Dodaj do ulubionych

Staropolski chleb sanacyjny na liściach kapusty

18.08.10, 21:42
Ten chleb jest rzeczywiście smaczny!
Wiele lat temu, gdy po raz pierwszy go skosztowałam, zachwycił mnie. To był
smak zapamiętany z dzieciństwa, gdy chleb przywieziony ze wsi smakował
bardziej niż tort urodzinowy.
Zastanawiam się dlaczego Pani Anna nie piecze już sanacyjnego ze skwarkami?
Ten najdłużej zachowywał świeżość i nie trzeba było go smarować masłem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Barbara Bator Staropolski chleb sanacyjny na liściach kapusty IP: 89.230.86.* 19.08.10, 09:27
      Chleb ten przypomina mi dzieciństwo, taki piekła moja Babcia.Chleb jedyny w
      swoim rodzaju. Prawdziwy polski chleb. Gorąco polecam.
    • Gość: bla Re: Staropolski chleb sanacyjny na liściach kapus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 09:41
      a gdzie w rzeszowie moge go jeszcze kupic ??
      • mal49 Re: Staropolski chleb sanacyjny na liściach kapus 19.08.10, 12:49
        Kiedyś bywał w Leclercu, ale dawno tam nie byłam, więc nie wiem jak teraz.
        Najlepiej, gdyby odezwała się pani Anna, która piecze ten chleb i podpowiedziała
        u kogo szukać w Rzeszowie.
        • Gość: zyzol idźmy dalej IP: 84.38.160.* 19.08.10, 13:42
          czekam na "gulasz kartuski a la Bereza", "szynkę marszałka" i kiełbasę Ziuka.
          Przydałby się też "ser ze sławojki składkowskiego".....
        • Gość: anna Re: Staropolski chleb sanacyjny na liściach kapus IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.10, 15:46
          Ja widziałam chleb sanacyjny w Reducie (Rotundzie) przy Okulickiego. Nie wiem
          tylko czy to ten sam dostawca/producent.
          Tęsknota za dawnymi smakami wraca. Prawdziwa żywność jest jednak coraz droższa,
          ale tak jest wszędzie. Świadomość ludzi wzrosła, mamy też świetne tradycje.
          Optymizmem napawa fakt,że wielu ludzi kupuje mało pieczywa i kilka plasterków
          prawdziwej wędliny. Choć i tak po świętach całe bochenki chleba leżące na
          śmietniku się zdarzają:(
    • Gość: Krakus Staropolski chleb sanacyjny na liściach kapusty IP: *.chello.pl 19.08.10, 13:54
      Sanacyjny i staropolski jednocześnie? To tak jakby pisać,że Kochanowski w XVI
      wieku studiował w Padwie u Piłsudskiego:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka