Dodaj do ulubionych

Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszowie??

IP: *.rz.izeto.pl 12.09.10, 00:42
Macie takie samo zdanie jak ja, że w Rzeszowie nie ma się gdzie ubrać, wszędzie - w każdej "galerii" jest to samo.
Mi osobiście brakuje w Rzeszowie np. Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... natomiast lubię C&A.

Wam czego brakuje w Rzeszowie????

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jael53 Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo 12.09.10, 01:52
      Max Mara jest. Skromniutki, ale jednak. Idąc Gruwaldzką w stronę 3. Maja, trafisz na pewno. Na 3. Maja bywa coś u Deni Cler. W Plazie warto przejrzeć 2 - 3 butiki. A najbliższe Next i Zara (też lubię) to jednak Kraków.
      • Gość: hmm Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 10:03
        najblizszy i jedyny jak do tej pory NEXT w Polsce to wa-wa złote tarasy
    • Gość: hm Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.aster.pl 12.09.10, 09:18
      I tak wszystkie produkty wymienionych przez Ciebie firm pochodzą z Chin. Wiec po co przepłacać? Lepiej iść na bazar i tam się ubrać.
      • Gość: Dr Iver Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: 89.231.185.* 12.09.10, 11:20
        W H&M wiele rzeczy ma na metce "made in Cambodia". Pozostałe "made in China" :)
        • Gość: anna Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.mm.pl 12.09.10, 11:43
          Bawełniane bluzki Camaieu szyte są w Bangladeszu. Są towarem jednorazowym, bawełna podłej jakości. Aż zatęskniłam za konfekcją bawełnianą z Turcji, którą sprowadzało się 20 lat temu. Nie chodzi o wzornictwo, ale jakość materiału. Większość ciuchów Monnari powstaje w Chinach. Jest sporo polskich firm, szyjących w kraju (dających zarobić Polakom) i ja zdecydowanie to wybieram, ale czasem jest trudno kupić bawełniana zwykłą bluzkę ,dzianinę, która powstała w Polsce.
    • Gość: anna Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.mm.pl 12.09.10, 10:40
      To jest chyba bolączka nie tylko Rzeszowa. Trudno jest u nas kupić porządną bazę ubraniową, która powinna być w świetnym gatunku i idealnie leżeć. Nie daj Boże jak modny jest jakiś kolor czy fason . Wtedy kupienie czegoś innego graniczy z cudem.
      • jael53 Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo 12.09.10, 13:16
        Dobre krajowe dzianiny ma Solar. A buty - jeszcze nie zawiodła mnie firma Ryłko. Dobre wzornictwo, spora oferta dla "mietypowych" (nawet rozmiar 34 jest dostępny). Bardzo dobra jakość. Klasyczne fasony są do użytku wieloletniego.
        Prawda, że najciekawsze fasony (oraz kolory) jakoś Rzeszów omijają - ale jest na to rada. Warto przeglądać katalogi i zamawiać - stoiska firmowe w Rzeszowie sprowadzą. Rzecz inna, że w firmowym sklepie w Krakowie ceny są przeważnie nieco (10 - 20 PLN) niższe.
        • Gość: anna Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.mm.pl 12.09.10, 13:29
          Zgadzam się co do Solara. Warto kupić u nich dzianiny jeśli ma się zamiar nosić je dłużej niż sezon. Co do butów byłam wierna Ryłce kilka lat, teraz kupuję innych firm, ale polskich: Lizard, Wojas, But s, Exbut. Dziwi mnie, że od kiedy jest stoisko firmowe w Grafice wybór Ryłko jest ograniczony.
          • Gość: hycel Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.09.10, 16:42
            anne widziano dzisiaj robiąca jak zwykle zakupy w super-hiper -ultra markecie na dolowej
          • jael53 Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo 12.09.10, 16:50
            Jest jeszcze stoisko na Rejtana - chyba w Respanie, ale nie mam pewności - bo słabo w tym natłoku galerii odróżniam, co jest co. Wiosną wybór był większy. No i słyszałam, że gdzieś w Rzeszowie (czy aby nie w Krasnem?) mieli otwierać stoisko Baty.
            • Gość: hmm Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 10:00
              hmm, a mieli otwierac i otworzyli BATE jakies 2 lata temu....w Auchanie.
        • Gość: Z Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 19:29
          A propos cen markowych rzeczy, to polecam weekend w Berlinie (dużo taniej).
          Wyskok na szoping z paczką znajomych, to przyjemne z pożytecznym.
        • Gość: Homer Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.tktelekom.pl 15.09.10, 13:18
          Będąc w Krakowie przejazdem, odwiedziłem tam sklep Armaniego. Zdruzgotały mnie ceny - średniej jakości koszula kosztowala 1200 zetów... Taka sama, zakupiona w Nowym Yorku (o niebo lepsza jakość wykonania) - 150 dolarów... Dziwicie się jeszcze, dlaczego nie ma wielkiego ruchu w takich sklepach u nas? Zawsze jednak znajdzie się parę snobów, chcących zaszpanować metką.... Żałosne....
          • Gość: anna Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.mm.pl 15.09.10, 14:28
            Akurat nie wiem jak w przypadku Armaniego, bo to dla mnie za wysoka półka i nie porównywałam cen, ale drożyzna w Polsce w stosunku do Zachodu dotyczy wielu "średnich" marek. Nie tylko zresztą ubrania są droższe. Kosmetyki, zapachy też.
    • Gość: Miki Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: 94.42.116.* 12.09.10, 18:12
      Oj przyłącze się ... wczoraj specjalnie tłukłem się z mojej niekochanej Terliczki by dokonać zakupu jakiejś cieplejszej bluzy/ sweterka na chłodniejsze dni... Grafika... tłum ludzi , a stoiska obwieszone po prostu byle czym w wygórowanej cenie , Plaza to samo... ludzie rzucają się jak za komuny na ciuszki z housa czy Reserved ...z tym ,że dosłownie nie ma na co... sądzę ,ze na wyżej wymienionej dołowej ubrałbym się lepiej za połowę ceny :) ...no i co ważne... mało kto wie ,ze połowa ciuchów z tych galerii są zupełnie takie same jak na dołowej z tym ,że droższe . Ale zawsze to brzmi lepiej :ciuch z galerii a nie z dołowej :D pomijając fakt ,ze pól Rzeszowa tam sie ubiera haha .
      • Gość: olka Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.10, 22:52
        a kto uwierzy że w chinach wszywa się metki wedle życzenia? np. made in germany... hahah. Naprawdę nie ma co sprawdzać z jakiego ,,made in'' jest towar :)
    • disa "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] C&A" 12.09.10, 23:23
      LITOŚCI
      jeśli stać Cie na MaxMare to stać Cie na pociąg do Krk albo samolot np. do Warszawy/Berlina i tam wierz mi: nie ma problemu z ubraniowymi zakupami (co prawda troszkę drożej niż w innych stolicach, ale przynajmniej fajne sklepy są)
      Jak się domyślam wątek ma na celu poznać potrzeby Rzeszowiaków bo jesteś kolejną osobą która wpadła na genialny pomysł żeby otworzyć sklep z ciuchami ;]
      radzę użyć wyszukiwarki forum
      Ktoś napisał, że jest w Rzeszowie sklep MaxMary... tak jest i zawiera stare kolekcje dużo droższe niż nowe w butikach (tak samo mają torebki furli w zawyżonej cenie -też stare kolekcje )

ja nic nie nabywam w Rz. bo nic nie ma, a jak coś tam jest to jest drogo
      • jael53 Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] 12.09.10, 23:42
        Przez grzeczność nazwałam Maxa Marę w Rzeszowie skromnym. Marki jak marki - mnie interesuje dobre szycie i - przede wszystkim - względna pewność, że trafię na właściwe tkaniny. A w sieciówkach bywa różnie: o tym, co udaje jedwab czy len nie będę się wyrażać.
        Zastanawia mnie natomiast, dlaczego jest taki przeklęty problem z rękawiczkami. Rozmiarówka jest "na oko", choć nie na tej części anatomii się rękawiczki nosi. A dowcip (nader kiepski) polega na tym, że świetnie ten detal produkują Czesi. I nie ma S, M, L - tylko proszę: 6 1/4; 6 1/2... itd. Podobnie obuwie (dlatego wielbię Batę - że nie muszę nabywać 36 i upychać wkładek, tylko dostaję rozmiar właściwy). Do tego czeska galanteria jest w diabelnie przyzwoitych cenach...
        Mnie czasem interesy gonią do Pragi - ale nie wszyscy mają takie szczęście... Czemu, u diabła, nikt o takim imporcie nie pomyśli? J
        • mal49 Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] 13.09.10, 07:31
          Sklep Bata od początku znajduje się w łączniku pomiędzy Auchanem a Leroy Merlin. Wybór obuwia jest spory, rozmiary i wzornictwo takoż, ale jakość i trwałość - to już osobny temat na dyskusję.
          • Gość: Ewa Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 09:29
            Jakośc jest tragiczna, miałam watpliwa przyjemnośc kupic kiedys dwie pary butów. Kazdą z nich oddawałam do reklamacji, nie wspomne juz ile razy musiałam jeźdzc tami, żeby mi reklamacje uznano, standardowo za pierwszym razem stwierdzaja wine uzytkownika. Dopiero "straszak " w osobie rzecznika konsumenta działa:( Pierwszym razem faktycznie oddałam sprawe do rzecznika, w kolejnej reklamacji powiedziałam tylko, ze skoro oni tego nie uznaja to ja po raz drugi skorzystam z pomocy rzecznika i tym razem od razu "zadziałało" ..
            Teraz kupuje tylko esksbut, s-but, ryłko i wojas... szczególnie te ostatnie polecam bo jakos tak sie składa, ze ostatnio najwiecej ich kupuje i jeszcze nigdy nie miałam najmniejszych zastrzeżeń..
            • Gość: Olka Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 10:40
              Dla rzeszowskiej gawiedzi, z dumą wypinającej metki H&M czy innego badziewia, nobilitacją są ciuchy np ZARY. Niestety- jesteśmy grajdołkiem, i to nie tylko mentalnym.
              Odpowiedź na pytanie- dlaczego w Rzeszowie nie ma dobrych (naprawdę dobrych, światowych) marek odzieżowych - jest banalna: nikły popyt na takie fatałaszki. Bo tak naprawdę niewiele mieszkanek i mieszkańców naszego innowacyjnego miasta (i okolic) może sobie pozwolić na takie metki jak Miss Sixty, Diesel, Desigual.
              Ponadto, w miejscu, gdzie metka taniej, szajsowatej sieciówki (jak np ZARA) jest powodem do szpanu, nikt zapewne nie zwróci uwagę na coś, czego nie zna (vide np Desigual).
              • jael53 Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] 13.09.10, 11:30
                W takim razie - choć się cieszyłam, bo długo znałam Batę z solidności - pozostanę wierna Ryłce :-).
                A, jest taki kącik w Grafice, Royal Collection. Trafiają się tam czasem rzeczy ładne i w dobrym gatunku - właśnie Miss Sixty (odłowiłam ongi piękną torebkę); Bywa Marc O'Polo (kto lubi dyskretne gierki z klasyką) i Marc Aurel.
                • jael53 Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] 13.09.10, 12:04
                  Skleroza... to, czego naprawdę brak mi w Rzeszowie, to TopShopu i St. Oliviera. Zwłaszcza galanterii. Ładną torebkę teraz kupić, to nie ma wyjścia, trzeba dać zarobić Ochnikowi (lub czyhać na okazję w RC). A pod tymi dwoma markami są zarówno wyroby na lata, jak i w przystępnych cenach, za to dobrze zaprojektowane i porządnie wykonane. Poza tym Bawełniane bluzki i sweterki z TopShopu też (ze względu na wzornictwo i kolorystykę) nie do pogardzenia.
                  • disa Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] 13.09.10, 16:11
                    mi najbardziej brakuje lacosty :(
                    dla mnie to idealne ciuchy codzienne. Świetna jakość, szycie i wygląd.
                    jak nie muszę pędzić w obcasach i garsonce to zakładam ich polówkę oraz buciki i tuptam na miasto ;]

niby można znaleźć buty i torby, ale ... ciuchów brak :(
                    • Gość: hycel Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.09.10, 11:07
                      cholernie chciałbym cię zobaczyć nie poznać, zobaczyc w tych markowych kreacjach.Wktorej pizzerni przesiadujesz?
                      • disa Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] 16.09.10, 19:14
                        czasami w Pippo w Boguchwale ;]
                        Jak będę tam jechała dam Ci znać co byś sobie mógł aparat przygotować .. zawsze to można później na forum wrzucić i pochwalić się "widziałem na pizzy Disa" ;p
                  • Gość: anna Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] IP: *.rzeszow.mm.pl 13.09.10, 16:55
                    Zgadzam sie co do S.Olivier. Mam kupione wiele lat temu swetry i są niezniszczalne. Baty mam klapki kupione za granicą na jakiejś wyprzedaży. Wspomniany Ochnik też ok, ale niestety zakupiona kurtka jest kompletnie nie w moim obecnym stylu, ale nadal widać jakość skóry i świetne szycie. Podobnie duża torba Batyckiego. Starzeje się szlachetnie. Nosiłam ją 5 lat non stop, teraz ma 15 i przekażę w spadku:)
                    Co do toreb to moim zdaniem to czy jest czy nie ma wielkiego wyboru ma mniejsze znaczenie. Takie rzeczy można kupić spokojnie przez internet.
                    • jael53 Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] 13.09.10, 19:21
                      Ze sklepami internetowymi mam pecha. A to książka idzie 2 miesiące i dotrzeć nie może; a to roślinki się spóźniają... ale nie będę się zrażać.
            • Gość: anna Re: "Zara, Next, Stradivarius, Max Mara.... [...] IP: *.rzeszow.mm.pl 13.09.10, 16:57
              Też lubię Wojasa ostatnio, choć nie wszystkie wzory są pode mnie, ale w sezonie choć jedna para znajdzie się taka idealna jak pod mój gust. Niestety ich zamszowe buty farbują.
      • Gość: Anka Re: przyganial kociol garnkowi IP: 88.242.25.* 24.11.10, 12:10
        Disa, watek ten omijalam szerokim lukiem ale dzis poczytalam sobie i oczom nie wierze, toz Ty zrobilas dokladnie to samo ;)
    • Gość: Natalia Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.socal.res.rr.com 14.09.10, 06:10
      Juz nie mieszkam w Rzeszowie, ale jak ostatnim razem bylam to nic ciekawego nie zastalam- a nawet zdziwilam sie ze po 5ciu latach nie za wiele sie zmienilo.

Nie wiem co tam jest w tym momencie w RZE, ale napisze to co bym chciala widziec: diesel, forever21, G-star, Miss sixty/Energie, Juicy couture, Marc Jacobs, Guess, Duzy sklep Levi's, American Apparel, Lucky brand, Coach no i moze jeszcze louis vuitton.
    • Gość: Tom Uwaga na buty Bata IP: 89.171.192.* 14.09.10, 09:08
      zwłaszcza z podeszwą clima...coś tam, w czasie chodzenia po mokrej nawierzchni chłoną wodę przez podeszwę jak gąbka - jedyna w swoim rodzaju podeszwa na suchą nawierzchnię... po roku podeszwa pęka.
    • Gość: Clair Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: 84.38.160.* 14.09.10, 10:10
      Niestety jak się nie ma swojego stylu i wyczucia w łączeniu ubrań i dodatków to nawet światowe marki nie pomogą. Przykre ale prawdziwe.
      • Gość: koza Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 12:19
        A na szmateksach duuużo markowych ciuchów, prosto z Anglii, Holandii itd. ;)
        • Gość: anna Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.mm.pl 14.09.10, 14:50
          Ale trzeba umieć poszukać, ja niestety jestem bezradna w takich przybytkach (zresztą w sieciówkach typu H&M , gdzie jest za dużo rzeczy- również).
      • Gość: anna Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.mm.pl 14.09.10, 14:46
        Oczywiście, że to prawda. W zgrzebnym PRL Polki słynęły z dobrego ubierania się, musiały więcej główkować i liczyć na własny gust i wyczucie smaku, częściej też szyło się konfekcję na miarę (teraz jest to luksus). Teraz ludzie stawiają na ilość odzieży. Do dziś pamiętam nauczycielkę ze szkoły średniej, która miała 2 spódnice, z jeden sweterek i jakieś 2 bluzki, a była ubrana znakomicie. Wszystko doskonale zrobione, ze świetnych szlachetnych materiałów.
        • jael53 Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo 14.09.10, 19:02
          Teraz zanikła nawet "wyrafinowana" sztuka podszywania obrąbka. Toteż coraz częściej widać wystylizowane klony rozmaitych celebrytek z naderwanymi kieszeniami i zdekompletowanymi guzikami. Ale to już osobna bajka.
          • Gość: anna Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.mm.pl 24.09.10, 18:13
            Ludzie zachłysnęli się firmami, a ściślej - reklamami. Bylejakość króluje.
    • Gość: jaaa Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 15.09.10, 21:02
      mi brakuje pull&bear i bershki :(
      • jael53 Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo 16.09.10, 18:58
        Pull&Bear całkiem dobrze handluje przez internet. A znowu - najbliższe stoisko to Galeria Krakowska.
        • Gość: Olka Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:21
          Ale przecież pull&bear, bershka włączając w to jej siostrę Zarę, C&A, H&M, St.Olivier, TopShop to jeden, wielki, tani i szajsowaty badziew do którego nawołuje tytuł tego wątku!
          Nie wiem czy ja żyje w jakimś innym świecie, ale wydawało mi się,iż powyżej wymienione marki odzieżowe to dokładne zaprzeczenie niepowtarzalnego ciucha naprawdę dobrej jakości.

Znalazłam ostatnio mały sklepik w Graffice, który oferuje jedne z moich ulubionych marek- Guess i Pepe Jeasns. W Royal Collection kiedyś bywały ciuchy (również ukochanej przeze mnie) Miss Sixty czy Juicy couture ale ostatnio ich jakoś nie widać. Mój facet za to często "wyhaczał" w Royal Collection naprawdę fajne ciuchy G-stara. Brakuje mi jeszcze Diesla i Esprita. Nie wspomne o Desigual, choć ich ceny mogą przyprawić o zawrót głowy... (ale przecież raz się żyje, czyż nie?)
          • Gość: gosia Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 13:55
            Witam ! Ja też znam ten sklepik w Grafice, chyba Favola i też znajduję tam perełki z guessa. I ceny lepsze niż warszawa!
    • Gość: anna Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.mm.pl 24.09.10, 18:01
      Potrzebuję sweterków (specjalnie zdrabniam, bo nie chodzi mi o długie i grube, a cienkie i krótkie) i kardiganów w jednym kolorze, prosty fason. Jedyny warunek- nie ma to być akryl. Idealny byłby kaszmir (tak, wiem, piekielnie drogi) lub mieszanka kaszmiru z innymi naturalnymi składnikami. Firma nieważna.
      • jael53 Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo 24.09.10, 19:35
        To pozostaje Royal Collection w Graffice i tamże (ale za to nie ręczę, bo to jest na zasadzie szczęśliwego przypadku) Hexeline. Można jeszcze (podobno) potropić w Plazie, gdzieś w okolicach outlettu GF Ferre.
        • Gość: El Gringo Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.rzeszow.mm.pl 25.09.10, 12:13
          No to i ja dorzuce swoje 3 grosze, przydalby sie tu Tommy Hilfiger, Polo Sport, G-Star, Guess. Najblizsze sa w GK, ale ceny z czapki.

Dlatego najczescie ubieram sie w Berlinie albo Wiedniu. 2-3 wypady w roku, grubsze zakupy, gwarancja tego, ze pol Rz-wa nie bedzie tego nosic, jakosc o niebo lepsza niz polskich odpowiednikow no i cena nizsza.

Jedyny minus, trzeba pogonic auto, zalac bak, oplacic hotel. Ale jak sie jedzie banda, to koszty maleja!
    • Gość: z Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 01:29
      Ciekawe zestawienie:
      Max Mara i C&A

• Gość: hmm Re: Tandetne marki odzieżowe / obuwnicze w Rzeszo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 10:08
      hehe dobre, brakuje ci nexta i zary a lubisz c&A??/ tam to dopiero szajs nawiekszy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka