Dodaj do ulubionych

Transport z Rzeszowa na lotnisko Jesionka

IP: *.wwnet.fi 24.05.10, 13:51
Jaki jest koszt taksówki ze śródmieścia Rzeszowa (Rynek, PKP) na
lotnisko w Jesionce w dzień powszedni, godziny popołudniowe?
Czy autobus L spod dworca PKP odjeżdża punktualnie zgodnie z
rozkładem, czy tez jak chce?
Ile czasu jedzie sie w piatek około 16-17 z dworca PKP do Jasionki
(samochodem i autobusem MPK)?
Obserwuj wątek
    • Gość: shop Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jesionka IP: 79.139.59.* 24.05.10, 16:20
      jasionka baranie nie jesionka
      • Gość: anna Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jesionka IP: *.rzeszow.mm.pl 24.05.10, 17:12
        Ciekawa jestem czy szanowny forumowicz bezbłędnie potrafi napisać nazwy/miejsca
        lotnisk znajdujących się na obrzeżach różnych miast nie tylko Polski, ale i Europy.
      • Gość: fin Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jesionka IP: *.saunalahti.fi 25.05.10, 15:39
        "baranie"?
        piękny przykład życzliwości rzeszowian.
      • Gość: rocky Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jesionka IP: 89.230.85.* 26.05.10, 02:44
        Jak już coś, to Jasionka, a nie jasionka BARANIE :) Poza tym, zanim zaczniesz
        kogoś pouczać w tak ordynarny sposób, to sam popracuj nad swoją polszczyzną bo
        interpunkcja jest Ci zupełnie obca.
      • podkarpacie Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jesionka 03.07.10, 13:29
        po co tyle agresji, przekręcenie nazwy miejscowości chyba nie jest
        czymś strasznym, tym bardziej, że lotnisko w Rzeszów-Jasionka do
        zbyt znanych nie należy !!
    • Gość: anna Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jasionka IP: *.rzeszow.mm.pl 24.05.10, 17:08
      W piątek o tej porze miasto jest zakorkowane. Jeśli wybierzesz autobus to pewnie
      jakieś 30 minut, bo trzeba doliczyć zatrzymywanie na przystankach. Samochodem z
      20. Ale w każdej opcji trzeba doliczyć ewentualne korki. Taksówka to ok.50-60 zł.
      • Gość: joko Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jasionka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.05.10, 17:44
        Ty anna jesteś człowiekiem renesansu , w każdym temacie jesteś
        mistrzem:polityka, gotowanie, dojazd na lotnisko.
        Emeryt na IV-ce nudzi się?
        • Gość: anna Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jasionka IP: *.rzeszow.mm.pl 24.05.10, 17:47
          Do emerytury niestety mi daleko. Do człowieka renesansu jeszcze dalej.
        • Gość: anna Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jasionka IP: *.rzeszow.mm.pl 24.05.10, 17:53
          Jak już doczekam się emerytury to mam nadzieję, że nie będzie mi się nudzić na
          tyle (jak niektórym),żeby śledzić wpisy kogoś na forum kto podpisuje się tak
          samo zawsze(ja:), zmieniać nicki i pisać zupełnie poza tematem.
          • Gość: hmm.. Re: Taryfa i Autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 01:56
            Taryfa to zależy jak trafisz ale jak ugadasz przed wyjazdem to tak w granicy
            40-50 zl, ale MPK L zawsze jest przed każdym lotem rozkład jest tak ustalony że
            spokojnie będziesz na długo przed odlotem nawet przy korkach w mieście, MPK L
            zatrzymuje się tylko na żądanie na przystankach i dojeżdża w 15-25 minut(zależy
            od ruchu) na lotnisko. Autobus jest o 12.15 16.30 18.40
    • Gość: ytr Dziękuję IP: *.xdsl.centertel.pl 25.05.10, 10:02
      Dziękuję za wyjaśnienia.
      • ouimet a jak z powrotem? 25.05.10, 12:49

autobus "czeka" na przylatujacych,czy jest tzw. przelotowym?
        • chris1970 Re: a jak z powrotem? 25.05.10, 13:46
          "Czeka". L to linia dedykowana do obsługi pasażerów.
          • Gość: fin Re: a jak z powrotem? IP: *.saunalahti.fi 25.05.10, 15:37
            skoro potrafi czekac na przylatujacych to pewnie oznacza ze z
            opoznieniem pojawi sie na startowym przystanku PKP rzeszów?
            Czy tez zawsze jest tam o czasie?
            • Gość: anna Re: a jak z powrotem? IP: *.rzeszow.mm.pl 25.05.10, 15:52
              Tych kursów jest naprawdę niewiele i tylko pod niektóre przyloty/odloty. Mnie
              nie udało się nigdy dopasować do tego.
              Sprawdz na stronie infores pasującą Ci porę.
          • ouimet Re: a jak z powrotem? 29.05.10, 16:17
            chris1970 napisał:

> "Czeka". L to linia dedykowana do obsługi pasażerów.

dzieki.
      • Gość: dd Re: Dziękuję IP: 109.243.71.* 26.05.10, 00:10
        Wracam codziennie z pracy ok 15.30 i nigdy czas dojazdu na lotnisko nie jest
        dłuższy niż 20-30minut (Lisa-Kuli - Jasionka Port Lotniczy) samochód osobowy.
        Jak bede jechał w piątek planowo możesz się ze mną zabrać po drodze, powinienem
        miec 3 wolne miejsca, na lotnisku ok 15.50 - 16tej.
        • Gość: ytr Re: Dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 23:18
          Dzieki za propozycję :-)
          Sprobuje pojechac "L" -ką o 16:30 spod dworca bo samolot mam po 18:12
    • Gość: ytr Punktualnie i sprawnie IP: *.xdsl.centertel.pl 21.06.10, 11:51
      Korzystałem z lini "L" kilkakrotnie w obu kierunkach. Rano i po
      południu. Autobus na dworcu PKP i na lotnisku pojawiał się przed
      czasem, ruszał pukntualnie zgodnie z rozkładem. Autobus jezdzi
      praktycznie pusty. Czas przejazdu około 20-25 minut nawet w piatek o
      16:30. Bilet 8 PLN kupowany u kierowcy.
      • Gość: Anka Re: Punktualnie i sprawnie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.06.10, 12:52
        Jasionka to male, poki co nieznaczace, i jak sie okazuje niekoniecznie znane
        lotnisko. Dla wielu nie-Rzeszowian to lotnisko gdzies na pd-wsch (cos sie obilo
        o uszy) wiec prawidlowa nazwa tez moze byc nieznana.

ps. lotniska zwykle leza na obrzezach miast, te duze i znane rowniez. Jasionki
        nie ma co porownywac do chocby lotniska we Frankfurcie czy Paryzu. Dziwie sie
        tez reakcji i epitetom typu: "baranie"
    • bestrzeszowiak Re: Transport z Rzeszowa na lotnisko Jesionka 03.07.10, 10:22
      z Dworca Głównego PKP to koszt około 50 zł, dojazd trwa 15-20 minut
      gdy nie ma zbytnio korków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka