Dodaj do ulubionych

TYCZYN- zaprasza

IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.01.11, 19:17
Tyczyn zaprasza wszystkich chętnych na powiew minionych epok
na wjezdzie zobaczymy skansen starych ruder, dalej czeka na nas piękna kamienica z jeszcze piękniejszą elewacją - uwaga na głowy. Ale wszystko zrekompensuje pobyt na plantach w miłej atmosferze i niezmiennych PRL-owskich klimatach .
Tyczynianie- obudzcie się, możecie przeciez oprowadzać wycieczki
Obserwuj wątek
    • Gość: bubu Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 19.01.11, 19:27
      Też tego nie pojmuję. Co robi władza Tyczyna? Taka wizytówka odstrasza każdego gościa. A przecież są stosowne przepisy pozwalające nakazać remont lub rozbiórkę rudery zagrażającej bezpieczeństwu. Tylko nikomu się nie chce palcem kiwnąć. Poprzedni burmistrz miał sądy na głowie a nie troskę o miasto.Liczę że nowy zajmie się tym żenującym problemem. A tyczyński rynek i planty to oddzielny temat. Tam nie trzeba wiele kasy. Trzeba gospodarza. Co by nie mówić o Asfaltowym Tadku to on by to w 1 miesiąc załatwił.
      • Gość: axa Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 19.01.11, 19:35
        dajmy trochę czasu obecnemu burmistrzowi

i miejmy w nim nadzieję zmian
        • Gość: bubu Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 19.01.11, 19:45
          Ale niewiele tego czasu trzeba. Bo to nie burmistrz jest od robienia. Są kierownicy wydziałów, i to oni powinni dawno te sprawy załatwiać. Nowy burmistrz powinien tylko zapytać dlaczego to nie zostało do tej pory zrobione i po uzyskaniu odpowiedzi dać szansę na szybką poprawę lub wylać na zbitą twarz.
          • Gość: sasa Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 19.01.11, 19:50
            miejmy nadzieję że wyleje jak bedzie to konieczne, w przeciwnym razie jego za cztery lata wyleją
            • Gość: kasa Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 19.01.11, 20:34
              Tadek jak jest taki świetny to niech da Matysówce na wodociąg, bo namieszał ludziom w głowach i czeka aż gmina tyczyna go wykona.
              • Gość: ty czyń Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 22:16
                A poza tym uważam,że Tyczyn należy zaorać i obsiać kukurydzą z domieszką mięty i rumianku.
          • Gość: remi Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostdsl.pl 20.01.11, 07:55
            Lubię takich filozofów co mają pomysł na wszystko. Ciekaw jestem co by taki głupek jeden z drugim powiedział na nakaz rozbiórki swojego domu bo ten się komuś nie podoba.To nie jest takie proste pokaż wg jakiego prawa zmusić właściciela do zmiany wizerunku np. budynku gdzie dawniej była apteka , albo jak zmusić jednego znanego w Tyczynie pana który kupił drewnianą ruderę na wjeździe pobijał deskami i tabliczkami i nic , podobno będzie ją remontował. Dajcie czas nowemu Burmistrzowi ,chociaż i on niewiele tu zdziała to nie jest prosta sprawa, ale powodzenia
            • Gość: bubu Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 20.01.11, 08:39
              To nie jest kwestia podobania czy nie .Te rudery stoją puste i sa niebezpieczne np dla dzieci. Głupek to pisze bez namysłu i nie pofatyguje się sprawdzić czy nie bredzi. Więc ja ci mówię - takie jest prawo. A że nie jest egzekwowane to inna sprawa. Jeżeli nie chcesz się zagłębiać w meandry prawa to zajrzyj do archiwów Uwagi TVN. Tam była taka sprawa z kwestiami własnościowymi. Urzędasy biły się w piersi, że nic się nie da zrobić. Pierwszy zaproszony przed kamerę adwokat wyjaśnił w 2 minuty że można i sprawa natychmiast ruszyła. Podsumowując - filozofię i głupków zostaw dla siebie. Tu chodzi o prawo i jego przestrzeganie.Oraz o bezczynność i niekompetencję urzędników.
    • meg83 Re: TYCZYN- zaprasza 19.01.11, 22:27
      nie przesadzaj - tyczyn wygląda jak większość małych miasteczek w PL - bywa nawet gorzej /pojedź na wschód np na lubelszczyznę/
      • Gość: xxx Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostdsl.pl 20.01.11, 10:38
        Najwiecej zależy od mieszkańców. Są miasteczka gdzie jest biednie ale porządnie , w Tyczynie jakoś nikomu nie zależy na estetyce. O ile wiem Urząd wielokrotnie próbował aby nadzór budowlany pomógł załatwić te sprawy ale jak to w efekcie wyszło to widać..
        • Gość: bubu Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 20.01.11, 10:50
          Niech urząd nie ogląda się na nadzór budowlany tylko niech zażąda od swojego radcy opinii prawnej i weźmie się do roboty. A prawo jest wystarczające, żeby zmusić właściciela do załatwienia sprawy a w przypadku niechęci właściciela lub braku uregulowanego stanu prawnego , zrobić to za właściciela.
          • jakmutam Re: TYCZYN- zaprasza 20.01.11, 11:04
            Nie jestem mieszkańcem gminy ale czesto bywam w Tyczynie i widzę, że faktycznie coś niedobrego się tam dzieje. Ze swojej strony zadam pytanie co z pozyskiwaniem środków UE. Niech nowy burmistrz przyjrzy się tej sprawie i zada pytanie osobom odpowiedzialnym co do tej pory robiły. Warto tez zwrócić uwagę by nowe inwestycje nie były wrzucaniem pieniędzy w błoto. Niech burmistrz przejedzie się wyremontowaną drogą do Hermanowej Ja nią ostatnio jechałem. Już na pierwszy rzut oka widać niejednorodność i pierwsze spękanie nowej nawierzchni. A brak zabezpieczenia pobocza powoduje że do asfaltu przylegają rowki z wodą która podsiąka pod asfalt.. Już tej wiosny, a najdalej przyszłej spowoduje to konieczność remontu nowej drogi. Ktoś tą inwestycję odebrał. I ja myślę że tej osobie należy odebrać pracę.
            • Gość: fg Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.01.11, 09:52
              Kolejny znawca tematu. Dlaczego ludzie nie posiadający nawet znikomej wiedzy zabierają głos publicznie. Widać ze autor tego postu nie ma bladego pojęcia w jaki sposób gminy mogą pozyskiwać środki pomocowe z UE. Dlaczego funkcjonuje takie pojęcie ze Urząd a w szczególności urzędnicy są beznadziejni, gnuśni , leniwi siedzą tylko w Urzędzie i nic nie robią. Odrobina przyzwoitości w ocenie tych ludzi. Powiem jedno ,nic nowy Burmistrz nie zmieni, a jeszcze jego sposób bycia i niewiedza pognębią tę Gminę. Zastępca ,który został Wiceprezydentem Rzeszowa miał jakąś wiedzę na ten temat był w stanie nowemu trochę rozjaśnić horyzont i kilka ścieżek przetrzeć w Urzędzie Marszałkowskim i w innych instytucjach poszedł bo nie mieścił się w Radiomaryjnych ramach.Zresztą chyba nowy Burmistrz nie chciał go bo być może mógłby gdzie bardziej błysnąć niż on, poprzednik zresztą też obawiał się zastępcy i niszczył go na każdym kroku. Dużych pięniędzy pomocowych dla Tyczyna życzę nowemu Burmistrzowi i takich doradców jak autor tego postu na który odpowiadam
    • Gość: axa Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 20.01.11, 18:42
      mama nadzieję że obecny burmistrz zna dobrze sytuację
      sama na niego oddałam głos
      oczekujemy działania, i obserwujemy, życzymy powodzenia w zada walaniu mieszkańców

a drogi to nie tylko do Hermanowej ale w każdym kierunku jadąc są do niczego nie podobne
      • Gość: aca Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 20.01.11, 21:32
        Burmistrz jest bardzo energiczny,podejmuje błyskawiczne decyzje, to widać po nim... już widać niesamowite zmiany na lepsze.
        • Gość: Prześmiewca Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 22:59
          Tyczynianie ale to wstyd z tym wjazdem od Rzeszowa, pisałem o tym żartobliwie wiele razy.
          To jest chore prezentować takie rudery, kiedy jest do zaprezentowania pałac Wodzickich,rynek z koncepcją rewitalizacji.Czyżby koncepcja z nr 4 /2008 Głos Tyczyna to tylko farsa?
          • Gość: reks Re: TYCZYN- zaprasza IP: *.ostnet.pl 23.01.11, 17:45
            niestety masz rację
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka