Gość: am IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 18:22 Przepraszam, ale elitarne to jest I Liceum. Jacy uczniowie takie toalety:) U nas nie smierdzi:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbyszek Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.ostnet.pl 24.02.11, 19:06 u nas też cuchnie ale nie powiem gdzie niech pan redaktor znajdzie...... podpowiedź nie są to szalety miejskie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 19:21 Gratuluję zawodu - czy trzeba było konczyć studia aby być szpiegiem w cudzych kiblach ? Sugeruję sprawdzić najpierw swoje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.11, 19:37 Czytam i strach komentować.Choć jak wiadomo wszem, że się nie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciecdyrektor Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 19:52 Ten dziennikarz sie zajmuje pisuarów, ale fajno by było że pisał też o sukcesach szkoły, ale cóś jemu interesuje bardzej PiSuar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keloui Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.11, 00:34 po jakiemu to w ogóle? I jakie to są sukcesy? bo chyba nie w olimpiadach, gdzie nauczyciele maja serdecznie w d** swoich uczniów chcących w nich startować. a wyróżnienia <ostatnio rozdane "dyplomy kopernikowskie"> dostają niestety zamiast uczniów, którzy na to zasłużyli, uczniowie, których rodzice "coś znaczą" na przykład wykładają na uczelni. hm, czyżby to było zastanawiające? taaak, to jest zastanawiające, nawet ŚWIADCZĄCE o tym, że coś jest chyba nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.intertele.pl 26.02.11, 09:49 Potwierdzam. w mojej klasie najlepsi uczniowie byli dziecmi wysoko postawionych, takich co mogli coś załatwić szkole . nauczyciele mają się za bóg wie co, a to nie sztuka uczyć paskowiczów. u mnie 2 uczniów nie miało swiadectwa z paskiem. ale i tak nauczyciele nas gnoili, mało uczyli duzo wymagali, nauka na pamięć, wszyscy chodzą na lekcje prywatnie. drugi raz bym do tej szkoły nie poszła, bo w 2 klasie moja samoocena była poniżej podłogi. na szczęscie skończyłam. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ul Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.rz.izeto.pl 24.02.11, 19:40 Głupiutki/a poi - jak śmierdzi w kiblach i piszą o tym w gazecie - to trzeba uderzyć w dziennikarza, że szpieguje. Niżej poziomu. Rodzice powinni solidarnie zebrać na początku każdego roku kwotę na ewentualne remonty sanitariatów, jak dzieci dewastują. A swoją drogą w XXI wieku takie rzeczy, widac z kulturą młodych ludzi jesteśmy daleko w buszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjh Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 19:49 Jakby młodziez była normalna to byłby norrrmalny kibel - krasnoludki tam nie srają tylko dzieci rodziców którzy nie nauczyli swoich pociech spłukiwac wody po sobie i dupy podcierać - a dziennikarze (heh) niech nie udają swiętych - krew mnie zalewa ze otwieram ten portal spodziewając się przeczytać coś ciekawego a widzę gazetę Fakt w ubozszym wydaniu poruszającą tematy niespłukanej wody w szkole gdzie uczeszcza 1000 dzieciaków. Gazeta opiniotwórcza :-) heh ....Nie macie zdjęc jakiegoś kasztana w muszli klozetowej aby być na czasie i na miejscu przestępstwa ? Moze wywiad z uczniem trzymajacym rolkę papieru toaletowego ze spinaczem na nosie....kazdy żyja tak jak chce - skoro nie potrafią spłukac po sobie wody niech im smierdzi ...co jest przykre - ale tematyka jaką porusza ten brukowiec sięga duzo nizej niz kibel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 19:56 Kibel to podstawa, jeśli tobie nie jest potrzebny to pewnie masz jakiś "niecodzienny" problem. A dla młodzieży to jest ważne i dobrze, że ktoś się tym zajął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takjakty Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 19:55 BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.intertele.pl 26.02.11, 09:57 chodziłem do tej elitarnej szkoły . kumpel z klasy wysadził petardą kibel, drugiego kumpla kolesie ze starszej klasy wywieźli w bagażniku do lasu i znęcali się nad nim. sami dobrzy uczniowie , dzici waznych rodziców, nadęte to było i wazne. a nauczyciele udawali, ze nie widzą. kibel był taki juz za moich czasów, zero papieru, zero ręczników gołe miski klozetowe, drzwi na ościez. no, ale dyrektorka widocznie uwaza, ze szkoła nie jest do sr...a tylko do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innnertia Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 03:48 z tą petardą to prawda ;) pamiętam, wtedy były z tego powodu zamknięte prawie wszystkie toalety, chyba z wyjątkiem tych na parterze i obok szatni od w-f i inne sankcje. Papieru i mydła wtedy nie widywałam w toaletach (no może 1-2 razy w miesiącu), brak klamek. Lustra zamontowali bodajże wtedy kiedy przyszedł pierwszy rocznik po gimnazjum, bo pamiętam te "dziunie" poprawiające makijaż na każdej przerwie ;) rocznik 2003 pozdrawia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Sanepid to zapracowana instytucja. 24.02.11, 19:44 "Dorota Gibała, rzeczniczka rzeszowskiego sanepidu, jest zaskoczona sytuacją w IV LO. - Na pewno wyślemy tam inspektorów - mówi." Droga Pani Dorotko. A gdzie jest, ja się pytam, prewencyjne działenie sanepidu? A czy coś takiego jak regularne kontrole dotyczy tylko budek z frytkami? Czy sytuacja w "czwartym" to kwestia ostatnich dni? Czy może ktoś przymyka oczy, aby miastu w szkodę nie wchodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Swego czasu miałam swoistą obsesję i nękałam sanep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:54 Podejście tych ludzi, nie tylko w Rzeszowie, to jest komedia :)! Moim zdaniem tę instytucję tworzą ludzie, którym krewni i znajomi załatwili cieplutkie posadki z łatwą możliwością uzyskania nierejestrowanych, łatwych i niezłych dochodów i to jest jedyne, co ich interesuje. Stan sanitarny jakiejkolwiek instytucji oni mają totalnie w doopie- taka jest prawda. Nie przeszkadzają im brudne kible ani na stacjach benzynowych ( nieraz niewiarygodny wręcz syf), ani w szpitalach, nie obchodzi ich, ze w polskich szpitalach lata baba z jednym wiadrem brudnej wody i rozciera ten brud po całym oddziale, mają gdzieś, że hipermarket sprzedaje ewidentnie wymoczone mięcho albo chleb podobno ekologiczny- wyprodukowany być może i z mąki oznaczonej jako eko, ale za to wyraźnie spleśniałej. Co tam, "proszę zadzwonić jutro, bo jest już 15" albo "proszę opisać tę sytuację i podac adres, to pani odpowiemy na piśmie". Tam pracują w większości przygłupy i nieopisane lenie! Gdybym ja tak "pracowała", to szef zwolniłby mnie w ciągu góra 2 miesięcy. A oni tam sobie spokojnie siedzą do emeryturki. Miodzio fucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niekompatybilna Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 19:55 Dobrze, że przynajmniej papier i ręczniki są dostępne. Pamiętam swego czasu, jak kończyłam IV LO, dzięki interwencji kolegów, która dotyczyła właśnie papieru toaletowego, pojawił się on następnego dnia i była to dawka jednorazowa. ;] Co do braku klamek i często zamków (mówię tu o damskich toaletach), słyszałam wiele anegdot na temat powodów ich usunięcia-dotyczących zajść w tychże ubikacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Idzcie sobie do mleczaka na Warszawską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 20:11 Tam poza wspomnianymi fajerwerkami dzieciaki mają w kibelkach palarnie i nikt się z tym specjalnie nie kryje. Siekiera taka, że na korytarzach smród jak w dobrym barze dworcowym. Wchodzących zaś do szkoły wita napis o wolności od nałogów :D Tadzik ostatnio cały miesiąc organizował 'spontaniczne' walentynki dla dzieciaków przymuszając dyrektorów do pompowania frekwencji, w identyczny sposób w jaki się to robiło na pochodach 1. majowych. Więcej by było pożytku gdyby swoją energię poświęcił na przegląd szkolnych toalet. Większość z nich od nowości remontu nie widziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Re: kulture sie wynosi z domu IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.11, 20:39 nic tu więcej dodac nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: kulture sie wynosi z domu 24.02.11, 20:54 Pozwolę nie do końca zgodzić się z Szanownym Przedmówcą. Otóż, oczywiście, wychowanie rodzicielskie - ważna rzecz, ale czy przypadkiem do zadań szkoły nie należy również wychowywanie? A co do mentalności - czasem udaje się ją zmienić. Przykład toalet na stacjach benzynowych. Kiedyś, jadąc przez Polskę, człowiek szukał w razie wiekszej potrzeby - lasku, zagajnika, lub jeśli w lecie - łanu zboża, bo w dostępnych toaletach można się było co najwyżej spokojnie zarazić. A dzisiaj? Sytuacja stała się diametralnie odmienna. Może dlatego, że personel dba o czystośc na bieżąco? Tak, wiem, szkoły niedofinansowane itp. Ale coś robić trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 21:28 Niestety taka sytuacja jest chyba w każdej szkole. W podstawówce 10 to jest poprostu norma, w toaletach brud, smród i ubustwo. Posprzątane jest tylko przed wywiadówką. Pan dyrektor von cos tam Stojałowski mówi że jest oki. A do szatni obok sali gomnastycznej jak dziciak wejdzie to jest cały do gruntownego czyszczenia. Takim smrodem tam przechodzi. Ciuch to jeszcze się wypierze - normalka, ale 2x w tygodniu tornister prać to utopia a dyrekcja problemu nie widzi. Prpopnuja Panie redaktorze spowodować gruntowną - bez zawiadomienia kontrolę sanitarną w szkołach. Jak będzie zawiadomienie to raczej nie ma sensu. Macie przecież powody - epiudemia grypy, szkarlatyny i innego paskudztwa. Gazeto pomóżcie nam rodzicom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga I to jest jeden z nielicznych normalnych głosów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:37 Popieram w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10-tek różanca Re: 10-ka szkoła stęchlizną jedzie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 25.02.11, 08:35 Podobno była kontrola(zapewne wcześniej zapowiedziana) i na to właśnie ten de coś tam się przygotował a na spotkaniu zrugał rodziców ze nasyłają mu kontrole która zadnej wilgoci nie stwierdziła po czym sam wypalił ze to dzieci się nie myją i nie zmieniają skarpetek.Jak na dyrektora to żenada.Panie Stojałowski.Proszę zostawić swoją marynarkę w szatni czy sali gimnastycznej na godzinę lekcyjną a nie wchodzić na chwilę to sam Pan poczuje ten upojny zapach. Lepiej siedzieć cicho i dotrwać do emerytury a dzieci? Jedne odchodzą,inne przychodzą i się kręci. A gdzie ten projekt budowy nowej sali gimnastycznej? Co się stało? Nie ma świetlicy,nie ma sali gimnastycznej bo to co jest to trudno nazwać salą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 21:39 Macie pretensje do rzeszowskich szkół, a nie zastanawiacie się nad przyczyną tego, to jasne,że młodzież nie potrafi kulturalnie korzystać z publicznych toalet, nie moje, to mogE zniszczyć . I tak jest w wielu przypadkach. taki stan toalet to nie nowość w placówkach publicznych. miałem okazję korzystać dzisiaj z toalety dla niepełnosprawnych w jednej z rzeszowskich przychodni. Trudno było o papier toaletowy , ale jeszcze gorzej umyć ręce- umywalka bez baterii- i ani kropli wody z nikąd - co wy na to?! Może by tak przegląd innych instytucji użytku publicznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga I tu się należą ukłony szanownemu Sanepidowi :). IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:36 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalina Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.19.165.48.osk.enformatic.pl 24.02.11, 21:47 "niby elitarna szkoła" droga redakcjo, zastanowcie sie co piszecie, bo widze ze ktos tu chce komus narobic kolo dupy, otoz, to jest elitarna szkola ! niby, to moze byc wasza gazeta ktora pisze glupoty bez konkretnych podstaw. wiem bo sama chodze do tej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XP Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.02.11, 22:10 byłem tam raz w sekretariacie i za potrzebą poszedłem jest dokładnie tak jak opisali! smród niesamowity a pani dyrektor taki lans w TV uprawia... tak sobie wtedy pomyślałem :P a widać jak o własne podwórko dba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:24 A ciekawe co na to wszystko Pani Dyrektor Danuta Stępień?;) Osobiście przez 3 lata nauki w tymże elitarnym liceum w toalecie byłem raz i to tylko umyć ręce no ale wiadomo, że smród jak cholera! A pamiętam sytuację jak na żądanie Pani Dyrektor męska ubikacja została zamknięta. Ale chciałbym podkreślić, że i tak mam bardzo wielki szacunek do osoby Pani Dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:34 To chyba niesłusznie, wybacz. Nie ma za co mieć szacunku do osoby o mentalności dzikusa. A dzikusem jest kazdy, komu w 21 wieku nie przeszkadza syfiasty kibel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Elitarni to są dyrektorzy tych szkół i rzeszowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:32 sanepid :). Zresztą Sanepid to generalnie, niezależnie od regionu, fajna ;) instytucja. W związku z interwencją dziennikarzy szanowni pańśtwo sprawdzą stan higieniczny toalet w szkole :)... Hahahahaaaa.... Smiech na sali. Jak hipermarket bedzie sprzedawał wymoczone mięsko, to nieważne, bo pod względem bakteriologicznym jest z nim wszystko OK. Ale za to wlepią mandat właścicielowi baru, bo ma kafelki o 7 mm za niskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobczi Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.02.11, 22:34 najgorsze jest to, że nie można zamknąć drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
fale_morskie Oda Do Kibelka - stare jak świat 24.02.11, 22:36 O Ty, co stoisz w oddzielnym pomieszczeniu! O Ty, co dajesz ulgę każdemu! Do Ciebie i ojciec, i matka, I cała rodzinna gromadka Przychodzą w wolnej chwili, Zmieniają się w motyli, Siadają jak na kwiatku, Na jego jednym płatku, Czyli na muszli klozetu Jakoby brali lekcję baletu. Zginają leciutko kolana I płynie woń nieopisana. Obok Ciebie wisi papierek - Taki niewinny z kolorów czterech: I biały, i szary, i żółty, Czasami nawet przykuty. I właśnie tym papiereczkiem Wycierają swoją dupeczkę, Następnie wodę spuszczają I miejsce to opuszczają A Ty stoisz - mocny, dumny i wytrwały, O Kibelku Wspaniały! Odpowiedz Link Zgłoś
fale_morskie Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl 24.02.11, 22:43 Odkąd pamiętam to było tak, że kiedy tylko otwierały się drzwi toalety męskiej, to na całym korytarzu dech zapierało ;] I to w każdej szkole. Za to w V LO między piętrami były takie nie remontowane kibelki (nie wiem czy dalej tak jest), gdzie też drzwi się nie domykały, ale ponoć niektórzy tam palili. Ja nie (wolałam gdzie indziej ;)) Ale ogólnie git! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakim Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.38.160.60.resman.pl 25.02.11, 14:43 W V LO toalety są ok!, klasa i klultura Odpowiedz Link Zgłoś
fale_morskie Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl 25.02.11, 23:02 To może naprawili (ja kończyłam budę już jakiś czas temu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń IVLO toalety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 23:08 Jedyne toalety, które są ok, to faktycznie, te w nowym skrzydle, ale to, co mi najbardziej przeszkadza, to palarnia nauczycieli, dokładniej toaleta personelu na drugim pietrze. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby była wentylowana, a cały smród stamtąd nie niósł się po korytarzu. Gdy miałem lekcje w salach nieopodal, nie szło wytrzymać pod salą. Będąc trzeci rok w tej szkole odnoszę wrażenie, że wszystko ropieje i jątrzy się pod piękną maską i tylko czeka kiedy się spod niej przebić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: toalety IP: 213.199.241.* 24.02.11, 23:34 po co naprawiać te toalety skoro i tak znajdzie się grupa osób, która je na wejściu rozwali. Jak ktoś jest zdolny własnym gównem wysmarować ściane, to ja nie wiem czego sie jeszcze można spodziewać. Więc jak się coś rozpieprza to się pozniej nie narzeka. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtg Re: toalety IP: *.phlapa.east.verizon.net 25.02.11, 06:35 ...Trzeba sie zgodzic z panem Drzewieckim, ze Polska to jednak dziki kraj. ...Jeszcze duzo wody w Wisloku uplynie niczym ten stan rzeczy zmieni sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żak Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: 79.139.91.* 25.02.11, 07:55 Zobaczcie jakie kible w elitarnym mleczaku na Warszawskiej.... W drugim budynku :syf, kiła.. i smród na km. A mydło i papier w Biedronce po drugiej stronie ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.lublin.hypnet.pl 26.02.11, 15:16 Ale kto ten syf zrobił? Najwyraźniej uczniowie. Skoro ich to bawi i nie widzą w tym nic złego to dlaczego podatnicy mają gó...arzom co chwilę finansować remonty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: 78.133.191.* 25.02.11, 08:17 Panu redaktorowi nie chciało się przejść do nowo wybudowanej części szkoły gdzie toalety są naprawdę pierwsza klasa. A z ręcznikami i papierem mają rację. Nie chciałabym odtykać toalety zatkanej masą papieru toaletowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl 25.02.11, 08:36 Tak, droga "uczennico", a gdyby tylko pan redaktor przeszedł się do nowej części szkoły, to te śmierdzące, brudne ubikacje w starej części by automagicznie stały się czyste i pachnące. Oj, dużo jeszcze nauki przed Tobą, drogie dziecko. "I to nieprawda, że dach przecieka, zresztą, prawie nie padało", że tak pozwolę sobie zacytować Bareję. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka.0 Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew 25.02.11, 08:48 Elitarna - wyniki w rankingach może i ma niezłe, a przez lata obrosła w mit "dobrej szkoły". Wystarczy jednak zajrzeć za próg by przekonać się, że powodem do dumy Pani dyrektor są owszem mądrzy uczniowie, ale swoją wiedzę zdobywający głównie na korepetycjach, często gęsto udzielanych przez jej własnych nauczylieli, tyle że prywatnie lub w prywatnie potworzonych szkółkach przygotowawczych, np. do matury. Co do higieny - na odór faktycznie trzeba zwrócić uwagę, natomiast jak świat światem i jak chodziłam do szkoły to nie sposób zapomnieć tych popalonych petami desek sedesowych, pourywanych suszarek i kurków od kranu... To trzeba by zacząć od kultury uczniów niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Tofel Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 09:09 Uczniom kultury brak bo ich nikt tego nie uczy - rodzicom często też jej brak. Trzeba zmieniać system. Zamiast często niepotrzebnej teorii, winno się uczyć rzeczy praktycznych - ot choćby kultury, higieny i savoir vivre. Olimpiady porobić i sprawdzać, wsadzić na świadectwo ocenę z przedmiotu Kultura osobista i liczyć do średniej. Ciekaw jestem jakby wtedy rankingi wyglądały. Miałem tego pecha, że z ogólniaka trafiłem na opanowane przez facetów studia inżynierskie. Przeżyłem szok kulturowy, bo tylu inteligentnych chamów w życiu w jednym miejscu nie spotkałem. (uczelnia też była elitarna) Dzieję się tak dlatego, że nacisk stawia się na wiedzę, a wychowanie pomija. Efekty widać wszędzie - ot choćby w toaletach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pc Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.ostnet.pl 25.02.11, 19:32 akurat tak się składa, że już drugi rok uczę się w tej szkole i jestem skłonna twierdzić, że powodem do dumy naszej, swoją drogą, najlepszej pani dyrektor, jaką oświata raczyła ujrzeć są przede wszystkim świetnie wyniki z matur, postawa uczniów jej szkoły, oddanie nauczycieli, mistrzów w swoim fachu. I nie wiem, co jest niewłaściwego w pobieraniu korepetycji przygotowujących do egzaminu. może wytłumaczysz? W myśl słów mojej dobrej koleżanki: 'to, że mamy śmierdzące kible, nie znaczy, że nie mamy nic w głowie' aj waj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.a Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.e-gco.pl 01.03.11, 18:45 bianka.0 wypraszam sobie mówienie, że uczniowie są mądrzy tylko po korkach i tylko dlatego poziom matury w IV LO jest bardzo dobry! wypraszam sobie, bo TO JEST MIT! może nie każdy "łapie" co profesorowie tłumaczą, ale to raczej normalne wśród społeczności uczniowskiej. więc wypraszam sobie mówienie ze uczniowie IV LO jadą tylko na "korkach" jeżeli zas chodzi o szklone toalety to w najlepszym stanie nie są. brednie że nie ma mydła! mydło jest na bieżąco co dwa dni.:) jedynie miałam zastrzerzenia do papieru toaletowego, ale pojawił sie już. więc nie jest źle.;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew 25.02.11, 09:30 "Rozporządzenie na wsi spotykało się z różnymi reakcjami. Pisał o tym sam minister we wspomnieniach „Kwiatuszki administracyjne i inne”. "Po dłuższych pertraktacjach gospodarz wszedł do chaty, skąd wrócił wkrótce z lampą kuchenną, i przywitawszy się ze mną, poprowadził nas błotnistą ścieżką do sławojki. Przed drzwiami oddał do trzymania lampę staroście, a sam wyjął z kieszeni marynarki dłuto i młotek i począł podważać zabite dużym gwoździem drzwi. Gdyśmy wyrazili nasze zdziwienie z tego powodu, gospodarz, otwierając wejście, powiedział spokojnie: – Dzieckom we szkole przewrócili we łbie i nie chcą już chodzić za stodołę ino s… we wychodku. A tu musi być czysto dla komisyi. Takem zabił goździem i mom spokój”. (Na podstawie "Rzeczpospoliitej") Kierownictwo IV LO przejawia po prostu postawę antysanacyjną i stara się wrócić do zdrowych, polskich korzeni. Tylko gdzie tam jest stodoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.rzeszow.mm.pl 25.02.11, 11:39 zaawsze tak bylo w szkolach, jak ja sie uczylam. chodzilo sie parami na wdechu, jedna trzymala niezamykajace sie drzwi, druda w lotu ptaka sikala i korzystala z wlasnej chusteczki higienicznej. woda byla lodowata i zimno w ubikacjach. jak ktos mial lekcje w sali obok wc, to smierdzialo na lekcjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan k. Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.38.160.60.resman.pl 25.02.11, 12:35 smród w toaletach to problem większości szkół w Rzeszowie. kontrolować powinien to sanepid tylko że ta instytucja działa jak za komuny bez rezultatu. Proponuję aby dziennikarze zrobili test i odwiedzili toalety kilku szkół. strach rodziców jest duży przecież to siedlisko chorobotwórczych zarazków. w szkole mojego syna smród brak ciepłej wody papieru toaletowego i jak wytłumaczyć dziecku że jesteśmy w unii europejskiej. to żenujące jak inteligentne inaczej paniusie robią w szkole zapowiedziane kontrole i udzielają wywiadu że nigdzie nie stwierdzono uchybień. może jakaś akcja gazety inteligentny inspektor czystość w toaletach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 12:56 praca.wp.pl/title,Prosze-korzystac-z-wlasnego-papieru-toaletowego,wid,13162331,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
nie-pelnosprawni.pl A Takie Stowarzyszenie Przyjaciół Integracji 25.02.11, 13:16 A Takie Stowarzyszenie Przyjaciół INTEGRACJI z wierchu niby OK, ale wystaczy zajrzeć pod maskę a sam prawie sama obłuda, fałsz i zakłamanie. Ludzie się dziwią, a to codzienność naszego życia (dla kogo życia to różnieto bywa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chlew IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 14:28 Kilka refleksji: 1. Ktoś skrytykował temat, którym zajęli się dziennikarze. Hm, już dawno artukuł rzeszowskiej GW nie wywołał takiej dyskusji, więc... warto było o smrodzie w kiblu napisać. 2. Przez 4 lata chodziłem do IV (rocznik, który nie miał studniówki, bo obudził się pewnego ranka i nie było Teleranka). Mimo socjalistycznej siermięgi nie narzekałem na czystość w toalecie. W kiblu nie było papieru toaletowego, ale były gazety. Jeśli jakaś muszla została obsrana, na drugi dzień była czysta. Jak tego dokonywał socjalizm? Widać ustrój polityczny ani nie przeszkadza, ani nie pomaga w utrzymywaniu czystości. 3. Problem srania gdzie popadnie jest rozwiązywalny. Byłem w wojsku. Jest to zbiorowisko chłopów. Mimo to kible zawsze lśniły czystością. Z jakiej przyczyny? Wojsko co sobie samo obsra, to samo musiało wyczyścić. Postawiliśmy sprawy na głowie. Szkole kazaliśmy uczyć i wychowywać, nie dając instrumentów do wychowywania. Gdyby obowiązkiem ucznia było także dbanie o czystość... Nie jest i nie będzie. No to trzeba skontrolować: kto bierze pieniądze za codzienne sprzątanie sraczy i kto tych sraczy nie sprząta, biorąc za nicnierobienie pieniądze podatnika. Dlaczego dyrekcja szkoły szasta pieniędzmi podatnika, przeznaczonymi na sprzątanie sraczy i nie kontroluje tych pieniędzy? 4. Problem palenia w kiblach jest problemem nierozwiązywalnym, wobec tego nie należy go rozwiązywać. W kiblu paliłem ja, palili moi koledzy i moje koleżanki. Solidarność palaczy sięgała tak daleko, że chodziliśmy palić do damskiej ubikacji, gdyż niebezpieczeństwo nalotów było tam znacznie mniejsze. Nie polecam moim dzieciom palenia, ale jeśli się na nie nabiorą, będą palić w szkolnych kiblach, bo niby gdzie mają palić? 5. Szanowni uczniowie IV LO. Nie róbcie obciachu starszym rocznikom i nie obsrywajcie tak fajnej (za moich czasów) szkoły gdzie popadnie. Poproście nauczycieli od wf-u o trening celnego srania. Porzekadło ludowe mówi wprawdzie, że "człowiek strzela a Pan Bóg kule nosi", ale celność można wytrenować. Nawet w przypadku strzelania klockiem do muszli. No chyba, że chcecie zasłużyć na nazwę "obsrajmurów". Brzmi podobnie do nazwy "samuraj", ale mimo wszystko się różni. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl 25.02.11, 14:48 Touche! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innnertia Re: Elitarna szkoła, a w toaletach śmierdzący chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 03:56 pewnie już nie ma "ścieżki" i dlatego palą w toaletach :/ Odpowiedz Link Zgłoś