Gość: kazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 19:43 Pani Tereso demagogia. PiS ruszył sprawę połączenia PKP z Warszawą , zaczął remont linii Rzeszów-Kolbuszowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olias Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski 01.07.10, 20:01 och! ach! aj-waj! "zaczął remont linii Rzeszów-Kolbuszowa" ajajajaj!!! kpisz czy faktycznie liżesz tę babę? c nie lubię tej Bieńkowskiej. jest na liscie oób których widok wywołuje u mnie wysypkę i pianę. Alergię mam. zauważyłem pewną prawidlowość - tam gdzie żaden chłop nie pójdzie by kłamac w żywe oczy zawsze znajdzie się jakaś baba. Po co to pierd.. ? nagle Rzeszów będzie aglomeracją? I dostanie kasę? 10% tej kasy jaką Bieńkowska zabrała nam? Ciekawe kiedy rzeszów pzrestanie byc aglomeracją? w poniedziałek po wyborach, czy juz w niedzielę o 20:00? Zreszta co za róznica - nadal PO zamierza ładować forsę w regiony bogate. Bo po 2030 r te regiony będą sr... pieniedzmi i wtedy muszą dać biednym regionom bo utona w forsie. Nawet trudno p[oliczyć czy transport samochodowy i kolejowy wystarczy by wywozić banknoty z Warszawy, Wrocławia, Łodzi, Pozanania i Gdańska. Głupie, durnowate społeczeństwo. ja jeszcze rozumiem mieszkańców tych miast - dostana forsy, będą "w Europie". Bez wysiłku i pracy. Bo tusk ma taką koncepcję. Ale do k.. nędzy skąd się biorą młotki z prowincji które głosują za własną biedą i biedą swoich dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 80.54.62.* 02.07.10, 14:45 tragiczny poziom Twojej wypowiedzi. Jak sami nie zorganizujemy aglomeracji to żadne decyzje centralne tego nie zmienią!! Jak można kogoś nazywać "młotkiem z prowincji" mam pytanie czemu nie podpiszesz się imieniem i nazwiskiem pod Twoją wypowiedzią. Anonimowo to łatwo przeklinać i chamsko nazywać innych? wybacz ale to świadczy o twoim poziomie kultury !!! Nie idąc do pracy głosujesz za swoją biedą!! To nie rząd decyduje o wysokości zarobków na podkarpaciu tylko nasi przedsiębiorcy i pracownicy którzy zgadzają się na takie stawki !! Chcesz coś zmienić to załóż własną firmę i zacznij jako pierwszy płacić na podkarpaciu ludziom po 4000 netto. najlepiej sklep. Jak można tylko narzekać .... ? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Bińkowska: Nie dzielmy Polski 01.07.10, 21:16 Jak sie nie ma elementarnego wstydu, to przyjeżdża sie przed wyborami by bredzić. Nawet jesli tych niby aglomeracji będzie 18, to tylko 4 na wschód od Wisły gdzie wsparcie jest najpotrzebniejsze. Oni w tej Warszawie juz kompletnie nie mają pojęcia jak wygląda życie na wielu wsiach na Lubelszczyżnie czy Podkarpaciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.rzeszow.mm.pl 01.07.10, 21:31 Nie tylko Pani minister Bińkowska porzuciła miejsce pracy i przyjechała do Rzeszowa agitować za Panem Bronisławem, reszta ministrów także się rozjechałą po Polsce. A przepraszam. Wzięła urlop z miejsca pracy? I za czyje pieniądze to towarzystwo jeździ w ramach akcji wyborczej po kraju? Macie zwolennicy Pana Komorowskiego wizję przyszłej Polski w razie wygrania swojego kandydata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO ptokach Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 46.112.43.* 01.07.10, 22:25 Bardzo trafnie to opisał pewien bloger: "Prędzej FIFA wprowadzi możliwość korzystania przez sędziów z powtórek przed podjęciem decyzji niż ktokolwiek przypomni tuzom dziennikarstwa i dyżurnym ekspertom jak zmieniali zdanie w zależności od tego, kto te standardy moralno-etyczne w polityce łamie. Dzisiaj wśród medialnej obojętności ministrowie Tuska zawiesili swoje obowiązki na kołku i ruszyli w Polskę by wspierać swojego kandydata. Sam Komorowski ma również głęboko gdzieś nieśmiałe apele konstytucjonalistów o powściągliwość i pamięć o tym, co wyniosło go na ową 60-dniową funkcję. A co na to nasz premier, tak wrażliwy na standardy w 2007 roku? Ano nasz premier rozsyła listy do żołnierzy po jednostkach wojskowych, gdzie agitacja polityczna jest łamaniem prawa." blogmedia24.pl/node/32435 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 80.54.62.* 02.07.10, 14:48 przecież wsie nie tworzą aglomeracji!!! tylko przedmieścia większych miast w promieniu 30- 50 km od centrum. Obiektywnie nie widzę większych miast na wschodzie oprócz tych 4 stolic? przecież aglomeracja to nie 40 tysięczne miasteczko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 21:42 W "Koncepcji Przestrzennego Zagospodarowania Kraju na lata 2008-2033" autorstwa Ministerstwa Rozwoju Regionalnego z dn. 28 lutego 2008, do dalszego rozwoju przewidzianych jest tylko 8 (słownie OSIEM) aglomeracji w Polsce: Warszawa, Łódź, Poznań, Wrocław, Katowice, Kraków, Szczecin i Gdańsk (lokomotywy rozwoju Polski?). Taka jest sytuacja prawna na dziś. RESZTA TO KŁAMSTWO NA CZAS WYBORÓW!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 22:08 Można przedstawiać plany bo nikt ich nie rozliczy, mało tego wielu tych lat nie doczeka.Co to obiecywać jak będzie wyglądał budżet na lata 2020-2030, kiedy nie wiadomo kiedy zakończy się obecny kryzys gospodarczy.A fakty mówią same za siebie, podkarpackie szpitale otrzymają w 2010 roku mniej na leczenie niż inne województwa, czy to nie jest dyskryminacja, to jest fakt budżetowy na ten rok, realny, namacalny i dotknie wszystkich mieszkańców Podkarpacia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO ptokach No to nie dzielcie IP: 46.112.43.* 01.07.10, 22:21 Jak podkarpacki NFZ będzie finansował świadczenia na zbliżonym poziomie (nawet nie mówię, że identycznym) do tego z zachodnich województw to uwierzę, że PO nie chce dzielić Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: No to nie dzielcie 02.07.10, 10:46 Ależ nic tego podkarpackiemu NFZ-towi nie broni. Poza własnymi nawykami. Mogę powołać się nie na doniesienia medialne, ale na to, czego doświadczyłam na własnej skórze. Mieszkając w Polsce zachodniej, tamże się leczyłam. Miałam za oczywiste, że gdy przychodzi pacjent z jakimś tam zespołem dolegliwości, to najpierw zleca się serię badań, które rzecz (w miarę) precyzyjnie określą. Potem robi się, co należy i - oczywiście - dba się, aby zapewnić pacjentowi maksymalny komfort. Przeprowadziwszy się na Wschód, skorzystałam... najpierw z lekarza, który chciał operować, choć sam nie wiedział, co. I udzielił informacji, że "jak się otworzy, to się zobaczy". Zapytany, jak sobie zgodę na tę operację wyobraża, był uprzejmy powiedzieć wprost, że "czysty blankiet się podpisze" (!!!). Badania zrobiłam prywatnie - cały cud to USG. Nikt nie zadał sobie trudu wzięcia pod uwagę, co podałam w wywiadzie anestezjologicznym. Skutek: ocknęłam się na OIOM-ie. Ze zmasakrowanymi żyłami, albowiem w renomowanym (!!!) szpitalu fachowe wkłuwanie się w te naczynia było sztuką nieznaną. Potem o każdą porcję środków przeciwbólowych trzeba było się użerać. Wystawienie recepty, aby mąż mógł te środki wykupić - niemożliwe. Ale 4xdziennie pytać nie o to, jak się czuję, tylko czy nie chcę "przyjąć księdza" - to było możliwe. Na koniec nikt nie powiedział ani słowa o dalszym leczeniu. Czy rzetelne informowanie to to usługa wymagająca odrębnego kontraktu z NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: No to nie dzielcie IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.07.10, 16:15 pytasz dla czego,bo taka jest mentalność części miejscowych konowałów.miałem w pewnym sensie podobne zdarzenie,konował chciał mię wrobić w zabieg chirurgiczny,nie zgodziłem się będąc przekonany że na razie wystarczy leczenie zachowawcze.okazał się że miałem rację.wiesz jak się sprawa skończyła,konował odmówił mi zwolnienia a na zabiegi rehabilitacyjne chodziłem po pracy.nawet nie potrafił ukryć satysfakcji że będzie to dla mnie nieco uciążliwe,podkreślając że gdybym się zgodził na zabieg to była by inna sytuacja.no ale cóż pacjent nie chce drogiej procedury medycznej i nie da zarobić to ma w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.07.10, 22:40 chyba ludzie nie są idiotami, aby uwierzyć te brednie, a komorowski w debacie normalnie kłamał, ot taki kandydat na prezydenta, hańba Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski 02.07.10, 08:28 wciąż nie mogę pojąć skąd się biorą ci którzy na Podkarpaciu, na całej ścianie wschodniej oddają głosy przeciwko rozwojowi swojego regionu. Czy to są ludzie z mózgami przepranymi pzrez środki masowego przekazu czy idioci zwyczajni? No chyba żeby szukać wyjaśnień typu "cudu nad urną" w stolicy UE. Nnnnno właśnie! Totalna kompromitacja i Polski i Europy. I ... nic się nie dzieje. W USA dziennikarze rozszarpaliby nawet sprzątaczki tam obecne. W Unii - cisza, spokój, sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 80.54.62.* 02.07.10, 15:01 Czyli na kogo ? na ludzi którzy chcą budować tylko muzea? ogrody klasztorne z Unijnej Kasy? seminaria duchowne z UE ? czy wy nie widzicie jak samorządowcy PiS rządzą regionem ? to raczej do nich pretensje a nie do rządu... najłatwiej krytykować ? Przecież pod rzeszowem trwa budowa A4 na warszawskiej już widać nasypy. Politechnika Buduje nowy budynek, UR dostał ponad 500 mln WSIZ rozbudowuje swój kampus. WSPiA - to są prawdziwe inwestycje wspierane z programy rządowego !! a to co dostali nasi samorządowcy to wydali tylko na wymianę asfaltu jak Ferenc gdzie tu rozwój ?? rozwój to budowa czegoś nowego a nie odmalowanie i odnawianie staroci!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORBI Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.rzeszow.mm.pl 01.07.10, 22:52 NAJAZD LANSERÓW Z PLATFORMY TRWA! OPOWIADAJĄ SWOJE BAJECZKI I OBIECUJĄ KOLEJNE CUDA! DRODZY ASYSTENCI TUSKA PROSZĘ NIE PRZYJEŻDZAJCIE NA PODKARPACIE BO NIKT WAS TU NIE CHCE I NIKT ZA WAMI NIE PRZEPADA! TUSK WAM KAZAŁ SIĘ LANSOWAĆ ALE NIC WAM TO NIE DA! PODKARPACIE ZAGŁOSUJE ZA KACZYŃSKIM IALBO TERAZ ON BEDZIE PREZYDENTEM ALBO ZA JAKIŚ CZAS PIS ZNOWU WYGRA WYBORY PARLAMENTARNE! Taka prawda i nie pomogą Wam PRZYCHYLNE ARTYKUŁY W GAZETCE w. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski 02.07.10, 08:30 Tusk na wałach ponoć oberwał, ktoś na forum podawał wyjaśnienie pękniętej wargi. Won z MOJEGO Podkarpacia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 80.54.62.* 02.07.10, 15:05 i takie zachowanie jest godne pochwały? najlepiej to zagazować ludzi o innych poglądach ? takie zachowanie to tylko o jeden krok od faszyzmu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.rzeszow.mm.pl 01.07.10, 22:54 BENZYNA PO 5 ZŁ!!!!Kolejny cud Tuska i sukces Platformy Obywatelskiej!!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.rzeszow.mm.pl 01.07.10, 23:00 Prawdopodobnie GAZETKA W. mocno się stara by wzrosło poparcie dla Platformersów ale nic z tego nie będzie! Nie będe głosował na Komorowskiego i dawno temu zrozumiałem,ze więcej kłamst i niespełnionych obietnic ma na swoim koncie Platforma!Zagłosuje na Jarosława Kaczyńskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 07:09 Dlaczego ? Co on zrobił dobrego dla Polski a w szczególności dla POdkarpacia ? Tu jego matecznik, zaplecze polityczne. Powinien być co najmniej wicepremier z tego regionu. I co ? I d..pa. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski 02.07.10, 08:34 chcesz znać powody dla których UCZCIWY człowiek powinien głosować na Jarosława Kaczyńskiego mimo jego wad? Proszę Cię bardzo - oto fragment listy powodów: Bartoszewski, Kutz, Olbrychski, Palikot, Wajda, Bieńkowska, oraz "Zbyle i Ryśki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 09:00 Wolę być uczciwym człowiekiem głosując na Komorowskiego niż być uważanym za uczciwego bo poprę Kaczyńskiego. To jakaś paranoja, obudźcie się "patrioci", "uczciwi", "jedynie prawdziwi Polacy" - we własnych oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 09:20 A propos "patriotów", możecie się cieszyć bo Wasze grono powiększył tow. Gierek. Tako rzecze Yaro, a on jest wyrocznią kto jest "uczciwy" i "patriota" a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski 02.07.10, 12:06 był komunistą, fakt. jako gospodarz - taki sobie. ale w ciągu 10 lat postawił tyle firm że nawet przez 20 lat RP III nie była w stanie ich wszystkich zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypis Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.19.165.89.osk.enformatic.pl 02.07.10, 15:00 Olias, jeden , choć jeden przykład fabryki wybudowanej przez gierka która produkowała coś co mogło konkurować z innymi produktami na świecie. Choć jedną nazwę podaj. Jesteś demagogiem jak Jaroslaw Klamczynski, który właśnie wyznał, ze cale życie uważał Gierka za bohatera. Niech żyje król cynizmu i jego tępi wyznawcy - fanatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr hause Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 62.93.58.* 03.07.10, 15:00 antypis, szanowny Olias jest wyznawcą czerwonego socjalizmu, nie moherowego socjalizmu Prezia Kłamczyńskiego... to tak a propos informacji. a na marginesie, pochwały Gierka przez Yara to q.... Himalaje hipokryzji!!! czego ten kłamca nie zrobi dla władzy? szkoda, że nie zdążył ZOMO nazwać bohaterską i patriotyczną służbą działającą dla dobra kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 80.54.62.* 02.07.10, 15:32 Rząd firm nie likwiduje, to Ty decydujesz ile odkurzaczy co roku możesz kupić ? a zelmer produkuje. Jeżeli kończy się zapotrzebowanie na traktory ( czytaj: ludzie nie chcą ich kupować ) to firma zmniejsza produkcję i zwalnia pracowników. To normalne, nie da się 40 lat produkować tego samego. A długi po Gierku rok temu skończyliśmy spłacać. A obecnie Polska jest zadłużona 17 000 tyś zł na mieszkańca czyli na 4 osobową rodzinę ponad 50 tyś ... A jak Lech żył to krytykował rząd że za małe zadłużenie, Jarosław tak samo. Łatwo mówić o wielkich inwestycjach ale skąd wziąć na to kasę podziel koszt budowy autostrady 4 mld PLN na 2 mln mieszkańców. Ludzie PiS myśli że pieniądze można brać z nieba, tego się boję, nadmiernego zadłużenia. Paczcie na Hiszpanię, Portugalię jak się rozwinęły ale kosztem zadłużania i to ogromnego i teraz mają problemy. Tak krytykujecie Balcerowicza, ale on czasem ma rację, lepiej czasem wolniej się rozwijać za realne środki, jak zaciągnąć długi i potem zwalić problem na dzieci !! nie twierdzę że kredyty sa złe, ale nadmierne zadłużenie jest śmiertelnie niebezpieczne. W programie PO mam ograniczanie zadłużenia, a Komorowski jest gwarantem realizacji tego programu. Niestety Kaczyński ma zbyt socjal poglądy, i będzie wetował dobre reformatorskie ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 80.54.62.* 02.07.10, 15:17 chcesz poznać prawdziwego Polaka, patrioty, męczennika ?? przeczytaj "wywiad rzekę z Władysławem Bartoszewskim" ? jak można tak obrażać nasze autorytety?? Człowiek który całym swoim życiem potwierdza wyznawane przez siebie wartości? Tak to jest jak się tylko TV ogląda. Przejedzcie sie czasem po Polsce. Porozmawiajcie z ludźmi a nie tak tylko oczerniacie, wyzywacie od złodziei, anty polaków... straszna jest ta agresja z obu stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 80.54.62.* 02.07.10, 15:07 przecież kaczyński pochodzi z Warszawy i tam mieszka ? jak to się stało, że nagle tak mu zależy na podkarpaciu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha A pani Bieńskowska i reszta ekipy IP: 89.230.85.* 02.07.10, 08:18 - to za czyją kasę wycieczki agitacyjne po Polsce urządzają? Tym się nadredaktor Bujara nie zainteresowała choć niedawno "wytropiła" aferę 100-złotową?? Nie ma to jak profesjonalizm i bezstronność dzinnikarska! Brawo, p. Małgorzato! POlityka Kalego w czystej formie! "Musimy wreszcie przestać dzielić na Polskę na wschodnią i zachodnią. Bo przecież także na zachodzie kraju są bardzo biedne regiony - mówiła minister Bieńkowska" - no toż przecie oczywiste zaprzeczenie słowom Komorowskiego, który w debacie twierdził, że Polska jest tylko jedna, bez podziałów. Które z nich kłamie? "Konkretne kwoty nie są jednak znane"- czy tu potrzebny komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Bińkowska - oczywiście IP: 89.230.85.* 02.07.10, 08:20 sorki za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: A pani Bieńskowska i reszta ekipy 02.07.10, 08:36 za wykrycie afery 100-złotowej zarobiła 20 tys zł. Chyba że więcej. Pensja dziennikarzy w RP III uzależniona jest od dyspozycyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.rzeszow.mm.pl 01.07.10, 23:02 Prawdopodobnie GAZETKA W. mocno się stara by wzrosło poparcie dla Platformersów ale nic z tego nie będzie! Nie będe głosował na Komorowskiego i dawno temu zrozumiałAm,ze więcej kłamst i niespełnionych obietnic ma na swoim koncie Platforma!Zagłosuje na Jarosława Kaczyńskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pełobyłoisiezbyło Aż żal pupę ściska IP: 89.108.212.* 01.07.10, 23:31 A gosia bajdura znowu bajdurzy od rzeczy.Aż żal pupę ściska jak się to ścierwo czyta. I udowadniała /Bieńkowska/, że rząd PO dba o biedniejsze regiony. To chyba tobie bajdurzyno udowodniła. Bo w pustej głowie i mocz za olej może robić. Kpiny sobie oszustko robisz. Tezy Bieńkowskiej mają tyle wspólnego z prawdą co twoje bajdurzenie. Wybiórcza na księżyc. Oszuści do Korei, do Kim Dzong Ila na rekreację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 00:29 Pani Teresie Kubas-Hul ku uwadze:W 2007r został opracowany na zlecenie rządu Pisu przez zespół Politechniki Krakowskiej i inne jednostki -PROGRAM OCHRONY PRZED POWODZIA W DORZECZU GORNEJ WISLY-(dla województw śląskiego,małopolskiego,świętokrzyskiego i podkarpackiego).Dla Podkarpacia uwzględniono 46 różnych zadań.Koszt realizacji zadań tego projektu dla naszego województwa w latach 2007-2013 miał wynosić 3 948 000 000 zł(tak, trzy miliardy dziewięćset czerdziesci osiem milionów złotych polskich),zaś po roku 2013r dalszy 1 miliard 41 milionów złotych polskich.Tak oszacowano wtedy potrzeby- co się stało z realizacją-każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.07.10, 01:12 a z kim mieli realizować te zadania??.jak sobie przypominam urząd marszałkowski za 2009r. zwrócił nie wykorzystane środki na budowę wałów p.powodziowych .tam też rządzi po,Podkarpaciem rządzi pis,i do nich z żalami.nie zapominaj że zadania samorządu ma realizować samorząd.wiem w piskomuszych główkach od wszystkiego jest warszawka,czyli Tusk i spółka, a nieroby z samorządu "kierują myślami"czyli zajmują się samymi sobą.jak rządził pis to o autostradach mogliśmy co najwyżej marzyć,podobnie z rozbudową lotniska,pół miliarda dla URz też nomen omen pod rządami po.przestań pitolić co rząd pis planował, obiecywał skoro dla Podkarpacia nic nie robił.planować obiecywać to jeszcze za komuny opanowali do perfekcji,i jak widać pis tylko w tym jest dobry.to tak jak z tymi trzema milionami mieszkań hahaha.trzeba też zauważyć że rozwój ściany wschodniej nie leży w interesie pis,dlaczego,to oczywiste: byt kształtuje świadomość,tam gdzie bida to i populiści obiecywacze znajdują poparcie,J.Kurski klasyk pis ładnie to ujął",ciemny lud to kupi".nie muszę przekonywać że im większa bida tym ciemniaków więcej.ściana wschodnia ma być biedna,w przeciwnym wypadku wszelkiej maści populiści typu pis mogą mieć problemy z załapaniem się na koryto.należy też wypomnieć jak szczodrze obdarowywany jest kk,a to kilkadziesiąt melonów na ogrody,a to na instytut teologiczno pastoralny,a powodzianom ochłapy.tak oto po przez kler kupuje się poparcie.jeszcze raz zacytuje klasyka pis,ciemny podkarpacki lud to łyknie.amen. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski 02.07.10, 08:45 czyś ty kiedy młotku był u nas na Podkarpaciu? wątpię, nie pisałbyś takich bredni. a dla twojej informacji, orle intelektu, opoko nowoczesności, piewco przyszłości i utrzenko jutra - nigdy!! za żadne skarby, za najlepszy etat nie wyprowadziłbym się z mojego Podkarpacia do tych waszych zasr... (wybacz) aglomeracji pani Bieńkowskiej. A już szczególnie do tej jej Silesi co to ją będzie budować wraz z Kutzem. Bo tam u was to się nie da żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski 02.07.10, 08:51 przy okazji - te pół mld dla URz to kasa jaką unia Europejska dała uczelni na realizacje nader ambitnych zadań zgłaszanych przez uczelnię za czasów rządów Kaczyńskiego o ile nie za czasów rządów SLD. PO nie ma nic wspólnego z tą kasą. Nawet gdyby chcieli zabrać - Bruksela ustawiłaby ich na dywanik. Wątpię by cokolwiek mogło Brukselę przekonać że nie potrzeba Unii biotechnologii w centrum polskiej produkcji żywności ekologicznej, nanotechnologii czy np. szlolenia specjalistów od zarządzania lotniskiem (obecnie 4 uczelnie w UE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.07.10, 11:17 Olias,jadu jak na pisiora w tobie w sam raz.na Podkarpacie jeździć nie muszę,dlaczego:bo mieszkam tu od zawsze.no ale jak taki zatrzecie wieniec miał by to zauważyć skoro jad zalewa oczy.z pieniążkami z UE masz rację,mógł byś dodać że nie tylko dla URz,na lotnisko autostrady i wiele innych celów.rzecz w tym że my je tam najpierw musimy wpłacać,a skoro tak to to są nasze pieniążki i trzeba je mądrze wydawać.jest takie przysłowie,"kto szybko daje dwa razy daje".a co robił pis,planował zapisywał obiecywał,i co kupa.pisorom najlepiej wychodzi zajmowanie się samymi sobą.prosty przykład:podczas remontu byłego internatu na potrzeby przyszłej siedziby urzędu marszałkowskiego, zarzekali się że cały urząd się tam zmieści i jeszcze zostanie lokali na wynajmy.zmieścili się ,nie i jeszcze wynajmują poza urzędem hahah .tak się dzieje gdy władza zajmuje się sama sobą,i kolesiami.przypomnę jeszcze raz wypowiedz cyt."kieruję myślami". kłania się "nie ważne kto zaczął dzieło,ważne kto skończył",zatem rachuj rachuj rzekome zasługi pis i tak na h..j. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski 02.07.10, 12:14 słuchaj, a co to takiego ten "zatrzecie wieniec"? bom się zaciekawił i nijak rozgryźć nie potrafię. resztę też nie pojmuję, mój polonista (z czasów E. Gierka) to by mnie zabił za taką gramatykę i nawet nie uznał za wskazane pójść do spowiedzi. ale pal diabli resztę - i tak nudna. tylko ten "zatrzecie wieniec" .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.07.10, 13:04 miało być zacietrzewieniec,nawet średnio inteligentny pewnie by się domyślił hahaha.reszta to fakty,wiem nie wygodne fakty.niema to jak bajeczki typu:jakbym był premierem,albo co ja to nie zdziałam jak dorwę się do koryta.twój E.Gierek też planował,planował i drugą Polskę nam obiecywał.to tak jak pisiory 3 miliony mieszkań.z tym że jemu co nieco wyszło,trochę byle jak ale wyszło.a wam; wam tylko obietnice,plany plany.no może włażenie w tyłki klerowi jako tako wam wychodzi,no i ostatnio komuchom.cyt."Gierek był komuchem ale patry jotą" amen. Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski 02.07.10, 20:22 A, to skoro już Edward Gierek jest historyczną chlubą, to może - do nagłej krwi - ktoś się zastanowi, na jaki pryszcz była "Solidarność" i cała reszta? A wcześniej "niepokoje radomskie" i "wichrzyciele z Ursusa"? Trzeba się było trzymać tych, co budowali fabryki śrubek z krzywym gwintem (taki oryginalny wkład technologiczny), a nie gardłować, że "precz z komuną". Za tym się właśnie tęskni - żeby przyszli tacy, co "będą rozdawać", najlepiej to, co wcześniej zabiorą (np. tym z Polski A). A czy komuś chciało się zastanowić, za czym lobbuje "Polska A"? Otóż za tym, żeby więcej z tego, co się wypracuje, zostało na miejscu. Radykalnie konserwatywne stowarzyszenia wielkopolskie w chwilach szewskiej pasji marzą o autonomii swojego regionu; czemu? - żeby nie oddawać haraczu Warszawce, która daninę przeputa na "wiekuisty wschodni socjal". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 07:29 Dziadek "hrabiego" Bronisława Komorowskiego, niejaki Osip Szczynukowicz - to rezun oddelegowany przez Sowiecki Rewolucyjny Komintern do dywersji na terenach pozaborczych, odebranych Rosji Traktatem Wersalskim. W czasie wojny polsko-bolszewickiej, dziadek Komorowskiego był czekistą w armii Tuchaczewskiego i po sromotnym laniu w bitwie nad Niemnem w 1920r. dostał się do polskiej niewoli. Zachowała się jego kartoteka jeńca wojennego. W październiku 1920 dziadkowi Komorowskiego udało się zbiec i schronił się na Litwie w Kowaliszkach u polskiej szlachty o nazwisku Komorowscy. Właściciele majątku zginęli z rąk Rosjan, a Szczynukowicz przywłaszczył sobie ich nazwisko. Tam w roku 1925 narodził się Zygmunt Leon Komorowski, ojciec Bronisława Marii. Po wyparciu Niemców z Litwy przez Armię Czerwona pod koniec roku 1944 Zygmunt Leon Komorowski wstępuje do wojska polskiego - armii Berlinga. Służy w 12 Kołobrzeskim Pułku Piechoty i błyskawicznie awansuje na stopień oficerski. Bronek na temat swojego ojca na swojej stronie, pisze: "Zygmunt Komorowski, mój ojciec (1925-1992), za czasów tzw. pierwszej okupacji sowieckiej i za okupacji niemieckiej działał w konspiracji (ps.Kor), a od jesieni 1943 roku był w AK. Pod koniec wojny ojciec przebijał się do Polski razem z Łupaszką. Złapali go bolszewicy z bronią w ręku, ale nie rozstrzelali jak stu innych, tylko wsadzili do więzienia. Za złoty pierścionek babuni strażnik wyprowadził go z celi, z której więźniowie trafiali pod stienku, do takiej w której siedzieli rekruci do armii Berlinga." Niech Bronek wytłumaczy ten "cud nad cudami", że oto żołnierz AK z oddziału Łupaszki, śmiertelnego wroga Sowietów i polskich zdrajców, złapany z bronią w ręku, w ciągu paru miesięcy zostaje oficerem LWP. Jeżeli fakty podane przez Bronka, że jego ojciec był w oddziale Łupaszki są prawdziwe, to jedynym wytłumaczeniem tego "cudu" jest to, że Zygmunt Leon Komorowski, ojciec Bronisława - był sowieckim agentem! Był nim także i syn Bronek, który jak wskazuje przeciek z utajnionego aneksu do raportu o WSI, bł sowieckim agentem działającym w polskich WSI. I pewnie dlatego p.o. prezydenta RP - Bronisław Komorowski, w ciągu pierwszych godzin po katastrofie smoleńskiej, dopilnował aby utajniony aneks do raportu o WSI przechowywany w płacu prezydenckim - znalazł się w jego rekach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Ubawiła mnie zwłaszcza darmowa obwodnica IP: 89.171.192.* 02.07.10, 11:54 autostradowa która bez S19 nie będzie miała żadnego znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Ubawiła mnie zwłaszcza darmowa obwodnica IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.07.10, 12:13 jasne,najlepiej nic nie robić.niema jak czekać na dopust boży.no można jeszcze powtarzać "jak bym był premierem"to bym...."ciemny lud to kupi". Gość portalu: Tom napisał(a): > autostradowa która bez S19 nie będzie miała żadnego znaczenia S19 bez autostrady też niczego nie załatwia,zatem od czegoś trzeba zacząć . Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Ubawiła mnie zwłaszcza darmowa obwodnica 02.07.10, 12:17 faktycznie, to trochę będzie bezsensowne. A S19 to na pewno nie ruszy. Co PO zabierze to zabierze. Teraz chcą żebyśmy popierali linię Gdańsk - Warszawa - Rzeszów. Tylko że to nie zastąpi S19, która miała być szlakiem komunikacyjnym północ - południe Europy na granicy EU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Ubawiła mnie zwłaszcza darmowa obwodnica IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.07.10, 14:00 dlaczego pis nie powalczył ramię w ramię z sld o s19, tak jak o media publiczne.przecież to już nie post komuna,tylko dobra lewica hahaha. p.s. małe pytanko? kiedy Jaro wybierz się na grób B.B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianin Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 12:28 Skoro mowa o cudach to zapraszam do tej lektury. berzerk.pl/2007/10/7-cudow-kaczynskiego/ Powiem tak: słabo sie robi od samego czytania Waszych wypowiedzi. Nie rozumiem tego opluwania ludzi. Jak zwykle wszystko źle, wszystko pod górkę, pod wiatr... Wszak każdy ma prawo do własnego zdania i nikt nie powinien opluwać drugiego tylko z tego powodu, że ma inne zdanie. Mamy wybory do których moim zdaniem idziemy głosować nie "za kimś" tylko "przeciwko komuś". Ja wiem jedno. Kiedyś głosowałem za PISem. Doszli do władzy i mieli swoje pięć minut. I powiem krótko: WSTYD mi było, że mamy takiego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: 80.54.62.* 02.07.10, 14:35 nie PiS nie PO tylko NASI SAMORZĄDOWCY !!! a PO popiera samorządność nie jak PiS centralizację, dlatego moim zdaniem mają lepszy program. !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 15:07 Stop propagnadzie PO. NIkt komu leży dobro Podkarpacia nie zagłosuje na Bronka "Errora" Komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacje Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.c3-0.lem-ubr1.chi-lem.il.cable.rcn.com 02.07.10, 15:09 Niech ta kobieta powie ,ile i jakie inwestycje skreśliła jak zaczęła rządzic???? Chwali się nie swoimi pieniędzmi z UE.Wielkie przekłamanie i oszukaństwo wyborcze.A dlaczego nie poda kwot na te niby plany przyszłe??? Wszystko jest wirtualne na potrzeby kampanii wyborczej.POLACY nie dadzą się już oszukac takim damulkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarkacz Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.19.165.89.osk.enformatic.pl 02.07.10, 15:36 Olias, jeden , choć jeden przykład fabryki wybudowanej przez gierka która produkowała coś co mogło konkurować z innymi produktami na świecie. Choć jedną nazwę podaj. Jesteś demagogiem jak Jaroslaw Klamczynski, który właśnie wyznał, ze cale życie uważał Gierka za bohatera. Niech żyje król cynizmu i jego tępi wyznawcy - fanatycy. Komorowski to nie jest wymarzony kandydat ale zeby Jaro ? NIE, nigdy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.07.10, 15:47 a jednak Jaruś powiedział prawdę,przez pomyłkę ale powiedział że sld to lewica.zatem nasuwa się jedyny wniosek że, post komuna to pisiory hahaha.stąd w pisie takie gwiazdy jak np.kryże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 16:40 Na ważne obiekty sportowe w latach 2010-2012 Podkarpackie dostanie 3 mln złotych na basen w Debicy, Pomorskie - 155 mln złotych. To rzeczywiście bardzo równy i sprawiedliwy podział przygotowany m.in. przez panią Bieńkowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 16:57 > Na ważne obiekty sportowe w latach 2010-2012 Podkarpackie dostanie 3 mln > złotych na basen w Debicy, Pomorskie - 155 mln złotych. Skandal - widać gołym okiem że PO traktuje nas jak ciemną maszynę do głosowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.07.10, 17:13 a gdzie był Szlachta i reszta pis posłów z Podkarpacia,lizali du...ka??? Jarkaczowi i kk. dlaczego nie napiszesz że powodzianie od urzędu marszałkowskiego rządzonego przez pis dostaną ochłap 3miliony,a kler bez mała 70milionów.i na co,na instytut teologiczny??po co,żeby każdy pleban miał doktorat.do czego im to potrzebne.czy aby po to żeby dokładniej mierzyli owieczkom grzechy,oczywista grzechomierzem hahaha.a z tym grzechomierzem to taki żart hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 20:02 Spokojnie, widzę że ci nerwy puszczają, bo Bronkowi wymyka się zwyciestwo. Być może Bronek "Gafa" wygra, ale na Podkarpaciu dostanie baty i to dobrze wiesz. Zaradni mieszkańcy Podkarpacia nie lubią pustych obietnic wyborczych. W końcu to twój idol powiedział mowa ma być krótka a kiełbasa wyborcza długa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Bińkowska: Nie dzielmy Polski IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 02.07.10, 20:32 tak.i u zaradnych twój idol mlaskacz przerżnie z kretesem.a że tych zaradnych na Podkarpaciu mniej jak tych co się słuchają populisty, co się ostatnio z komuchami obciachowo zwąchuje to wynik wiadomy.na szczęście na ciemnogrodzie polska się nie kończy. Odpowiedz Link Zgłoś