karola_28 14.04.05, 12:03 jutro mamy wreszcie cystografie, prosze trzymajcie kciuki boje sie jak cholera, ale jestem dobrej mysli dam znac pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azosiolek Re: jutro sadny dzien 14.04.05, 12:13 Wy trzymajcie się dzielnie - a my trzymamy kciuki za Was, żeby badanie poszło sprawnie i przyniosło dobry wynik. Pozdrawiaki Anka Odpowiedz Link
madziulaw Re: jutro sadny dzien 14.04.05, 12:13 karola, a gdzie tę cystografię będziesz robić? Powodzenia.. Odpowiedz Link
madziulaw Re: jutro sadny dzien 14.04.05, 12:37 No to moze się jutro zobaczymy> My będziemy o 11 na rutynowej kontroli... Pozdrowionka. Mimo wszystko warto pamietac o tym, że cytografia to pryszcz przy innych badaniach, jakie muszą przechodzić naprawdę chore dzieci Odpowiedz Link
madziulaw Re: jutro sadny dzien 14.04.05, 12:39 aha, w jakim wieku jest Twoje dziecko? Odpowiedz Link
madziulec Re: jutro sadny dzien 14.04.05, 12:26 Bedzie dobrze ))))) rzymam kciuki i to bardzo mocno ))) Odpowiedz Link
mami7 Re: jutro sadny dzien 14.04.05, 12:36 Oczywiście będzie dobrze! I nie zapomnij o poinformowaniu forum po wszytkim Polecam zaopatrzyc się na wszelki wypadek w coś z ibuprofenem dla Maluszka, jakby co po. Odpowiedz Link
karola_28 Re: jutro sadny dzien 14.04.05, 12:56 dziewczyny, dzieki za dobre slowo moj malutki ma 10 miesiecy i jest strasznie ruchliwy, zmiana pieluszki graniczy z cudem, szczerze mowiac nie wiem jak on ulezy, ale to detal.. bedziemy w szpitalu o 8.30 wiec nie wiem czy sie spotkamy jeszcze raz dzieki dam znac jak bedzie po wszystkim czy powinnam brac cos specjalnego? na pewno butle z mlekiem, zabawki, czopa w tylek przeciwbolowego, ale to po, ksiazeczke zdrowia... co jeszcze? Odpowiedz Link
ziuta74 Re: jutro sadny dzien 14.04.05, 13:02 moze jakis prezent za dobre sprawowanie. jakas nagrode. cos nowego moze sie wydac atrakcyjne i odwroci uwage od np. cewnikowania. wiem, ze pytalas o niezbednik z twojego punktu widzenia, ale mysle ze dziecku nalezy sie nagroda za tak wyczerpujace badanie trzymaj sie Odpowiedz Link
madziulaw nagroda u tak małego dziecka -- poleci w kąt 14.04.05, 13:24 ono niestety jeszce nie rozumie... i to jest problem. U nas nic nie było w stanie odwrócić uwagi Mikołaja od badania, nawet gdyby samolot fruwal pod sufitem, to by go olał Odpowiedz Link
ziuta74 Re: nagroda u tak małego dziecka -- poleci w kąt 14.04.05, 13:52 no widzisz, a u nas bylo inaczej. wprawdzie bylo to inne badanie (scyntygrafia), ale trzeba bylko dziecko utrzymac nieruchomo przez 20minut i tu nowe zabawki okazaly sie sporą ciekawostka. oczywiscie nie łudźmy sie, ze totalnie odwrocily uwage. zainteresowaly na chwile. bardziej chodzi mi o to zeby dziecko nie postrzegalo badania w kategoriach kary. ono nie rozumie co sie dzieje i skad jego obecnosc w takim dziwnym miejscu. a nowa zabawka to mily akcent i przede wszystkim nagroda za to ze dziecko bylo dzielne! Odpowiedz Link
mami7 Re: nagroda u tak małego dziecka -- poleci w kąt 14.04.05, 14:18 Podpisuje sie pod Ziutą. Od poczatku przyzwyczajalismy Patryka: lekarstwa trzeba jeśc i kropka, lekarz to nie wróg, dentysta jest przyjacielem, badania trzeba zrobić, może niestety boleć, ale dla dzielnych pacjentów są zawsze nagrody. Ma prawie 4 lata, sporo przejsć z lekarzami za sobą. Nie ma awersji Nie boi się. Oczywiście badania to koszmar, płacze jak boli, to nieuniknione. Ale wie, że tak trzeba, a potem będzie nagroda Stosujemy od kiedy trzeba było i przynosi efekty. I jeszcze, sam się nie domaga tych prezentów, zatem nie uzależnilismy dziecka Odpowiedz Link
madziulaw co zabrać 14.04.05, 13:06 nocnik jeśli Mały korzysta z nocnika, bo może nie chcieć się wysiusiać, skarpetki, bo jesli dłużej zejdzie z badaniem, to trzeba będzie poczekac na korytarzu.Ja wzięłabym również kocyk Odpowiedz Link
karola_28 Re: jutro sadny dzien 14.04.05, 13:06 ok, dzieki, idziemy dzisiaj po kolejna zabawke Odpowiedz Link