt nie oglądał. Weźcie im
      jeszcze trochę kasy to może ruszą tyłki i poszukają innego sposobu na
      znalezienie środków na finansowanie własnych posadek. Mam dość słuchania tego
      bełkotu o misji, o tym jaką ważną rolę spełniają.
      Do roboty - robić awatary.
    • Gość: koko Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.rz.izeto.pl 18.01.10, 21:50
      Rada Programowa TVP S.A. Oddział w Rzeszowie

1. Czesław Puchalski - przewodniczący
      2. Marian Duda
      3. Małgorzata Franczyk
      4. Zofia Karwańska
      5. Jacek Kiczek
      6. Bartosz Marcin Kopyto
      7. Robert Kultys
      8. Józef Matusz
      9. Paweł Niemkiewicz
      10. Henryk Pietrzak
      11. Łukasz Michał Sikora
      12. Bogusława Stanowska-Cichoń
      13. Krzysztof Tenerowicz
      14. Piotr Wanat
      15. Leszek Woźniak

I komu potrzebna ta rada? Znaczy się z czasu, kiedy jedynie słuszna siła
      podpisywała w telewizji pana ojca Rydzyka koalicję z LPR i Samoobroną, czyli
      relikt IV RP? Czy to rada wykreowana za rządów Farfała? Czy to już koalicja nowa
      zawarta z obrzydzeniem, ale zawarta i skonsumowana PiS z SLD (Czarzasty i
      Kwiatkowski? Obrzydliwe!!!

Przecież i tak centrala decyduje o kasie na ośrodek. Chyba tylko pozostało
      odprawić egzekwie na TVP Rzeszów
      i nad całą telewizją publiczną. I podyskutować sobie o tym, jak ją odprowadzić
      na tamten świat?
    • Gość: koko Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.rz.izeto.pl 18.01.10, 21:56
      Fantastyczny cytat apropos tego co wyżej, czyli z kim mamy do czynienia.
      Prezes na temat odwołania Kropiwnickiego błysnął polotem:

- Tych, którzy nie poszli, było dużo więcej. W tym sensie prezydent
      Kropiwnicki wygrał, a mimo wszystko został odwołany. Jest w tym mechanizmie
      coś chorego - powiedział prezes PiS.

Urban by się nie powstydził.
    • Gość: jacek Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 22:15
      Telewizja lokalna powinna prowadzić rozmowy na tematy samorządowe jak ludzie
      oceniają władze miejska co powinno powstać w Rzeszowie, Krośnie czy Przemyślu
      i czy pieniądze podatników są dobrze wydawane przez władze.
    • Gość: Janusz Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.pul.tke.pl 18.01.10, 22:33
      Nie wiem o co chodzi Ewie.
      Znikło i zniknęło - obie formy są poprawne.
    • Gość: Geniusz językowy Do Ewy, żeby się nie mądrzyła... IP: *.rzeszow.mm.pl 18.01.10, 23:49
      so.pwn.pl/lista.php?co=znikn%B1%E6&sourceid=Mozilla-search&od=0
      Może Ewa nie zrozumiała, więc informuję, że forma "znikło" jest jak najbardziej poprawna.
      • Gość: mam dosc telewizja IP: 109.243.5.* 19.01.10, 00:58
        Telewizja Rzeszów robi program dla siebie samej i nieskończonej masie prociotków
        i znajomych znajomych. Zero ambicji w jakichkolwiek programach (takie w ogóle
        są?) oglądając aktualności ma się wrażenie że to jakaś powtórka sprzed roku,
        gdzie "wiadomości" podawane są bezpłciowo i każdy temat może iść w każdym
        kolejnym dniu tygodnia, nic nie straci na aktualności. Przerażają mnie te rzesze
        przewalających się psełdoznawców po korytarzach którzy jedni przed drugimi
        starają się udowodnić że robią coś ważnego... bardzo to przykre... nawet tak
        prosty odbiorca jak mieszkaniec okolicznych wsi (czyli Rzeszowa) powoli to
        zauważa. To tylko udawanie jakiejkolwiek pracy, która nic nie wnosi ani nigdy
        nie prowadzi do myślenia. Robią to bidulki aby realizować misję, a po co ją
        realizują? aby coś robić! A po co jest ta misja? aby mieli co robić!...
      • Gość: Ewa Re: Do Ewy, żeby się nie mądrzyła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 08:17
        niestety masz rację, przyznaję..
    • Gość: Devil Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: 84.38.160.* 19.01.10, 07:55
      W sprawie TVP Rzeszów trzeba sobie zadać tylko jedno pytanie , jak
      często i czy wogóle oglądamy programy TVP Rzeszów ? Kto sobie na nie
      odpowiedział może zadać następne : Czy w takim razie jest ona
      potrzebna? - i w ten sposób problem szybko by sie rozwiązał.......
      • jawnuta7 Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie 19.01.10, 08:19
        Dlaczego nigdzie nie mogę natrafić na dane o oglądalności określonych programów TV Rzeszów.
        Bądźmy uczciwi - TV Rzeszów osiąga dno. Tylko dlaczego się dziwić jeżeli w Rada Programowa to Rada Polityczna.
        Jedynie już chyba tylko Msze są aktualne
    • Gość: a Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 10:09
      Zero ambicji, mniej niż zero poziomu merytorycznego, tylko
      wietrzenie przystarzałych ....nie pozwalniali w Firmie to nie mają
      pieniędzy.
      • sandrusia666.net Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie 19.01.10, 10:36
        Ja lubię oglądać w TV Rzeszów programy przyrodnicze, są fajnie zrobione. Te o
        Bieszczadach i przyrodzie Podkarpacia. Brakuje mi tylko programów o przyrodzie
        bliżej nas, czyli o zwierzętach w naszym otoczeniu. Szkoda, że nie ma kto się
        tym zająć, wydaje mi się, że nie trzeba tu aż nie wiadomo jakiej kasy, tylko
        raczej zamiłowania.
        Ciekawe też były programy historyczne o wydarzeniach II wojny światowej na
        naszym terenie - tego nie uczą w szkołach, a warto znać takie fakty.
        A ta cała rada programowa to czym się zajmuje? Układa program? No sorry, może
        ktoś mi wytłumaczy. I po co w niej aż tylu ludzi, chyba więcej niż dziennikarzy?
        Aha, i jeszcze coś - ja uważam, że pomysł aby dziennikarze sami szukali sobie
        sponsorów ma w sobie coś - sorry ale z ... no, żeby nikogo nie obrazić - z
        najstarszego zawodu świata. Bo taki sponsor płaci, ale i czegoś oczekuje od
        dziennikarza, niekoniecznie rzetelności. Usługa za usługę. To trochę chore.
        Lepiej, żeby sponsorów szukał np. marketing, chyba jest coś takiego w TV Rzeszów?

• dr_psychol Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie 20.01.10, 21:55
          Tu masz rację, programy o Bieszczadach i programy historyczne w tym
          dr Olejko - jak najbardziej na miejscu. Jeszcze program Stacja
          Rzeszów Główny, także niezły jak na lokalną TV (ale z tego co
          pamiętam robi to zewnętrzna firma). Reszta na poziomie kablówki.
          Dyskusje z lokalnymi politykami niczym wywiady z gronem
          pedagogicznym na dzień wiosny w liceum :) Zadnych trudnych pytań i
          prawdziwej dyskusji, a Boratyn i reszta dziennikarzy, mało się w
          kalesony nie zsika ze strachu :)Ale to samo tyczy się dziennikarzy
          prasowych, oprócz może kilku z Super Nowości.

Telewizja regionalna jest potrzebna, ale na wyższym poziomie. Bez
          10 transmisji mszy i uroczystości kościelnych tygodniowo :)
          W dodatku, na co zwracam od lat uwagę - FATALNA ŻENUJĄCA JAKOŚĆ
          DŹWIĘKU Z IMPREZ MUZYCZNYCH. Ludzie jest XXI wiek, macie w miarę
          nowoczesny sprzęt, a wszystkie relacje z koncertów to jest coś tak
          strasznego że lepiej brzmią, nagrania z próby w domu kultury,
          robione na starym kasetowym jamniku.
    • Gość: stylista Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 10:28
      W TVP Rzeszów mogliby zmienić prowadzących, bo to są najgorzej
      ubrani i najbrzydsi prowadzący ze wszystkich w całej Polsce...
      • Gość: zaciekawiony Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: 84.38.160.* 19.01.10, 10:45
        Hihi, startowałeś/aś w konkursie na prezentera i nie docenili twej wybitnej
        urody, nienagannej elegancji oraz powalającej inteligencji?
    • Gość: aa Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 11:04
      Biedni prowadzący, "smutne programiki promujące biedę" i efekt jaki
      jest każdy widzi, tylko mało kto ma odwagę dostrzec prawdę... biedna
      prowincja.
    • Gość: fan tv Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.rzeszow.mm.pl 19.01.10, 11:22
      TV-RZESZÓW powinna już dawno zostać zlikwidowana,pseudo gwiazdy
      tworzące swoiste towarzystwo wzajemnej adoracji,a mniemanie o sobie
      jak z seriali brazylijskich-rozgonić to towarzystwo
      • po.prostu.ona Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie 19.01.10, 11:32
        Hmmm, ta wypowiedź mnie zaintrygowała. Bo oglądam tv Rzeszów, a mimo to jakoś
        nijak z treści programów nie wnioskowałabym ani o rzekomym gwiazdorstwie ani o
        wzajemnej adoracji ani tym bardziej o mniemaniu o sobie...
        Zapewne wiesz na ten temat coś więcej niż zwykły widz. Pytanie - skąd?
        Zza kulis zapewne, czyli wygląda na to, że jesteś jednym z NICH i próbujesz
        dokopać kolegom. Nieładnie.
        • Gość: Jeden z pismaków Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 12:42
          Wystarczy zobaczyć ekipę TV Rzeszów w akcji. Jak się puszą! Jak
          gwiazdorzą!
          Moja dobra rada: jeśli chce przetrwać - pół kasy, pół ekipy.
          Wystarczy, że pan(i) redaktor poniesie statyw i mikrofon. A co to,
          rączki bolą?!!
          • Gość: ds16 Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.europe.hp.net 19.01.10, 12:59
            Sluszne ciecia, przed nimi oferta programowa lezala na lopatkach,
            wiec nie wiem na co te pieniadze szly. Albo ta klika rusza dupe albo
            niech sie przekwalifikuje. Zero kreatywnosci od lat, na bruk. Nikt
            nie zateskni i nikt was nie pozaluje.
    • Gość: adbc Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.static.xcore.pl 19.01.10, 13:50
      popieram większość opinii>Wiadomości z regionu nadawane dwa dni po telewizji
      centralnej,nachalna wprost obecność kleru,programy przyrodnicze? i owszem ale
      ile razy można oglądać to samo
    • Gość: tomerskn Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: 89.230.85.* 19.01.10, 13:51
      nie mam zwiazku z telewizja ale mam takie zdanie.

Co ma byc w telewizji Rz jak w regionie w ktorym zyjemy NIC SIE NIE DZIEJE!
      Dobry prezenter to np. Dudek.

• Gość: Romek Regionalna Telewizja powinna zostać na Podkarpaciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 15:39
      Mieszkańcy wiele żalu wylewają na pracowników regionalnej telewizji, co może
      wszystko zlikwidujemy na Podkarpaciu.Mniej pieniędzy na telewizję mniej na
      szpitale na programy centralne inwestycyjne przez jaki rząd mamy takie
      cięcia.A miał być cud, jest cud ze jeszcze sie to kreci, ze pomimo niepewności
      co do dalszych losów ludzie wykonują swoją pracę.Praca jak inna, każdy ma
      prawo krytykować tylko żeby krytyka nie obróciła się przeciwko niemu.Bo kto
      jak nie telewizja może pokazać, ze mieszkańcy są dyskryminowani, ze biednym
      ludziom z Birczy urzędnicy z nadleśnictwa zgotowali los,czy mamy żyć jak
      dawniej nieświadomi co się dzieje w terenie, informowani przez centralna
      telewizje opanowaną przez jedną partię rządząca.Może mieszkańcy Rzeszowa
      powinni być bardziej solidarni z pracownikami telewizji regionalnej.
      • Gość: Ujek Re: Regionalna Telewizja powinna zostać na Podkar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 07:35
        Trudno być solidarnym z cwaniakiem i nierobem.
    • Gość: dasboot Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 16:12
      nie ma ekonomicznych podstaw do trwania telewizji rzeszów (za mało
      potencjalnych widzów). Dodatkowo tu nie dzieje się aż tak dużo
      ciekawego, więc nie ma co pokazywać. Sport owszem, ale to mozna
      zobaczyć w ogólnopolskich stacjach. No, tzw. gęby polityczne bedą
      miały problem z dotarciem swoich wizerunków do wyborców ale
      yebauihdok - tych politowaniagodnychpolitykow. trzeba sobie
      powiedziec, podkarpacie to zadu..ie i a mieszkający tu ludkowie w
      95% próbuja dogonić foresta głąba w IQ - po co im telewizja
      regionalna. Seriale z ameryki łacińskiej po 10 odcinków na dobe i
      styknie. wiadomości to intelektualny schabowy, główka boli gdy
      trzeba połaczyć w całość informacje (nie mowie o aktualnosciach bo
      program dla debili robiony przez de...li.
      • Gość: Anton aus Tirol Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.rz.izeto.pl 20.01.10, 20:30
        Ciekawe jak wszystkim piszącym nasza rzeszowska TV "nie leży" każdy
        na niej psy wiesza.Ależ jest tyle innych Polszmatów TVNów i ojczulka
        malwersanta z Torunia ,jest pilot zawsze można wyłączyć.Co by w
        Rzeszowie nie zrobiono wszystko MUSI być skrytykowane ,radio telewizja
        urząd miasta prezydent.Wszystko jest be do d... itd itp,i znalazł się
        mondraliński z wysokim IQ.Zabrać się samemu za robotę i pokazać te
        swoje IQ w praktyce,czytając powyższe posty aż rzygać się chce tym
        malkontentom nikt nigdy nie dogodził.
        • po.prostu.ona Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie 21.01.10, 10:40
          Zgadzam się z Antonem i mam wrażenie, że wychodzi tu "kompleks prowincjusza",
          który w de był i gie widział ale z upodobaniem fajda we własne gniazdo - gdyż w
          jego mniemaniu to takie "światowe" - nie widząc, że przede wszystkim sobie
          wystawia wizytówkę.
          Jasne, najlepiej zlikwidować telewizję regionalną, działkę po ośrodku zaorać i
          posadzić na niej buraki. Będzie swojsko i na odpowiednim poziomie. Przy okazji
          wysadzić w powietrze teatr i filharmonię, wywieźć na taczkach redakcje gazet
          lokalnych, podpalić uniwersytet wraz z politechniką i zająć się przydomową
          hodowlą nierogacizny.
          Wtedy Podkarpacie urośnie w siłę, a ludzie będą żyli dostatniej.
          • Gość: Shepard Re: najlepiej zlikwidować telewizję regionalną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 09:18
            Nie telewizję - ale LUDZI. Niektórzy - niestety - nie powinni bawić
            się nawet w szkolny radiowęzeł, a co dopiero - TV. Trzeba wiedzieć
            KIEDY ze sceny zejść... (albo: odejść od mapy pogody :-)))
            Z teatrem i filharmonią to się troszkę zagalopowałaś. Już samo
            porównanie - JAKIEGOKOLWIEK tatru z regionalną TV, jest mocno
            nietrafione.
            A co do lokalnych gazet - Masz rację. Conajmniej DWOM tytułom by się
            przydało przewietrzenie pomieszczeń. GW łapie się na tą listę - w
            pierwszym rzędzie.
            Poziom piszących tam oraz reprezentowana przez nich nędza
            warsztatowa (obserwuję to od jakiegoś czasu...) sięgnie niedługo
            poziomu wody w dolnopłuku...

S.
            • po.prostu.ona Re: najlepiej zlikwidować telewizję regionalną... 22.01.10, 12:14
              Otóż mój post miał w zamyśle mieć wydźwięk nieco ironiczny, jako że wymienione
              przeze mnie instytucje kultury też bywały na forum ostro atakowane, szczególnie
              po teatrze niegdyś tu jeżdżono jak po - za przeproszeniem - burej suce.
              Uczelnie wymieniłam z rozpędu - a co, jak wszystko to wszystko, niech nie
              będzie niczego. Skoro i tak jesteśmy Polską B, to po co się sadzić na wielkopaństwo.

Co do telewizji - wyglądu ludzi nie oceniam, uczono mnie, że to ze wszech miar
              niekulturalne, a po drugie, prawdziwie wypindrzonych i odpicowanych prezenterów
              to ja oglądałam w Al Jazeera - i zdecydowanie nie jest to mój ideał (ale o
              gustach się nie dyskutuje)
              Co do programów - niczego rażąco łamiącego zasady dobrego smaku nie zauważam,
              może oglądam zbyt rzadko, może nie dosyć uważnie, może nie dość emocjonalnie :-)
              W porównaniu z całym programem TVP3 - nasza telewizja Rzeszów nie wyróżnia się
              in minus. Może szkoda, że nie in plus - ale to już inna historia.
              Generalnie - ja w tym całym "huzia na Józia" co jakiś czas rozpętywanym na forum
              widzę spory element prywatnej animozji - nie tylko ja to zresztą zauważyłam.
              Albo też ktoś tu próbuje nieczystą grą załatwiać jakieś ciemne interesiki... Tak
              czy inaczej - dziecinada.
    • dr_psychol Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie 20.01.10, 21:37
      Znikło jest także poprawną formą. Oczywiście zniknęło brzmi pełniej
      i lepiej, ale znikło jest również dopuszczalne :)
      • Gość: konrad Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 22:18
        My są DOLINĄ LOTNICZĄ no i media wzięły sobie to zbyt dosłownie do
        serca i pleciały w kosmos.
        A rzeczywistość jest taka ze w dalszym ciągu najlepiej nam wychodzi
        produkcja kiełbasy rzeszowskiej i tego należy się trzymać.
        • Gość: ds16 Re: Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: 89.100.46.* 20.01.10, 22:58
          kiełbasa tylko z Markowej, a telewizja dobra i prowadzona przez ludzi z pasją
          albo żadna.
    • Gość: jack Bieda w Telewizji Rzeszów. Cięcia w programie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 11:13
      Niech całkiem zlikwidują tą PiSowsko-Rzeszowską delegaturę. Jak nie
      msze święte, to promocja posłów PiSu. Wczoraj, to chyba przegieli z
      tą promocją swojego posła, którego pokazywali nawet w sejmie jak to
      niby walczy o Podkarpacie.
      Walczy, ale już o głosy wyborców a pomaga mu tvp rzeszów.
      Ludzie przejdźcie do tv trwam, albo idźcie do radia Rydzyka, bo są,
      też ludzie, którzy mają dość "m. beretów"......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka