Dodaj do ulubionych

dobry dermatolog

01.12.10, 13:03
proszę, polećcie jakiegoś dobrego dermatologa w Rzeszowie.
Wiem, ze ludzie bardzo chwalą panią Rusin, ale przed 4 stycznia nie ma szans sie do niej dostać:( Jest ktoś inny równie godny polecenia??
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: dobry dermatolog IP: 88.236.165.* 01.12.10, 13:28
      Dr Latawiec albo dr Orzel, obie przyjmuja na fundusz, obie mile (Latawiec starsza), czy dobre nie wiem bo u kazdej bylam tylko po razie (ale wiele osob bardzo je sobie chwali), wiec warto sprobowac, zalezy tez od rodzaju schorzenia. O dr Rusin takze slyszalam jednak u niej nie bylam.
      • robakon Re: dobry dermatolog 08.06.18, 10:19
        Pan Piotr Bielawski z Rzeszowa jest świetnym specjalistą w tej kwestii :)
    • Gość: Anka Re: dobry dermatolog IP: 88.236.165.* 01.12.10, 13:39
      poczytaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,69,104940134,104940134,Dermatolog_Kosmetolog.html
      • Gość: ja Re: dobry dermatolog IP: *.ostnet.pl 01.12.10, 15:02
        tylko i wyłącznie dr Rusin :(
        • Gość: punktator Re: dobry dermatolog IP: *.resman.pl / 10.4.4.* 01.12.10, 17:31
          Ja znam jeszcze dwóch bezsprzecznie najleszych - to woda i mydło
        • e_madziq Re: dobry dermatolog 02.12.10, 15:33
          normalnie idzie sie załamać:(
          • Gość: Anka Re: dobry dermatolog IP: 88.236.165.* 02.12.10, 15:49
            Jesli zalamka komentarzem punktatora to sie nie przejmuj, zalosne, pozostaje ignorowac, a jesli chodzi o pania dr Rusin i odlegle zapisy na wizyte to chyba lepiej udac sie chociaz na konsultacje do innego dermatologa niz czekac jesli choroba wydaje sie powazna. Niemniej glowa do gory :)
            • jagienka.prima Re: dobry dermatolog 02.12.10, 17:01
              Jest jeszcze dr Zagórska-Fic... Przyjmuje na Warzywnej... Doskonały specjalista... Ale nie wiem jak z terminami...
              • Gość: Anka Re: dobry dermatolog IP: 88.236.165.* 02.12.10, 17:16
                A mozesz napisac cos wiecej o niej? czy w dziedzinie dermatologii kosmetologii dalaby rade?
                • jagienka.prima Re: dobry dermatolog 02.12.10, 17:33
                  Trudno mi powiedzieć bo ja u niej byłam z innymi dolegliwościami, ale moja znajoma poszła z nastoletnią córką, która ma straszne problemy z cerą i przeszła już przez wielu lekarzy dermatologów i do tej Pani poszła zupełnie zrezygnowana i już niczego się nie spodziewała... I nagle okazało się, że Pani doktor wie po co dermatologię kończyła... Znajoma jest zachwycona i podejściem i leczeniem, tak więc może warto spróbować...? Mnie też ujęła tym jak bardzo się pacjentem przejmuje... Nawet podpowiada, gdzie taniej kupić zapisywany specyfik... Naprawdę kto z moich znajomych u Niej był bardzo chwali...
                  • Gość: Anka Re: dobry dermatolog IP: 88.236.165.* 02.12.10, 19:07
                    dziekuje za info, a ona przyjmuje tez prywatnie?
                    • jagienka.prima Re: dobry dermatolog 02.12.10, 19:15
                      Niestety tego nie wiem... Ja chodziłam tylko na Warzywną na NFZ... Musiałabyś dopytać w przychodni...
                      • Gość: Anka Re: dobry dermatolog IP: 78.177.24.* 03.12.10, 10:53
                        Poszukalam troszke w necie, dla zainteresowanych:

www.goldenline.pl/forum/558526/szukam-dermatologa
                        Ona jest dermatologiem alergologiem.
                        • Gość: hycel Re: dobry dermatolog IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.12.10, 11:42
                          zamieszczone na forum informacje o lekarzach zapewne zaczerpnięte są z" Medical Journal "lub innego medycznego peridyku a nie wiadomością z magla.
                        • e_madziq Re: dobry dermatolog 03.12.10, 12:01
                          Ania, załamka z powodu terminów do dr Rusin:( Gostek mnie nie rusza:)
                          Byłam u innego, ale jest coraz gorzej a już do niej nie wrócę, bo totalnie nie wzbudziła mojego zaufania:(
                          Ostatnio brałam sporo leków, bo chorowałam i strasznie mnie obsypało i jest coraz gorzej:( Koleżanka mi poleciła jeszcze panią Annę Maramorosz, to starsza pani, ale podobno bardzo dobra, środowisko lekarzy ją sobie poleca.....Idę dziś na 17, jakby co to zdam relację. Znajomej przepisane przez nią leki pomogły już po 3 dniach:)
                          • Gość: Anka Re: dobry dermatolog IP: 78.177.24.* 03.12.10, 12:07
                            Mama tez mi wspominala o pani dr Maramorosz, ale nie bylam u niej, znajomej natomiast pomogla i postawila od razu trafna diagnoze, przepisala leki, masci i jak reka odjal, ale to tez oczywiscie kwestia choroby, niestety nie wszystko daje sie latwo i szybko zdiagnozowac. Mam nadzieje, ze pani dr Ci pomoze i jakby co pisz relacje :). Pozdrawiam
                            • Gość: mata_kari Re: dobry dermatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 12:54
                              Co do Rusin-lekarka dobra, ale organizacja pracy na Zenitowej prosi się o karę z NFZ !!! Z wynikami zostałam skierowana z gabinetu zabiegowego na nastepny dzień na konsultacje u lekarki. Idę do recepcji i proszę o zarejestrowanie. Pani "Już panią zapisałam" Ja:"Ale na jaką godzinę?", Rejestratorka:" Pani doktor przyjmuje od 8 do 17",Ja: "Ale na którą godzinę ja jestem zarejestrowana", Rejestratorka: "Od 8 do 17 może pani przyjść", Ja:" Czyli możliwe, że przyjdę o 8 rano a zostanę przyjęta o 16,50?", R: "No tak".Koniec dialogu. Tak wygląda praca większości przychodni specjalistycznych w RZeszowie, które dostają pieniądze z NFZ-totalne nieposzanowanie pacjenta!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: anna Re: dobry dermatolog IP: *.rzeszow.mm.pl 03.12.10, 16:08
                                To jest prawda tyle tylko, że będąc u Rusin dwukrotnie ja akurat na tym skorzystałam. Czyli nie mogłam się zarejestrować na bliski termin, ale rejestratorka zasugerowała , że można przyjść i "wstrzelić się miedzy pacjentami" i że ok. południa zdarza się, że kilku zarejestrowanych nie przychodzi. Nie wiem jak jest teraz, ale Pani doktor prosząc kolejnego pacjenta nigdy nie pytała, z której godziny, prosiła kolejnego z kolejki po prostu.
                            • e_madziq Re: dobry dermatolog 03.12.10, 21:47
                              jestem po i:

(i kuźwa wszystko mi się skasowało:( )
                              zatem jeszcze raz:
                              ogólnie pani doktor baardzo na plus:) dopiero z tabliczki na bloku dowiedziałam sie, ze nie przyjmuje w piątki, a jednak bez problemu zgodziła sie mnie przyjąć gdy dziś zadzwoniłam. Obejrzała mnie bardzo dokładnie, przeczytała skład leków, które ostatnio łykałam i maści którymi sie smarowałam, kazała odstawić nawet tabletki na gardło do ssania, z uwagi na jakiś składniek w nich zawarty. Leki mają pomóc już po 3-4 dniach, czekam z niecierpliwością:) Pierwszy raz sie spotkałam by lekarz opis rozpoznania napisał na 1/4 stronie A4 po łacinie:)
                              Poza tym ma bardzo dobry kontakt z pacjentem, naprawdę ma rewelacyjne podejście, przy wyjściu nawet sie zapytała czy mam czapkę:)
                              Acha, wizyta....40 zł:)

"szatan potrafi pomagac skuteczniej niz sam Bóg, dlatego o tyle wiecej wytrwałości mamy wówczas gdy obstajemy przy złym niż przy dobrym"
                              Hania i Szymon
                              • Gość: Anka Re: dobry dermatolog IP: 78.177.24.* 04.12.10, 14:33
                                Bylas wiec prywatnie, notabene niedrogo:) ? Gdzie ona przyjmuje? I dzieki za info, napisz czy leki pomogly :), pozdrawiam cieplo.
                                • e_madziq Re: dobry dermatolog 04.12.10, 14:44
                                  Leszczyńskiego 22a/33 tel 8536204

pozdrawiam:)

"szatan potrafi pomagac skuteczniej niz sam Bóg, dlatego o tyle wiecej wytrwałości mamy wówczas gdy obstajemy przy złym niż przy dobrym"
                                  Hania i Szymon
                                  • Gość: Anka Re: dobry dermatolog IP: 78.177.24.* 04.12.10, 14:55
                                    Dzieki wielkie, po Nowym roku planuje byc w Posce wiec moze zapisze sie na wizyte do niej jak wyrobie z czasem. Jeszcze raz pozdrawiam i zycze zdrowia, no i mam nadzieje, ze napiszesz czy leczenie przynioslo rezultaty :)
                                    • e_madziq Re: dobry dermatolog 04.12.10, 17:04
                                      leki są raczej do leczenia objawowego, bo zmiany skórne jakie mi powstały ponoć wynikają z osłabienia organizmu. Muszę przede wszystkim zadbać o swoją formę i powinno być OK :)
                                      Dam znać po ok. tygodniu.

Hania i Szymon
    • Gość: sam Re: dobry dermatolog IP: *.rz.izeto.pl 03.12.10, 18:09
      do dr. Rusin to ja osobiście NIGDY W ŻYCIU JUŻ SIĘ NIE WYBIORĘ!!!!!!!!!!!
      jeżeli chodzi o mnie złamała podstawowa zasadę lekarza NIE SZKODZIĆ!!!! ale to było około 15 lat wstecz... może teraz nabrała wiedzy i praktyki.... ale mój przypadek to nie zwykła wysypka czy krostki... może miałam po prostu pecha.. dla mnie lekarzem dermatologiem jest dr. Kijowski ( Warzywna ).
      • Gość: Gabrycha Re: dobry dermatolog IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.12.10, 13:14
        Polecam dr Rusin i dr Kijowski (Warzywna na NFZ)
    • e_madziq a więc..... 13.12.10, 11:24
      lekarza zdecydowanie moge polecic:)
      po tygodniu wyglądam o niebo lepiej, zmiany na plus były zauwazalne z kazdym dniem. Jeszcze mam zastrzeżenia co do stanu swojej skóry, ale w zasadzie goi mi sie to co powstało, nic nowego nie wyskakuje. Mam potwornie wysuszoną skóre po tych masciach, ale z tym sobie z czasem poradzę.
      Reasumując, polecam Panią Maramorosz:)
      • Gość: Anka Re: a więc..... IP: 78.167.109.* 13.12.10, 13:01
        Dzieki madziq za relacje, a powiedz, Ty mialas te klopoty ze skora po jakis lekach tak? Oczywiscie jesli nie masz nic przeciwko, zeby sie podzielic ta informacja :)
        • e_madziq Re: a więc..... 13.12.10, 13:26
          pierwszy dermatolog tak zasugerował, bo brałam antybiotyk (zapalenie płuc i oskrzeli) i potem zastrzyki na nerwobóle. Jednak leczenie antyalergiczne nie przynosiło poprawy (2 tyg!!), Pani Maramorosz stwierdziła, ze to najzwyklejsze zapalenie łojotokowe skóry, tylko z uwagi na osłabiony organizm skóra zareagowała tak gwałtownie, a wysypało mnie zaraz po tym jak już po skończonej chorobie nagle pojawiła mi sie wysoka dwudniowa gorączka ( pocenie sie i nadmierne wydzielanie łoju).
          Po wykupieniu leków zaskoczona byłam, ze mam zapisaną masc przeciwgrzybiczną (?) a jak widac z poniższego artykułu, krok był dobry:)
          www.laboratoriumurody.pl/forum/lojotokowe-zapalenie-skory-lzs,t1178.html
          • Gość: Anka Re: a więc..... IP: 78.167.109.* 13.12.10, 14:13
            Dziekuje za link :), a przepisala Ci jakies specyfiki na tradzik, lojotok (w sumie tradzik wynika z lojotoku) czy inne cus oprocz tej masci przeciwgrzybicznej? I jak silne sa te leki?
            • e_madziq Re: a więc..... 13.12.10, 14:25
              najpierw miałam stosowac pimafucort (jest ze sterydami, wiec pewno silny), po 4 dniach zastąpiłam zelem clindacne-ten chyba jest na trądzik. Po kolejnych 4 dniach jest ok, wiec chyba już zaprzestane stosowania tego zelu i teraz przerzucę się na nawilżanie/natłuszczanie i za jakiś czas błoga wizyta u kosmetyczki:)
              • Gość: Anka Re: a więc..... IP: 78.167.109.* 13.12.10, 14:32
                pimafucort jest na grzyba, sterydy ktore niestety moga wywolac zmiany tradzikowe...ciesze sie, ze leczenie pomoglo :)
    • robakon Re: dobry dermatolog 30.05.18, 11:44
      jest, Pan Piotr Bielawski - przemiły facet i zna się na rzeczy :)
    • Gość: Erwine Re: dobry dermatolog IP: *.242.140.140.iaas.home-whs.pl 06.05.20, 10:25
      Sama miałam problem z dwiema rzeczami
      przesuszaniem się policzków i okolicy wokół oczu - przez to pojawialy mi się zmarszczki, których jednak na swojej skórze widzieć nie chciałam
      przetłuszczającą się skóra na czole oraz na brodzie, nie miałam jakiegoś tam wielkiego problemu z trądzikiem, ale wyskakiwały poszczególne pryszcze, które potem zmieniały się w przebarwienia

Ze swojej strony mogę polecić ten gabinet w Rzeszowie
      slowage.pl/wskazania/blizny

Jestem bardzo zadowolona z wizyty, rezultat zabiegów przeszedł moje oczekiwania bo skóra po kilku miesiacach zaproponowanej terapii wyglada o wiele lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka