Gość: Jasik IP: *.rz.izeto.pl 07.01.11, 19:55 pół tony chlorku na Rzeszów (500kg) to dopiero informacja. Za 800 zł. Gdyby to jakiś wójt Koziej Wolki tak sprawował rządy bym się nie dziwił, ale Rzeszów aspiruje do miana metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hehe Re: Na drogach w Rzeszowie jak na pasach startowy IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 21:16 dobrze napisales, ze aspiruje. Bo do metropolii to mu daleko tak, jak do Berlina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-jarz Na drogach w Rzeszowie jak na pasach startowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 21:30 teraz to sobie mogą śledzie solone robić, bo właśnie przyszła dłuższa odwilż...zamówia śledzie i będą...gdzieś koło jesieni (znając ich sposób dzialania)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Na drogach w Rzeszowie jak na pasach startowy IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 07.01.11, 21:47 Coś mi się tu nie zgadza. Niedawno czytałem, że MPGK zamówiło 900 ton soli, bo tylko tyle mogło zmagazynować i podobno stąd wziął się brak soli już po 20 grudnia. Teraz zamówili 4000 ton i już mają gdzie to pomieścić? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Na drogach w Rzeszowie jak na pasach startowy 07.01.11, 23:51 W lecie sól kosztowała 200 za tonę obecnie minimum 500 i w dodatku nie ma gdzie jej kupic. Gdyby zamowili sól latem z dostawami rozłożonymi w czasie to zaoszczędzono by milion dwiescie tysięcy złociszy. Nawet gdyby było to niemożliwe i gdyby ceny soli skakały w ten sposób co drugą zimę, to opłaciłoby się pewnie wybudowac większe magazyny i kupować zapasy soli na całą zimę latem. Nie kumam jak można było nie zamowic soli, przeciez wiadomo ze zimą jest zimno i ślisko :) Czy coś mi się pomyliło? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCM doktorze Psycholu IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 08.01.11, 08:33 oczywiscie ze zima jest slisko.mozna bylo zakupic wczesniej i nawet wynajac jakas bude szczelna za 50tys na kwartaly letni i jesienny i byliby do przodu ponad milion.ale w tym kraju panuje przekonanie:panstwowe pieniadze-pieniadze niczyje.i kreci sie ten burdel jak widac. juliusz pewnie dostal baty za haslo sprzed 2tygodni ze ludzie jezdzic nie umieja i teraz chcial blysnac.a ze nie blysnal to inna historia.wracajac do pasow startowych.coraz czesciej mysle ze to chyba dobrze ze tak juz mamy.moze udaloby sie wystartowac B767 z obwodnicy rzeszowskiej i wyladowac w nju jorku i juz nie wracac tutaj....sam nie wiem...nachodza mnie takie mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MO Re: Na drogach w Rzeszowie jak na pasach startowy IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 08.01.11, 13:35 Pogadać zawsze można i jakoś się kręci w tej "metropolii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Na drogach w Rzeszowie jak na pasach startowy IP: 79.139.61.* 07.01.11, 22:54 Masakra i pomyśleć że dla tych pierdzielonych kierowców od siedmiu boleści miejska glebę zanieczyszczy jeszcze 4 tys ton solii masakra jakaś ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro87 Re: Na drogach w Rzeszowie jak na pasach startowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 10:23 o jaki zdenerwowany ekolog :D a zdajesz sobie sprawe z tego ze teraz korzystając z komputera korzystasz z energii która w naszym kraju wytrwarzana jest w największym stopniu ze spalania węgla a co sie z tym wiąże wytwarzaniem dużej ilośc CO2 ??:D jakiś hipokryta z ciebie niby zielony a jednak sam nie dba :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judas1 Na drogach w Rzeszowie jak na pasach startowych IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 13:52 Ale światełka na mieście można zapalać... Odpowiedz Link Zgłoś