Gość: all IP: *.150.165.7.csa-net.pl 22.06.10, 20:53 Typowo agitacyjny, naiwny artykulik w stylu wyborczej. O nas, światowych i o nich, zacukanych w sobie niedorobieńcach. I dziwić się, że gazeta nie sprzedaje się tak jak miała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 20:57 KTO TO jest ta kobieta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 21:41 Od lat gazeta wyborcza jest tendencyjna w swoich artykułach, to nie jest gazeta obiektywna tylko polityczna.Szczególnie aktywna w pisaniu byle co byle pisać o PO i SLD jest redaktorka, która liczy chyba na posadę w ratuszu.Gazeta wyborcza nie jest czytana na Podkarpaciu jej nakład spada co miesiąc i za kilka miesięcy czy może rok dwa zbankrutuje, jak wile gazet politycznych w Polsce.Gazeta wyborcza traci min za zjadliwe, tendencyjne artykuły i polityczną propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Młot Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fajni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.10, 21:51 Wszyscy wiemy, że na Platformę głosują sami fajni, piękni, inteligentni, wykształceni ludzie. Tylko dlaczego w zakładach karnych Komorowski otrzymał 75 proc. poparcia, a Kaczyński aż 5%? Ten osadzony elektorat wie, kto jest wartościowym kandydatem... Każdemu wykształconemu Polakowi zdarzy się przecież pomylić ZOMO z NATO... NIe ważne jest także to, że każde dziecko kończące podstawówkę powinno wiedzieć, że Norwegia nie jest w UE-oczywiście kandydat na Prezydenta RP tego wiedzieć nie musi podobnie jak i nie musi wiedzieć jaką wagę dla bezpieczeństwa energetycznego Polski mają potencjalne złoża gazu łupkowego na terenie naszego kraju... Jednym słowem zmobilizujmy się i głosujmy na wąsatego gajowego bo takiego misia Fuzzy wszyscy polubią nawet w UE, bo jak ten coś powie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 22:04 Czyli Cisna to wyjątek który potwierdza regułe. To oaza ludzi niezaradnych życiowo , flustratów , dezerterów rodzinnych- jednym słowem margines. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fajni IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.06.10, 23:00 no znowu nadrektor bujaeowa wypełniła plan, takich dyrdymałów dawno już nie czytałem, brawo pani nadredajktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy tylko śmiech, hihihihihi IP: 94.254.192.* 22.06.10, 23:23 Po pierwsze: Widać, że młodzieżówka platformy ma chwilę wytchnienia po ciężkiej orce wyborczej i na forum spokój. Po drugie: Pani wójt z Cisnej dała świadectwo swojej umysłowej ciasnoty i zakompleksienia. Uffffff. Dokonana przez nią analiza socjologiczna to dzieło godne mędrca, absolwenta Prywatnej Wyższej Szkoły Zawodowej z Wólki Bieszczadzkiej, absolwenta, który dyplom skombinował gdzieś koło czterdziestki, aby godniej sprawować wójtowską funkcję. Po trzecie: Pani redaktor Bajdura.... Już gorzej nie może być. Samo dno, tylko śmiech, hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: tylko śmiech, hihihihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 08:35 Niestety... w Cisnej FAJNA jst tylko KOLEJ WĄSKOTOROWA. A w kwestii agitacji rozmaitych, zacytuję klasyka: "... Im silniej zaciskacie szpony, tym większy napotkacie opór..." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 08:45 od 3 dni jedyny temat rzeszowskiej wyborczej to 'dlaczego to jeb... podkarpacie nie glosuje na hrabiego' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Dawno się już tak nie ubawiłam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 09:16 Naprawdę. P. Bujara - do spółki ze swoją rozmówczynią - to już karykatura. Jak można takie dyrdymały publikować? "Może to problem wewnętrznego niezadowolenia ludzi, niepokojów, kompleksów, niespełnienia, niedowartościowania(...) To na pewno mieszkańcy bogobojni. I źle postrzegają ludzi sukcesu, ludzi biznesu. Nie wiem, czy to zazdrość, zawiść, (...) W Jasienicy widzę raczej umartwianie się, raczej niechęć do dążenia do sukcesu. etc, etc. I to wszystko tylko dlatego, że nie głosowali na Komorowskiego. Oj nędzna ta agitka, nędzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolitycznyl Re: Dawno się już tak nie ubawiłam! IP: *.rzeszow.mm.pl 23.06.10, 09:55 Zocha, cenię to co dotąd piszesz na forum. Powinnaś jednak zrozumieć tę biedną dziewczynę pisarkę. No bo niby, co ona ma pisać? Prawdę? Musiałaby zrezygnować z pracy w "Wyborczej". Nikt o zdrowych zmysłach nie głosowałby na Bronka buraka, nie mówiąc o pozytywnym pisaniu na jego temat. A ona biedna musi! Patrz w tych kategoriach, bo miejsce siedzenia wyznacza kąt patrzenia i tak było zawsze! Przecież nie porozmawia z posłem SLD z Rzeszowa Tomaszem Kamińskim, który w ogólnopolskiej telewizji publicznej powiedział, że dobrze pamięta, jak PO zgłosiła w Sejmie projekt prywatyzacji Służby Zdrowia, a sam Komorowski był najzagorzalszym zwolennikiem tego pomysłu i głosował nad ustawą, która przeszła! Gdyby taki wywiad przeprowadziła z czego żyłaby od jutra razem z rodziną? Nie zapyta w wywiadzie ludzi prześladowanych w stanie wojennym przez SB dlaczego likwidatorzy niezależności IPN dali agentom i współpracownikom SB prawo do otyrzymania orginałów własnych donosów?! Nie zapyta na czym polega fenomen kłamst Komorowskiego, który w Afganistanie deklaruje żołnierzom podwyżki pensji, emerytury na podwyższonym poziomie, a wraca do kraju i pieprzy, że w 2011 roku obniży liczebność wojsk, a w 2012 roku wycofa je całkowicie w porozumieniu z Obamą. Akurat Obama będzie słuchał Bronka buraka???:):):) Gdyby o tym napisała ta biedna dziewczyna, od jutra nie pracowłaby w "Wyborczej". Ona doskonale wie jak jest na rynku pracy w Rzeszowie dzięki także polityce ugrupowania Bronka buraka. Ona wie, że poza "Wyborczą" nie ma szans na pracę w innych redakcjach, bo poza "Wyborczą" nikt nie potrzebuje dyspozycyjnych dziennikarzy! Tak Zocha patrz na problem tego typu pisania, bo to wszystko samo życie, w dodatku, przepraszam Cię ale życie poj.... i zkłamanych PeOwiaków, którzy nie pamiętają tego co wczoraj mówili! Ja jej osobiście współczuję, ale ktoś w redakcji musi wykonać brudną robotę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Dawno się już tak nie ubawiłam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 10:39 Wiesz Apolityczny, to już z dwojaga złego wolałabym, żebyś miał rację i te farmazony wynikały li jeno z chęci zarobku. Ale coś mi się wydaje, że niestety, pogarda dla ludzi i głęboka wiara w posiadanie "prawdy objawionej" jest motorem tego pismactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 nożyce się odezwały IP: 84.38.160.* 23.06.10, 09:35 Jak czytam te komentarze, to przychodzi na myśl przysłowie z nożycami. Tak, odezwali się różnego rodzaju frustraci i generalnie p. Szczepańska ma rację - niezależnie od tego, że "Gajowy" - jak nazywacie p. Komorowskiego, nie jest z mojej bajki. Jeśli jednak pomyślę o "wilku" to już chyba wybiorę gajowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolityczny Re: nożyce się odezwały IP: *.rzeszow.mm.pl 23.06.10, 10:00 Zdecydowanie głosuj na gajowego, a dokładnie na myśliwego! On poluje na jelenie:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: nożyce się odezwały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 10:05 Chyba żartujesz?! Ja, na miejscu mieszkańców Jasienicy Rosielnej, poczułabym się obrażona słowami krajanki. Nazwać mieszkańców: "niespełnionym, niedowartościowanymi, zawistnymi, zacofanymi, zakomleksionymi, nieudacznikami" (uff, sporo tego, jak na taki krótki artykulik), bo zagłosowali na tego a nie innego? Jednocześnie przeciwstawiając ludzi, którzy są "fajni, naturalni, normalni", bo zagłosowali na Komorowskiego. Ja mam w zyczaju oceniać i wartościować ludzi wg. ich czynów a nie wg. tego, na kogo oddadzą głos w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowy beret Re: Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 11:25 tak platformiani że opublikowali przedwyborczy sondaż przewidujący klęskę Kaczyńskiego już w pierwszej turze... łokropnie wiarygodna gazecina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajny Re: Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 13:44 Ja też jestem fajny. I na gajowego nie głosuje, bo jest obciachowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolityczny Re: Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fa IP: *.rzeszow.mm.pl 23.06.10, 15:41 Zocha: Wiesz Apolityczny, to już z dwojaga złego wolałabym, żebyś miał rację i te farmazony wynikały li jeno z chęci zarobku. Ale coś mi się wydaje, że niestety, pogarda dla ludzi i głęboka wiara w posiadanie "prawdy objawionej" jest motorem tego pismactwa. Bardzo ciekawa jest Twoja wypowiedź Zocha i dlatego postanawiam wrócić do tematu. Sądzę, że gdyby w redakcji "Wyborczej" pani red. była wychowywana przez swoich szefów w klimacie pokory i szacunku do czytelników, istotnie, jej język nie tylko w tym artykule byłby pozbawiony "prawd objawionych"! Ale nie można być pokornym i pełnym szacunku do czytelników i ludzi o innych przekonaniach politycznych, czy religijnych, jak dostaje się kasę za ten rodzaj pisania.Czy zuważyłaś większość argumentacji tych, którzy są przeciwko Kaczyńskiemu, a za Komorowskim? Najczęściej padają słowa Ciemnogród, biedne i nędzne Podkarpacie, mohery, zacofanie... To sa jedyne argumenty dla których oni jasnie oświeceni są przeciwko Kaczyńskiemu. Jak się im podaje konkretne argumenty, są epitety typu wstyd dla Rzeszowa i Podkarpacia, które powinno przeprosić za głosowanie na Kaczyńskiego. Masz rację, niczym nie rózni się ten język od pisaniny Pani Bujary, która znalazła taką rozmówczynię, według której głosujący na Kaczyńskiego to biedni, zakompleksiali i w ogóle najgorszy element obywateli. Ktoś powie, że to nie wina Pani red., bo taką usłyszała wypowiedź. Każdy słyszy to, co chce usłyszeć. W obiektywnym i normalnym dziennikarstwie należy też przytoczyć wypowiedź ludzi mających odmienne poglądy. Czytelnik niech sobie zderzy te wypowiedzi i sam wyciągnie wnioski. Tak powinno być wszędzie, ale nie w "Wyborczej". Zabieg przez nich stosowany jest prosty: Pani z Rosielnicy miałą swoje pięć minut i dostąpiła zaszczytu rozmawiania z panią dziennikarz?!:):):) Będzie miała dalsze pięć minut jak ludzie wykupią "Wyborczą" w pobliskiej gminie. A gdzie tutaj odrobina delikatności, taktu w poszanowaniu uczuć i przekonań innych ludzi? Nie jestem antysemitą, podobnie jak dotąd nie interesowała mnie polityka. Ale wychodzi mi na to, że Polaka mozna w "Wyborczej" obrażać, a zwłaszcza katolika. Natomiast nie daj Boże powiedzieć, że istnieją Żydzi nie aniołkowie, lecz cwaniacy, kombinatorzy, podobnie jak w narodzie polskim i innych narodach. Ktos jest frustatem, bo nie wierzy w Boga i ma to odzwierciedlenie w licznych wypowiedziach na forum "Wyborczej". Tymczasem to powinna być jego sprawa i nieważne czy ktoś jest wierzący, czy też nie! Słusznie napisałaś, że ludzi należy oceniać według ich czynów, a nie nawet słów, a już na pewno nie według przekonan politycznych (kto na kogo głosuje), czy religijnych! Tymczasem pani red. według sterotypu czarny i biały buduje image przeciętnego wyborcy Kaczyńskiego i Komorowskiego. Jak może pamiętasz, argumentowałem swoje poparcie dla Kaczyńskiego mniejszym złem, bo nie sposób dalej godzić się na politykę w której zamiast sądów i prokuratury, kóre powinny zajmować się posłami sprzyjajacymi hazardzistom, zajmują się ich koledzy posłowie w proporcji PO 3 , PiS 2, SLD 1 i PSL 1. W dodatku wykorzystują aferę do prezentowania swoich osób i swojej radosnej twórczości. Co z tego wyjdzie nietrudno przewidzieć! Ale nie to jeden problem tego rządu, pełnego nierządu! Kiedy piszę, że Komorowski kłamie jak z nut w sprawie Służby Zdrowia, bo są na to zapisy sejmowe i uchwały, kiedy kłamie w sprawie Afganistanu, kiedy ten człowiek zupełna miernota intelektualna sam nie wie, co mówi. Co wóczas odpisują jasnie oświeceni zwolennicy tego pana, podobno hrabiego? To samo co Pani red. Bujara! A no rzeczowe argumenty na bok, bo my od platformy jesteśmy fajni, a oni to straszny ciemnogród i zacofanie. Boję się, niestety, że lata komunizmu i łagodne przejście do obecnych czasów, gdy nikt za nic nie odpowiedział do dnia dzisiejszego, utrwalają tupet, poczucie bezkarności i prymitywizm ludzi złapanych w ulicznej, albo na boisku przez Donalda Tuska - do rządzenia krajem. Należy poczekać w razie wygranej Komorowskiego przez pięć zmarnowanych lat, aby obudzić się w rękach z nocnikiem, bo nie wszyscy, którzy na niego głosują mają swoje interesy, jak pani red. Bujara, czy "Wyborcza", TVN, Polsat. Kończę, bo i tak poza Tobą nikt tego nie przeczyta. Pozdrawiam:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hę? Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fajni IP: *.rzeszow.mm.pl 23.06.10, 16:58 Jeden niegroźny artykulik a właściwie wywiad z kimś, kto otwarcie przyznaje się do sympatii do PO i tyle zjadliwych komentarzy fanów pisu... naprawdę żal was pisowcy. Uważajcie żeby się nie utopić we własnym jadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolityczny Re: Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fa IP: *.rzeszow.mm.pl 23.06.10, 18:29 Frustratem jesteś ty. Jeden artykulik, jedna aferka hazardowa, jedno kłamstwo w sprawie Służby Zdrowia itp. Jaki biedniutki jest to nasze uwielbiane na Podkarpaciu PO. Nic tylko zapłakać nad bidulkami z PO, a nie wylewać na nich złosliwy jad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Zawsze byliśmy "platformiani". Bo jesteśmy fa IP: 89.230.85.* 23.06.10, 18:45 Gość portalu: hę? napisał(a): > Jeden niegroźny artykulik a właściwie wywiad z kimś, kto otwarcie > przyznaje się do sympatii do PO i tyle zjadliwych komentarzy fanów > pisu... naprawdę żal was pisowcy. Uważajcie żeby się nie utopić we > własnym jadzie. Chcesz jadu? Nic prostszego! Włącz sobie TVN 24 i POsłuchaj lub POczytaj w GW: Niesiołowskiego, Palikota, Kutza, Nowaka, Bartoszewskiego, Wajdy. Zgoda buduje! Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś