Dodaj do ulubionych

Ile płacisz za cukier w swoim sklepie?

25.03.11, 11:43
Z tej listy używam ryżu, owoców, makaronu, masła, ziemniaków i kawy. Pieczywo kupuję całkiem inne, oleje też. Nie widać na liście żadnych serów, ryb, herbaty ani soków - tego się na codzień w lokalnej kuchni nie spotyka? Za owoce płacę więcej, niż podano.
Obserwuj wątek
    • Gość: rzeszow Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.d-com.pl 25.03.11, 12:27
      Za owoce płacę zdecydowanie mniej, tak samo za mięso z kurczaka. Dokładnie to masło ostatnio w jednym z marketów było dostępne za 2,99zł. Zgadzam się, że na osiedlowych sklepach ceny są horrendalne, pozostaje polować na promocję w hipermarketach.
    • Gość: normalny Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.38.160.60.resman.pl 25.03.11, 13:04
      Ile tego cukru zjecie ? w normalnej rodzinie kilo cukru idzie przez miesiąc ...tez mi podwyzka - sami napędzacie tą cenę przez te chore paniczne artykuły - działa prawo podazy i popytu - jakby ludzie nie kupowali to cena będzie spadac ...im więcej kupujecie tym drozej płacicie ...bez sensu
      • dr_psychol Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? 25.03.11, 13:20
        No własnie. Mi kilogram cukru wystarcza na kilka miesięcy.
        Moim zdaniem podwyżki cukru wyjdą tylko ludziom na zdrowie. Tak samo jak tego pompowanego pseudo chleba z białej mąki :)

Najlepsze są np ceny kaszy. W Biedronce kasza gryczana jest mniej więcej dwa razy tańsza niż w innych sklepach :)
    • Gość: MistrzRiposty Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 14:12
      Nie jedzcie cukru. To biała śmierć! Jedna z trzech. Pozostałe to: sól i lekarz pierwszego kontaktu.
    • mal49 Ile płacisz w swoim sklepie? 25.03.11, 14:22
      Nie mam 'swojego' sklepu, ponieważ w przyjaznych osiedlowych sklepach ceny żywności są horrendalnie wysokie.
      Ceny cukru jakoś dziwnie podobne we wszystkich sklepach, co może świadczyć o zmowie cenowej.
      Mąkę, masło, kupuję drożej, niż pokazano w artykule, ponieważ nie z każdej mąki będzie chleb...
      Masło bywa i tańsze, ale z dodatkiem oleju, co trudno nazwać masłem.
      Owoce - różnie, w zależności od klasy, przy czym banany trafiają się czasem tańsze.
      Mięso drobiowe też bywa w niższej cenie, ale trzeba desperacji, by na takie trafić. Dlatego staram się nie jeść mięsa.
      Kawę Jacobs dziś można było kupić w Auchan po 13,99 zł/0,5 kg.
      Herbata - jeśli dobra - też trzeba wyrzeczeń, by pić na co dzień. Pozostaje czysta mineralna.
    • Gość: WIELBICIEL RYŻAWEG Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 14:34
      wiwat ryżawy, wiwat chrabia stopa życiowa rośnie!!!!
    • Gość: anna Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.rzeszow.mm.pl 25.03.11, 14:36
      Trudno mi się ustosunkować do tego, bo większości rzeczy z listy albo nie kupuję wcale albo raz na pół roku, rok. Dziwi mnie brak na liście twarogów, kapusty, wieprzowiny typowych dla polskiej kuchni. Zastanawiające jest pokazanie ceny kawy obcego koncernu, ale piwa polskiego. Nie ma polskich palarni kaw?:)
    • Gość: emerytka pielegn. Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 15:16
      Z tej "emeryturki" moge kupic tylko i wylacznie po pare dkg wedliny,chlebus jeden na 3 dni,miesko tylko od niedzieli,a Z PODWYZKI EMERYTURKI MOGE SOBIE KUPIC 6 BOCHENKOW CHLEBUSIA I TO W PIEKARNI!!!PODWYZKA MOJA TO 17.60,- A CHLEBUS KOSZTUJE NIECALE 3,- ZLOTE, CUKIER - 4,99,- ALE DOBRTZE,ZE NIE UZYWAM MUSZE MIEC NA WSZELKI WYPADEK BO JESTEM DIABETYKIEM! NA INNE ARTYKULY I OPLATY MNIE NIE STAC, MARTWIE SIE,BO TERAZ WIECEJ PLACE ZA INSULINE NIZ MAM EMERYTURKI/MEDIA,MIESZKANIE,LEKI/ TO WSZYSTKO PRZEKRACZA MOJE DOCHODY I PYTAM JAK TU ZYC? Lepiej chyba umrzec, bo mam juz dosc tego zycia! Pozdrawiam wszystkich diabetykow i emerytow,ktorzy sa ze starego portfela... niech sobie Tusk wezmie te 17.60 na tace dla zebraka!
      • Gość: ll Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 19:20
        Jak z tej emeryturki nie stać cię na chlebuś to zrezygnuj z interneciku i od razu przybędzie pieniążków ...
        • Gość: emerytka pielegn. Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 09:50
          Kochaniutki internecik mam za darmo z Urzedu Miasta! A Ty zabeda takie dobre czasy zebys chociaz te prae groszy dostal kiedys za prace bo jak narazie nie zanosi sie na tro,zebyscie mlodzi mieli szanse na jakakolwiek emeryturke! Zycze Zdrowka i duzo pieniazkow, bogaczu!
          • Gość: ll Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.11, 16:04
            Oh wybacz jakże mogłem pomyśleć, że płacisz za internet skoro ta usługa z definicji należy ci się za darmo :-) A co do drugiej części wypowiedzi to bogaczem nie jestem i wiem, że w przyszłości może być ciężko z emeryturą, ale wiem również jak inwestować i oszczędzać. Dlatego na chwilę obecną mogę żyć na przyzwoitym poziomie pokrywając połowę kosztów z wypłaty, a połowę z odsetek :-)
    • Gość: heh Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.rzeszow.mm.pl 25.03.11, 18:35

bialy cukier z burakow cukrowych kupuje raz na dwa miesiace, mąkę raz na miesiac, co tam jeszcze macie biale tluscioszki ?
      • Gość: anna Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.rzeszow.mm.pl 25.03.11, 18:52
        Gość portalu: heh napisał(a):

>
        > bialy cukier z burakow cukrowych kupuje raz na dwa miesiace,

To bardzo często. Ja mam od sierpnia jeszcze pół kilo z kilogramowego opakowania.
    • Gość: 5,50 Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.rzeszow.mm.pl 25.03.11, 20:45
      5,50
      • Gość: aqq Re: Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.rzeszow.mm.pl 25.03.11, 21:20
        3,69
    • Gość: Andrzej Cuda tuska i platformy IP: *.rzeszow.mm.pl 26.03.11, 00:56
      Liczba naiwnych ludzi głosujacych na PO spada i trzeba wierzyć ,że jesienią bedzie to zaledwie 15 % a może i mniej! RZĄD jest niekompetenty, nie panuje nad gospodarką, nie jesteśmy żadną zieloną wyspą. Polityka PO to ściema, show, wielka propaganda i nic więcej! W Niemczech żywność jest tańsza niż w POLSCE!!!! W POLSCE BENZYNA PO 5,10 ZŁ- MASAKRA!!! Nie głosujcie więcej na PLATFORME!!!!
      • Gość: konrad Re: Cuda tuska i platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 07:19
        Jędruś prawa ekonomi są nieubłagane.
        Wszystkie partie po 90 latach miały z nimi problem.
        Czy to takie dziwne że jeżeli zmniejszy się podaż to ceny wzrosną?
        Drzewiej tylko miastowe szorowali do kolejki.
        Wsiowe miały swoją żywność którą często dzieli się z rodziną w mieście.
        Dzisiaj podrzeszowskie wsie nic nie produkują na własne potrzeby.
        Okupują markety żeby kupić unijne żarło.
        A unia zaciera ręce bo osiągneła swój cel czyniąc z Polski rynek zbytu.
        Skoro nie chce się mieć nawet paru kurek to niech przynajmniej wsiowe nie jojczą że jaja przed świętami znów droższe.
      • Gość: Antoni Re: Cuda tuska i platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 09:55
        Andrzeju nie warto pisac, mlodzi beda glosowac na PO maja we lbach nakrecone, im sie wydaje,ze dostana "NIEBO" tu na ziemi, Oni juz sa na zielonej wyspie.Boja sie Kaczynskiego uwazajac Go za zbyt poboznego,ale czy patrza oczami dobrze na to co TUSK wyprawia, a czy widza,jak sie zachowuje Komorowski dla mnie to nie Prezydent to Soltys spod rzeszowskiej wioski... i chyba lepiej by rzadzil Soltys niz PO! Mlodzi nie wierza,ze nie beda mieli zadnej przyszlosci zaden dyplom nie pomoze...
      • Gość: :) Re: Cuda tuska i platformy IP: 94.42.116.* 01.04.11, 20:54
        TAK TAK TAK!!!!!! Głosujmy na PIS a cukier będzie po ZŁOTÓWCE W 10-KILOGRAMOWYCH PACZKACH ;) !!!!!! ;)
    • Gość: runrunaway Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 07:51
      Na szczęście wkrótce nastanie Jarosław Mikry ze swoją świtą. Wówczas to ceny będą następujące:
      cukier - 0,99 kg
      benzyna - 1,20 zł za galon
      chleb - 0,49 zł, dla emerytów bezpłatnie
      pozostałe produkty za darmo, w ramach becikowego, które obejmie wszystkich mieszkańców Polski oraz turystów zagranicznych też.
      • Gość: Andrzej CUDA TUSKA IP: *.rzeszow.mm.pl 26.03.11, 09:02
        Niektórzy z Was dalej ironizują i bronią słaby i nieudolny rząd Platformy co mnie bardzo dziwi!!! MĄDRZY ludzie typu Prof. Balcerowicz, Rybiński, Gomułka oraz eksperci BCC, Centrum Im. Adama SMITCHA cZY Lewiatana też krytykują Tuska a SĄ LEPSZYMI FACHOWCAMI OD EKONOMI niż uczestnicy tego forum. Życzę więc mądrości wszystkich a nie ślepego zapatrzenia w PO
        • Gość: Antoni Re: CUDA TUSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 10:01
          Popieram Andrzeju!!!! Rzad Tuska to nieudacznicy,ktorzy wlezli blizej koryta i udaja,ze sie na wszystkim znaja. A zastanowcie sie KIM JEST SAM TUSK? PRZECIEZ TO ROBOTNIK,KTORY ZADNEJ SZKOLY NIE SKONCZYL CO TEZ PRZESKOCZYL PRZEZ DRABINE,NA KTOREJ STAL I KOMINY CZYSCIL... SKAD TAKI CZLOWIEK MOZE ZNAC SIE NA POLITYCE EKONOMII... PRZYPOMNIJCIE SOBIE MLODZI JEGO WYPOWIEDZI W TV PODCZAS SPOTKANIA Z KWASNIEWSKIM FACET NIE UMIAL SLOWA POWIEDZIEC TERAZ MA DORADCOW CALY PULK I BOHATERA UDAJE.NIE GLOSUJCIE NA TEGO KLAMCE! bo za niedlugo juz nic tu nie zostanie nawet cmentarze zaoraja, a Polaczki beda poza granicami kraju,a starzy sie skoncza!
          • Gość: x Re: CUDA TUSKA IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 26.03.11, 10:53
            no to głosuj na pisuar,pewnie znowu obniży podatki ,oczywiście tym z górnego progu. na odchodne przed poprzednimi wyborami to zrobił. i będzie tak jak balcerek chce,4xB. czyli bogaci coraz bogatsi,biedni coraz biedniejsi.masz też drugi wybór,lewusy,czyli dalszy ciąg rywilandu i grupy trzymającej władzę.
            • Gość: gość Re: CUDA TUSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 11:02
              Antoś,ty wykształcony berecie ,nie obrażaj ludzi,prostaku.Jak dobrze,że takich jak ty i Andrzejków z Podkarpacia - w Polsce jest znacznie mniej.My na zachód od Was,mamy się dobrze i wierzymy ,że kurdupel i jego świata do władzy nigdy nie dojdą.Jest nam dobrze,w przeciwieństwie do was nie umartwiamy się,jeździmy na wczasy za granicę,kształcimy swoje dzieci i mamy w du...ie rydzykowe nasienie i takich jak ty Antonio i Endriu.
    • Gość: a Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.rzeszow.mm.pl 26.03.11, 11:45
      www.bcc.org.pl/Artykul.242.0.html?&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=3060&tx_ttnews[backPid]=3
    • mjot1 I ocet 26.03.11, 11:47
      No bo już cukier następnym pokoleniom nagromadzon zapobiegliwie
      A i niechybnie sól już wilgoć w spiżarniach wchłania
      Zatem czas chyba najwyższy na gromadzenie herbaty? No i ocet. Coby się nie powtórzyło ;-)
    • Gość: A Koniec platformy zbliża się IP: *.rzeszow.mm.pl 26.03.11, 13:47
      praca.gazetaprawna.pl/komentarze/495256,prof_krzysztof_rybinski_dlaczego_pozwiemy_tuska_do_sadu.html
      • Gość: konrad Re: Koniec platformy zbliża się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 15:44
        Jedżcie do Niemiec,wasz cukier już tam jest.
    • Gość: ania Ile płacisz za cukier w swoim sklepie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 15:23
      Nie rozumiem tego zamieszania. Ile można zeżre cukru? Dla mojej 3 osobowej rodziny 1 kg cukru wystarcz na 6 tygodni. Po co więcej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka