Dodaj do ulubionych

Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskrymi...

IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.11.10, 18:54
To nie dyskryminacja tylko wreszcie zdrowy rozsądek. Sio z papierochami z klubów i innych lokali - przez smrodziarzy normalni ludzie nie mogą skorzystać z tych miejsc właśnie przez smród papierosowego dymu.
Obserwuj wątek
    • Gość: palaczka Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskrymi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 19:04
      Przepis jak najbardziej idiotyczny, ograniczajacy wolnosc. Jestem osoba palaca ktora nigdy nie naduzywala swojego nalogu wobec abstynentow. Nie mniej jednak szerokim lukiem bede omijac lokale w ktorych nie bedzie mozliwosci palenia.
      I jeszcze jedno jestem ZA wprowadzeniem zakazu spozywania alkoholu w miejscach publicznych z kawiarniami, restauracjami na czele. Nie mam przyjemnosci ogladac spragnionych i czesto ordynarnych uzaleznionych bo jak by nie bylo to nie lada problem w naszym kraju.
      Nie ma lepszych i gorszych ZAKAZ PALENIA ma byc rownoznaczny z ZAKAZEM SPOZYWANIA ALKOHOLU.
      • Gość: Herman Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.11.10, 19:24
        no to wiadomo było że się uzależnieni będą wypowiadać w tonie ograniczania ich wolności, niby qrva do czego - bezkarnego trucia innych, którzy nie palą? poiebane myślenie. jak se chcecie to se palcie, ale tak, żeby dym i smród z waszych papierosków, przez które i tak jesteście zniewoleni nieważne jak byście się wypierali, w żaden sposób nie docierał i nie dał się odczuć przez niepalących. i wreszcie przestańcie kwękolić o dyskryminacji - w większym stopniu każdy ma prawo do przebywania w różnym miejscach w zdrowej i czystej atmosferze (wolnej od trucia) niż jakiś sterowany przez swoje nikotynowe uzależnienie palacz może terroryzować innych swoim dymieniem przez to de facto wykluczając ich z tych różnych miejsc i uniemożliwiając skorzystanie z tego z czego mają prawo skorzystać i mogliby to zrobić gdyby nie zadufani w sobie palacze.
      • Gość: ww Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.rz.izeto.pl 14.11.10, 21:16
        a ty na pewno należysz do tych nie spożywających alkoholu ;)
      • Gość: WsadźSePetaWTyłek Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.11.10, 22:11
        Ja tobie do ryja wódy nie wlewam, a ty mi nikotynę do płuc tłoczysz.
        Moim zdaniem palaczy powinno się karać więzieniem. Jak ja bym tobie dosypał arszeniku do żarcia to bym poszedł siedzieć, więc jakim prawem ty mnie trujesz i chodzisz wolno?

Z przyjemnością będę dzwonił po odpowiednie służby przy każdej okazji gdy będę świadkiem łamania zakazu. Jeden z drugim wyskoczy kilka razy z 500 zł, to się nauczy poszanowania dla przepisów.

A jak wam mało wolności to wyjazd na biegun południowy. Tam możecie nawet tarzać się w nikotynie.
        • Gość: nie palący wsadz se palec w ... IP: 178.219.17.* 15.11.10, 02:12
          A czy do tej pory dzwoniłeś widząc łamanie przepisów? nie sadze:]Ot typowy polaczek z Ciebie przesiąknięty czerwonym kolorem .Moze dostaniesz za to medal? xd
        • Gość: ga Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.4.rev.vline.pl 15.11.10, 08:24
          weż się jee*** w ten pusty łeb. Nie chesz czuć fajke? to wyjdz z lokalu i po problemie. to sobie dzwoń po straż, dla mnie 500 zeta to nic, a jak dzięki temu będę mógł Cie denerwować to nie ma problemu
          • Gość: WsadźSePetaWTyłek Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 09:58
            Niepalacy - owszem, dzwoniłem. Dosyć często też stawiam się w komendzie straży miejskiej ze zdjęciami niepoprawnie zaparkowanych samochodów, więc uważaj gdzie zostawiasz swojego złoma :). I tak, jestem żydem-komunistą, nie chodzę do kościoła, nie noszę krzyżyka i wolę to niż bycie zakłamanym quasi-katoloem.

Ga - Dlaczego ja mam wychodzić? Przecież to ty trujesz innych. Na takiej zasadzie ty nie powinieneś wychodzić z domu, bo ci pod blokiem dresiarze mogą mordę skuć... Rozumiesz analogię?
            A co do robienia na złość - typowa polska małomiasteczkowa mentalność. Mam w dupie innych, mam w dupie przepisy, ja wiem lepiej. A takie cwaniakowanie "co to dla mnie 500zł" najlepiej świadczy o tym że nie stać cię na takie mandaty. Najbardziej szanują pieniądze ci, którzy mają ich najwięcej.
          • Gość: on Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 09:58
            Dla wlasciciela lokalu za to 2 tys to juz cos i Cie wywali z niego na zbity pysk.
        • Gość: bu Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 15:32
          Nie zdziwiłabym się, gdyby takie telefony pozostawały bez odzewu. Straż miejska woli pilnować, czy ludzie sprzątają kupki po swoich psach i wlepiać mandaty za brak kagańca u pekińczyka, niż użerać się z ludźmi po pubach. Jasne - trzeba po psie sprzątać, ale niech swój nadzór rozciągają w równym stopniu na wszystkich.
        • Gość: palaczka Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 17:19
          Rylo to masz ty i to wielkie bo nawet nie potrafisz kulturalnie wypowiadac sie tam gdzie powinnienies!
          Z tym arszenikiem to alkoholiku powinienes wyladowac w pierdlu za grozenie na publicznym forum i nie wiem czy cie nie namierze bys beknal za to co napisales.
          I nie zapomnij zapisac sie do AA bo widac po agresji ze masz problem a na koniec spadaj stad bo za chamski jestes by brac udzial w takich dyskusjach!
    • Gość: trupek Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskrymi... IP: 79.139.61.* 14.11.10, 19:15
      panie Dublański. Ty nie musisz dzwonić po policję. Wystarczy, że ja zadzwonię i jak dop... ci mandat, to następnym razem zadzwonisz...
    • Gość: ww Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskrymi... IP: *.rz.izeto.pl 14.11.10, 21:20
      Bardzo cieszę się z nowych przepisów. W końcu będzie można spokojnie wejść do lokalu, nie narażając się na smród papierosów, nie przesiąkając tym smrodem. do tej pory wszystkie lokale gdzie można było palić omijałam z daleka, teraz będzie okazja by spotkać się ze znajomymi i pogadać, a nie pogadać i nawdychać się smrodu. W końcu kobiety w ciąży będą mogły jak normalni ludzie wejść do takiego lokalu i nie narażać zdrowia swojego i dziecka.
    • Gość: Gina Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskrymi... IP: *.rz.izeto.pl 14.11.10, 21:23
      Popier..lony kraj: z jednej strony budżet żyje z palaczy i pijaków - akcyza to jest ok. 20-25 miliardów rocznie do budżetu, ale z paleniem won do podziemia. Pić możesz ale w swoim domu.
      To jest ku..wa hipokryzja państwowa.
      Skończyć z tą hipokryzją: zdelegalizować nikotynę i alkohol!!! Zakazać sprzedaży papierosów i wódki/wina.piwa. zlikwidować fabryki papierosów i gorzelnie.
      Pieprzyć państwo i jego srany budżet.
      • bianka.0 Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry 15.11.10, 15:35
        Szczerze mówiąc, nie rozumiem upodabniania zakazu palenia do zakazu spożywania alkoholu. Gdzie w tym niby tkwi podobieństwo?
    • Gość: dziki wschód Irlandia IP: 89.230.89.* 14.11.10, 22:41
      W takiej Irlandii jest to norma, wchodzi sie i wychodzi z klubu, pubu nie odymiony, sa wyznaczone strefy gdzie mozna zajarac, ewentualnie przed wejsciem do klubu, puby mozna palic, i jest to swietna rzecz gdyz ludzie stoja przed wejsciem pala rozmawiaja na deptakach i tworzy sie swietny klimat. W niedziele do stylowych pubów chodzą ludzie, malrzenstwa nawet z niemowlakami, ogladnac mecz - europejskie rugby i napic sie jednego dwa guinesa... inny swiat inna kultura, ciezko od razu zrozumiec.
    • Gość: nn Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskrymi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 01:12
      Widzę, że późna pora przeprowadzania wywiadów wpłynęła źle na dosłowność cytowanych w artykule "twierdzeń" .
    • Gość: rzeszowiak Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskrymi... IP: *.sbr25.nsw.optusnet.com.au 15.11.10, 09:12
      Nie zamierzam dzwonić po straż miejską, czy policję, jeżeli ktoś zapali. Nie chcę się użerać z palaczami - zapowiada Łukasz Dublański, właściciel dwóch pubów w rzeszowskim Rynku - Andromedy i Alchemii

A placic za zlamanie zakazu to tez pan "nie zamierza ?"
      Bedziemy wolac straz miejska - konsumenci.
      • Gość: jozio dopalacze z sanepidem nie wygraly ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 10:02
        Dopalacze z sanepidem nie wygraly ;] Wlasciciele cwaniakuja w gazecie, ale jak przyjdzie im mandaty i grzywny bulic to z tonu zejda.

Łukasz Dublański jak widac stara sie miec jaja, jednak po insepkcji sanepidu tych jaj zapewne mu zabraknie.
    • Gość: xyz Jestem palaczem od wielu lat i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 09:56
      Jestem palaczem od wielu lat i popieram w tej kwestii ustawodawce "calym sercem".

Trzeba byc nieziemskim hipokryta aby truc innych ludzi - a jak sie nam trucia ich zabroni - wrzeszczec "toz to dyskryminacja!".
    • Gość: Lysy to ograniczenie swobody biznesu IP: *.tktelekom.pl 15.11.10, 11:36
      to oczywiste ograniczenie swobody prowadzeniu biznesu i to jest w tym najgorsze.
      O tym czy w danym lokalu można palić czy nie powinien decydować tylko i wyłącznie jego właściciel.
      Przerażające jest to, że to do nikogo już nie dociera.
    • Gość: gosc Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.rz.izeto.pl 15.11.10, 12:28
      czy zakazane zostanie poruszanie sie samochodami w miejscach publicznych ? spaliny (szczegolniej ze starych rzechow) truja bardziej niz dym z papierosow
      • Gość: sdaf Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: 84.38.160.* 15.11.10, 13:59
        Przestancie kupować papierosy to zaraz państwo odwiesi zakazy palenia jak im akcyza odpadnie :-)
    • bianka.0 Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskrymi... 15.11.10, 14:09
      Przechodząc przez centrum widziałam dziś tabliczkę "lokal tylko dla palących" - i kto tu jest dyskryminowany? :/
      • Gość: Marcell Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: 10.30.193.* 15.11.10, 17:51
        Co to za lokal i gdzie?
      • Gość: gosc Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.rz.izeto.pl 15.11.10, 18:11
        swietny pomysl :)
    • mjot1 Re: 15.11.10, 18:08
      A głupota karalną nie jest.
      Zatem można. A może nawet należy...
    • Gość: gosc Re: Palacze już w lokalach nie podymią. To dyskry IP: *.rz.izeto.pl 15.11.10, 18:49
      cytat z ustawy
      "Ponadto właściciele lokali gastronomicznych o powierzchni poniżej 100 m kw. będą decydować, czy lokale te będą przeznaczone w całości dla palących, czy dla niepalących; w większych lokalach właściciel może wydzielić sale dla palących."
      poprostu trzeba bedzie chodzic do mniejszych lokali przeznaczonych dla palaczy i tyle
    • Gość: basia Dziękuję młodemu mężczyźnie, który IP: *.res.pl 15.11.10, 19:57
      siedział nieopodal mojego stolika, że nie zapalił papierosa. Byłam wtedy w ciąży, widząc, że miętosi tego papierosa w palcach uwinęłam się szybko z deserami ;-) Będąc w ciąży to był dla mnie koszmar, człowiek jest jak w więzieniu nigdzie nie wyjdziesz bo wszędzie palą, mając dziecko wcale nie jest lepiej. Ostatnio byłam w jednej z restauracji, oczywiście kącik zabaw dla dzieci, więc poczułam się bezpiecznie do momentu jak usiadło obok dwóch gnojów, tak gnojów!! i zadymili ładnie wszystko dookoła. Więc proszę nie mówcie o ograniczaniu wolności, bo do tej pory osoby niepalący miały ciężko. Proszę można stworzyć lokale dla palących, ja tam nie pójdę przynajmniej będę miała wybór!!!!!!
      • Gość: gosc Re: Dziękuję młodemu mężczyźnie, który IP: *.rz.izeto.pl 15.11.10, 20:05
        bo palenie w restauracjach to buractwo zawsze bylo. ale jestem za mozliwoscia palenia w pubach
      • mjot1 Dziękuję 15.11.10, 22:08
        > uwinęłam się szybko z deserami ;-)
        Brawo Basiu za czujność rewolucyjną!
        Na szczęście tak drastyczne przeżycie można przecie odreagować spacerując sobie chodnikiem inhalując się życiodajną smugą spalin snującą się z pędzących obok automobili
        Przecież z danych serwowanych przez mędrców jasno wynika, że tylko i wyłącznie dym papierosowy szkodliwym jest.
        Z wiarygodnych statystyk wynika jednoznacznie, że z powodu wdychania spalin samochodowych odnotowano 0 powtarzam ZERO przypadków zachorowań.
        Wszak, czego jak czego, ale braku rzetelności mędrcom zarzucić nie możemy. Nieprawdaż?
        Znaj proporcjum ;-)
    • Gość: innnertia już nie smrodzą w Graffice :) IP: *.ip.netia.com.pl 16.11.10, 00:09
      Dla mnie to był skandal - środek centrum handlowego i dym papierosowy :/ Dzisiaj miło - zero dymu i smrodu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka