Dodaj do ulubionych

Loty Rzeszów-Charleroi

IP: *.94-252-89-89.dyn.cust.tango.lu 09.02.11, 15:24
Lotnisko Charleroi uruchomiło ankietę na temat zainteresowania nowymi kierunkami. Jednym z wymienionych tam miast jest Rzeszów.

Chętni do latania z podkarpacia mogą oddać swój głos na stronie lotniska:

www.charleroi-airport.com/en/brussels-south-charleroi-airport/index.html
Pozdrawiam
Grzes
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Loty Rzeszów-Charleroi IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.11, 17:47
      W ostatnich latach podobnych ankiet było co najmniej kilkanaście. I co z tego wynikło? Ano zupełnie nic. Ten rok w odróżnieniu od poprzednich będzie raczej owocował niezłym spadkiem w liczbie obsłużonych pasażerów i dostępnych lotów. Nie ma Stanów, o zapowiadanej Majorce żadnych konkretów, Lot obciął rejsy, pomimo nowego połączenia do Girony to Ryanów w sumie jakby mniej a z wielkim hukiem zapowiadani nowi przewoźnicy jakoś omijają nasze lotnisko. Ja osobiście inaczej wyobrażałem sobie działania "naszej" spółki lotniskowej.

Obym się mylił.
      • trotamundos Re: Loty Rzeszów-Charleroi 13.02.11, 19:08
        Gość portalu: ja napisał(a):

> W ostatnich latach podobnych ankiet było co najmniej kilkanaście. I co z tego w
        > ynikło? Ano zupełnie nic. Ten rok w odróżnieniu od poprzednich będzie raczej ow
        > ocował niezłym spadkiem w liczbie obsłużonych pasażerów i dostępnych lotów. Nie
        > ma Stanów, o zapowiadanej Majorce żadnych konkretów, Lot obciął rejsy, pomimo
        > nowego połączenia do Girony to Ryanów w sumie jakby mniej a z wielkim hukiem za
        > powiadani nowi przewoźnicy jakoś omijają nasze lotnisko. Ja osobiście inaczej w
        > yobrażałem sobie działania "naszej" spółki lotniskowej.
        >
        > Obym się mylił.

Mam podobne odczucia do Twoich. Zawiodlem sie - na lotnictwo.net.pl zapowiadano Majorke, zapowiadano loty do USA na JFK, ktore byly praktycznie dograne i wyszlo z tego wielkie nic. Tymczasem na lotnictwo.net.pl ukazal sie wywiad z prezesem portu w Krakowie i tam maja wizje, maja wielkie plany i nie patrza na nic tylko ida do przodu - ma tam powstac port przesiadkowy, a jak dystans miedzy Krakowem a Rzeszowem zwiekszy sie kilkakrotnie to wtedy juz pozostanie sie modlic, aby Ryanair u nas zostal, bo nikt nowy nie bedzie (w sumie teraz tez nie chce) od nas latal.
    • Gość: gtw lotnisko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 18:34
      to nie lotnisko lata, tylko przewoźnicy

niech Jasionka rozpisze ankietę, ja bym oddał głos na lotnisko w Tokio
      • Gość: ja Re: lotnisko? IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.11, 18:47
        Wiem jaka jest różnica między przewoźnikiem a lotniskiem. Ale to właśnie lotnisko powinno zabiegać o przewoźników. No i zabiegają. Przedstawiciele portu jeżdżą po świecie ale jak na razie nic z tych rozmów nie wynika i to jest problem. Mnie jednak drażni ciągłe powtarzanie w mediach że prowadzimy rozmowy, mamy już prawie umowy w ręce i na tym się kończy.
        • Gość: ja Re: lotnisko? IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.11, 18:48
          Ankietę to nawet ja mogę rozpisać, tylko co z tego wyniknie??
    • hoovercraft Re: Loty Rzeszów-Charleroi 12.02.11, 23:52
      Tylko co komu z lotów do Brukseli-Charleroi? To coś takiego, jakby nazwać port lotniczy "Warszawa-Radom". Wyjdzie na to samo, co lot z Balic na prawdziwe lotnisko w Brukseli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka