Dodaj do ulubionych

Inwentaryzacja czarnych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 08:14
Mam taki pomysł, aby czarnych zinwentaryzować. Opiszmy wszystkie znane nam posiadłości moherowe, napiszmy kiedy i co dostali(za co lub za ile wiadomo...).
Może ktoś będzie chciał propozycje na mapkę Rzeszowa wrzucić. Zobaczymy co wyjdzie, ile czerwonych(załóżmy) plam pokaże się na planie miasta. Zaznaczmy wszystkie salki katechetyczne, kościoły, parkingi, klasztory, kaplice itd...
Obserwuj wątek
    • Gość: paszoł von Re: Inwentaryzacja czarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:15
      a ja mam POmysł aby zinwentaryzować idiotów w Rzeszowie, pierwszą czerwoną plamką na mapie będzie twój adres.....
      • Gość: p Re: Inwentaryzacja czarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 10:12
        Kolega z której plebanii pisze?
        • Gość: laka Re: Inwentaryzacja czarnych IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.10, 10:39
          Parking pod bernardynami,Dworek w Słocinie,Liceum Prezentek , Plac na rejtana prze UR za 1 zł to te bardziej okazałe. Zresztą czy oni coś kiedyś kupili, zawsze wszystko dostają, tylko jest różnica jak daje kowalski a jak daje państwo.
          • jael53 Re: Inwentaryzacja czarnych 24.09.10, 10:56
            Zacząć można od Rzeszowa, a potem powoli opracować taką mapę województwa. Z pilnym odnotowaniem, na jakie cele są obecnie wykorzystywane obiekty, pobudowane kiedyś jako "domy parafialne". Razem z (orientacyjna przynajmniej) wysokością czynszu, jeśli obiekt lub jego część jest wynajmowana. Ważne - bo takie dochody, choć z działalności (bywa) czysto komercyjnej, są nieopodatkowane.
        • Gość: paszoł von Re: Inwentaryzacja czarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 15:22
          Następny do inwentaryzacji?
          • Gość: p Re: Inwentaryzacja czarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 15:39
            A co szukasz kogoś kto ci wszy na pępku policzy? :) Zrozum piso-kato-matołku, że nie każdy lubi jak go kler ładuje w d.pe, jeśli tobie to odpowiada to fajnie, zrobiłbyś furorę w areszcie. A jeśli nadal nie widzisz sensu w tym, żeby mówić o majątku "kościelnym" to przypomnij sobie sprawę pewnego pośrednika kościelnego :)
            • kmdr_rohan Re: Inwentaryzacja czarnych 24.09.10, 15:58
              "Miły panie, my prostacy,
              A coż wiemy, nieboracy?
              To mamy za wszytko zdrowie,
              Co on nam w kazanie powie:
              Iż gdy wydam dziesięcinę,
              Bych był nagorszy, nie zginę,
              A dam li dobrą kolędę,
              Że z nogami w niebie będę..."

• Gość: pesymista Re: Inwentaryzacja czarnych IP: 94.42.116.* 24.09.10, 11:22
      najgorsze w naszych ludziach jest to ,zę każdy jest katolikiem , każdy psioczy bez mała na kosciół i tych czarnych sku...... a jak przyjdzie niedziela czy jakieś święto to miejsca siedzącego nie uświadczy . babki narzekają ,ze renty niskie ale oczywiscie mniej niż 10 na tace nie da . Ja tego problemu nie mam : nie znoszę czarnej mafii - nie chodze do koscioła bo nie czuje ,ze Bóg chciałby takie jaskinie przepychu .A jeszcze bardziej nie lubię gdy jakiś czarny pacan , który nie ma pojęcia o dzieciach (co najwyzej w ich macaniu) mówi mi jak dzieci wychować. Boga wolę widzieć w lesie czy na ukwieconej łące...tam jest Bóg.
      • Gość: henry Re: Inwentaryzacja czarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 12:05
        Potrafisz zatem odróżnić wiarę w Boga od wiary w wiary w księdza.
        • Gość: kaja Re: Inwentaryzacja czarnych IP: *.ostnet.pl 24.09.10, 17:09
          Podaję pod rozwagę zarówno zwolennikom jak i przeciwnikom :"kościół mój tam skąd płynie natchnienie a nie tam gdzie widzisz krzyż, belki, kamienie"
      • Gość: pol Re: Inwentaryzacja czarnych IP: *.147.120.124.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.09.10, 17:45
        100% racji Pesymista,
    • Gość: gość Re: Inwentaryzacja czarnych IP: *.krak.tke.pl 24.09.10, 12:16
      najwiekszy przekręt to ogródki tzw. bernardyńskie!!! wyłudzone pieniadze z UE!!!
      • jael53 Re: Inwentaryzacja czarnych 24.09.10, 17:01
        Coś zresztą te ogródki diabelnie zaczynają być podobne do parkingu podziemnego. A po tym, co widać w obejściu samych bernardynów, to tam nawet ogrodnika - amatora nie ma.
        • mjot1 Re: Inwentaryzacja czarnych 24.09.10, 19:51
          jael53 napisała:
          > ... tam nawet ogrodnika - amatora nie ma.

Nie problem to. Przecie fachowiec się znajdzie w try miga.
          Wiedz jednak szacowna Jael, że to kolejnych kilka „cołask” do uiszczenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka