Dodaj do ulubionych

pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrzebni?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 18:26
pytanie jak w temacie - otwieram dyskusję
Obserwuj wątek
    • Gość: git Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.10, 19:25
      Widać, że są potrzebni skoro większość ofert widniejących na stronach
      internetowych przechodzi przez agencję. Co do prowizji to chyba są na
      przyzwoitym poziomie skoro tak dużo osób korzysta z usług pośredników.
    • Gość: było Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: 84.38.160.* 04.04.10, 08:26
      forum.gazeta.pl/forum/w,69,105620242,,PRECZ_z_rzeszowskimi_posrednikami_nieruchomosci_.html?v=2
    • Gość: Kaźmirz Potrzebni jak psu buty IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 05.04.10, 02:22
      Tak się w RP robi „byznes”. Przesuwać papiery z lewej strony biurka
      na prawą i (o zgrozo) brać za to ciężkie pieniądze.
      • Gość: polo Re: Potrzebni jak psu buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.10, 11:28
        Nie ma przymusu korzystania z agencji nieruchomości.
      • Gość: proboszcz Re: Potrzebni jak psu buty IP: 83.1.120.* 05.04.10, 12:09
        mnie też typowe urzędnicze biurwy denerwują. pasożyty jako akt łaski traktują
        przystawienie pieczątki czy jakąkolwiek poradę.

natomiast pośrednik nieruchomości to inna bajka. to jakbyś powiedział, że
        dlaczego górnik ma zarabiać "aż" 3500zł na rękę skoro "tylko" kilofem macha i to
        "tylko" 6 godzin dziennie a nie 8 jak inni.
        • Gość: . Re: Potrzebni jak psu buty IP: 94.42.84.* 20.04.10, 13:07
          No, ale dlaczego ten górnik ma tyle zarabiać?
          Przecież on naprawdę tylko macha tym kilofem!
          I na dodatek to jego machanie podobno przynosi straty kopalniom...
    • Gość: gebeude besitzer Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 22:20
      zapytałem, bo widzę zjawisko podbijania cen nieruchomości przez agencje
      nieruchomości do absurdalnych wartości typu 19000 zł/a na obrzeżach Rzeszowa czy
      15000 poza RZ, lub 11000 w Łańcucie. To są poziomy wywoławcze dalekie od
      transakcyjnych, ale w ten sposób ci spekulanci starają się 'trzymać' rynek,
      przyczyniając się do zastoju na rynku.
      • Gość: ma-j Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: 84.38.160.* 07.04.10, 22:41
        Przywieś ogłoszenie na tablicy w gminie, która Cię interesuje. Napisz
        koniecznie max stawkę za ar jaką możesz dać. Poczekaj trochę.
        Jak nie poskutkuje zacznij śledzić ogłoszenia o przetargach np. ANR w
        Trzebownisku. Wejdź na stronę: www.anr.gov.pl i kliknij w harmonogram
        przetargów. Trochę cierpliwości i na pewno kupisz wymarzony skrawek ziemi za
        naprawdę przyzwoitą kwotę.
        Tzw.pośrednicy to nieporozumienie. Prawo u nas chroni ich niekompetencję. Nie
        odpowiadają za nic, a % inkasują.
        Zaczynam wręcz podejrzewać, że te biura w większości są przykrywką dla zupełnie
        innych interesów. W końcu za ceny, które widnieją w ich ofertach na pewno nikt
        nie kupuje!
        • Gość: owner Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.rzeszow.mm.pl 07.04.10, 23:24
          Nie żebym bronił pośredników, bo nie mam w tym żadnego biznesu, ale musicie panowie wiedzieć, że istnieje pewna grupa ludzi, którzy kupują działki w w/w cenach i to bez "mrugnięcia okiem". Aczkolwiek pod warunkiem, że to są tzw. dobre działki, w dobrych dzielnicach, a nie jakieś pastwiska, brzegi, osuwiska kupione na "górce cenowej" na łapu-capu, których teraz ktoś chce się pozbyć wietrząc interes życia. A zastój jest spowodowany tym, że właściciele nie chcą za za bardzo "spuszczać z tonu", a klienci liczą na znaczne spadki, część z nich nie ma też już łatwego dostępu do kredytów. Komu pierwszemu puszczą nerwy? Pożyjemy, zobaczymy.
    • Gość: Krzysiek Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 13:05
      pijawki
    • Gość: anton Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:08
      1. sposób ustalania ceny za ich "usługi" powoduje, że są
      zainteresowani maksymalnym zawyżaniem cen (% od wartości)
      2. pobierają horrendalne opłaty za podanie adresu na kartce
      3. cała ich usługa to podanie adresu na kartce
      4. b. często nawet nie widzieli nieruchomości którą "sprzedają"
      5. nie są w stanie odpowiedzieć na żadne konkretne pytanie
      6. nie zdobywają i nie weryfikują żadnych informacji
      7. nie ponoszą żadnej odpowidzialności za transakcję
      8. jest to bardzo prymitywna forma biznesu-szmoncesu oparta na
      niskiej świadomości i niewiedzy konsumentów
      9. pobieranie 2-3% od wartości nieruchomości za podanie adresu to
      jest zwyczajne chamstwo, cwaniactwo i bezczelność. Taka "usługa"
      może być warta kilka zł, a nie kilkanaśnie czy kilkadziesiąt tysięcy
      zł.
      10. kupujący czy sprzedający w rzeczywistości daje tym cwaniakom
      kupę własnej kasy ZA NIC.
    • Gość: ciułacz Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 15:41
      pijawki
      • Gość: aaa Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: 79.139.92.* 09.04.10, 21:40
        jest to sztuczne podbijanie ceny, większość rzeczy trzeba samemu
        sprawdzać, nie widzą działek na oczy nie potrafią wiecej o działce
        powiedzieć. faktycznie jest to płacenie tylko za adres działki i nic
        więcej bo jak sam sobie nie sprawdzisz to nic sie nie dowiesz
    • Gość: Delfina Pijawki IP: *.punkt.pl 10.04.10, 21:03
      Podam przyklad: dzwonie do posrednika aby obejrzec mieszkanie, ten obiecuje, ze
      oddzwoni, oddzwania za 2 dni zeby mi powiedziec, ze nie moze sie skontaktowac z
      wlascicielem i gdy tylko nawiaze takowy kontakt, zadzwoni. Pisze o posredniku z
      agencji ARDOM, Opole. Nie dzwoni, ja tez nie, klient traci potencjalnego
      nabywce. Podejrzewam, ze gdybym sie kontaktowala bezposrednio z wlascicielem,
      mieszkanie juz dawno obejrzalabym a moze nawet kupilabym. Ludzie wierza, ze
      oddajac swoje mieszkanie w rece posrednika oddaja je w rece profesjonalisty. Nic
      bardziej mylnego! Posrednicy sa zainteresowani jedynie ogromna prowizja i
      rzucaja sie na jak najwieksza ilosc ofert, przez co sa niesolidni, oferty i
      klienci czesto im sie mieszaja, czesto nie umieja odpowiedziec na wiele pytan na
      temat danego lokalu, sa nieprzygotowani, nieprofesjonalni, bezczelni. W ostatnim
      miesiacu udalo mi sie4 sprzedac poprzednie i kupic nowe mieszkanie BEZ
      POSREDNIKA i naprawde polecam, jest moze troche wiecej zachodu ale duza
      oszczednosc i przede wszystkim swiadomosc, ze mam wszystko zalatwione dobrze, a
      nie na odwal sie.
      • Gość: Delfina Re: Pijawki IP: *.punkt.pl 10.04.10, 21:12
        Aha, przy sprzedazy mieszkania pisze w ogloszeniu: SPRZEDAZ BEZ POSREDNIKOW.
        Oczywiscie, juz w dniu ukazania sie ogloszenia mam telefony od kilkunastu,
        pytam, czy czytali, co dokladnie jest napisane w ogloszeniu, a oni do mnie, ze
        alez tak, ale niech sie pani nie martwi, dostanie pani swoja cene jesli wystawi
        pani mieszkanie przez nas, damy wyzsza cene wywolawcza itp. Nie akceptuja slowa
        NIE i wielu ludzi jest po prostu malo asertywnych i pozwala im zajac sie ta
        sprzedaza, przez co jest b. malo mieszkan na rynku, ktore mozna kupic bez
        udzialu posrednika. Gdy wystawilam swoje mieszkanie to ludzie po prostu bili sie
        o nie, majac swiadomosc, ze beda o te 7-8 tysiecy zl do przodu za brak prowizji.
        Coraz wiecej osob wiesza ogloszenia na slupach, osiedlach itp. ze chce kupic
        badz sprzedaz bez posrednikow, te pijawki sa wszedzie i zdzieraja te ogloszenia
        ale niektore zostaja i wtedy tym ludziom udaje sie zrobic po swojemu, tak jak
        mnie. Nie wierzcie w ich profesjonalizm, to pusta gadka bez pokrycia
    • Gość: fff Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 14:14
      sprzedawca chce sprzedać mieszkanie czy działkę, daje ogłoszenie do gazety, a
      dzwonią pośrednicy, którzy wmawiają, że cena za niska, że oni się tym zajmą,
      podniosą cenę, "a i tak pójdzie". Przecież POŚREDNIK przy takiej transakcji
      niepotrzebny, notariusz przecież pomaga sprawdzić legalność transakcji, więc po
      co są pośrednicy???
    • Gość: zaradny Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 11:08
      pośrednik niepotrzebny, kupujący i sprzedający dogadują się co do ceny i idą do
      notariusza, więc po co pośrednik, też nie rozumiem

oczywiście pośrednik będzie się bronił mówiać o bezpieczeństwie obrotu, bogatej
      ofercie, jakości obsługi, ale to są marketingowe frazesy jak w reklamie telewizyjnej

kto umie liczyć pieniądze, ten wie co zrobić

przypomina mi się przysłowie:
      czemuś biedny? boś głupi, czemuś głupi? boś biedny
    • Gość: Andrzej Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 23:01
      Można by zrobić sondę - czy ktoś , kto już raz skorzystał z usług pośrednika, zrobiłby to jeszcze raz ?
      będę pierwszy - zdecydowanie NIE - Giergiel, Rzeszów
      • Gość: Leon Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 12:45
        NIE. Miałem kontakty z wieloma biurami rzeszowskimi - strata
        pieniędzy i czasu.
        • Gość: TAK Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: 94.42.84.* 20.04.10, 13:11
          TAK, wielokrotnie korzystałem i będę korzystał, bo to dla mnie
          WYGODNE, a ja lubię wygodę. I stać mnie na nią.
    • Gość: szukająca mieszkan Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze IP: 79.139.57.* 28.04.10, 15:17
      przestrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług pośrednika Janusza H..Dlaczego?przekonacie się jak tylko ten Pan pojawi się na waszej drodze.
    • jakubswider Re: pośrednicy nieruchomości - pijawki czy potrze 01.12.19, 17:58
      Zapraszam do kontaktu z biurem nieruchomości Ideal Home Nieruchomości.

Tutaj można sprawdzić osiągnięcia biura: www.idealhome.pl/lider-wedlug-otodom/

Duża ilość pozytywnych opinii :
      www.facebook.com/ideahomeestate/

Oraz proszę sprawdzić na google.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka