Dodaj do ulubionych

Strasznie twarde sery w Eleclerku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 09:23
Byłam w Eleclerku i widziałam tam strasznie twarde sery niczym cegła. Ich cena
była kolosalna bo 95 zł za kilogram. Do czego służy taki ser? Przecież jego
nie da się pokroić czy zjeść.
Obserwuj wątek
    • Gość: scpt Re: Strasznie twarde sery w Eleclerku IP: 84.38.160.* 05.08.10, 10:59
      to twarde to pewno był Parmigiano Reggiano czyli wysokiej jakości parmezan - i
      wszystko. Dobry do ścierania na dodanie smaku.
      A sery zółte ?? to lepiej szukać np w super...ketach niż w hiperach. Chociaż w
      Auchanie jest piękna lada z nimi - brać przebierać :)
      • Gość: gosc Re: Strasznie twarde sery w Eleclerku IP: *.rz.izeto.pl 05.08.10, 11:56
        brac przebierac tylko nie zapomiec zapytac ktore to sery a ktore to wyroby seropodobne ktorych nie brakuje
        • Gość: anna Re: Strasznie twarde sery w Eleclerku IP: *.rzeszow.mm.pl 05.08.10, 14:49
          Ten parmezan wydaje się kosmicznie drogi, ale jest bardzo wydajny. Jest też
          mocno aromatyczny więc zjada się go mniej. Polecam zakup małego kawałka, a nie
          starty gotowy, bo to najczęściej wyrób seropodobny(ten starty w woreczku).
          Prawdziwe "miękkie sery zółte" - do jedzenia tak jak Polacy lubią czyli
          na pieczywo, do kanapek też mają ceny nie najniższe.
          • Gość: scpt Re: Strasznie sery lubię IP: 84.38.160.* 05.08.10, 16:25
            szczególnie te z "wielki dziurami" - a się Radamer, edam rycki czy inne o
            nazwach wszelkich ale podobnym wyglądzie i smaku. Oczywiście kupowane z kawałka
            na miejscu krojonego. Niezły wybór jest np w sieci frac.
            Niech was "rękaboskabroni" kupować wszelakie foliowane porcje - z reguły są
            "zaparzone" i zamiast aromatycznego zapachu sera - śmierdzą "starymi
            skarpetkami" ponad miarę.
            Obrzydzone nam 'za komuny" salami - ser tego typu - zdarza się też całkiem fajny.
            A kto lubi dobre , smaczne i zdrowe kozie sery - polecam "u baby" - gdzie na
            stole w drugim rzędzie - pod wiatą na targowej. Baba bywa rzadko - ale ser lekko
            podwędzony, krojony z kawałka - niebo w gębie - szczególnie krojony drobno do
            sałatek wszelakich. Feta niech się schowa :)

ceny serów - no to tak od 16-19 zet do dwadzieścia parę od kila - czyli w ce
            nach krajowych wędlin
            • Gość: anna Re: Strasznie sery lubię IP: *.rzeszow.mm.pl 05.08.10, 16:53
              Ja uwielbiam sery, ale rzadko jem w kanapce, na chlebie.
              Dziękuje za namiary na kozie sery "od baby". Brakuje mi takich wątków
              "jedzeniowych" na tym forum, bo naprawdę hipermarkety i Alma nie załatwiają sprawy.
              Na Targowej można kupić świetne przyprawy(np. czubryca zielona do twarogu to
              rewelacja), strączkowe na wagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka